X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Kitulec Koleżanka

Wysłany: 22 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)
    Qrcze, ja drugą wizytę mam 16.11-chyba zwariuję do tego czasu.
    To moja 3 ciąża, a stresuję się najbardziej z nich wszystkich! Czy wszystko się dobrze rozwija, czy dziecko będzie zdrowe, jak w pracy zareagują, jak reszta rodziny, jak ogarnę wszystko w domu itp? Normalnie na głowę dostaję :(

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:11

BettyCatriona lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitulec wrote:
    Witam nowe mamusie :)
    Qrcze, ja drugą wizytę mam 16.11-chyba zwariuję do tego czasu.
    To moja 3 ciąża, a stresuję się najbardziej z nich wszystkich! Czy wszystko się dobrze rozwija, czy dziecko będzie zdrowe, jak w pracy zareagują, jak reszta rodziny, jak ogarnę wszystko w domu itp? Normalnie na głowę dostaję :(

Mam dokładnie tak samo :) a ostatnio to już w ogóle coraz częściej zastanawiam sie jak ja ogarne trójkę dzieci...

Kitulec, JustyśkaG, eunice. lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    A imbir, migdały?

Też nie...:(
    Ale mam nadzieję,że jeszcze max 3 tyg i odpuści...

• Kitulec Koleżanka

Wysłany: 22 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, a dzieciom już mówiłaś, że dzidzia w drodze?
    Ja swoim jeszcze nie, chociaż wiedzą, że planowaliśmy ;)

14.11.2006r. -syn
    03.02.2012r-córka
    34bw3e3k6vr9gg5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,przyszłe mamy 3 dzidzi...
    Gratuluję i podziwiam :)
    Sama jestem z trójki rodzeństwa i to mega świetna sprawa,zwłaszcza,że wszyscy jesteśmy ze sobą bardzo zżyci,ale podziwiam bo wiem,że to mega wyzwanie i mega dużo pracy dla mamy,żeby ogarnąć trójkę dzieciaków :)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BettyCatriona wrote:
    Summer 86 nie stresuj dziewczyny bo CRL to właśnie jest zarodek. U mnie na dwóch badaniach usg tak jest właśnie oznaczony zarodek.

BettyCatriona, nikogo nie stresuję, zadałam jedynie pytanie.
    Wiem, że CRL oznacza zarodek, odpisałam, że u mnie takiego oznaczenia na USG niestety nie było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 22:10

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis odkrylam, ze na mdlosci pomogla mi coca cola, pol szklaneczki i jak reka odjal, przynajmniej na kilka godzin :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi woda gazowana z cytryną.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dziewczyny wracam do żywych :-) dopadły mnie ostre mdlosci i już myślałam ze nic nie pomoże. Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi Pevomit tabletki na mdlosci w ciazy. Myślałam ze nic nie pomogą ale przez kilka dni brałam. Z dnia na dzień mdlosci się osłabiały i wczoraj już normalnie funkcjonowałam. Biorę po 2 dziennie. Sprawdzałam skład i one opierają się na sproszkowanym imbirze + witaminy. Ze swojej strony polecam, może nie na każda zadziałają. Kupuje się je bez recepty.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak jeszcze tabletki nie działały to faktycznie odrobine lepiej robiło mi się po kilku łykach coca coli . Staram się tego nie pic ale mąż i syn mieli jelitowke wiec gdzieś przy ich leczeniu sama wpadłam na to zeby spróbować z cola. :-)

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huh,

Wczoraj caly dzien mdlosci, myslalam, ze to gorszy dzien bo zwykle mdlosci mam wieczorami, ale dzis sie wlasnie obudzilam i znow mdlosci od samiusienkiego rana!

Czy teraz bedzie juz tak codziennie?
    Jak to przetrwac? Od rana do nocy mdlosci...
    Nie jestem w stanie z lozka wstac i normalnie funkcjonowac, wiec co dopiero gotowac czy robic cokolwiek innego :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 06:21

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • ookatkaoo25 Znajoma

Wysłany: 23 października 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie nie wiem kiedy wybiore się na pierwszą wizytę;) ale wydaje mi się że jakoś za 2-3 tyg. ;)

Widzę że nie tylko ja mam obawy jak ogarnę trójkę dzieci heheh;) moja pierworodna w przyszłym roku idzie do szkoły;) a syn w sierpniu będzie miał 4 latka. Kurde boje się porodu jak cholera... Jeszcze dobrze wwie nie zaczelo a ja już się boje;)

Położne będą się śmiały;) przyjaciółka urodziła w maju tego roku synka i poszłam do szpitala ja odwiedzić. I położna do mnie mówi ta co mi dwójkę odbierała.... No no no taka szczupła po 2 dzieci;) pyta kiedy się widzimy ponownie ) ja mówię że już pewnie się nie zobaczymy;) że mam dwójkę i to koniec;) i tu się zdziwi;)

Napatrzyłam się na tego slodziaka przyjaciółki. I doszłam do wniosku że zabawnie będzie w domu z trojeczka;)

xnw4yx8d0uogp4ak.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę docelowo trójkę dzieci, ale zobaczymy jak się ułoży.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki, witam Was po weekendzie :-) Jak samopoczucie? Mnie coś od rana zaczął pobolewać brzuch i zaczynam się bać, czy wszystko jest dobrze. Ale może to kwestia tego, ze spodnie mam obcisłe a pracę mam siedzącą?

Ja nie mam mdłości, na szczęście ominęły mnie w każdej ciąży. Za to mam problem z hemoroidami dopiero w tej. W życiu nie przypuszczałam, że to jest takie uciążliwe :-( Dobrze, że jutro wizyta moze mi gin cos na to da.

Miłego dnia Wam życzę :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 wrote:
    Cześć Dziewczynki, witam Was po weekendzie :-) Jak samopoczucie? Mnie coś od rana zaczął pobolewać brzuch i zaczynam się bać, czy wszystko jest dobrze. Ale może to kwestia tego, ze spodnie mam obcisłe a pracę mam siedzącą?

Ja nie mam mdłości, na szczęście ominęły mnie w każdej ciąży. Za to mam problem z hemoroidami dopiero w tej. W życiu nie przypuszczałam, że to jest takie uciążliwe :-( Dobrze, że jutro wizyta moze mi gin cos na to da.

Miłego dnia Wam życzę :-)

Bol brzucha to standard, dopoki nie krwawisz, a bol (skurcze) brzucha nie powalaja Cie z nog to wszystko OK :)

Marti83 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti83 ja w pierwszej ciazyvmialam z tym problem i lekarz przepisał mi cyclo3fort + procto hemolan krem. Ze swojej strony moge polecić podmywanie po każdej wizycie w toalecie ale koniecznie zimna woda + szare mydło. To wszystko mi pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 08:21

Marti83 lubi tę wiadomość

• Marti83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira dziękuję :-) Na razie nie powala z nóg :-) Właśnie nie wiem juz jak to jest z tym bólem, bo raz jest a raz go nie ma

Anitka dziękuję :-) Zastosuję się do Twojej rady. A i odpiszę te leki być może lekarz mi je zapisze :-)

p19uugpjbj6l38jc.png

Mój Aniołek Synuś 16 tc [*]05.01.2018
    Mój Aniołek 5-6 tc [*] 15.05.2011
    Potrójna Mama
  • Laura94 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie ja juz dzis trochę lepiej wczoraj okropnie wymiotowałam tak mnie to wymeczyło.zauważyłam ze ból brzucha mnie dopada jak za dużo chodzę albo coś dźwigne to później mnie ciągnie. No dzis wizyta za 2 godziny ide podejrzeć maluszka

• Laura94 Debiutantka

Wysłany: 23 października 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ucina mi wiadomości! !!też tak macie?

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ