X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam dziś W KOŃCU !!! Po 18 dniach odpadł kikut!!!

Tydzień dłużej niż Wice, w dupe niech sobie wsadza te swoje zalecenia o suchej pielęgnacji 🙈😅

AEGO, Saimi, Kokosankaa, Nowa_Ola, Domi_95, Coffeebreak, Katt, Skarbek001 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Delicol jest na nietolerancję laktozy, nie typowo na kolki. Na kolki niestety nie ma żadnego preparatu jak już się zaczną :(
    Tak! To ja poje*alam! Dzięki za sprostowanie. Były objawy konsultowane z pediatrą jak coś, to nie mój wymysł, więc raczej dobrze było stwierdzone, tylko maDka pomyliła. 🙈

meggie94, Nowa_Ola lubią tę wiadomość

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, z tą solą, to ja codziennie wpuszczam małemu po kropelce soli fizjologicznej do noska, a on sobie odsmarkuje to co mu zalega. Polecam sobie tak czyścić nosek. Oby cdl pomogła Ci w Twoich problemach z kp 😘

Meggie!!!! Sukces! 😅☺️

U nas drugi dzień płaczu i nieodkładania małego, aż wsiedliśmy w samochód i jeździmy, bo wtedy śpi 🙈 Swoją drogą, jeździcie z maluchami z tyłu? Mam okropną chorobę lokomocyjną jak siedzę z tyłu 🙄

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie kumam mojego dziecka. Zauważyłam, że ma takie rzuty w ciągu dnia - kilka h jedzenie co chwila i spanie na zmianę, a potem bah i nie ma dziecka 3-4h. Wczoraj balowała od 7 do 12 po czym spała 4h. O 19 poszła spać na noc. Dziś bal od 7 rano do 15, teraz śpi bez przerwy już ponad 2h. Mam nadzieję, że obudzi się koło 18-19, pobaluje do 22-23 i da przespać jako tako noc.
    Martwią mnie tylko te jej ciągłe płacze bez możliwości uspokojenia inaczej niż cyc, nawet odłożyć jej nie mogę do dostawki albo gdziekolwiek, muszę ją karmić w sypialni i śpi pod naszą kołdrą :( a tak bym chciała ją chociaż na 15 minut spaceru wziąć, ale paraliżuje mnie myśl o tym okropnym płaczu…

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 13:02

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, popieram Coffee, nasz w wózku odlatuje, a też w domu płacz :) spróbujcie :)

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 13:02

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kwiatuszku, z tą solą, to ja codziennie wpuszczam małemu po kropelce soli fizjologicznej do noska, a on sobie odsmarkuje to co mu zalega. Polecam sobie tak czyścić nosek. Oby cdl pomogła Ci w Twoich problemach z kp 😘

Meggie!!!! Sukces! 😅☺️

U nas drugi dzień płaczu i nieodkładania małego, aż wsiedliśmy w samochód i jeździmy, bo wtedy śpi 🙈 Swoją drogą, jeździcie z maluchami z tyłu? Mam okropną chorobę lokomocyjną jak siedzę z tyłu 🙄

Ola po prostu wkrapiasz po kropli i niczym nie odciągasz? Sam maluszek oczyszcza?

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    A co byś chciała robić? Też się wkurzam bo nadal nie wszystko mogę założyć a jeszcze kp dodatkowo ogranicza wybór . Jednak nie przychodzi mi do głowy nic poza spacerami i walking workout i to też nie każdy...
    Włączyć jakiś pilates, a najbardziej pojeździć na rowerze. 😂😭 Taka ładna pogoda.
    No i dobija mnie strasznie to, że mieszczę się tylko w jedne jeansy sprzed ciąży, albo w spodnie, które miały gumkę, albo że wyglądam w czymś jak idiotka. Niby taka pierdola, a mnie dobija.
    Co do spacerów - spróbujcie wyjść! Są dzieci, które właśnie uspakajają się na spacerach, Feliks zawsze idzie na przykład w kimę i można chodzić a chodzić.

age.png
  • Kokosankaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AEGO wrote:
    Włączyć jakiś pilates, a najbardziej pojeździć na rowerze. 😂😭 Taka ładna pogoda.
    No i dobija mnie strasznie to, że mieszczę się tylko w jedne jeansy sprzed ciąży, albo w spodnie, które miały gumkę, albo że wyglądam w czymś jak idiotka. Niby taka pierdola, a mnie dobija.
    Co do spacerów - spróbujcie wyjść! Są dzieci, które właśnie uspakajają się na spacerach, Feliks zawsze idzie na przykład w kimę i można chodzić a chodzić.

Przybijam piątkę, ja od ciąży marzę o rowerze 🥲 ale dzisiaj byłam na ponad godzinnym spacerze z wózkiem, to tak mnie pod koniec zaczęło boleć krocze, że sobie przypomniałam że jestem dopiero 2 tyg po porodzie 😂 bo tak to na codzień się czuję zupełnie dobrze, wręcz rozpiera mnie energia i mam ochotę się ruszać, no ale właśnie potem taki spacer weryfikuje siły na zamiary 😜

04.06.2024 - Leonard ❤️

age.png

Wysłany: 20 czerwca, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa Ola, a jak u Was? Niko śpi tylko na rękach? A jak go odłożysz gdziekolwiek to co, płacz? Tak jest od pierwszych dni?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_95 wrote:
    Ola po prostu wkrapiasz po kropli i niczym nie odciągasz? Sam maluszek oczyszcza?

Dokładnie, wpuszczam po kropelce do każdej dziurki i on sobie oczyszcza, położna tak kazała robić codziennie rano :)

Kokosankaa, Domi_95 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Nowa Ola, a jak u Was? Niko śpi tylko na rękach? A jak go odłożysz gdziekolwiek to co, płacz? Tak jest od pierwszych dni?

U nas tak to wygląda za dnia. Mniej więcej od tygodnia tak jest. W nocy śpi ładnie (mam nadzieję, że poprzednia noc to był wyjątek), ale za dnia usypia na moich rękach, a jak go odłożę do kołyski/wozka/lozeczka, to po 5 min płacz jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Musi czuć, że jestem, inaczej nie śpi. Myślę o chuście..

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • AEGO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosankaa wrote:
    Przybijam piątkę, ja od ciąży marzę o rowerze 🥲 ale dzisiaj byłam na ponad godzinnym spacerze z wózkiem, to tak mnie pod koniec zaczęło boleć krocze, że sobie przypomniałam że jestem dopiero 2 tyg po porodzie 😂 bo tak to na codzień się czuję zupełnie dobrze, wręcz rozpiera mnie energia i mam ochotę się ruszać, no ale właśnie potem taki spacer weryfikuje siły na zamiary 😜
    Tak, ja też w ciąży już marzyłam o rowerze. 😄
    Wiesz co, no u mnie ten zapał pewnie dlatego, że ja się dobrze czuje, dziś zrobiliśmy 2h spacer i też spoko się czułam, więc pewnie dlatego mi odwala. 😂

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Meggie!!!! Sukces! 😅☺️

Z córką jeździłam przez jakiś czas, a też mam chorobę lokomocyjną i to był dla mnie dramat… Teraz przy dwóch fotelikach musialabym tam siedzieć jak sardynka, więc siedzę z przodu, jakbyśmy mieli jechać gdzieś dalej to aż sama jestem ciekawa jak by to było 🙈

Nowa_Ola, Madzia35 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też popieram żebyście spróbowali z wózkiem, są wyjątki, ale jednak większość dzieci na dworze w wózku odpływa 😊

Kfiatuszek666, Kokosankaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 20 czerwca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    U nas tak to wygląda za dnia. Mniej więcej od tygodnia tak jest. W nocy śpi ładnie (mam nadzieję, że poprzednia noc to był wyjątek), ale za dnia usypia na moich rękach, a jak go odłożę do kołyski/wozka/lozeczka, to po 5 min płacz jakby go ktoś ze skóry obdzierał. Musi czuć, że jestem, inaczej nie śpi. Myślę o chuście..

A w nocy gdzie śpi, w swoim łóżeczku?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    A w nocy gdzie śpi, w swoim łóżeczku?

Tak, od początku w swoim łóżeczku. Dziś wzięliśmy go jakoś o 7 do nas, bo już się poddaliśmy, ale to był tylko wyjątek

Meggie, nas za miesiąc czeka podróż 300km, nie wysiedzę z tyłu, więc albo będę prowadzić, albo usiądę z przodu i dlatego myślę czy to bezpieczne.

Kupiłam i podałam Niko Vivomixx, trzymajcie kciuki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 20:48

meggie94 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Tak, od początku w swoim łóżeczku. Dziś wzięliśmy go jakoś o 7 do nas, bo już się poddaliśmy, ale to był tylko wyjątek

Meggie, nas za miesiąc czeka podróż 300km, nie wysiedzę z tyłu, więc albo będę prowadzić, albo usiądę z przodu i dlatego myślę czy to bezpieczne.

Kupiłam i podałam Niko Vivomixx, trzymajcie kciuki 🙈

Kupcie sobie lusterko żeby widzieć we wstecznym malucha i bezpieczne jak najbardziej, nawet bardziej bezpieczne w kwestii nie daj Boże wypadku niż jakbyś siedziała z tyłu 😊 z takim maluchem myślę że spokojnie jeszcze dacie radę tak, my z Wika jechalismy do Ustronia kawał drogi od nas jak miała 8 miesięcy no i już to nie było takie proste, bo szybko się nudziła, trzeba było ją zabawiać, bo tyle już nie spała 🙈 i też pamiętam że jechałam z nią z tyłu, z tabunem zabawek pod ręką, ale w pewnym momencie zmieniłam się z mężem i prowadziłam bo nie dawałam już rady 🙈

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • IssGreen Autorytet

Wysłany: 20 czerwca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Dokładnie, wpuszczam po kropelce do każdej dziurki i on sobie oczyszcza, położna tak kazała robić codziennie rano :)
    W jakiej pozycji jest wtedy dziecko?

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ