X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:03

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbek001 wrote:
    Ile trwa USG bioderek? Wchodziłyście z mężem? Jutro nas to czeka 🙂
    U nas 5 minut. Byłam sama. Tzn mąż był w pracy :)

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    U nas dziś dramat. Nie wiem czy to upały czy skok, ale młoda jak wstała o 6 to dopiero teraz usnęła, a w ciągu dnia jedna drzemka 2,5h. Tak to ciągle płacz i krzyk jakby ze skóry obdzierali :( ona ma 29 dni więc skok by się zgadzał. Ani cyc nie pomagał, ani noszenie tulenie, nic. Przy odkurzaczu 4 razy zasnęła. Na 5 minut :(

Ale hit Wam sprzedam - była położna, zobaczyła że mała przebiera językiem, zajrzała i stwierdziła, że ten nalot to mogą być afty albo pleśniawki. Zatem pojechałam do pediatry, trafiłam na starą lekarkę, która powiedziała żeby przepajac dziecko niezależnie od tego co inni mówią. Żeby odstawić mleko i jego przetwory. I żebym rzadziej karmiła bo jest e górnej granicy wagi jaka przybrała. A dzieci krzyczą, a nalot na języku jest bo za dużo je. Kurtyna :)

Swoją drogą, kiedy zauważyłyście że Wasze pociechy po prostu sobie ruszają językiem w buzi i nie wygląda to na głód? Takie jakby odkrycie że mam język?

Przechwalilam moje dziecko. Dziś miałam identyczny dzień jak Ty kwiatuszku. Młoda co prawda wstała o 10. Ale cały czas niespokojna, marudna, płaczliwa. Spała łącznie 1, 5h w ciągu dnia. Na rękach zasypiała na moment. Pod koniec dnia to nawet cycek nie był w gronie jej zainteresowań. Musiałam chodzić i ją bujać cały czas. W końcu około 21:30 padła i śpi. Najchętniej bym jej nie budziła ale musimy ja dziś wykąpać bo te gorączki takie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2024, 23:17

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2024, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz śpi aż za dużo, martwie się o noc. Ale żeby nie było kolorowo, śpi tylko na rękach/ na kolanach, jest nieodkladalny dalej niż pół metra. A mąż w przyszly piątek wraca do pracy...

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:03

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • Andzia2519 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2024, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    A jak smoczek?

Ja ostatnio gdy nie mogłam go odłożyć położyłam mu obok w kołysce moją koszulkę, którą nosiłam kilka godzin wcześniej - zasnął 🤪

Chyba lepiej niż Lovi, ale jak chce i zaciśnie rączkę, to żaden smok nie wytrzyma w gębusi. :)

Nowa_Ola lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..

age.png

age.png
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba kryzys laktacyjny, Młoda była karmiona wczoraj 15 razy 😱 w nocy też wiecznie nienajedzona. Do tej pory wystarczała jej jedna pierś, teraz musi jeszcze dojeść z drugiej. Podobno to dosyć szybko mija, ale znowu bolą mnie sutki od tej częstotliwości 🫣

👧❤️ 19.06.24
  • Riptide Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    A ja nie śpię od 2:50… jadę dziś po nowe mleko, młody coraz bardziej się preguje, stęka, wygina, identycznie jak miała Wika przy alergii na bmk, przy tym też tak jak ona widzę że z dnia na dzień ta skóra jest coraz bardziej w plamkach i krostkach… kupię dziś mleko HA i zobaczymy czy coś się zmieni w ciągu około tygodnia… U Wiki musieliśmy przejść na typowo dla alergików Pepti syneo, zobaczymy..

A jak odróżnić trądzik od alergii?

agnieszkallo lubi tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    A jak odróżnić trądzik od alergii?

U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych :/

age.png

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    U moich dzieci akurat wysypka jest bardziej plamista niż krosteczkowa, zwłaszcza na klatce piersiowej. Wika miała też ok 5 tygodni jak się to nasiliło i te stękania i kwękania i pręgowanie przez sen i leżąc w łóżeczku, a po zmianie mleka jak ręką odjął i wysypka i stękanie dlatego skoro u drugiego swojego dziecka widzę takie same objawy, plus strzelające jak z armaty kupy to zakładam duże prawdopodobieństwo tego samego problemu i muszę to sprawdzić. Ja jestem alergikiem, więc dzieci i tak są obciążone. Wika teraz z mleka wyrosła i je normalnie nabiał, ale za to ma mnóstwo alergii pyłkowych i pokarmowych :/

A co to znaczy strzelanie kipami jak z armaty?

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:04

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 13:05

• Riptide Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffeebreak wrote:
    I mnie to samo było już trzeci raz. Musiałam go na noc dokarmić mm bo nie chciał się oderwać od piersi

Ja wczoraj to przechodziłam, dziś już ok. W sumie to nie wiem, czy to był kryzys, czy może pić jej się ciągle chciało?

Dziś kończymy 4 tygodnie i chyba pojawił się pierwszy świadomy uśmiech podczas spojrzenia na moją twarz ❤️ albo sobie to wmawiam 😂

Meggie, dzięki za odpowiedź dotyczącą alergii. W takim razie u mnie to pewnie trądzik, bo nie ma go nigdzie indziej, tylko na twarzy. Mam nadzieję, że Twojemu synkowi zaraz przejdzie 🤞🏻

• Skarbek001 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też córka cały czas na piersi. Też teraz dziennie to z 15 razy jak nie więcej. Powrócił mi ból brodawek przez to 😞

age.png
  • Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kfiatuszek666 wrote:
    Moja córka też ma na twarzy krosteczki. Też myślę, że to trądzik, ale jak meggie napisała o tych strzelających kupach to się zaczynam zastanawiać, bo u nas faktycznie takie są. A że moja córka często na piersi to i często strzela. Rozumiem, że to chodzi o odgłos. Kupa wygląda ok, nie ma krwi, śluzu ani piany. Ale może to jednak jakaś niewielka alergia?

To wcale nie musi być objaw alergii Kfiatuszku, u jednych to będzie norma u jednych objaw że coś jest nie tak. Jak z córką przechodziłam alergię na bmk to spotkałam się z tyloma przeróżnymi objawami, ile dzieci tyle objawów 🤷🏼‍♀️ mnie to stękanie najbardziej dręczy bo identycznie robiła Wika. Ale też pewności nie mam czy to alergiczne, wolałabym nie i dlatego kupiłam jedynie mleko hipoalergiczne, jeśli byłaby faktyczna alergia to ono i tak nie pomoże, ale jednak już jest delikatniejsze w kwestii bmk więc zobaczymy czy będzie jakakolwiek poprawa.

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 21:04

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    06.2024 - 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2024, 13:05

• agnieszkallo Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2024, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc spokojna. Ale dzisiejszy dzień masakra. Cycek, płacz, noszenie i spanie na rękach. Każda próba odłożenia kończy się pobudką i cyrkiem na nowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2024, 14:55

01.2007🩵
    09.2014🩷
    04.2017🩵
    06.2024🩷
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ