X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Ile trwa USG bioderek? Wchodziłyście z mężem? Jutro nas to czeka 🙂

Kilka minut, tak naprawdę lekarz przykładał głowicę z jednej i z drugiej strony i oceniał stan biodra. Wchodziliśmy razem, byliśmy prywatnie :) Na NFZ nie chcieli nam dać terminu wcześniej niż 8 tydzień, bo wg nich wtedy trzeba robić, a z kolei pediatra mówił 6 tydzień życia i tak też poszlismy.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Ile trwa USG bioderek? Wchodziłyście z mężem? Jutro nas to czeka 🙂
    U nas 5 minut. Byłam sama. Tzn mąż był w pracy :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    U nas dziś dramat. Nie wiem czy to upały czy skok, ale młoda jak wstała o 6 to dopiero teraz usnęła, a w ciągu dnia jedna drzemka 2,5h. Tak to ciągle płacz i krzyk jakby ze skóry obdzierali :( ona ma 29 dni więc skok by się zgadzał. Ani cyc nie pomagał, ani noszenie tulenie, nic. Przy odkurzaczu 4 razy zasnęła. Na 5 minut :(

Ale hit Wam sprzedam - była położna, zobaczyła że mała przebiera językiem, zajrzała i stwierdziła, że ten nalot to mogą być afty albo pleśniawki. Zatem pojechałam do pediatry, trafiłam na starą lekarkę, która powiedziała żeby przepajac dziecko niezależnie od tego co inni mówią. Żeby odstawić mleko i jego przetwory. I żebym rzadziej karmiła bo jest e górnej granicy wagi jaka przybrała. A dzieci krzyczą, a nalot na języku jest bo za dużo je. Kurtyna :)

Swoją drogą, kiedy zauważyłyście że Wasze pociechy po prostu sobie ruszają językiem w buzi i nie wygląda to na głód? Takie jakby odkrycie że mam język?

Przechwalilam moje dziecko. Dziś miałam identyczny dzień jak Ty kwiatuszku. Młoda co prawda wstała o 10. Ale cały czas niespokojna, marudna, płaczliwa. Spała łącznie 1, 5h w ciągu dnia. Na rękach zasypiała na moment. Pod koniec dnia to nawet cycek nie był w gronie jej zainteresowań. Musiałam chodzić i ją bujać cały czas. W końcu około 21:30 padła i śpi. Najchętniej bym jej nie budziła ale musimy ja dziś wykąpać bo te gorączki takie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 23:17

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

I IUI - 2019 nieudane
    I IVF - 25.09.23
    7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
    11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
    15dpt - Beta Hcg - 4174
    24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
    31dpt - CRL 10mm 💓
    11+2 - CRL 45mm 🧡
    13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
    17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
    20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
    22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
    26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
    30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
    32+2 - 1980 g. 😍
    33+2 - 2150g. 🤩
    35+2 - 2600g. 💖
    36+2 - 2900g. 🧡
    36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz śpi aż za dużo, martwie się o noc. Ale żeby nie było kolorowo, śpi tylko na rękach/ na kolanach, jest nieodkladalny dalej niż pół metra. A mąż w przyszly piątek wraca do pracy...

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia2519 wrote:
    A nasz śpi aż za dużo, martwie się o noc. Ale żeby nie było kolorowo, śpi tylko na rękach/ na kolanach, jest nieodkladalny dalej niż pół metra. A mąż w przyszly piątek wraca do pracy...

A jak smoczek?

Ja ostatnio gdy nie mogłam go odłożyć położyłam mu obok w kołysce moją koszulkę, którą nosiłam kilka godzin wcześniej - zasnął 🤪

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A jak smoczek?

Ja ostatnio gdy nie mogłam go odłożyć położyłam mu obok w kołysce moją koszulkę, którą nosiłam kilka godzin wcześniej - zasnął 🤪

Chyba lepiej niż Lovi, ale jak chce i zaciśnie rączkę, to żaden smok nie wytrzyma w gębusi. :)

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..

age.png

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba kryzys laktacyjny, Młoda była karmiona wczoraj 15 razy 😱 w nocy też wiecznie nienajedzona. Do tej pory wystarczała jej jedna pierś, teraz musi jeszcze dojeść z drugiej. Podobno to dosyć szybko mija, ale znowu bolą mnie sutki od tej częstotliwości 🫣

👧❤️ 19.06.24
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..

A jak odróżnić trądzik od alergii?

agnieszkallo lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    A jak odróżnić trądzik od alergii?

U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych :/

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych :/

A co to znaczy strzelanie kipami jak z armaty?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie, współczuję nieprzespanej nocy 😔 I współczuję problemów alergicznych. Mam nadzieję, że wszystko Filipowi przejdzie na nowym mleku. Ja już sama nie wiem co zrobić z tym mlekiem 😔 Położna kazała dać Esputikon zamiast SabSimplex i od dwóch dni jest spokojniejszy. Tylko sęk w tym, że to dziś jest TEN DZIEŃ. Najgorsze jest to, że mamy tego grilla i obawiam się, że jak zawsze u rodziców w ogrodzie spał smacznie w wózku, a nawet jak zapłacze, to znajdzie się kilka rąk chcących go utulić, więc nie będę mogła go obserwować normalnie w domu.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 13:05

• Riptide Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    I mnie to samo było już trzeci raz. Musiałam go na noc dokarmić mm bo nie chciał się oderwać od piersi

Ja wczoraj to przechodziłam, dziś już ok. W sumie to nie wiem, czy to był kryzys, czy może pić jej się ciągle chciało?

Dziś kończymy 4 tygodnie i chyba pojawił się pierwszy świadomy uśmiech podczas spojrzenia na moją twarz ❤️ albo sobie to wmawiam 😂

Meggie, dzięki za odpowiedź dotyczącą alergii. W takim razie u mnie to pewnie trądzik, bo nie ma go nigdzie indziej, tylko na twarzy. Mam nadzieję, że Twojemu synkowi zaraz przejdzie 🤞🏻

• Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też córka cały czas na piersi. Też teraz dziennie to z 15 razy jak nie więcej. Powrócił mi ból brodawek przez to 😞

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?

To wcale nie musi być objaw alergii Kfiatuszku, u jednych to będzie norma u jednych objaw że coś jest nie tak. Jak z córką przechodziłam alergię na bmk to spotkałam się z tyloma przeróżnymi objawami, ile dzieci tyle objawów 🤷🏼‍♀️ mnie to stękanie najbardziej dręczy bo identycznie robiła Wika. Ale też pewności nie mam czy to alergiczne, wolałabym nie i dlatego kupiłam jedynie mleko hipoalergiczne, jeśli byłaby faktyczna alergia to ono i tak nie pomoże, ale jednak już jest delikatniejsze w kwestii bmk więc zobaczymy czy będzie jakakolwiek poprawa.

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Niko też ma krosteczki na policzkach od kilku dni. Przemywam tylko wodą przegotowaną.

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października, 13:05

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna. Ale dzisiejszy dzień masakra. Cycek, płacz, noszenie i spanie na rękach. Każda próba odłożenia kończy się pobudką i cyrkiem na nowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 14:55

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ