X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też w tej ciąży świruje. Najwięcej zrobionych testów, beta i zastanawiam się nad kolejną. Poprzednie dwie były pod tym względem bardzo spokojne. Martwie się że kompletnie nic m ie nie boli, nie muli no nic. Ciekawe czy w poprzednich ciążach miałam więcej czasu na wsłuchiwanie sie w organizm czy teraz może jeszcze jest za wcześnje. Miałam byç od dzisiaj więcej na forum ale starsza została w domu więc może być różnie. Spokojnego dnia dziewczyny

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:
    Witam nowe mamusie :)
    Qrcze, ja drugą wizytę mam 16.11-chyba zwariuję do tego czasu.
    To moja 3 ciąża, a stresuję się najbardziej z nich wszystkich! Czy wszystko się dobrze rozwija, czy dziecko będzie zdrowe, jak w pracy zareagują, jak reszta rodziny, jak ogarnę wszystko w domu itp? Normalnie na głowę dostaję :(

Kitulec ja tak samo kolejne USG dopiero 16.11 jak tu wytrzymac jak dni tak wolno leca ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki jak po weekendzie ?:)

U mnie dzisiaj narazie spokój bez mdłości , tylko biust mi dokucza.
    Jutro mam wizytę u lekarza i juz zaczynam się stresować i mam jakieś czarne myśli :(

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Maza nie martw się brakiem objawów , napewno jeszcze Ci będą dokuczać :) Ciesz się spokojnymi dniami :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwonilam się do labo i podali mi wyniki z środy beta była jeszcze wówczas ładna 1625. Jakby po Środzie coś zaczęło się chrzanic.

11 dpo 80
    13dpo 250
    16dpo 950
    18 dpo 1625 pęcherzyk 5.5mm
    22 dpo tylko już 2250 :(
    Może ten szpital tak sprawił:(((
    Dzisiaj powtórzę żeby zobaczyć czy spada czy rośnie...

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png

Wysłany: 23 października 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Dodzwonilam się do labo i podali mi wyniki z środy beta była jeszcze wówczas ładna 1625. Jakby po Środzie coś zaczęło się chrzanic.

11 dpo 80
    13dpo 250
    16dpo 950

Kochana spokojnie, wszystko będzie dobrze :) z tymi betami różnie jest, jednego dnia mega wzrost a drugiego mały . Trzymam mocno kciuki :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:

11 dpo 80
    13dpo 250
    16dpo 950

Sarra wiem, ze może byc Ci ciężko teraz ale bądź dobrej myśli. Wszystko bedzie dobrze :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadzieji dzięki

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze strasznie dlugi post mi skasowało

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra trzymam kciuki i potwierdzam, że z betami różnie może być tylko czas nam wszystko powie

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png
  • Maza Koleżanka

Wysłany: 23 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnanadzieji wszystko bedzie ok. Jitro bedziesz latać pod sufit. W końcu w większości przypadków jest ok. Zazdrpszcze Ci tej wizyty

Z 2013
    A 2015
    p19uskjotuv1l5s4.png

Wysłany: 23 października 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maza wrote:
    Pełnanadzieji wszystko bedzie ok. Jitro bedziesz latać pod sufit. W końcu w większości przypadków jest ok. Zazdrpszcze Ci tej wizyty

To moja druga wizyta w wydaje mi się że lekarz ją wyznaczył trochę za wcześnie. Wg belly bd to 6t4d i może nie być jeszcze zarodka.

Tydzień temu były dwa pęcherzyki i boje się że znowu bd taka sytuacja :( a to czekanie jest najgorsze .

Mówią że w ciąży nie należy się denerwować a weź tu bądź spokojnym ...

BettyCatriona lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    To moja druga wizyta w wydaje mi się że lekarz ją wyznaczył trochę za wcześnie. Wg belly bd to 6t4d i może nie być jeszcze zarodka.

Tydzień temu były dwa pęcherzyki i boje się że znowu bd taka sytuacja :( a to czekanie jest najgorsze .

Mówią że w ciąży nie należy się denerwować a weź tu bądź spokojnym ...
    Czyli czekamy na parkę :-)

Wiem o czym mówisz..mnie samą kusi, żeby pójść gdzieś prywatnie, gdzie mają lepsze usg, żeby zobaczyć co i jak..jedyne co Tak naprawdę nam pozostaje to cierpliwość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 09:15

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 23 października 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja od kilku dni jestem nie do życia, mega mdłości, zgaga, nic nie moge zjeśc do tego jeszcze doszły zawroty glowy.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj :) Ja dopiero w czwartek ehhh do tego czasu chyba dostane do głowy ;P

Miłego dnia wszystkim :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:11

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • rainbow Znajoma

Wysłany: 23 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :*

ookatkaoo25, KochamSłońce ja też termin mam na 27 czerwca, z ta różnicą że to moje drugie dziecko :) Syn w następnym roku skończy 4 latka. Na wizytę tak jak ookatkaoo25 wybieram się tak za 2,3 tygodnie. Myślę, że pójdę 10 albo 13 listopada :)

Ja mdłości nie mam i mam nadzieję, że nie będę miała.. Piersi bolą, wieczorem wcześniej niż zwykle zasypiam i dziś boli mnie trochę podbrzusze i krzyże. W nocy się wierciłam strasznie bo biodra mnie bolały. Całą pierwszą ciążę się męczyłam z bólem bioder, lekarz był zdziwiony że tak wcześnie ale chyba taki mój urok :) Wczoraj jak wysiadałam z samochodu to mnie strasznie zakuło na dole po prawej stronie i później cały dzień to czułam dlatego odpoczywałam dużo i mam nadzieję, że to tylko jakiś mięsień naciągnęłam.

A jak u Was mamuśki z suplementacją? Bierzecie już coś?

Witam wszystkie 'nowe' mamusie :)

Sarrrra i AdaEva na pewno wszystko będzie dobrze :* trzymam kciuki!

8p3ovfxmjlw4ik6h.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki jak po weekendzie ?:)

U mnie dzisiaj narazie spokój bez mdłości , tylko biust mi dokucza.
    Jutro mam wizytę u lekarza i juz zaczynam się stresować i mam jakieś czarne myśli :(

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Maza nie martw się brakiem objawów , napewno jeszcze Ci będą dokuczać :) Ciesz się spokojnymi dniami :)
    Na pewno będzie dobrze!!! Pisz od razu po wizycie :)

Mnie nie było tutaj cały weekend i nie wiem jak to wszystko nadrobić, tyle tego! :D

U mnie w sobotę straszne bóle dołu pleców ale wczoraj już ok, cały czas jestem głodna, lekki ból piersi. Kolejna wizyta za 2tyg dokładnie, nie wiem jak się doczekam :D

Już się przestałam wszystkim stresować, co ma być to będzie, dbam o siebie jak mogę, a co natura przewidziała to się zobaczy :) musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

Wysłany: 23 października 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Czyli czekamy na parkę :-)

Wiem o czym mówisz..mnie samą kusi, żeby pójść gdzieś prywatnie, gdzie mają lepsze usg, żeby zobaczyć co i jak..jedyne co Tak naprawdę nam pozostaje to cierpliwość :-)

Lekarz mówił że nie należy się jeszcze nastawiać bo często jest tak że jeden pęcherzyk się wchłania. Jutro się okaże albo i nie :/

Ruth ta nasza cierpliwość jest naprawdę teraz nadwyrężona :)
    Mysza współczuje ale pomyśl sobie że po tym wszystkich mękach bd taka nagroda piękna :)

qskyyx8duozh2ovq.png

Wysłany: 23 października 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Na pewno będzie dobrze!!! Pisz od razu po wizycie :)

Mnie nie było tutaj cały weekend i nie wiem jak to wszystko nadrobić, tyle tego! :D

U mnie w sobotę straszne bóle dołu pleców ale wczoraj już ok, cały czas jestem głodna, lekki ból piersi. Kolejna wizyta za 2tyg dokładnie, nie wiem jak się doczekam :D

Już się przestałam wszystkim stresować, co ma być to będzie, dbam o siebie jak mogę, a co natura przewidziała to się zobaczy :) musi być dobrze, nie ma innej opcji :)

Miło Cię widzieć Tegz :D napweno jutro napiszę co i jak :)
    Mi szybko minęlo to i Tobie minie do wizyty - będziemy odliczać :)

I piekne podejście powinam brać przykład:D

qskyyx8duozh2ovq.png

• Mysza 3 Znajoma

Wysłany: 23 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówił że nie należy się jeszcze nastawiać bo często jest tak że jeden pęcherzyk się wchłania. Jutro się okaże albo i nie :/

Ruth ta nasza cierpliwość jest naprawdę teraz nadwyrężona :)
    Mysza współczuje ale pomyśl sobie że po tym wszystkich mękach bd taka nagroda piękna :)

Na pewno wszystko bedzie dobrze na jutrzejszej wizycie.

Tak masz rację, zostajemy pieknie nagardzane :)

hchy3e3ktdtqkjg1.png

dqpranli6xqpwfja.png

j5rbru1djn4sji8d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam po weekendzie u nas jak zawsze spacerki i zabawy z Zosia gotowanie itd .
    Wszelkiego rodzaju kłucia bóle itd sa normalne dopóki nie ma krwi , w poprzedniej ciazy nauczyłam sie ze to wszystko tak ma byc :)
    Suplementację mam od poczatku elevit
    My planujemy 4ke dzieci a jak bedzie zobaczymy :)

Trzymam kciuki za wizyty moja 1.11!

pełnanadziei:}, rainbow, Marti83 lubią tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ