X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Wyobrażam sobie jak stresujące jest czekanie na ten termin. Sama odwlekałam swoją pierwszą wizytę u ginekologa, żeby poczekać czy się nie powtórzy sytuacja. Ale musimy wierzyć, że tym razem jest i będzie wszystko w porządku 💚 A wyjazd ukoi nerwy jak nic innego, więc mąż zebrał dużego plusika 😉

Kasiu, szkoda że jeszcze nie ma tych wyników. Wierzę, że będą w porządku i nie ma co się stresować. Szczególnie że tamte wyniki nie były aż takie złe. Robisz to tylko po to żeby się uspokoić, więc spokojnie 🥰

Kaktusowa, chyba musimy uskutecznić tego domowego grzańca. Może nawet z Pomarańcza? Któraś z dziewczyn o nim pisała, mam wrażenie 🤔 Nie wyobrażam sobie chodzenia po jarmarku i bez grzańca 🙈
    My z mężem w grudniu świętujemy dzień w którym zostaliśmy parą. W tym roku to 9 rocznica 🥰

Dziękuję, wiem nastawiam się dobrze, ale jednak byłoby to dla mnie duże potwierdzenie tego faktu i myślę, ze psychicznie lepiej bym się poczuła :) ale to nic poczekam jeszcze :)

Ja właśnie planuje zakupić tego bezalkoholowego i zrobić niedługo :) tylko te mdłości muszą mi trochę przejść bo na razie to słodkiego nie mogę pić jeść bo mi niedobrze :D

Tamiikoo lubi tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 13 tydzień i że zaczyna się drugi trymestr, jakoś zapomniałam o tym 🙈 brzuch już wystaje nawet rano, ale generalnie czuję się całkiem nieźle, na pewno lepiej niż wcześniej.

Co do jarmarku to byłam 2 dni temu już 😅 w tym roku piłam gorącą czekoladę i też było bardzo przyjemnie :) i w sumie czekam na święta, bo w końcu powiemy rodzicom o ciąży i nie będę musiała się ukrywać 😅

Tamiikoo, Katarzyna439 lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 13 tydzień i że zaczyna się drugi trymestr, jakoś zapomniałam o tym 🙈 brzuch już wystaje nawet rano, ale generalnie czuję się całkiem nieźle, na pewno lepiej niż wcześniej.

Co do jarmarku to byłam 2 dni temu już 😅 w tym roku piłam gorącą czekoladę i też było bardzo przyjemnie :) i w sumie czekam na święta, bo w końcu powiemy rodzicom o ciąży i nie będę musiała się ukrywać 😅

Też będziemy mówili wszystkim na święta 😊 Jakiś pomysł jak przekazać wiadomość czy po prostu powiecie? My dla teściów mamy Zdrapki z wygraną w loterii "kolejne wnuczątko" 🙈

Kurde dziewczyny, co za początek grudnia. Przeładowałam pralkę i wysiadła 🙈 A miałam wrażenie że dałam tak samo dużo jak zwykle 😔

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Też będziemy mówili wszystkim na święta 😊 Jakiś pomysł jak przekazać wiadomość czy po prostu powiecie? My dla teściów mamy Zdrapki z wygraną w loterii "kolejne wnuczątko" 🙈

Kurde dziewczyny, co za początek grudnia. Przeładowałam pralkę i wysiadła 🙈 A miałam wrażenie że dałam tak samo dużo jak zwykle 😔

Wczoraj akurat jak męża nie było to mi korki wysadziło i chyba też od pralki bo nic innego nie szło, a włączyłam suszenie więc może od tego 🤣 grzaniec koniecznie z pomarańczką. My kupiliśmy rodzicom, babci i sobie po 4 zdrapki, a mojej mamie ukryliśmy taką z napisem będziecie dziadkami. Jak na złość drapała wszystkie tylko nie tą bo " jej nie znam i jakąś dziwna", a jak zdrapała to tak tylko popatrzyła na zdrapkę i na mnie i ją schowała bo się bała, że to taka gĺupia zdrapka i że będzie mi przykro 😅 dopiero tata mowi, ale to naprawdę? A my No tak i była wielka radość, ale z mamy do teraz się śmiejemy 😅 a zawsze taka fanką zdrapek.

Katarzyna439, Tamiikoo lubią tę wiadomość

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:

Ja kupiłam książkę „Mamy dla Babci i dziadka” teściowie się bardzo ucieszyli :) i dodatkowo są tam bardzo fajne rady dla przyszłych dziadków także mam nadzieję, że przeczytają :D

Tamiikoo lubi tę wiadomość

preg.png

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Ja kupiłam książkę „Mamy dla Babci i dziadka” teściowie się bardzo ucieszyli :) i dodatkowo są tam bardzo fajne rady dla przyszłych dziadków także mam nadzieję, że przeczytają :D

Oo, widziałam tę książkę i zastanawiałam się czy nie kupić. To są porady o opiece przy bardziej takie ogólne?

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:

Raczej po prostu powiemy. I to jeszcze przed wigilią, bo nie sądzę, żebym byla w stanie ukryć brzuch podczas przygotowań w kuchni, w której będzie gorąco 😅

👧❤️ 19.06.24
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Oo, widziałam tę książkę i zastanawiałam się czy nie kupić. To są porady o opiece przy bardziej takie ogólne?
    Wiesz co są o opiece, o żywieniu dzieci, takie nowsze informacje więc na pewno przydatne dla ludzi którzy mieli dzieci 30 lat temu :D dodatkowo ja jak zamawiałam ze strony ich nie z księgarni to jest tak ładnie zapakowana w pudełeczko :) więc nawet od razu nie wiadomo co to i jest zaskoczenie 😳 haha :D

Na ich stronie jest też spis treści więc możesz zobaczyć co tam jest zawarte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 14:20

Kaatii lubi tę wiadomość

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi wyniki nifty i mam ryzyka jakieś 1 do miliardów, tak strasznie się cieszę 🥳🥳🥳🥳😍😍😍

No i jest dziewczynka tak jak podejrzewałam 😍😍

Kfiatuszek666, Kokosankaa, Magdak-51, Kaatii, Tamiikoo, meggie94, Nowa_Ola, Gosia9, Domi_95, Katt, IssGreen, Pineapple!, Winny_Lis lubią tę wiadomość

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Dziewczyny przyszły mi wyniki nifty i mam ryzyka jakieś 1 do miliardów, tak strasznie się cieszę 🥳🥳🥳🥳😍😍😍

Kochana!!!! Gratulacje!!! Tak się cieszę, ze wszystko w porządku 🩷

Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Ekstra, gratulacjeeeee 🥳 super wieści 🥰

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

też ją mamy dla teściów :) Oni już wiedzą jakiś czas, ale dostaną pod choinkę taki prezencik w postaci tej książki. Ja mam "Mamy dla mamy" i jest super, mój mąż też ją czyta i mu się sporo rozjaśnia 😂

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    też ją mamy dla teściów :) Oni już wiedzą jakiś czas, ale dostaną pod choinkę taki prezencik w postaci tej książki. Ja mam "Mamy dla mamy" i jest super, mój mąż też ją czyta i mu się sporo rozjaśnia 😂
    Ja też przeczytałam o ciąży i teraz brnę przez ten drugi tom rodzicielstwo i bardzo polecam też :)

Riptide lubi tę wiadomość

preg.png

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Ojaaa ale super i gratulacje !

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, super wiadomości😁😁😁

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiemy raczej teraz w weekend naszym mamom bo akurat tesciowa przyjezdza jutro na kilka dni i nocuje u mojej mamy a ja mam taki brzuch ze i tak raczej tego nie ukryje, zreszta moja mama chyba cos podejrzewa bo od kiedy dowiedzialam sie ze mam krwiaka nie bylam u niej a zazwyczaj raz czy 2 razy w tyg staram sie byc i robic jej zakupy ale nie wymyslilismy niczego specjalnego tylko powiemy w prost lub pokazemy zdjecie z usg😃

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Gratulacje! Fantastyczne informacje 😍😍😍

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Sprawdziłam na ich stronie i chyba zamówię pakiet rodzinny 4 książek na święta :) będzie pigułka informacji i dla nas i dla dziadków :)

Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Gratulacje! 🥰🥰 No i wreszcie z głowy, możesz być teraz super spokojna 💚 Myśleliście o jakimś imieniu dla dziewczynki? 😊

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Gratulacje! 🥰🥰 No i wreszcie z głowy, możesz być teraz super spokojna 💚 Myśleliście o jakimś imieniu dla dziewczynki? 😊
    Tak już dawno mamy obcykane imiona, ja najpierw chciałam Ida ale mąż kręcił nosem, więc tak wspólnie nam się podoba Gabriela i chyba tak zostanie ❤️

Po za tym ja mam takie „zwykłe” imię to mi się podobają takie wymyślne, ale mojemu mężowi niestety nie haha 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 15:58

Kokosankaa, meggie94 lubią tę wiadomość

preg.png

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ