Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfiatuszek666 wrote:Z mm będę korzystać w chwili kryzysu. Wiecie, to jest krzyk i płacz głodnego dziecka, tego nie da się po prostu znieść a przecież mam pokarm w poersiach….
meggie94, Kokosankaa, Saimi, Katt, Riptide lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Widzę że nie ja jedna mam kłopoty i wątpliwości. Nic nienajgorzej, od rana znów nerwy. Dałam pół porcji mm, wyciszyło ją to, a potem znów płacz. Daje piersi i różnie bywa, raz ok a raz płacz. Jak okaże się jutro że znów spadła z wagi to wracam na mm w całości. Wy piszecie o laktatorze, ja nawet nie mam czasu zębów umyć bo albo karmie albo płacz albo myślę jak przetrwać. Jest ciężko. Kiepsko mi idzie bycie msma
-
Kfiatuszek666 wrote:Dzięki dziewczyny. Widzę że nie ja jedna mam kłopoty i wątpliwości. Nic nienajgorzej, od rana znów nerwy. Dałam pół porcji mm, wyciszyło ją to, a potem znów płacz. Daje piersi i różnie bywa, raz ok a raz płacz. Jak okaże się jutro że znów spadła z wagi to wracam na mm w całości. Wy piszecie o laktatorze, ja nawet nie mam czasu zębów umyć bo albo karmie albo płacz albo myślę jak przetrwać. Jest ciężko. Kiepsko mi idzie bycie msma
Jak mówisz, że nie masz czasu nawet umyć zębów to może chusta by się u Ciebie sprawdziła? Mała byłaby blisko i miała przytulanki, a Ty mogłabyś wypic szklankę wody chociazby. -
Kupiłam chustę, czekam na dostawę ona ciągle jest głodna, ja to czuję. W dodatku ma taki myk, że uspokaja się tylko na ciumkaniu piersi. Może jak zacznie jeść jak człowiek to będzie uspokajała się w trakcie jedzenia. Na ten moment śpi, bo jak o 8 dostala pół porcji mm to chwilę była spokojna, potem do 9.30 po prostu ssała pierś i śpi.
Nowa Ola, a u Was chusta? -
Kwiatku, jesteś CUDOWNĄ MAMĄ i nawet nie mów inaczej!! Nie daj się tym głupim hormonom, Kochana 😘😘😘
Ja zrobiłam eksperyment. Prócz tego, że dziś trzeci dzień podaję Niko Vivomixx, to wczoraj nie dałam mu witaminy D. Mamy Vigantol, ale czytałam, że czasem witamina D powoduje też problemy z brzuchem. Wczoraj o 21 była kąpiel, butla, sen od 21:30. Niko miał krótką pobudkę o 1:00 na jedzenie, po której zasnął przy butli. Potem o 3:30 obudził się, bo była kupa, którą zrobił bez płaczu, bez prężenia się, bez wysiłku!!!!! Co prawda zasnął dopiero koło 5. Potem o 8 się obudził znów i średnio chciał spać, ale wzięłam go jeszcze do łóżka na przytulanki i zasnęliśmy. Obudził się właśnie teraz 😇 Wnioski są takie, że albo Vivomixx pomaga mu tak fajnie na brzuch, albo ta witamina D robiła nam problemy, albo jedno i drugie. Dziś znów testowo nie podaje witaminy D, zobaczę co będzie, najwyżej jutro kupię innąKfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, przekichane z tym dzieciakiem. Chyba zbliża mi się nawał bo jedna pierś zrobiła się większa i pełniejsza. Z tej piersi dziś łatwo łapie i ssie, ale nadal nieprawidłowo i dlatego chyba strasznie się denerwuje. I oczywiście ciągle chyba za mało je. Jutro sprawdzamy wagę.
-
nick nieaktualny
-
Kfwiatuszku, jeśli masz te jedną pierś napięta, to przez to dziecku jest trudno złapać poprawnie. Możesz zrobić takie coś, że nim zaczcniesz kp, możesz spróbować ją rozluźnić robiąc z 2 palców takie "V" na otoczce brodawki (w środku V ma być brodawka) i tak z lekko przyciskać otoczke, obracając te palce stopniowo co jakiś czas tak, by po parę razy wykonać ten ruch na jedno miejsce.
Mi sprawdzało się także kp na piłce dmuchanej. Bujalam się albo lekko podskakiwałam i wtedy nie było odrywania się po skończeniu szybkiego przepływu itd.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
Coffeebreak wrote:Kwiatuszku mamy różne dzieci - łatwiejsze, trudniejsze... Każda z nas ma też inne zaplecze. Dla niektórych własny niemowlak to pierwsze dziecko jakie trzymają na rękach, inne wychowały się oticzice dziećmi. Każda z nas radzi sobie najlepiej jak potrafi w swojej sytuacji ❤️
Kończą mi się witaminy jeszcze takie ciążowe i zastanawiam się co teraz kupić. Bierzecie cos lub planujecie ? Przy kp mysie że chciałabym czymś się wspomagać.
Mi lekarz kazał brać dalej witaminy ciążowe przy kp, ale ja brałam Puerie Duo i tam jest nawet adnotacja, że od 2 trymestru do zakończenia kp są dobre. Wyjadam je do końca i idę na badania, żeby suplementowac to czego potrzebuje, ale jak wiesz nie karmię swoim mlekiem -
Andzia2519 wrote:Ja biorę Femibion 2, póki mam, potem albo przejdę na 3, albo będę googlac po forach, co się bierze na włosy
Z zupełnie innej beczki - polubiliśmy się z butlą od Medeli, a ja z laktatorem Momcozy darzymy się miłością absolutną
Na włosy polecam Solgar włosy skóra paznokcie, mój niezastąpiony numer 1 od lat, ale nie wiem jak przy kp -
Nowa_Ola wrote:A dziewczyny, którym odpadł ten kikut, pępek krwawi? U Nikodema nadal znajduje zaschniętą krew
Co do witamin, to ja biorę te same co w ciąży, powiedzieli mi że mam dać je dalej jak mi zostały. Ja walczę z moimi krzywymi cyckami 😂 teraz więcej przystawiam małego do tego mniejszego, przystawiam go do niego w pierwszej kolejności jak jest głodny i mam wrażenie że jest ciut lepiej 😜
Poza tym dzisiaj byliśmy na długim spacerze z wózkiem i w pewnym momencie mały zaczął się strasznie drzeć, ale na szczęście smoczek pomagał. Niestety wypluwał go co kilka minut, włożyć można go było tylko jak wózek był w ruchu, więc łatwo nie było, ale daliśmy radę 😁Nowa_Ola lubi tę wiadomość