X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 15:54

• Pineapple! Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
    Kropka_93 Przykro mi cholernie mocno 😪 Myślałam dziś o Tobie, bardzo liczyłam na inne wieści ☹️ przytulam Cię, życzę dużo siły i przede wszystkim wsparcia od męża.. Czy Wy macie jeszcze jakiś zarodek?

Kropka_93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    A ja dziewczyny mam do was pytanie, czy na takim etapie ciąży współżyjecie? My kilka dni po pozytywny teście 🥰🥰, niestety skończyło się zaróżowionym śluzem i lekkim plamieniem, trochę się przestraszyliśmy, najbardziej mój narzeczony martwił się że coś nam zrobił. Postanowiliśmy poczekać do pierwszej wizyty która jest w poniedziałek, żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok i czy mamy zielone światło. A jak to jest u was?

Ja nie współżyje, bo cały czas mam mdłości wiec ochoty nie mam. A jeśli chodzi o plamienie po stosunku to może się zdarzyć w ciąży i chyba to nic groźnego :)

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:
    Ja jestem załamana. Możecie usnanc mnie z listy. Dostalam wyrok ze mam puste jajo. 20mm i zero zoltkowego i zero zarodka. Albo szpital albo sama sie oczyszcze. Mąż jest na świat wkurzony. Zawsze musze być z tym sama a nie mam już sił. Życzę Wam wszystkiego dobrego dziewczyny ❤️ Żegnajcie.
    Strasznie Ci wspolczuje😔 Trzymaj sie i nie poddawaj❤️

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    A ja dziewczyny mam do was pytanie, czy na takim etapie ciąży współżyjecie? My kilka dni po pozytywny teście 🥰🥰, niestety skończyło się zaróżowionym śluzem i lekkim plamieniem, trochę się przestraszyliśmy, najbardziej mój narzeczony martwił się że coś nam zrobił. Postanowiliśmy poczekać do pierwszej wizyty która jest w poniedziałek, żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok i czy mamy zielone światło. A jak to jest u was?

U nas wszystko jest w porządku, plamień nie ma żadnych, więc zachowujemy się zupełnie normalnie w tym temacie ☺️

Natka9106 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • monico Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odp😊 mam nadzieję że jutro z plamienia mi będę miała już spokój.
    Ja mam zakaz przytulanek niestety

87'ona, on 81'- 5 lat starań
    kariotypy-ok, AHM 4,15
    genotyp heterozygotyczny 4G/5G
    cytokiny-ok
    kir AA😕
    ◾06.2021- ciąża naturalna - ciąża pozamaciczna jajowodowa -wycięcie prawego jajowodu
    ◾09.2022 inseminacja- ciąża pozamaciczna jajowodowa -zostawili jajowód
    ◾17.02.2023 punkcja- 4 zarodki(2 przebadane zdrowe)
    ◾29.03.2023- transfer(embryo glue acard neoparin) 6dpt- 6.5, 9.51 , 5.7 😔
    ◾04.2023 przebadane pozostałe 2 zarodki-zdrowe
    ◾06.2023- histeroskopia- ok
    ◾30.06.2023 transfer (embryo glue +AH neoparin acard) <0,20
    ◾08.2023- biopsja endo+ immunologia= bakteria
    ◾09.2023- Metronizadol+Levofloksacyna
    ◾11.10.2023-transfer 2❄(embryoglue accofil acard neoparin)
    6dpt- 21,30 9dpt-110 13dpt-610 16dpt-1320 23dpt-7116 i mamy 💖
    9tc- poronienie😢
    może kiedyś jeszcze zawalczymy o bąbelka 💕
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    A jeśli można zapytać miałaś jakieś ustanie objawów, spadek bety czy coś w tym stylu, czy normalne objawy ciążowe cały czas? Ja mam pierwszą wizytę w poniedziałek, skończę tego dnia 7 tydzień, wejdę w 8 i też się stresuje pustym jajem, tym bardziej że mam znikome objawy. 2 razy dziennie mam skurcze podbrzusza, piersi są lekko bolesne, mdłości mnie tylko łapią jak jadę samochodem, jestem szybciej padnięta wieczorami i to tyle. Niby dobrze że się dobrze czuje ale jakiś niepokój jest. Pocieszam się faktem że tydzień temu moja beta to ponad 14000
    Nie stresuj sie ja nie mialam zadnych objawow a na usg w poniedzialek zoabczylam malenstwo z bijacym serduszkiem😁

Patka28, Natka9106 lubią tę wiadomość

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_93 wrote:

Kochana bardzo bardzo mi przykro, że Was to spotyka :( Trzymam mocne kciuki, żeby po tej burzy wyszło piekne słońce ❤️

age.png

age.png
  • Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

U nas prawie nic. Trochę z własnej decyzji z powodu wcześniejszej straty, a trochę też dlatego że mąż się przeziębił i wolę nie dokładać sobie stresu 🤷‍♀️

• meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kropeczka, tak bardzo mi przykro 😭💔 życzę Ci dużo siły, mąż z pewnością musi to przetrawić po swojemu, ale wierzę, ze finalnie doczekacie się upragnionego dzidziusia.. trzymaj się 🫂

U mnie teoretycznie wszystko w porządku, dzidziuś ma 2,8 cm, ale serduszko bije 194, a to za dużo ☹️ zapytałam lekarza czy powinnam się denerwować, powiedział, że jest to pewien powód do niepokoju ale czekamy. Z usg wyszło mi 9+4, więc ciąża troszkę młodsza, na tym etapie serduszko bije najmocniej. Moje ciśnienie na wizycie jeszcze przed usg to było 160/85 i zazwyczaj takie mam :/ nie wiem sama, z jednej strony naczytałam się już w necie o wadach, z drugiej wiem, że to jeszcze żaden wyrok, trzeba poczekać. 30.11 mam prenatalne, z OM to będzie 13+0, ale ciąża jest kilka dni młodsza, chociaż nadrabia. I muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo ten mój juz nie będzie przyjmował w tym gabinecie 🥺

Lekarz nie skomentował Twojego ciśnienia ?? Przecież to już nadciśnienie … Mi na końcówce ciąży jak zaczęło skakać ciśnienie i wylądowałam w szpitalu właśnie z ciśnieniem 160/85 to dali mi dopegyt mówiąc, że jak nie spadnie to zabierają mnie od razu na CC. Trochę się dziwie ze to go nie zaniepokoiło już na początku ciąży

age.png

age.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny zgłupiałam totalnie... Przyszły wyniki moczu, który dzisiaj oddałam i wyszło wszystko ok... brak bakterii i leukocytów i już nie wiem nic... Obie próbki pobierałam w ten sam sposób. Lek, który dostałam to antybiotyk i miałam wziąć go na noc, bo to taki proszek, który się bierze przed spaniem, żeby jak najdłużej był w organizmie przed wydaleniem z moczem. No i teraz nie wiem co robić. Antybiotyk to jednak antybiotyk, każdy swoje skutki uboczne jakieś może mieć i jak mam go brać od tak to brak sensu. Chyba powtórzę jutro badanie tylko tym razem z posiewem i jak nic nie wyjdzie to odpuszczę. Napisałam wiadomość do lekarki, ale to akurat ta z LuxMed, a ona ten ich system pewnie sprawdzi dopiero po weekendzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:14

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • meggie94 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:

Tak, nie widzę przeciwwskazań w naszym przypadku, ale i tak to są jakieś pojedyncze sytuacje, bo różnie się czuje wieczorami a jeszcze dochodzi totalne zmęczenie po dniu z młodą 🙈

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Kropeczka, tak bardzo mi przykro 😭💔 życzę Ci dużo siły, mąż z pewnością musi to przetrawić po swojemu, ale wierzę, ze finalnie doczekacie się upragnionego dzidziusia.. trzymaj się 🫂

U mnie teoretycznie wszystko w porządku, dzidziuś ma 2,8 cm, ale serduszko bije 194, a to za dużo ☹️ zapytałam lekarza czy powinnam się denerwować, powiedział, że jest to pewien powód do niepokoju ale czekamy. Z usg wyszło mi 9+4, więc ciąża troszkę młodsza, na tym etapie serduszko bije najmocniej. Moje ciśnienie na wizycie jeszcze przed usg to było 160/85 i zazwyczaj takie mam :/ nie wiem sama, z jednej strony naczytałam się już w necie o wadach, z drugiej wiem, że to jeszcze żaden wyrok, trzeba poczekać. 30.11 mam prenatalne, z OM to będzie 13+0, ale ciąża jest kilka dni młodsza, chociaż nadrabia. I muszę zmienić lekarza prowadzącego, bo ten mój juz nie będzie przyjmował w tym gabinecie 🥺
    A może warto skonsultować ten problem Twojego ciśnienia z innym lekarzem ? 🤔 bo wydaje mi się że masz wysokie

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A ja dziewczyny zgłupiałam totalnie... Przyszły wyniki moczu, który dzisiaj oddałam i wyszło wszystko ok... brak bakterii i leukocytów i już nie wiem nic... Obie próbki pobierałam w ten sam sposób. Lek, który dostałam to antybiotyk i miałam wziąć go na noc, bo to taki proszek, który się bierze przed spaniem, żeby jak najdłużej był w organizmie przed wydaleniem z moczem. No i teraz nie wiem co robić. Antybiotyk to jednak antybiotyk, każdy swoje skutki uboczne jakieś może mieć i jak mam go brać od tak to brak sensu. Chyba powtórzę jutro badanie tylko tym razem z posiewem i jak nic nie wyjdzie to odpuszczę. Napisałam wiadomość do lekarki, ale to akurat ta z LuxMed, a ona ten ich system pewnie sprawdzi dopiero po weekendzie.
    Ale dziwna sytuacja.. I teraz nie wiadomo który wynik prawidlowy... masakra 🤦‍♀️
    Nie wiem co mam Tobie doradzić, żeby nie było źle.. a może spróbuj jutro zadzwonić do swojego lekarza ?

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:

No właśnie słyszałam o tym, ze często się tak zdarza ze później jak się bada drugi raz to nie wychodzi nic. Może warto jeszcze raz z posiewem dla świetego spokoju. Ja jeszcze czytałam ze problemem może być to, ze próbka jest zle transportowana tzn nie w lodowce, przykładowo powinna być dostarczona do laboratorium do dwóch godzin i najlepiej już po pobraniu trzymać w lodowce. Dlatego się zastanawiam, ja robiłam w przychodni to i tam tez ta próbka trochę leżała domyślam się… wiec to tez może być przyczyna bo bakterie się namnażają, dlatego następnym razem zawiozę do diagnostyki i oni to dają od razu do lodówki.

preg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    My ustaliliśmy z mężem że naszym dniem będzie sobota 😅 wiem to głupio brzmi ale nie chcemy żeby coś się złego wydarzyło, a on i tak ze względu na pracę w tygodniu nie ma za bardzo jak bo go w nocy nie ma , ma zawsze nocki 😉
    No i moja podświadomość nie pozwala mi za mocno tego doświadczać bo boję się tych skurczy... a mój lekarz mimo że nie ma przeciwwskazań to mówił żeby lepiej nie ale nie uzasadnił tego 🤷‍♀️ dziwne to było ogólnie.

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:

Kochana z mojej strony polecam zakupić ciśnieniomierz i mierzyć codziennie zgodnie z wytycznymi, tzn 5 min minimum odpoczynku siedząc powinno być i tez ogólnie powinno się kilka razy mierzyć i brać z tego średnia. Ja mam tak, ze Np u lekarza zawsze mam wyższe ciśnienie, a jak mierze w domu to jest ok. Nie wiem co ci lekarz zaleci, ale ciśnieniomierz się przydaje i daje obraz tego jak normalnie na codzień w domu masz ciśnienie, a nie u lekarza gdzie dochodzi stres i może być gorzej. A ciśnieniomierz nie kosztuje dużo, tylko polecam kupować w aptece, bo tam są standaryzowane.

Po za tym faktycznie dziewczyny tutaj już mówiły ale w ciąży nadciśnienie chyba stwierdza się nawet od powyżej 140 wiec może poinformuj lekarza lub dopytaj o to, bo to chyba dosyć ważne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 21:56

preg.png

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggie94 wrote:
    Lekarz nie skomentował Twojego ciśnienia ?? Przecież to już nadciśnienie … Mi na końcówce ciąży jak zaczęło skakać ciśnienie i wylądowałam w szpitalu właśnie z ciśnieniem 160/85 to dali mi dopegyt mówiąc, że jak nie spadnie to zabierają mnie od razu na CC. Trochę się dziwie ze to go nie zaniepokoiło już na początku ciąży
    Katarzyna439 wrote:
    Kochana z mojej strony polecam zakupić ciśnieniomierz i mierzyć codziennie zgodnie z wytycznymi, tzn 5 min minimum odpoczynku siedząc powinno być i tez ogólnie powinno się kilka razy mierzyć i brać z tego średnia. Ja mam tak, ze Np u lekarza zawsze mam wyższe ciśnienie, a jak mierze w domu to jest ok. Nie wiem co ci lekarz zaleci, ale ciśnieniomierz się przydaje i daje obraz tego jak normalnie na codzień w domu masz ciśnienie, a nie u lekarza gdzie dochodzi stres i może być gorzej. A ciśnieniomierz nie kosztuje dużo, tylko polecam kupować w aptece, bo tam są standaryzowane.

Po za tym faktycznie dziewczyny tutaj już mówiły ale w ciąży nadciśnienie chyba stwierdza się nawet od powyżej 140 wiec może poinformuj lekarza lub dopytaj o to, bo to chyba dosyć ważne.

Mam tzw. syndrom białego fartucha :P w domu ciśnienie jest spoko, a jak zaczyna mi je mierzyć lekarz/położna, to się stresuję. Moja mama miała identycznie, ale od kilku lat i tak zdiagnozowali jej nadciśnienie, bo zaczęło jej skakać również poza wizytą u lekarza. Bardziej skupiłam się na tętnie dzieciątka niż na moim ciśnieniu :/ Ogólnie to zmieniam tego lekarza na innego, u tego będę miała jeszcze tylko prenatalne, a potem mam wizytę zaklepaną u innego. W środę mam wizytę z luxmedu i zastanawiam się czy tam pojechać, żeby sprawdzić to tętno dziecka. A ciśnienie chyba faktycznie zacznę sobie mierzyć codziennie.

Edit. Kupiłam ciśnieniomierz, od poniedziałku biorę się za mierzenie i zapisywanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 23:02

Katarzyna439, Patka28 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_Ola wrote:
    Mam tzw. syndrom białego fartucha :P w domu ciśnienie jest spoko, a jak zaczyna mi je mierzyć lekarz/położna, to się stresuję. Moja mama miała identycznie, ale od kilku lat i tak zdiagnozowali jej nadciśnienie, bo zaczęło jej skakać również poza wizytą u lekarza. Bardziej skupiłam się na tętnie dzieciątka niż na moim ciśnieniu :/ Ogólnie to zmieniam tego lekarza na innego, u tego będę miała jeszcze tylko prenatalne, a potem mam wizytę zaklepaną u innego. W środę mam wizytę z luxmedu i zastanawiam się czy tam pojechać, żeby sprawdzić to tętno dziecka. A ciśnienie chyba faktycznie zacznę sobie mierzyć codziennie.

Warto sprawdzić codziennie do wizyty, może cię to uspokoi. Na pewno nie zaszkodzi. Ja tez mam ten syndrom dlatego mierzenie u lekarza w moim przypadku nie ma sensu.

Co do tętna dziecka to jak byłam na wizycie w 7tc to miałam pokazane tętno i bicie, ale nie mówiła mi nic lekarka jakie to tętno było, nie wiem czy dobre czy zle. Jeśli cię to niepokoi ja bym poszła skonsultować z innym lekarzem dla świetego spokoju.

Ja jutro idę z wynikami tego moczu tez do innego ginekologa, bo swoją wizytę mam dopiero w czwartek, wiec zobaczymy co mi powie jutro na ten moj mocz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 23:06

Nowa_Ola, Patka28 lubią tę wiadomość

preg.png

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę sprawdzać, w poniedziałek już powinnam mieć ciśnieniomierz. Ogólnie dostałam też mały opierdziel od męża, bo ja to jestem straszny nerwus :( Przy staraniach miałam prolaktynę około 800 przy normie do 480, kortyzol jakiś czas temu też wyszedł wysoki. No nie wiem, tak mam i już. :/ Ciężko wyluzować, szczególnie w ciąży..

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

age.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ