X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Mała waży 3215 🩷 szyjka jest długa, twarda i zamknięta, więc lekarz kazał wdrożyć więcej aktywności, seks itd. Zrobię co w mojej mocy, ale martwię się, żebym nie powtórzyła losów mojej mamy - ja się urodziłam ponad tydzień po terminie, bo szyjka była twarda, potem miała wywołanie i nie było postępu porodu, ja już byłam niedotleniona i szybkie cięcie. Ale jeszcze jest trochę czasu, więc może coś ruszy 😊

Nowa_Ola, Domi_95, Kaktusowa, Coffeebreak, meggie94, Katt, IssGreen, Saimi, Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Anusia, cudowną masz córcię 😍😍😍

To ja Wam przedstawiam mojego Nikosia ☺️
    IMG-1934.jpg

No cudeńko, taki mały aniołek 😍😍😍

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙
    28.05.2024💝 Jest już na świecie Zuzia waga 3360 i 55cm

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Kokosanka i Katt trzymam ogromne kciuki za Was dziewczyny! ✊🏻✊🏻❤️❤️❤️

Nowa Ola super, że tak sobie radzisz pięknie 😍

Ja miałam nadzieję, że niepohamowany płacz po tym porodzie mnie nie zaatakuje jak po pierwszym, ale niestety wyje dokładnie tak samo albo jeszcze gorzej bo potwornie tęsknię za córcią :(

No i mam totalne deja vu i powtórkę z rozrywki z pierwszego porodu w kwestii karmienia i żółtaczki… Filip spadł już 300g bilirubina wczoraj 5 dziś już 10,2, walczymy z buteleczkami co 2h karmimy się żeby nie rosła dalej, tak bardzo chciałabym żebyśmy jutro wrócili do domu :(

Była dziś u mnie dziewczyna, jakiś czas temu się ogłaszała na lokalnej grupie że buduje portfolio jako fotograf i oferuje sesję noworodkową jeszcze na oddziale za możliwość korzystania ze zdjęć w portfolio i się zgłosiłam 😊 bardzo sympatyczna dziewczyna, będą piękne kadry jak pokazała mi kilka na aparacie ❤️ i mówiła że może jeszcze wpaść za tydzień-dwa do nas i zrobić nam taką rodzinną w domu też nieodpłatnie, ale na pewno coś jej sypniemy 😊

Też miałam chwilę załamania i płakałam na sali pooperacyjnej. Meggie94 lepiej zostać dzień dłużej na naświetlania niż później wracać. Rozumiem, że jest Ci ciężko,bo nie ma to jak w domu i tęsknisz za córeczką, ale jesteś wspaniałą mamą i dasz sobie z tym radę. Fajnie,że masz taką możliwość z tą sesją, będzie fajna pamiątka.

meggie94 lubi tę wiadomość

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie organizacyjne! A nawet dwa ;) faktycznie dzieciaczki po narodzinach leżą na długi rękaw i nogawki też i w rożkach? Mimo, że na oddziałach ciepło? Nie za ciepło im? :)

Powiedzcie mi też proszę, ile pi razy oko trwa krwawienie połogowe po cc i po sn? Po cc powiedzmy 1-2 tygodnie, a po sn 2-4?

agnieszkallo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:57

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 12:57

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Dziewczyny, pytanie organizacyjne! A nawet dwa ;) faktycznie dzieciaczki po narodzinach leżą na długi rękaw i nogawki też i w rożkach? Mimo, że na oddziałach ciepło? Nie za ciepło im? :)

Powiedzcie mi też proszę, ile pi razy oko trwa krwawienie połogowe po cc i po sn? Po cc powiedzmy 1-2 tygodnie, a po sn 2-4?

Wiesz co u mnie Mały leży w pajacyku i rożku, czasem jeszcze pieluchą owijam, bo lubi ciasno. Na sali mam cały czas otwarte okno na uchylne i całkowicie, a u nas dziś 20 stopni, więc w sali mniej więcej tyle samo. Mi tak jest przyjemnie, jemu zresztą też, położne same mówią, że świeże powietrze jest ważne i żeby nie przegrzewać.

Kfiatuszek666, agnieszkallo, Katt lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu była owinięta w pieluszkę i w rożku takim wiązanym. Miałam dzień i noc uchylone okno w sali żeby świeże powietrze było cały czas. Teraz w domu leży w pajacyku bez stópek i w rożku.

Co do krwawienia jestem tydzień po cc I od dziś mam już zwykłą podpaskę , bardziej takie brudzenie niż krwawienie w tej chwili. Ale to jak dziewczyny piszą to indywidualna sprawa.

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z krwawieniem to za krótko jestem po cc, żeby się wypowiedzieć. W sumie wczoraj krwawiłam bardzo mocno, dziś jest na pewno lżej niż wczoraj. Teraz użyłam na próbę podpaski z canpol, bo jest cieńsza :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie na pewno zalezy od tempa w jakim oczyszcza się macica. Dlatego tak się zastanawiam jak to jest w praktyce; chcę sobie kupić białe spodnie na lato i wczoraj preczytałam, że krwawienie może się utrzymywać nawet 5-6 tygodni :) Jeśli by tak było to niedługo je ponoszę tego lata.

• Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę chodzić w dresach w to lato. Albo w ciążowych, jeśli się będą nadawać na zwykły brzuch. Teraz nic nie kupię, bo ciaza (a są takie ładne sukienki w Mohito...), potem będzie mały i się lato skończy.

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić kilka sukienek właśnie, takich luźnych, żeby nie czuć skrępowania brzuchem 🤣 Chociaż i tak nie ma tragedii u mnie jak na to, że po cc

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Ja mam zamiar kupić kilka sukienek właśnie, takich luźnych, żeby nie czuć skrępowania brzuchem 🤣 Chociaż i tak nie ma tragedii u mnie jak na to, że po cc
    Ja podobnie. Mam kilka luźniejszych sukienek: część powyciągałam z szafy, część kupiłam w H&M (dział MAMA). Sprawdzają się teraz, będą dobre również po porodzie. Do tego liczę na spodnie ciążowe: mam zamiar podwinąć pas, mam nadzieję, że będą się dobrze trzymać. Może nie będzie to sexi, ale chcę czuć się wygodnie. Na ćwiczenia i obcisłe stroje przyjdzie czas po połogu.
    Większość rzeczy mam czarnych/ciemnych... marzą mi się kolory, ale np. biel byłaby dla mnie ekstremalna. Bałabym się podpaskowego wycieku.
    Nie wiem, jak teraz, ale po łyżeczkowaniu krwawiłam ponad 2 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 17:31

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Nie mierzyła Młodego bo w piątek miałam usg na IP I ważył 3280, teraz w czwartek idę na ktg i moja gin ma przyjść do mnie i razem pójdziemy na usg w szpitalu. Póki co szyjka długa i zamknięta I czekamy czy się samo ruszy czy widzimy się 12.06 na wywołanie 😁

IssGreen, Saimi, Domi_95, Riptide lubią tę wiadomość

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:

Tak, ja też jestem zdziwiona, bo ze mnie pot się leje jest tak duszno na sali, a mój klusek jak go porozkrywam to widać że robi mu się zimno 🤷🏼‍♀️

Z krwawieniem różnie, ja po CC krwawiłam około 3-4 tygodnie

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i też oczywiście cały czas mam otwarte okno w sali 😊

age.png

age.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już urodziły, jak się miała waga dziecka ta z ostatniego z usg do prawdziwej wagi, miałyście duże odchylenia? Moja córka na wczorajszej wizycie w 36+0 ma 2730 g jestem ciekawa ile jeszcze może dobić do porodu🙈

• Anuska0907 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 37tc waga z USG była 2800, w 39 tc dzień przed cc waga 3100, urodzeniowa 3360

👩40 🧑41
    31.12.2008 💒
    24.12.2007💙
    19.08.2011💙
    14.06.2015💙

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Dziewczyny które już urodziły, jak się miała waga dziecka ta z ostatniego z usg do prawdziwej wagi, miałyście duże odchylenia? Moja córka na wczorajszej wizycie w 36+0 ma 2730 g jestem ciekawa ile jeszcze może dobić do porodu🙈

U mnie waga 1,5 tyg przed cc była 3250, a finalnie 3400. :)

Zgadnijcie kto jutro najprawdopodobniej idzie do domku!? 🥰😍❤️ Narobili mi nadziei, że nas jutro wypuszczą 🤣

Natka9106, Kaktusowa, Emimo, Saimi, Pati2804, Katt, Domi_95, Riptide lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

W poniedziałek na usg na wizycie było 3700, urodził się w niedzielę 3970. Córka w środę na usg 3500 a w piątek urodziła się 3930 więc to też trochę loteria 😅

age.png

age.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ