Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropka_93 wrote:Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
Kropka_93 wrote:Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
Kochana, nie załamuj się, na pewno jeszcze wam się uda. Mąż na pewno po pierwszym szoku cię wesprze, ludzie czasem nie potrafią uporać się ze swoimi emocjami a co dopiero bliskiej osoby.
Życzę wam, żeby w końcu spełniło się wasze marzenie ❤️Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
Kropka_93 wrote:Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
Trzymaj się 🙁 ja, pomimo że wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, nadal tu zaglądam żeby zobaczyć jak toczy się historia kobiet na „moim etapie”, który już nie jest mój. Przykro czytać takie historie, chociaż z drugiej strony daje to pocieszenie, że nie jestem sama w tym momencie w takiej sytuacji
Mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się na wątku, gdzie będziemy cieszyć się postępami ciąży.Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
Patka28 wrote:Kurde dziewczyny, ja chyba w poniedziałek też polecę zrobić badania moczu mimo że nie mam objawów, bo nastraszylyscie mnie 😱
Ja dzisiaj zapisałam się na prenatalne , mam 18.12 to będzie 12t5d .
Trochę szybko ale zależało mi na tym żeby to było w poniedziałek bo mój mąż może wtedy tylko ze mną jechać ze względu na pracę.
Jestem świeża w temacie badan w ciazy ale mam nadzieję że dobrze wybrałam i termin i lekarza 🙂
No może i lepiej wcześniej zrobić te badania z moczu, ja tez trochę czekałam z nimi, bo dopiero mam za tydzień wizytę wiec nie spieszyło mi się. A może powinnam wcześniej iść, ale trudno teraz już czasu nie cofnę.
Umówiłam się prywatnie jutro na wizytę do ginekologa zobaczymy co mi powie.
Patka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniela855888 wrote:Trzymaj się 🙁 ja, pomimo że wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, nadal tu zaglądam żeby zobaczyć jak toczy się historia kobiet na „moim etapie”, który już nie jest mój. Przykro czytać takie historie, chociaż z drugiej strony daje to pocieszenie, że nie jestem sama w tym momencie w takiej sytuacji
Mam nadzieję, że już niedługo spotkamy się na wątku, gdzie będziemy cieszyć się postępami ciąży. -
nick nieaktualnyKatarzyna439 wrote:No może i lepiej wcześniej zrobić te badania z moczu, ja tez trochę czekałam z nimi, bo dopiero mam za tydzień wizytę wiec nie spieszyło mi się. A może powinnam wcześniej iść, ale trudno teraz już czasu nie cofnę.
Umówiłam się prywatnie jutro na wizytę do ginekologa zobaczymy co mi powie. -
nick nieaktualnymonico wrote:Hej miałyście może plamienia po pobieraniu cytologi? Ja wczoraj miałam pobierana lekarz mówił że mogą być plamienia ale jakoś dziwnie jest ich więcej dzisiaj jak wczoraj🫤
-
A jeśli można zapytać miałaś jakieś ustanie objawów, spadek bety czy coś w tym stylu, czy normalne objawy ciążowe cały czas? Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek, skończę tego dnia 7 tydzień, wejdę w 8 i też się stresuje pustym jajem, tym bardziej że mam znikome objawy. 2 razy dziennie mam skurcze podbrzusza, piersi są lekko bolesne, mdłości mnie tylko łapią jak jadę samochodem, jestem szybciej padnięta wieczorami i to tyle. Niby dobrze że się dobrze czuje ale jakiś niepokój jest. Pocieszam się faktem że tydzień temu moja beta to ponad 14000 -
monico wrote:Hej miałyście może plamienia po pobieraniu cytologi? Ja wczoraj miałam pobierana lekarz mówił że mogą być plamienia ale jakoś dziwnie jest ich więcej dzisiaj jak wczoraj🫤
Hej 🤗 Ja na pierwszej wizycie ciążowej miałam cytologię. Plamiłam po niej trzy dni, przy czym drugiego dnia bardziej niż pierwszego, więc nie ma się co martwić 😊
Kropka, Aniela, bardzo mi przykro dziewczyny. To ogromny ból, słyszeć taka informacje. I wiem, że teraz to się wydaje glupie gadanie ale i do was w końcu uśmiechnie się los. Trzymajcie się 💞Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 19:46
Kropka_93, monico lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka9106 wrote:A jeśli można zapytać miałaś jakieś ustanie objawów, spadek bety czy coś w tym stylu, czy normalne objawy ciążowe cały czas? Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek, skończę tego dnia 7 tydzień, wejdę w 8 i też się stresuje pustym jajem, tym bardziej że mam znikome objawy. 2 razy dziennie mam skurcze podbrzusza, piersi są lekko bolesne, mdłości mnie tylko łapią jak jadę samochodem, jestem szybciej padnięta wieczorami i to tyle. Niby dobrze że się dobrze czuje ale jakiś niepokój jest. Pocieszam się faktem że tydzień temu moja beta to ponad 14000
Natka9106 lubi tę wiadomość
-
monico wrote:Hej miałyście może plamienia po pobieraniu cytologi? Ja wczoraj miałam pobierana lekarz mówił że mogą być plamienia ale jakoś dziwnie jest ich więcej dzisiaj jak wczoraj🫤
Ja miałam delikatne plamienie po cytologii przez dwa dni i następnego dnia też były większe niż w dniu pobrania, z tym że miałam robiona we wrzesniu, jeszcze zanim zaszłam w ciążę.👩🏻 - 28 lat - PCOS
🧔🏻♂️ - 29 lat
Mama - 🐶
Starania od 04.2023 r.
09.2023 r. - I miesiąc stymulacji (Aromek, ovitrelle, duphaston)
05.10.2023 - ⏸️
🩵chłopiec🩵 -
Patka28 wrote:Ale naprawdę zero objawów? Mi się chce dzisiaj ciągle siusiu i chodzę mam wrażenie ze co 20 minut a nic nie boli mnie..
Tak u mnie zero objawow… chodzę co prawda częściej niż zwykle do łazienki, ale w ciąży to normalne, ale nie chodzę co 20 min tylko tak co godzinę półtorej. A po za tym z tym chodzeniem do łazienki to mam tam od początku ciazy, ciekawe czy te bakterie tez… mam nadzieje, ze to się niedawno pojawiło a nie już miesiąc temu… -
👧❤️ 19.06.24 -
nick nieaktualny
-
Kropeczka, tak bardzo mi przykro 😭💔 życzę Ci dużo siły, mąż z pewnością musi to przetrawić po swojemu, ale wierzę, ze finalnie doczekacie się upragnionego dzidziusia.. trzymaj się 🫂
U mnie teoretycznie wszystko w porządku, dzidziuś ma 2,8 cm, ale serduszko bije 194, a to za dużo ☹️ zapytałam lekarza czy powinnam się denerwować, powiedział, że jest to pewien powód do niepokoju ale czekamy. Z usg wyszło mi 9+4, więc ciąża troszkę młodsza, na tym etapie serduszko bije najmocniej. Moje ciśnienie na wizycie jeszcze przed usg to było 160/85 i zazwyczaj takie mam nie wiem sama, z jednej strony naczytałam się już w necie o wadach, z drugiej wiem, że to jeszcze żaden wyrok, trzeba poczekać. 30.11 mam prenatalne, z OM to będzie 13+0, ale ciąża jest kilka dni młodsza, chociaż nadrabia. I muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo ten mój juz nie będzie przyjmował w tym gabinecie 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 20:38
-
A i lekarz wspominał, że mogłam przechodzić jakąś infekcję lub coś się może rozwijać, stad takie tętno dziecka. Czuje, że mnie w gardle lekko drapie ale nie jakoś bardzo. Sama nie wiem. A jak tętno Waszych maluszków?
-
Gosia9 wrote:Plasterek próbowałam już jakiś czas temu. Krzyku było tyle że szkoda gadać. Po godzinie darcia się odpuściłam i dałam jej cycka bo aż mnie głowa rozbolała. Jak by miał kto z nią zostać to by zasnęła. W przedszkolu zasypia bez problemu. Ale jak jest mama to musi być cycek i koniec.
-
nick nieaktualny
-
A ja dziewczyny mam do was pytanie, czy na takim etapie ciąży współżyjecie? My kilka dni po pozytywny teście 🥰🥰, niestety skończyło się zaróżowionym śluzem i lekkim plamieniem, trochę się przestraszyliśmy, najbardziej mój narzeczony martwił się że coś nam zrobił. Postanowiliśmy poczekać do pierwszej wizyty która jest w poniedziałek, żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok i czy mamy zielone światło. A jak to jest u was?
-
nick nieaktualny