Czerwcowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna439 wrote:Tak już dawno mamy obcykane imiona, ja najpierw chciałam Ida ale mąż kręcił nosem, więc tak wspólnie nam się podoba Gabriela i chyba tak zostanie ❤️
Po za tym ja mam takie „zwykłe” imię to mi się podobają takie wymyślne, ale mojemu mężowi niestety nie haha 🙈
Też mam coś przeciwko zwykłym imionom, jestem bardzo pro... światowa i uważam że nasze dziecko powinno mieć imię łatwe do używania przez większość ludzi na świecie 🤣
No niestety, przyjechał pan od naprawy pralek i powiedział, że z tym to się nic nie zrobi, trzeba kupić nową 😔 Ale pociesza mnie fakt, że to nie moja wina, bo to i tak by poszło prędzej czy później 🤣🤣Kaktusowa lubi tę wiadomość
-
Tamiikoo wrote:Też mam coś przeciwko zwykłym imionom, jestem bardzo pro... światowa i uważam że nasze dziecko powinno mieć imię łatwe do używania przez większość ludzi na świecie 🤣
No niestety, przyjechał pan od naprawy pralek i powiedział, że z tym to się nic nie zrobi, trzeba kupić nową 😔 Ale pociesza mnie fakt, że to nie moja wina, bo to i tak by poszło prędzej czy później 🤣🤣
Ja to też lubię takie światowe imiona, najlepiej takie właśnie krótkie, ale musiałam trochę iść na kompromis, mi się bardzo podobały też imiona typu Gaja, Mira. No jakoś mnie ciągnie do tych dziwnych imion. Ale może przy drugim dziecku trochę postawię bardziej na swoim haha 😂
Tamiikoo lubi tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Oj współczuję pralki, nam ostatnio się wkręcił ten dzyndzel od bluzy co jest przy sznurku mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam i się tak tłukło i tłukło ale jakoś mąż to wyjął na szczęście. A ile już macie czasu tą pralkę, ciekawa jestem ile teraz sprzęty się trzymają
Ja to też lubię takie światowe imiona, najlepiej takie właśnie krótkie, ale musiałam trochę iść na kompromis, mi się bardzo podobały też imiona typu Gaja, Mira. No jakoś mnie ciągnie do tych dziwnych imion. Ale może przy drugim dziecku trochę postawię bardziej na swoim haha 😂
Gaja to teraz bardzo popularne imię i mi się opatrzyło (mówię tylko o sobie oczywiście ), ale "Mira" - wow, jak pięknie! Mnie ciągnie do staropolskich bardzo. Myślimy o Kaziku, jak będzie syn a jak córcia to opcji jest dużoKatarzyna439, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Riptide wrote:Gaja to teraz bardzo popularne imię i mi się opatrzyło (mówię tylko o sobie oczywiście ), ale "Mira" - wow, jak pięknie! Mnie ciągnie do staropolskich bardzo. Myślimy o Kaziku, jak będzie syn a jak córcia to opcji jest dużo
Mi się bardzo podoba Leonia, ale mąż mówi właśnie że zbyt wymyślne 😢 Gabriela bardzo ładnie, miałam Gabrysię w klasie i była bardzo miła i się dobrze uczyła, teraz chyba jest lekarzem 😊
W Lux jesteśmy dopiero jakieś 1,5 roku, ale bardzo nam się tu podoba i chyba zostaniemy tu trochę 🙂 zwłaszcza że pierwotny plan był żeby zarobić na domek w Polsce i wrócić, a przy tych cenach to minimum 5 lat nam to zajmie 😂Katarzyna439, Kfiatuszek666, Riptide lubią tę wiadomość
-
Riptide wrote:Gaja to teraz bardzo popularne imię i mi się opatrzyło (mówię tylko o sobie oczywiście ), ale "Mira" - wow, jak pięknie! Mnie ciągnie do staropolskich bardzo. Myślimy o Kaziku, jak będzie syn a jak córcia to opcji jest dużo
Riptide lubi tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Mi się bardzo podoba Leonia, ale mąż mówi właśnie że zbyt wymyślne 😢 Gabriela bardzo ładnie, miałam Gabrysię w klasie i była bardzo miła i się dobrze uczyła, teraz chyba jest lekarzem 😊
W Lux jesteśmy dopiero jakieś 1,5 roku, ale bardzo nam się tu podoba i chyba zostaniemy tu trochę 🙂 zwłaszcza że pierwotny plan był żeby zarobić na domek w Polsce i wrócić, a przy tych cenach to minimum 5 lat nam to zajmie 😂
O Jezu ceny teraz i w ogóle wybór mieszkań i domów to jest jakiś dramat przynajmniej w krk przez te kredyty 2%. My mamy mieszkanie ale tylko 50m2 i chcieliśmy kupić dom albo większe mieszkanie, ale na razie spasowaliśmy, bo kurcze nic nie ma, a jak jest to cena nie jest dla nas 😂 mam nadzieję że w przyszłym roku rynek się trochę uspokoi 🤞🏻
Kokosankaa lubi tę wiadomość
-
A wy macie dziewczyny jakieś hipotetyczne imiona ? ja miałam problem z imionami męskimi więc po części trochę się cieszę bardziej z tej dziewczynki 🙈😂
-
Katarzyna439 wrote:A wy macie dziewczyny jakieś hipotetyczne imiona ? ja miałam problem z imionami męskimi więc po części trochę się cieszę bardziej z tej dziewczynki 🙈😂
My mamy kompletnie różne gusta wiec mamy mały problem żeby się dogadać 😂 na ta chwile najprawdopodobniej jeśli będzie druga dziewucha to będzie Oliwia, a chłopiec Filip lub Mikołaj, ale to na razie tak luźno i jedyne imiona które oboje zaakceptowaliśmy 😂 z Wiktorią było łatwiej, bo jak walczyliśmy tak o ciąże to obiecaliśmy sobie, że jak się uda to będzie nasze zwycięstwo i jakby była dziewczynka to będzie Wiktoria i tak się stało 😁Katarzyna439, Kokosankaa, Riptide, Kaktusowa, Kaatii, Katt lubią tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Mi się bardzo podoba Leonia, ale mąż mówi właśnie że zbyt wymyślne 😢 Gabriela bardzo ładnie, miałam Gabrysię w klasie i była bardzo miła i się dobrze uczyła, teraz chyba jest lekarzem 😊
W Lux jesteśmy dopiero jakieś 1,5 roku, ale bardzo nam się tu podoba i chyba zostaniemy tu trochę 🙂 zwłaszcza że pierwotny plan był żeby zarobić na domek w Polsce i wrócić, a przy tych cenach to minimum 5 lat nam to zajmie 😂
A jak w ogóle wylądowaliscie akurat w Lux? To raczej rzadki kierunek dorobku 😁 Zaciekawilas mnie 😁 -
Katarzyna439 wrote:A wy macie dziewczyny jakieś hipotetyczne imiona ? ja miałam problem z imionami męskimi więc po części trochę się cieszę bardziej z tej dziewczynki 🙈😂
To u mnie na odwrót, bo dla chłopaka imię mamy, a dla dziewczynki nie i u nas właśnie chłopak na ten moment ma być 😜 u nas chyba będzie Leoś, ja miałam pomysł żeby był albo Leon albo Leonia ale jak pisałam mąż na Leonię nie chce się zgodzić 😞 jeszcze mi się podoba Hubert, ale tu połowa to Francuzi a oni nie wymawiają H, więc był by Ubehhhh 😂 i jeszcze Tymek mamy na liście
Dla dziewczynki mąż by chciał Helenka, ale u mnie w rodzinie się to imię źle kojarzy, więc odpada. Ja mam kilka imion na liście, ale do żadnego nie jestem super przekonana. No ale wychodzi na to że póki co nie musimy się martwić, bo będzie chłopiec 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 16:48
Katarzyna439 lubi tę wiadomość
-
meggie94 wrote:My mamy kompletnie różne gusta wiec mamy mały problem żeby się dogadać 😂 na ta chwile najprawdopodobniej jeśli będzie druga dziewucha to będzie Oliwia, a chłopiec Filip lub Mikołaj, ale to na razie tak luźno i jedyne imiona które oboje zaakceptowaliśmy 😂 z Wiktorią było łatwiej, bo jak walczyliśmy tak o ciąże to obiecaliśmy sobie, że jak się uda to będzie nasze zwycięstwo i jakby była dziewczynka to będzie Wiktoria i tak się stało 😁
Oj rozumiem, ja z mężem też mamy różne gusta, co do chłopaków to w ogóle nie mogliśmy się dogadać, ja chciałam Bruno to mi powiedział, że to jak Bruno Banani 😂😂🙈 i że na pewno nie -
Kokosankaa wrote:To u mnie na odwrót, bo dla chłopaka imię mamy, a dla dziewczynki nie i u nas właśnie chłopak na ten moment ma być 😜 u nas chyba będzie Leoś, ja miałam pomysł żeby był albo Leon albo Leonia ale jak pisałam mąż na Leonię nie chce się zgodzić 😞 jeszcze mi się podoba Hubert, ale tu połowa to Francuzi a oni nie wymawiają H, więc był by Ubehhhh 😂 i jeszcze Tymek mamy na liście
Dla dziewczynki mąż by chciał Helenka, ale u mnie w rodzinie się to imię źle kojarzy, więc odpada. Ja mam kilka imion na liście, ale do żadnego nie jestem super przekonana. No ale wychodzi na to że póki co nie musimy się martwić, bo będzie chłopiec 😊
Leon też mi się podobał, ale mężowi oczywiście nie haha -
meggie94 wrote:A jak w ogóle wylądowaliscie akurat w Lux? To raczej rzadki kierunek dorobku 😁 Zaciekawilas mnie 😁
Szczerze mówiąc to przez przypadek 😂 obydwoje pracowaliśmy w korpo w Polsce (swoją drogą poznaliśmy się właśnie w pracy) i mamy dosyć wąski profil i do mojego męża się odezwał rekruter z Lux z ofertą bliźniacza do tego co robił w Polsce za 5x tyle pieniędzy 🙈 więc ja też zaczęłam szukać i tak samo praktycznie od razu znalazłam identyczną pracę jak miałam w Polsce i tak samo za o wiele wyższą pensję, więc stwierdziliśmy pakujemy się i jedziemy 😂 wyszliśmy z założenia że albo teraz albo nigdy, bo już planowaliśmy dziecko, a wiadomo że z dzieckiem takie decyzje się trudniej podejmuje. Na początku byliśmy trochę przerażeni, bo to się tak szybko stało, ale teraz jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji i zdecydowanie podjęlibyśmy ją raz jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 17:11
Katarzyna439, meggie94, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Tamiikoo wrote:Też mam coś przeciwko zwykłym imionom, jestem bardzo pro... światowa i uważam że nasze dziecko powinno mieć imię łatwe do używania przez większość ludzi na świecie 🤣
No niestety, przyjechał pan od naprawy pralek i powiedział, że z tym to się nic nie zrobi, trzeba kupić nową 😔 Ale pociesza mnie fakt, że to nie moja wina, bo to i tak by poszło prędzej czy później 🤣🤣
Wiesz, nowa pralka, większa pojemność na pranie dziecięcych ciuszków, a do tego programy nowsze i wydajniejsze - więcej wypierze w krótszym czasie
Katarzyna439, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Kokosankaa wrote:Szczerze mówiąc to przez przypadek 😂 obydwoje pracowaliśmy w korpo w Polsce (swoją drogą poznaliśmy się właśnie w pracy) i mamy dosyć wąski profil i do mojego męża się odezwał rekruter z Lux z ofertą bliźniacza do tego co robił w Polsce za 5x tyle pieniędzy 🙈 więc ja też zaczęłam szukać i tak samo praktycznie od razu znalazłam identyczną pracę jak miałam w Polsce i tak samo za o wiele wyższą pensję, więc stwierdziliśmy pakujemy się i jedziemy 😂 wyszliśmy z założenia że albo teraz albo nigdy, bo już planowaliśmy dziecko, a wiadomo że z dzieckiem takie decyzje się trudniej podejmuje. Na początku byliśmy trochę przerażeni, bo to się tak szybko stało, ale teraz jesteśmy bardzo zadowoleni z tej decyzji i zdecydowanie podjęlibyśmy ją raz jeszcze
Super, takie decyzje są najlepsze najważniejsze że wam się tam podoba. Ja z mężem mieliśmy takie marzenie żeby chwilę pomieszkać gdzie indziej, ale w końcu stanęło na tym, że chcemy się starać o dziecko i stwierdziliśmy że zostaniemy, tym bardziej że tutaj mamy rodzinę więc będzie nam może trochę łatwiejKokosankaa lubi tę wiadomość
-
Kokosanka, cieszę się, że mdłości odpuszczają i się lepiej czujesz w sam raz na świąteczny czas Jednak święta w Polsce, to w Polsce, co nie?
Tamiikoo, ja też kocham święta! W zeszłym roku miałam je bardzo smutne, dlatego w tym roku mam zamiar nadrobić podwójnie ze świąteczną atmosferą Najchętniej już jutro ubrałabym choinkę, ale stary puka się w głowę A co do informowania to u nas już w sumie wszyscy wiedzą jak już przekroczyłam 12 tydzień to pozwoliłam jednym i drugim rodzicom pochwalić się, że zostaną dziadkami ale pomysły ze zdrapką są fajne! My dla przyjaciół przygotowaliśmy takie małe pudełeczka, które ręcznie ozdobiłam, w środku była ręcznie napisana karteczka "Już niedługo zostaniesz ciocią/wujkiem!".
Riptide, poprawiłam termin Twojej wizyty na 9.12 i już zaciskam kciuki Szkoda, że przełożyli Wam, urodziny męża to piękna data na podglądanie Maluszka, ale pamiętaj, nie ma tego złego! 8.12 poświętujecie, a 9.12 na spokojnie obejrzycie Brzdąca
Meggie, zdrówka dla Was Choróbka wstrętne zawsze przyplączą się w tym listopadzie
Kaktusowa, trzymam kiucki za psią pociechę! Zgodzę się z Tamiikoo, jakaś psia biegunka panuje, nasz ostatnio też miał jazdy w brzuszku i biegunkę. Oby wszystko dobrze się skończyło, informuj nas
Paatka, liczę na to, że odpoczniecie trochę w górach i odgonisz tym wyjazdem czarne myśli. Jest dobrze i będzie dobrze, myślimy pozytywnie Moja Droga
Kfiatuszku, współczuję migreny, oby szybko sobie poszła! Ostatnio wyświetlała mi się reklama takiego czepka, który można włożyć do lodówki a potem nałożyć na głowę i w sumie oczy. Nie wiem czy coś takiego widziałaś, nigdy nie zmagałam się z migrenami, ale było sporo pozytywnych opinii o tym. Wiesz co mam na myśli?
Katarzynko, cieszę się ze świetnych wyników nifty i gratuluję pierwszej potwierdzonej dziewczynki na naszym wątku super! Gabriela to piękne imię Mi też się podoba Ida, ale w pełnym imieniu Idalia
U nas w ogóle problem z imionami męskimi, dla dziewczynki jesteśmy zgodni - Zoja ewentualnie Oliwia, ale raczej Zoja, ale dla chłopaka nie możemy dojść do porozumienia Ja chciałabym Nikodema, ale mój mąż twierdzi, że takie oklepane. Podoba mi się też Marcel. Niestety pracując w szkole często kojarzę jakieś imię już z danym uczniem i to nie ułatwia sprawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2023, 17:40
Kokosankaa, Katarzyna439, Pineapple!, Tamiikoo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które są już po wizytach, podajcie proszę terminy kolejnych wizyt, to uzupełnię
Mam na myśli Kasię, Saimi, Kokosankę, Meggie, Nutkę, Pineapple, Katt, Kfiatuszek.
I pytanie do Coffeebreak, Paatki, Kaati, Cafe Latee - może chcecie nam podać terminy swoich przyszłych wizyt? Bo nie mam nic wpisane obok Was
Jeśli któraś mi podawała, to wybaczcie, ostatnio przez te prenatalne trochę się stresowałam i mogłam coś przeoczyć -
Nowa_Ola wrote:Dziewczyny, które są już po wizytach, podajcie proszę terminy kolejnych wizyt, to uzupełnię
Mam na myśli Kasię, Saimi, Kokosankę, Meggie, Nutkę, Pineapple, Katt, Kfiatuszek.
I pytanie do Coffeebreak, Paatki, Kaati, Cafe Latee - może chcecie nam podać terminy swoich przyszłych wizyt? Bo nie mam nic wpisane obok Was
Jeśli któraś mi podawała, to wybaczcie, ostatnio przez te prenatalne trochę się stresowałam i mogłam coś przeoczyć
U mnie kolejna wizyta 20.12 i data porodu mi się o jeden dzień na 05.06 przesunęła 😊Nowa_Ola lubi tę wiadomość