Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Coffeebreak wrote:Jestem totalnie nie sentymentalna. Nie chcę żadnego "prezentu" i nic mężowi też nie kupuje.
Kaktusowa jeśli balonik nie zadziała to następna powinna być kroplówka. I dopiero potem CC. Wiem że są szpitale które stosuje jeszcze jakieś żele czy tasiemki - nawet nie wiem co to. I w niektórych miejscach wywołuje się nawet tydzień 😱 u mnie chyba są dwie próby max 🤷🏻♀️
Z rozwarciem na palec to już dwa tygodnie chodzę
A w pierwszej ciąży z takim na dwa palce chodziłam miesiąc 😅
No właśnie mówił mi lekarz, że jak balonik nie wypadnie to go wyciągają po 24h i potem ileś tam czasu odpoczywa szyjka i zakładają kolejny... Mam nadzieję, że wypadnie sam i jakoś się ten poród rozkręci 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:57
-
Ja brałam żelazo od II trymestru i sama zaprzestałam brać tydzień przed indukcją aby nie mieć zaparć ale i tak nic to nie dało 😅 na drugi dzień po porodzie miałam robiona hemoglobinę i już mam w normie więc na chwilę obecną nie przyjmuje. Pewnie sama sobie zrobię badanie krwi przed wizytą po połogowa i wtedy się okaże co dalej.
Te tasiemki na wywołanie to prolaktyny. Ale nie we wszystkich szpitalach mi u nie każdej kobiety są stosowane.
-
Jestem po wizycie...
"Maluszek" ma ponad 4kg...
Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję porodu. Zaczynam się denerwować. Mam stawić się w niedzielę . To się dzieje.Coffeebreak, Kfiatuszek666, Domi_95, Kaktusowa, Saimi, Kokosankaa, Nowa_Ola, Katt, meggie94, Emimo, Kasia1988 lubią tę wiadomość
-
Kasia1988 wrote:Ja brałam żelazo od II trymestru i sama zaprzestałam brać tydzień przed indukcją aby nie mieć zaparć ale i tak nic to nie dało 😅 na drugi dzień po porodzie miałam robiona hemoglobinę i już mam w normie więc na chwilę obecną nie przyjmuje. Pewnie sama sobie zrobię badanie krwi przed wizytą po połogowa i wtedy się okaże co dalej.
Te tasiemki na wywołanie to prolaktyny. Ale nie we wszystkich szpitalach mi u nie każdej kobiety są stosowane.
Właśnie mi założyli tasiemkę bo szyjka jest twarda i zamknięta, nie ma rozwarcia i stwierdzili, że balonik nic nie da i że pierwsze spróbujemy z tasiemką. Pewnie jutro rano zdecydują o baloniku, ale to zobaczymy.Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Kaktusowa wrote:Właśnie mi założyli tasiemkę bo szyjka jest twarda i zamknięta, nie ma rozwarcia i stwierdzili, że balonik nic nie da i że pierwsze spróbujemy z tasiemką. Pewnie jutro rano zdecydują o baloniku, ale to zobaczymy.
-
Byliśmy na zakończeniu przedszkola przez najmłodszego syna. Zaliczyłam wszystkie imprezy, na których mi zależało. Od soboty mąż ma urlop. Jak dla mnie mogłabym już dziś rodzić. Nic na to jednak nie wskazuje. W poniedziałek mam ostatnią wizytę u lekarza.
Kaktusowa, Domi_95, Saimi, Katt lubią tę wiadomość
01.2007🩵
09.2014🩷
04.2017🩵
06.2024🩷 -
Kfiatuszek666 wrote:Czytałam, że wywołanie boli na oxy, czy któraś z Was jest w stanie potwierdzić? Dlatego raczej robi się próbę oksytocyną, a nie od razu wali z grubej. A inne metody w miarę luz, poza masażem szyjki, ale od tego się chyba odchodzi.
U mnie do oxy daleka droga, do jutra na samej tasiemce. Chyba żebym nagle rodzić zaczęła, ale wtedy pewnie ozy nie trzeba. Dam znać w razie czego jak odczucia -
Kaktusowa wrote:Dzięki za kciuki. Będę informować w miarę na bieżąco co i jak 😊
Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia1988 wrote:
Te tasiemki na wywołanie to prolaktyny. Ale nie we wszystkich szpitalach mi u nie każdej kobiety są stosowane.Kasia1988 lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Saimi, nie będę go przystawiać, bo nie chcę 🙈 Tak jak mówiłam, ja jeśli mam karmic swoim to tylko kpi. Teraz karmie go MM i uważam, że jest super, widzę, że jest najedzony i zakładam, że przybiera. Po odciągnięciu mleka dałam mu oczywiście, wypił. Pewnie odciągnę jeszcze laktatorem, bo czuję, że piersi się napełniają, ale nie będę raczej rozkręcać laktacji celowo, bardziej dla ulgi. Może pierwszy miesiąc będzie karmienie mieszane, ale to tyle.
Natka, rodziłam przez cc, ale było ono dość późno, bo około 14 się zaczęło. Pionizacja o 21 z pomocą położnej, nie szłam już pod prysznic, po prostu chodziłam dużo po sali i przeszłam na docelową moją salę sama. Na drugi dzień wzięłam prysznic, ale dopiero wieczorem, bo od 9 do 21 nie było ciepłej wody 😅 Poszłam sama, mąż był w sali z małym, zostawiłam otwarte drzwi ale na luzie dałam sobie radę.
Anuska, dzięki, napisałam do tej położnej i już z nią rozmawiałam. Przyjdzie jutro, a potem jedynie pediatra, bo jej nie będzie.
Aaa chyba gdzieś pominęłam wiadomości, że chcesz kpi albo mm. Oczywiście jak chcesz, to zależy tylko od Ciebie. Dla mnie karmienie od razu mm też nie jest złe sama wprowadzam jedno karmienie mm jak mi braknie mojego mleka (a laktacja i mnie cały czas na tym samym poziomie). Tak masz rację, że jak dajesz mm albo swoje mleko ale butelka to wiadomo ile je, a piersią to różnie. Jeśli dziecio nauczone jest ssać i z piersi leci dobrze mleko to super. Moja młoda od początku na neanatologii była na butelce no niestety inaczej się nie dało i teraz piersią tylko "dojada" albo bawi się. Ja akurat chciałam bardzo piersią tylko no ale lis chciał inaczej.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Kaktusowa powodzenia! Oby szybko poszło i byś zbyt długo się nie męczyła. To już lada moment i kolejny dzieciaczek na naszym wątku
IssGreen, Kaktusowa lubią tę wiadomość
Starania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
Drogie Panie, witamy Was razem z naszą córeczką Martusią. Właśnie zostałam przewieziona na oddział położniczy. Urodziłam o 16.45 SN. Pozdrawiamy i tym, które czekają na swój poród życzę szybkiej i bezproblemowej akcji. A ja idę odpoczywać ☺️
Nowa_Ola, Kermetka, agnieszkallo, Domi_95, Saimi, Kfiatuszek666, Kokosankaa, Pati2804, Kaktusowa, Katt, Madzia35, Riptide, Kaatii, meggie94, AEGO, Emimo, Coffeebreak, klaudia_23, Kasia1988 lubią tę wiadomość
-
Dużo zdrówka dla Ciebie i MartusiStarania od 2017 r.
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
15dpt - Beta Hcg - 4174
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
-
Kaktusowa wrote:Dzięki za kciuki. Będę informować w miarę na bieżąco co i jak 😊
-
IssGreen wrote:Powiedz mi proszę, na jakiej sali odbywa się indukcja? Czy jest to sala, na którą trafią się po porodzie czy może np. sala na oddziale patologii?
Na patologii, na salę porodową zabierają jak jest rozwarcie 5 cm i wzwyż. W ogóle mam warunki jak królowa bo póki co jestem sama na sali 😁 miałam ktg przed chwilą więc żadne skurcze się nie piszą, nie czuję w ogóle tej tasiemki i idę zaraz spać. Jutro pewnie balonik, ale to zobaczymy rano 😊
Shikaka gratulacje !! Coraz więcej dzieciaczków u nas na grupie 😍😍 -
Kaktusowa wrote:Na patologii, na salę porodową zabierają jak jest rozwarcie 5 cm i wzwyż. W ogóle mam warunki jak królowa bo póki co jestem sama na sali 😁 miałam ktg przed chwilą więc żadne skurcze się nie piszą, nie czuję w ogóle tej tasiemki i idę zaraz spać. Jutro pewnie balonik, ale to zobaczymy rano 😊
Shikaka gratulacje !! Coraz więcej dzieciaczków u nas na grupie 😍😍Kaktusowa lubi tę wiadomość