CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa na pierwszej wizycie byłam w 6 tyg i 2 dniu,bałam się,że nie będzie jeszcze widać bijącego serducha...ale było
nawet mój gin był zaskoczony,mówił,że prawdopodobnie gdybym nawet dzień wcześniej przyszła to mogłoby go nie być widać...
Kolejną wizytę mam 30 X,jeszcze caaaały tydzień
Powiem Wam,że pierwszą ciążę czułam się rewelacyjnie od początku do końca.
Prawie do końca też pracowałam,a teraz...od 3 tyg nie jestem w stanie normalnie funkcjonować -
Hej dziewczyny ❤z przyjemnością do Was dołączam termin 10 czerwiec.Byłam juz na jednej wizycie widziałam malucha i serduszko. Jutro ide na kolejną. Troche się denerwuje ale chyba to normalne. Jedna ciaze juz straciłam serduszko się zatrzymalo ale mam nadzieję ze teraz będzie dobrze.
jagodowa91, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej hej...
Pewnie,że będzie dobrze...musi
Nie ma co się nakręcać bo to nic dobrego...
Dołączyłam do Was też dlatego,że niepotrzebnie się zamartwiałam.
Pomyślałam,że tutaj podzielę się swoimi spostrzeżeniami,nawzajem się popocieszamy i będzie git
W pierwszej ciąży tak się nie bałam jak teraz...serio to jakieś chore jest,jak wsłuchuję się w swój organizm i zastanawiam się nad każdym ukłuciem w brzuchu itp...oszaleć można! -
witaminkab wrote:Ruth ja widziałam serduszko w 6t1d. Przy czym na bardzo dobrym usg
Mam ciągle obawy, czy wszystko ok.. w końcu w nic nie zobaczyłam, ale z drugiej strony skoro lekarz mówił, że za wcześnie, to muszę mu uwierzyć
Witaj LauraWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 20:23
-
nick nieaktualnyLaura94 wrote:Jej dziewcznny czy Wy tez tak się zle czujecie? Piersi jak kamienie i te mdłości jej od tygodnia funkcjonować nie mogę. i czy Was tez tak ciągnie brzuch ? Juz jestem wyczulona na każdy nawet mały ból
Ja od 3 tyg nie funkcjomuję normalnie...
Ledwo oczy rano otworzę,już mnie mdli...w nocy się obudzę...mdli...cały dzień mdli...koszmar jakiś
Nie jem mięsa,wędlin...zmuszam się by zjeść cokolwiek...
Kiedy otwieram lodówkę,to na wymioty mnie zbiera...
Całymi dniami uczucie,jakby mi jedzenie stanęło w połowie drogi do żołądka,odbija mi się po wszystkim...
Bleeeeee.... -
Witajcie wszystkie
dziewczyny probowalyscie tego sposobu z of? Dzisiaj mi wyskoczył pod kalendarzem ciąży. Żeby mieć przy łóżku coś do jedzenia i zjeść przed wstaniem? Poleżeć Jeszvze z 10 minut i wtedy wstać. Jeśli nie to koniecznie spróbujcie, a nuż się uda -
nick nieaktualnyKochamSłońce wrote:Witajcie wszystkie
dziewczyny probowalyscie tego sposobu z of? Dzisiaj mi wyskoczył pod kalendarzem ciąży. Żeby mieć przy łóżku coś do jedzenia i zjeść przed wstaniem? Poleżeć Jeszvze z 10 minut i wtedy wstać. Jeśli nie to koniecznie spróbujcie, a nuż się uda
Na mnie nie działa -
summer86 wrote:Leira, to nie zarodek. Nie jest oznaczony CRL
Po prost Dist1 i Dist2.
Dist1 czyli distance 1, odleglosc pierwsza i druga, moze jest to zarodek?
Nawet jesli nie to pewnie sie wkrotce pojawi, 5 tydz to bardzo wczesna ciaza, u mnie w pierwszej ciazy sam pecherzyk bylo widac w 7 tyg!
Trzeba poczekac))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 21:23
-
Leira wrote:Dist1 czyli distance 1, odleglosc pierwsza i druga, moze jest to zarodek?
Nawet jesli nie to pewnie sie wkrotce pojawi, 5 tydz to bardzo wczesna ciaza, u mnie w pierwszej ciazy sam pecherzyk bylo widac w 7 tyg!
Trzeba poczekac))
Summer 86 nie stresuj dziewczyny bo CRL to właśnie jest zarodek. U mnie na dwóch badaniach usg tak jest właśnie oznaczony zarodek.
-
Dodam tylko ze wszystkie skróty są oparte na języku angielskim. Gdyby komuś się przydało to można zajrzeć np na parenting.pl i tam odnaleźć "biometryczne wymiary płodu" i poszukać oznaczeń na swoim usg.
Sorry że nie wkleję linku ale mam problem z tel I nie chce mi kopiować I wklejać tekstów.