Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kfiatuszek666 wrote:Dobra, ja chyba jednak mam jakiś nowszy skład bo jest lepszy od tego, który opisywał pan tabletka.
Mi lekarz tez zlecił femibion1, one chyba maja teraz inne składy, bo widzę, ze RWS maja spełnione. Biorę dodatkowo omega3 z Aliness, ale to już moje widzimisie, a nie zalecenie lekarza. Dołożę chyba magnez jeszcze, bo mi dietetyczka tak doradziła -
Ja biorę Prenatal DUO. Do tego oddzielnie magnez.
Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
A ja w tej chwili nie biorę żadnych kompleksow typowo dla kobiet w ciąży, bo się naczytałam w trakcie starań że lepiej brać wszystkie witaminy osobno. Tak więc biorę folian z firmy naturell, omega 3 z firmy olimp, chela mag b6, i witaminę d. Zobaczymy co powie na ten zestaw w poniedziałek mój lekarz.🤣
-
Natka9106 wrote:A ja w tej chwili nie biorę żadnych kompleksow typowo dla kobiet w ciąży, bo się naczytałam w trakcie starań że lepiej brać wszystkie witaminy osobno. Tak więc biorę folian z firmy naturell, omega 3 z firmy olimp, chela mag b6, i witaminę d. Zobaczymy co powie na ten zestaw w poniedziałek mój lekarz.🤣
A nie bierzesz jodu ? Wiesz co niby lepiej, ale to jak ze wszystkim.. ja jak tylko wiem ze te rzeczy razem się nie wchłoną to nie biorę razem, ale jeśli można to biorę. -
Kfiatuszek666 wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy suplementujecie? Bo ja przed brałam femibion 0, a teraz 1… ale właśnie przeczytałam, u pana tabletki, ze to jest lipa kompletna! A na pewno są lepsze preparaty, bo femibion ma za mało jodu i wit D, nie zawiera odpowiednich kwasów…. A ja byłam przekonana, ze to taki dobry zestaw
Ja biorę Prenatal Uno, od 12 tygodnia przejdę na duo 😊Coffeebreak lubi tę wiadomość
-
Z twardnieniem brzucha chodzi o to, że jest tzw „stawianie się macicy” i brzuch nagle robi się taki twardy w dotyku, ale taki naprawde twardy, jakby go trzymał jakiś potężny skurcz. I to napięcie się czuje. Nie wiem czy na tak wczesnym etapie już może wystąpić, bo tak jak pisałam ja miałam później, robiło mi się tak po większym wysiłku, długim bardzo spacerze itp, ale później po nospie i magnezie mi przeszło
Patka28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymeggie94 wrote:Z twardnieniem brzucha chodzi o to, że jest tzw „stawianie się macicy” i brzuch nagle robi się taki twardy w dotyku, ale taki naprawde twardy, jakby go trzymał jakiś potężny skurcz. I to napięcie się czuje. Nie wiem czy na tak wczesnym etapie już może wystąpić, bo tak jak pisałam ja miałam później, robiło mi się tak po większym wysiłku, długim bardzo spacerze itp, ale później po nospie i magnezie mi przeszło
-
nick nieaktualny
-
Katarzyna439 wrote:A nie bierzesz jodu ? Wiesz co niby lepiej, ale to jak ze wszystkim.. ja jak tylko wiem ze te rzeczy razem się nie wchłoną to nie biorę razem, ale jeśli można to biorę.
No właśnie nie biorę, nigdy nie brałam, polecacie jakieś preparaty? Z chęcią zainteresuje się tematem. -
Natka9106 wrote:No właśnie nie biorę, nigdy nie brałam, polecacie jakieś preparaty? Z chęcią zainteresuje się tematem.
Tzn ja to mam w tym kompleksie i chyba jest zalecany do suplementacji w ciąży w dawcę chyba 200mg z tego co pamietam. Możesz dopytać lekarza na wizycie to coś ci poleci. To się bierze na tarczyce, bo w ciąży tarczyca jest obciążona, przez to ze dostarcza tez hormonów dziecku.
Jako takiego samego osobnego preparatu nie znam. -
Z suplementów biorę teraz mama dba premium plus, wcześniej brałam oddzielnie różne witaminy. Ale powiem szczerze, że u mnie mocno średnio z regularnością jest 🫣😅
Dziewczyny, które umawiały się już na prenatalne, ile za nie płacicie? Miałam nadzieję, że mój pakiet z pracy je obejmie, ale niestety nie i powiedzieli mi 620zl…👧❤️ 19.06.24 -
nick nieaktualnyKaatii wrote:Z suplementów biorę teraz mama dba premium plus, wcześniej brałam oddzielnie różne witaminy. Ale powiem szczerze, że u mnie mocno średnio z regularnością jest 🫣😅
Dziewczyny, które umawiały się już na prenatalne, ile za nie płacicie? Miałam nadzieję, że mój pakiet z pracy je obejmie, ale niestety nie i powiedzieli mi 620zl…Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2023, 19:33
Kaatii lubi tę wiadomość
-
Kaatii wrote:Z suplementów biorę teraz mama dba premium plus, wcześniej brałam oddzielnie różne witaminy. Ale powiem szczerze, że u mnie mocno średnio z regularnością jest 🫣😅
Dziewczyny, które umawiały się już na prenatalne, ile za nie płacicie? Miałam nadzieję, że mój pakiet z pracy je obejmie, ale niestety nie i powiedzieli mi 620zl…
U mnie jest 350 za usg, plus chyba koło 200 coś kosztuje test pappa
Kaatii lubi tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Tzn ja to mam w tym kompleksie i chyba jest zalecany do suplementacji w ciąży w dawcę chyba 200mg z tego co pamietam. Możesz dopytać lekarza na wizycie to coś ci poleci. To się bierze na tarczyce, bo w ciąży tarczyca jest obciążona, przez to ze dostarcza tez hormonów dziecku.
Jako takiego samego osobnego preparatu nie znam.
Właśnie sobie zamówiłam jod z firmy allines, wielu dietetyków klinicznych zajmujących się płodnością go poleca. Mam nadzieję że nie jest już za późno na jego przyjmowanie i nie będzie żadnych konsekwencji zdrowotnych u dziecka. Jak dzwoniłam do lekarza żeby zapisać się na pierwszą wizytę która mam w poniedziałek to zalecał tylko kwas foliowy który przyjmuje już ponad rok. Reszta to mój osobisty zestaw.