Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Skarbek001 wrote:Ile trwa USG bioderek? Wchodziłyście z mężem? Jutro nas to czeka 🙂
Kilka minut, tak naprawdę lekarz przykładał głowicę z jednej i z drugiej strony i oceniał stan biodra. Wchodziliśmy razem, byliśmy prywatnie Na NFZ nie chcieli nam dać terminu wcześniej niż 8 tydzień, bo wg nich wtedy trzeba robić, a z kolei pediatra mówił 6 tydzień życia i tak też poszlismy. -
Skarbek001 wrote:Ile trwa USG bioderek? Wchodziłyście z mężem? Jutro nas to czeka 🙂Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Kfiatuszek666 wrote:U nas dziś dramat. Nie wiem czy to upały czy skok, ale młoda jak wstała o 6 to dopiero teraz usnęła, a w ciągu dnia jedna drzemka 2,5h. Tak to ciągle płacz i krzyk jakby ze skóry obdzierali ona ma 29 dni więc skok by się zgadzał. Ani cyc nie pomagał, ani noszenie tulenie, nic. Przy odkurzaczu 4 razy zasnęła. Na 5 minut
Ale hit Wam sprzedam - była położna, zobaczyła że mała przebiera językiem, zajrzała i stwierdziła, że ten nalot to mogą być afty albo pleśniawki. Zatem pojechałam do pediatry, trafiłam na starą lekarkę, która powiedziała żeby przepajac dziecko niezależnie od tego co inni mówią. Żeby odstawić mleko i jego przetwory. I żebym rzadziej karmiła bo jest e górnej granicy wagi jaka przybrała. A dzieci krzyczą, a nalot na języku jest bo za dużo je. Kurtyna
Swoją drogą, kiedy zauważyłyście że Wasze pociechy po prostu sobie ruszają językiem w buzi i nie wygląda to na głód? Takie jakby odkrycie że mam język?
Przechwalilam moje dziecko. Dziś miałam identyczny dzień jak Ty kwiatuszku. Młoda co prawda wstała o 10. Ale cały czas niespokojna, marudna, płaczliwa. Spała łącznie 1, 5h w ciągu dnia. Na rękach zasypiała na moment. Pod koniec dnia to nawet cycek nie był w gronie jej zainteresowań. Musiałam chodzić i ją bujać cały czas. W końcu około 21:30 padła i śpi. Najchętniej bym jej nie budziła ale musimy ja dziś wykąpać bo te gorączki takieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 23:17
Starania od 2017 r.
Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
On - 36l, wszystko ok
I IUI - 2019 nieudane
I IVF - 25.09.23
7dpt - Beta Hcg - 71 ; prog 231
11dpt - Beta Hcg - 745 ; prog 172
15dpt - Beta Hcg - 4174
24dpt - jest zarodek z ❤️ (szpital, jednorazowe krwawienie bez przyczyny)
31dpt - CRL 10mm 💓
11+2 - CRL 45mm 🧡
13+3 - CRL 70 mm, I prenatalne ok 💝
17+3 - 200 g., 17 cm dziewczynki 😍
20+3 - połówkowe, 340 g dziewczynki 🤩 skr. szyjka
22+3 - 510 g., 28 cm gwiazdeczki 🥰 skr. szyjka
26+3 - 910 g., 37 cm gwiazdeczki 💖 skr. szyjka
30+3 - III prenatalne, 1580 g. dzielnej dziewczynki ❤️ od dziś szpital - b. skr. szyjka
32+2 - 1980 g. 😍
33+2 - 2150g. 🤩
35+2 - 2600g. 💖
36+2 - 2900g. 🧡
36+6 - Alicja już na świecie! 🥰💓
-
Andzia2519 wrote:A nasz śpi aż za dużo, martwie się o noc. Ale żeby nie było kolorowo, śpi tylko na rękach/ na kolanach, jest nieodkladalny dalej niż pół metra. A mąż w przyszly piątek wraca do pracy...
A jak smoczek?
Ja ostatnio gdy nie mogłam go odłożyć położyłam mu obok w kołysce moją koszulkę, którą nosiłam kilka godzin wcześniej - zasnął 🤪 -
Nowa_Ola wrote:A jak smoczek?
Ja ostatnio gdy nie mogłam go odłożyć położyłam mu obok w kołysce moją koszulkę, którą nosiłam kilka godzin wcześniej - zasnął 🤪
Chyba lepiej niż Lovi, ale jak chce i zaciśnie rączkę, to żaden smok nie wytrzyma w gębusi.Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..
-
U mnie chyba kryzys laktacyjny, Młoda była karmiona wczoraj 15 razy 😱 w nocy też wiecznie nienajedzona. Do tej pory wystarczała jej jedna pierś, teraz musi jeszcze dojeść z drugiej. Podobno to dosyć szybko mija, ale znowu bolą mnie sutki od tej częstotliwości 🫣👧❤️ 19.06.24
-
meggie94 wrote:A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..
A jak odróżnić trądzik od alergii?agnieszkallo lubi tę wiadomość
-
Riptide wrote:A jak odróżnić trądzik od alergii?
U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych -
meggie94 wrote:U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych
A co to znaczy strzelanie kipami jak z armaty? -
Meggie, współczuję nieprzespanej nocy 😔 I współczuję problemów alergicznych. Mam nadzieję, że wszystko Filipowi przejdzie na nowym mleku. Ja już sama nie wiem co zrobić z tym mlekiem 😔 Położna kazała dać Esputikon zamiast SabSimplex i od dwóch dni jest spokojniejszy. Tylko sęk w tym, że to dziś jest TEN DZIEŃ. Najgorsze jest to, że mamy tego grilla i obawiam się, że jak zawsze u rodziców w ogrodzie spał smacznie w wózku, a nawet jak zapłacze, to znajdzie się kilka rąk chcących go utulić, więc nie będę mogła go obserwować normalnie w domu.
-
nick nieaktualny
-
Coffeebreak wrote:I mnie to samo było już trzeci raz. Musiałam go na noc dokarmić mm bo nie chciał się oderwać od piersi
Ja wczoraj to przechodziłam, dziś już ok. W sumie to nie wiem, czy to był kryzys, czy może pić jej się ciągle chciało?
Dziś kończymy 4 tygodnie i chyba pojawił się pierwszy świadomy uśmiech podczas spojrzenia na moją twarz ❤️ albo sobie to wmawiam 😂
Meggie, dzięki za odpowiedź dotyczącą alergii. W takim razie u mnie to pewnie trądzik, bo nie ma go nigdzie indziej, tylko na twarzy. Mam nadzieję, że Twojemu synkowi zaraz przejdzie 🤞🏻 -
Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?
-
Kfiatuszek666 wrote:Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?
To wcale nie musi być objaw alergii Kfiatuszku, u jednych to będzie norma u jednych objaw że coś jest nie tak. Jak z córką przechodziłam alergię na bmk to spotkałam się z tyloma przeróżnymi objawami, ile dzieci tyle objawów 🤷🏼♀️ mnie to stękanie najbardziej dręczy bo identycznie robiła Wika. Ale też pewności nie mam czy to alergiczne, wolałabym nie i dlatego kupiłam jedynie mleko hipoalergiczne, jeśli byłaby faktyczna alergia to ono i tak nie pomoże, ale jednak już jest delikatniejsze w kwestii bmk więc zobaczymy czy będzie jakakolwiek poprawa.Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny