Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2024
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Wyobrażam sobie jak stresujące jest czekanie na ten termin. Sama odwlekałam swoją pierwszą wizytę u ginekologa, żeby poczekać czy się nie powtórzy sytuacja. Ale musimy wierzyć, że tym razem jest i będzie wszystko w porządku 💚 A wyjazd ukoi nerwy jak nic innego, więc mąż zebrał dużego plusika 😉

Kasiu, szkoda że jeszcze nie ma tych wyników. Wierzę, że będą w porządku i nie ma co się stresować. Szczególnie że tamte wyniki nie były aż takie złe. Robisz to tylko po to żeby się uspokoić, więc spokojnie 🥰

Kaktusowa, chyba musimy uskutecznić tego domowego grzańca. Może nawet z Pomarańcza? Któraś z dziewczyn o nim pisała, mam wrażenie 🤔 Nie wyobrażam sobie chodzenia po jarmarku i bez grzańca 🙈
    My z mężem w grudniu świętujemy dzień w którym zostaliśmy parą. W tym roku to 9 rocznica 🥰

Dziękuję, wiem nastawiam się dobrze, ale jednak byłoby to dla mnie duże potwierdzenie tego faktu i myślę, ze psychicznie lepiej bym się poczuła :) ale to nic poczekam jeszcze :)

Ja właśnie planuje zakupić tego bezalkoholowego i zrobić niedługo :) tylko te mdłości muszą mi trochę przejść bo na razie to słodkiego nie mogę pić jeść bo mi niedobrze :D

Tamiikoo lubi tę wiadomość

preg.png

Na razie mama wesołego czworonoga ❤️🐾
    Niedługo mama słodkiej kuleczki 😊

Nifty -> niskie ryzyka 🥳 dziewczynka 🌺🥰
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 13 tydzień i że zaczyna się drugi trymestr, jakoś zapomniałam o tym 🙈 brzuch już wystaje nawet rano, ale generalnie czuję się całkiem nieźle, na pewno lepiej niż wcześniej.

Co do jarmarku to byłam 2 dni temu już 😅 w tym roku piłam gorącą czekoladę i też było bardzo przyjemnie :) i w sumie czekam na święta, bo w końcu powiemy rodzicom o ciąży i nie będę musiała się ukrywać 😅

Tamiikoo, Katarzyna439 lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    U mnie dzisiaj aplikacja pokazała 13 tydzień i że zaczyna się drugi trymestr, jakoś zapomniałam o tym 🙈 brzuch już wystaje nawet rano, ale generalnie czuję się całkiem nieźle, na pewno lepiej niż wcześniej.

Co do jarmarku to byłam 2 dni temu już 😅 w tym roku piłam gorącą czekoladę i też było bardzo przyjemnie :) i w sumie czekam na święta, bo w końcu powiemy rodzicom o ciąży i nie będę musiała się ukrywać 😅

Też będziemy mówili wszystkim na święta 😊 Jakiś pomysł jak przekazać wiadomość czy po prostu powiecie? My dla teściów mamy Zdrapki z wygraną w loterii "kolejne wnuczątko" 🙈

Kurde dziewczyny, co za początek grudnia. Przeładowałam pralkę i wysiadła 🙈 A miałam wrażenie że dałam tak samo dużo jak zwykle 😔

Kfiatuszek666 lubi tę wiadomość

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Też będziemy mówili wszystkim na święta 😊 Jakiś pomysł jak przekazać wiadomość czy po prostu powiecie? My dla teściów mamy Zdrapki z wygraną w loterii "kolejne wnuczątko" 🙈

Kurde dziewczyny, co za początek grudnia. Przeładowałam pralkę i wysiadła 🙈 A miałam wrażenie że dałam tak samo dużo jak zwykle 😔

Wczoraj akurat jak męża nie było to mi korki wysadziło i chyba też od pralki bo nic innego nie szło, a włączyłam suszenie więc może od tego 🤣 grzaniec koniecznie z pomarańczką. My kupiliśmy rodzicom, babci i sobie po 4 zdrapki, a mojej mamie ukryliśmy taką z napisem będziecie dziadkami. Jak na złość drapała wszystkie tylko nie tą bo " jej nie znam i jakąś dziwna", a jak zdrapała to tak tylko popatrzyła na zdrapkę i na mnie i ją schowała bo się bała, że to taka gĺupia zdrapka i że będzie mi przykro 😅 dopiero tata mowi, ale to naprawdę? A my No tak i była wielka radość, ale z mamy do teraz się śmiejemy 😅 a zawsze taka fanką zdrapek.

Katarzyna439, Tamiikoo lubią tę wiadomość

age.png
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:

Ja kupiłam książkę „Mamy dla Babci i dziadka” teściowie się bardzo ucieszyli :) i dodatkowo są tam bardzo fajne rady dla przyszłych dziadków także mam nadzieję, że przeczytają :D

Tamiikoo lubi tę wiadomość

preg.png

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Ja kupiłam książkę „Mamy dla Babci i dziadka” teściowie się bardzo ucieszyli :) i dodatkowo są tam bardzo fajne rady dla przyszłych dziadków także mam nadzieję, że przeczytają :D

Oo, widziałam tę książkę i zastanawiałam się czy nie kupić. To są porady o opiece przy bardziej takie ogólne?

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:

Raczej po prostu powiemy. I to jeszcze przed wigilią, bo nie sądzę, żebym byla w stanie ukryć brzuch podczas przygotowań w kuchni, w której będzie gorąco 😅

👧❤️ 19.06.24
  • Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaatii wrote:
    Oo, widziałam tę książkę i zastanawiałam się czy nie kupić. To są porady o opiece przy bardziej takie ogólne?
    Wiesz co są o opiece, o żywieniu dzieci, takie nowsze informacje więc na pewno przydatne dla ludzi którzy mieli dzieci 30 lat temu :D dodatkowo ja jak zamawiałam ze strony ich nie z księgarni to jest tak ładnie zapakowana w pudełeczko :) więc nawet od razu nie wiadomo co to i jest zaskoczenie 😳 haha :D

Na ich stronie jest też spis treści więc możesz zobaczyć co tam jest zawarte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 14:20

Kaatii lubi tę wiadomość

preg.png

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszły mi wyniki nifty i mam ryzyka jakieś 1 do miliardów, tak strasznie się cieszę 🥳🥳🥳🥳😍😍😍

No i jest dziewczynka tak jak podejrzewałam 😍😍

Kfiatuszek666, Kokosankaa, Magdak-51, Kaatii, Tamiikoo, meggie94, Nowa_Ola, Gosia9, Domi_95, Katt, IssGreen, Pineapple!, Winny_Lis lubią tę wiadomość

preg.png

• Kfiatuszek666 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:
    Dziewczyny przyszły mi wyniki nifty i mam ryzyka jakieś 1 do miliardów, tak strasznie się cieszę 🥳🥳🥳🥳😍😍😍

Kochana!!!! Gratulacje!!! Tak się cieszę, ze wszystko w porządku 🩷

Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Ekstra, gratulacjeeeee 🥳 super wieści 🥰

Katarzyna439 lubi tę wiadomość

• Riptide Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

też ją mamy dla teściów :) Oni już wiedzą jakiś czas, ale dostaną pod choinkę taki prezencik w postaci tej książki. Ja mam "Mamy dla mamy" i jest super, mój mąż też ją czyta i mu się sporo rozjaśnia 😂

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:
    też ją mamy dla teściów :) Oni już wiedzą jakiś czas, ale dostaną pod choinkę taki prezencik w postaci tej książki. Ja mam "Mamy dla mamy" i jest super, mój mąż też ją czyta i mu się sporo rozjaśnia 😂
    Ja też przeczytałam o ciąży i teraz brnę przez ten drugi tom rodzicielstwo i bardzo polecam też :)

Riptide lubi tę wiadomość

preg.png

• Kaktusowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Ojaaa ale super i gratulacje !

age.png
  • Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, super wiadomości😁😁😁

• Magdak-51 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiemy raczej teraz w weekend naszym mamom bo akurat tesciowa przyjezdza jutro na kilka dni i nocuje u mojej mamy a ja mam taki brzuch ze i tak raczej tego nie ukryje, zreszta moja mama chyba cos podejrzewa bo od kiedy dowiedzialam sie ze mam krwiaka nie bylam u niej a zazwyczaj raz czy 2 razy w tyg staram sie byc i robic jej zakupy ale nie wymyslilismy niczego specjalnego tylko powiemy w prost lub pokazemy zdjecie z usg😃

• Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Gratulacje! Fantastyczne informacje 😍😍😍

👧❤️ 19.06.24
  • Kaatii Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riptide wrote:

Sprawdziłam na ich stronie i chyba zamówię pakiet rodzinny 4 książek na święta :) będzie pigułka informacji i dla nas i dla dziadków :)

Katarzyna439, Riptide lubią tę wiadomość

👧❤️ 19.06.24
  • Tamiikoo Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna439 wrote:

Gratulacje! 🥰🥰 No i wreszcie z głowy, możesz być teraz super spokojna 💚 Myśleliście o jakimś imieniu dla dziewczynki? 😊

• Katarzyna439 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamiikoo wrote:
    Gratulacje! 🥰🥰 No i wreszcie z głowy, możesz być teraz super spokojna 💚 Myśleliście o jakimś imieniu dla dziewczynki? 😊
    Tak już dawno mamy obcykane imiona, ja najpierw chciałam Ida ale mąż kręcił nosem, więc tak wspólnie nam się podoba Gabriela i chyba tak zostanie ❤️

Po za tym ja mam takie „zwykłe” imię to mi się podobają takie wymyślne, ale mojemu mężowi niestety nie haha 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 15:58

Kokosankaa, meggie94 lubią tę wiadomość

preg.png

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ