Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaktusowa wrote:Dzięki za odpowiedź, dzisiaj się już wszystkiego dowiedziałam w Luxmedzie- muszę iść do ginekologa po skierowanie i położna pobierze mi wymaz i wysyła do badań. Dzięki temu wiadomo czy jest jakaś infekcja albo grzybica
No to super! Myślę, że nawet na teleporadzie ginekolog da Ci takie skierowanie bez problemu, chyba, że chcesz iść na wizytę ☺️ -
Nowa_Ola wrote:No to super! Myślę, że nawet na teleporadzie ginekolog da Ci takie skierowanie bez problemu, chyba, że chcesz iść na wizytę ☺️
Ja to panikara jestem i poszłam żeby mnie jeszcze zbadał.. załapałam się też na usg dzidziol ma się bardzo dobrze, ma już prawie 4 cm i ginekolog ocenił ze jestem w 10t6d 🙈 stwierdził, że nie widzi u mnie infekcji, ale zlecił mi jutro wymaz bo jednak pod mikroskopem coś może wyjśćKfiatuszek666, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Aha, dziewczyny, pro tip na zaparcia - pół litra barszczu czerwonego albo talerz buraczków gotowanych czy jak kto lubi zasmazanych i sprawa załatwiona 😂 przeczytałam u mamy ginekolog i u mnie bardzo dobrze się sprawdziło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2023, 15:55
Katarzyna439, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak macie dni gdzie czujecie brzuch, ciągnięcie, pobolewanie itp, to czy zauważacie zmianę w śluzie? Ja zaobserwowałam że jak mam taki dzień to wydzielina jest bardziej wodnista, mam uczucie że zaraz ze mnie wypłynie i ma ciemniejszy kolor kawa z mlekiem. Macie też tak?
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny a jak macie dni gdzie czujecie brzuch, ciągnięcie, pobolewanie itp, to czy zauważacie zmianę w śluzie? Ja zaobserwowałam że jak mam taki dzień to wydzielina jest bardziej wodnista, mam uczucie że zaraz ze mnie wypłynie i ma ciemniejszy kolor kawa z mlekiem. Macie też tak?
Mnie dzisiaj jakby kłuło w środku i oczywiście panika, do tego ziększona ilość sluzu i Pan ginekolog powiedział, że w ciąży ogólnie jest dużo więcej sluzu niż normalnie i często za brazowy sluz odpowiadają hormony. Tylko czytając na necie co moze oznaczac brazowy sluz to... lepiej nie czytac. Jeśli czujesz, że to może być infekcja to zrob sobie posiew. -
Kaktusowa wrote:Mnie dzisiaj jakby kłuło w środku i oczywiście panika, do tego ziększona ilość sluzu i Pan ginekolog powiedział, że w ciąży ogólnie jest dużo więcej sluzu niż normalnie i często za brazowy sluz odpowiadają hormony. Tylko czytając na necie co moze oznaczac brazowy sluz to... lepiej nie czytac. Jeśli czujesz, że to może być infekcja to zrob sobie posiew.
-
Melduję się po prenatalnych, prawie 7 cm zdrowego dzidziusia z machającymi nóżkami i rączkami nawet liczyłam paluszki, bo pokazał całą rączkę ryzyka niskie. Tętno jest w normie, choć wynosi 180, ale lekarz powiedział, że zwolniło, więc nie ma co się martwić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, bo chciałam przed świętami jeszcze podejrzeć, a potem lekarza nie ma. A i co ważne! Lekarz jednak zostaje, nie muszę zmieniać prowadzącego!
Katarzyna439, Domi_95, Kaktusowa, Kokosankaa, Kfiatuszek666, meggie94, Katt, IssGreen, Tamiikoo, Pineapple!, Saimi, Kaatii lubią tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Melduję się po prenatalnych, prawie 7 cm zdrowego dzidziusia z machającymi nóżkami i rączkami nawet liczyłam paluszki, bo pokazał całą rączkę ryzyka niskie. Tętno jest w normie, choć wynosi 180, ale lekarz powiedział, że zwolniło, więc nie ma co się martwić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, bo chciałam przed świętami jeszcze podejrzeć, a potem lekarza nie ma. A i co ważne! Lekarz jednak zostaje, nie muszę zmieniać prowadzącego!
Super kochana, gratulacje ❤️❤️❤️😊Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Melduję się po prenatalnych, prawie 7 cm zdrowego dzidziusia z machającymi nóżkami i rączkami nawet liczyłam paluszki, bo pokazał całą rączkę ryzyka niskie. Tętno jest w normie, choć wynosi 180, ale lekarz powiedział, że zwolniło, więc nie ma co się martwić. Za dwa tygodnie kolejna wizyta, bo chciałam przed świętami jeszcze podejrzeć, a potem lekarza nie ma. A i co ważne! Lekarz jednak zostaje, nie muszę zmieniać prowadzącego!
Gratulacje i zazdroszczę świetnych wiadomości ♥️♥️♥️♥️♥️Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Ale super ! Nie ma nic lepszego niż zobaczenie dzidziola na usg 😍Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Nowa_Ola wrote:Dzięki dziewczyny
Kaktusowa, masz rację, to niesamowity widok i cholernie wzruszający
Zdecydowanie ❤️ ja od wczoraj ciągle się gapię na moje usg, zrobiłam sobie zdjęcie telefonem żeby mieć zawsze przy sobie 🥰Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez po wizycie, fakt nie prenatalnych bo one dopiero 13.12 ale najwazniejsze ze z malenstwem wszystko ok, na usg widzialam jak juz macha nozkami i probuje mnie kopnac🤣 krwiak sie wchlonal wiec w koncu bede mogla isc z rodzinka na spacer choc nadal mam sie oszczedzac
Kokosankaa, Katarzyna439, Kfiatuszek666, meggie94, Domi_95, Nowa_Ola, Kaktusowa, Katt, Tamiikoo, Pineapple!, Saimi, Kaatii, Riptide lubią tę wiadomość
-
Magdak-51 wrote:Ja dzisiaj tez po wizycie, fakt nie prenatalnych bo one dopiero 13.12 ale najwazniejsze ze z malenstwem wszystko ok, na usg widzialam jak juz macha nozkami i probuje mnie kopnac🤣 krwiak sie wchlonal wiec w koncu bede mogla isc z rodzinka na spacer choc nadal mam sie oszczedzac
Super, dobrze ze ten krwiak ci się wchłonął ❤️ teraz już musi być tylko lepiej ✊ -
Kfiatuszek666 wrote:Aha No i standardowo moje dziecko rośnie szybciej niż wynikałoby z wieku ciąży i na ten moment jest starsze o 6 dni jak poród będzie w dzień dziecka to chyba się zastrzelę, bo to i mój dzień urodzin
Ale to fajnie jakby miało w ten sam dzień, urodziny dla dwóch osób od razu hahah jedna impreza i superWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2023, 19:28
Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość
-
To ja sie smieje ze urodze zamiast 28.06 to 22.06 bo 1 jest dzien dziecka rowny tydzien pozniej moje urodziny a tydzien po mojej mamy wiec sie moze okazac ze bedziemy swietowac co tydzien w czerwcu🤣
Kaktusowa, Kfiatuszek666, Kokosankaa, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny a jak macie dni gdzie czujecie brzuch, ciągnięcie, pobolewanie itp, to czy zauważacie zmianę w śluzie? Ja zaobserwowałam że jak mam taki dzień to wydzielina jest bardziej wodnista, mam uczucie że zaraz ze mnie wypłynie i ma ciemniejszy kolor kawa z mlekiem. Macie też tak?
Ja w barwie zmiany nie widzę, ale jest go zwykle więcej i czuje jak wycieka. Tak jakbym troszkę popuszczała, a trochę jak uczucie kiedy dostaje się okres. I wtedy jest taki wodnisto-kremowy.
Gratulacje udanych wizyt! Wspaniale że wasze bobaski tak ładnie się rozwijają 🥰Natka9106 lubi tę wiadomość