X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
    Kochana bardzo mi przykro, myślałam cały dzień o waszych wizytach 🥺 mam nadzieję, że mąż jednak będzie dla Ciebie wsparciem 💗 wierzę, że Wasze marzenie niedługo się spełni, nie poddawaj się! Dużo siły życzę 🥺

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.

Kochana, nie załamuj się, na pewno jeszcze wam się uda. Mąż na pewno po pierwszym szoku cię wesprze, ludzie czasem nie potrafią uporać się ze swoimi emocjami a co dopiero bliskiej osoby.

Życzę wam, żeby w końcu spełniło się wasze marzenie ❤️

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Aniela855888 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:

Trzymaj się 🙁 ja, pomimo że wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, nadal tu zaglądam żeby zobaczyć jak toczy się historia kobiet na „moim etapie”, który już nie jest mój. Przykro czytać takie historie, chociaż z drugiej strony daje to pocieszenie, że nie jestem sama w tym momencie w takiej sytuacji :(
    Mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się na wątku, gdzie będziemy cieszyć się postępami ciąży.

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Kurde dziewczyny, ja chyba w poniedziałek też polecę zrobić badania moczu mimo że nie mam objawów, bo nastraszylyscie mnie 😱
    Ja dzisiaj zapisałam się na prenatalne , mam 18.12 to będzie 12t5d .
    Trochę szybko ale zależało mi na tym żeby to było w poniedziałek bo mój mąż może wtedy tylko ze mną jechać ze względu na pracę.
    Jestem świeża w temacie badan w ciazy ale mam nadzieję że dobrze wybrałam i termin i lekarza 🙂

No może i lepiej wcześniej zrobić te badania z moczu, ja tez trochę czekałam z nimi, bo dopiero mam za tydzień wizytę wiec nie spieszyło mi się. A może powinnam wcześniej iść, ale trudno teraz już czasu nie cofnę.

Umówiłam się prywatnie jutro na wizytę do ginekologa zobaczymy co mi powie.

Patka28 lubi tę wiadomość

preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniela855888 wrote:
    Trzymaj się 🙁 ja, pomimo że wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, nadal tu zaglądam żeby zobaczyć jak toczy się historia kobiet na „moim etapie”, który już nie jest mój. Przykro czytać takie historie, chociaż z drugiej strony daje to pocieszenie, że nie jestem sama w tym momencie w takiej sytuacji :(
    Mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się na wątku, gdzie będziemy cieszyć się postępami ciąży.
    Tobie też życzę spełnienia marzenia i wierzę że niedługo się spełni u Ciebie 🥰 tylko trzeba mimo przeciwnościom losu walczyć dalej i wierzyć że będzie dobrze. Trzymam za Ciebie też kciuki ! Bądź silna i nie poddawaj się 🙂 zdrowia życzę !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    No może i lepiej wcześniej zrobić te badania z moczu, ja tez trochę czekałam z nimi, bo dopiero mam za tydzień wizytę wiec nie spieszyło mi się. A może powinnam wcześniej iść, ale trudno teraz już czasu nie cofnę.

Umówiłam się prywatnie jutro na wizytę do ginekologa zobaczymy co mi powie.
    Ale naprawdę zero objawów? Mi się chce dzisiaj ciągle siusiu i chodzę mam wrażenie ze co 20 minut a nic nie boli mnie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:
    Hej miałyście może plamienia po pobieraniu cytologi? Ja wczoraj miałam pobierana lekarz mówił że mogą być plamienia ale jakoś dziwnie jest ich więcej dzisiaj jak wczoraj🫤
    Niestety nie zdarzyło mi się nigdy tak.. 😐 obserwuj te plamienia, jak jest mocniejsze i martwisz się to napisz do swojego lekarza i zapytaj co robić.. ja bym tak zrobiła jakbym się martwiła

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:

A jeśli można zapytać miałaś jakieś ustanie objawów, spadek bety czy coś w tym stylu, czy normalne objawy ciążowe cały czas? Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek, skończę tego dnia 7 tydzień, wejdę w 8 i też się stresuje pustym jajem, tym bardziej że mam znikome objawy. 2 razy dziennie mam skurcze podbrzusza, piersi są lekko bolesne, mdłości mnie tylko łapią jak jadę samochodem, jestem szybciej padnięta wieczorami i to tyle. Niby dobrze że się dobrze czuje ale jakiś niepokój jest. Pocieszam się faktem że tydzień temu moja beta to ponad 14000

• Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:
    Hej miałyście może plamienia po pobieraniu cytologi? Ja wczoraj miałam pobierana lekarz mówił że mogą być plamienia ale jakoś dziwnie jest ich więcej dzisiaj jak wczoraj🫤

Hej 🤗 Ja na pierwszej wizycie ciążowej miałam cytologię. Plamiłam po niej trzy dni, przy czym drugiego dnia bardziej niż pierwszego, więc nie ma się co martwić 😊

Kropka, Aniela, bardzo mi przykro dziewczyny. To ogromny ból, słyszeć taka informacje. I wiem, że teraz to się wydaje glupie gadanie ale i do was w końcu uśmiechnie się los. Trzymajcie się 💞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 19:46

Kropka_93, monico lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    A jeśli można zapytać miałaś jakieś ustanie objawów, spadek bety czy coś w tym stylu, czy normalne objawy ciążowe cały czas? Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek, skończę tego dnia 7 tydzień, wejdę w 8 i też się stresuje pustym jajem, tym bardziej że mam znikome objawy. 2 razy dziennie mam skurcze podbrzusza, piersi są lekko bolesne, mdłości mnie tylko łapią jak jadę samochodem, jestem szybciej padnięta wieczorami i to tyle. Niby dobrze że się dobrze czuje ale jakiś niepokój jest. Pocieszam się faktem że tydzień temu moja beta to ponad 14000
    Nie martw się kochana, ja też mam znikome objawy tak jak Ty. Senność, delikatny ból piersi, cisnienie na pecherz, czasami zgaga i czasami uczucie jakby mi coś stało na żołądku. Ja też się martwię no ale ile można, zamiast cieszyć się to przeżywałam codziennie stres ze nic mi nie jest , piersi nie bolą. A tak naprawdę zobaczyłam wczoraj że przez te moje panikowanie tracę czas, który mogłabym spokojnie i miło spędzić z mężem 🥰 nie chcę żeby moje przewrażliwienie przewyższyło wszystko co mnie otacza bo każdy dzień w ciąży jest na wagę złota i nie każdy ma to szczęście co my.. 🥰 także ciesz się dniem bo i tak nie mamy wpływu na przyszłość i to co się wydarzy 🙂 pozytywne myślenie jednak dużo daje nam dobrego 😗

Natka9106 lubi tę wiadomość

• Domi_95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monico wrote:

Ja miałam delikatne plamienie po cytologii przez dwa dni i następnego dnia też były większe niż w dniu pobrania, z tym że miałam robiona we wrzesniu, jeszcze zanim zaszłam w ciążę.

👩🏻 - 28 lat - PCOS
    🧔🏻‍♂️ - 29 lat

Mama - 🐶

Starania od 04.2023 r.
    09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)

05.10.2023 - ⏸️
    🩵chłopiec🩵
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka28 wrote:
    Ale naprawdę zero objawów? Mi się chce dzisiaj ciągle siusiu i chodzę mam wrażenie ze co 20 minut a nic nie boli mnie..

Tak u mnie zero objawow… chodzę co prawda częściej niż zwykle do łazienki, ale w ciąży to normalne, ale nie chodzę co 20 min tylko tak co godzinę półtorej. A po za tym z tym chodzeniem do łazienki to mam tam od początku ciazy, ciekawe czy te bakterie tez… mam nadzieje, ze to się niedawno pojawiło a nie już miesiąc temu…

preg.png

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Bardzo mi przykro 🥲 trzymam kciuki, żeby kolejna próba była tą udaną :)

👧❤️ 19.06.24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wyczytałam że badanie moczu powinno robić się raz w miesiącu 😬 nawet nie wiedziałam że tak często..

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka, tak bardzo mi przykro 😭💔 życzę Ci dużo siły, mąż z pewnością musi to przetrawić po swojemu, ale wierzę, ze finalnie doczekacie się upragnionego dzidziusia.. trzymaj się 🫂

U mnie teoretycznie wszystko w porządku, dzidziuś ma 2,8 cm, ale serduszko bije 194, a to za dużo ☹️ zapytałam lekarza czy powinnam się denerwować, powiedział, że jest to pewien powód do niepokoju ale czekamy. Z usg wyszło mi 9+4, więc ciąża troszkę młodsza, na tym etapie serduszko bije najmocniej. Moje ciśnienie na wizycie jeszcze przed usg to było 160/85 i zazwyczaj takie mam :/ nie wiem sama, z jednej strony naczytałam się już w necie o wadach, z drugiej wiem, że to jeszcze żaden wyrok, trzeba poczekać. 30.11 mam prenatalne, z OM to będzie 13+0, ale ciąża jest kilka dni młodsza, chociaż nadrabia. I muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo ten mój juz nie będzie przyjmował w tym gabinecie 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 20:38

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i lekarz wspominał, że mogłam przechodzić jakąś infekcję lub coś się może rozwijać, stad takie tętno dziecka. Czuje, że mnie w gardle lekko drapie ale nie jakoś bardzo. Sama nie wiem. A jak tętno Waszych maluszków?

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9 wrote:
    Plasterek próbowałam już jakiś czas temu. Krzyku było tyle że szkoda gadać. Po godzinie darcia się odpuściłam i dałam jej cycka bo aż mnie głowa rozbolała. Jak by miał kto z nią zostać to by zasnęła. W przedszkolu zasypia bez problemu. Ale jak jest mama to musi być cycek i koniec.
    Ojjj to Ci wspolczuje bo u nas bylo tak samo ale na szczescie plater zadzialal o dziwo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:54

• Natka9106 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny mam do was pytanie, czy na takim etapie ciąży współżyjecie? My kilka dni po pozytywny teście 🥰🥰, niestety skończyło się zaróżowionym śluzem i lekkim plamieniem, trochę się przestraszyliśmy, najbardziej mój narzeczony martwił się że coś nam zrobił. Postanowiliśmy poczekać do pierwszej wizyty która jest w poniedziałek, żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok i czy mamy zielone światło. A jak to jest u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:54

Patka28 lubi tę wiadomość

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ