CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe mamusie
Qrcze, ja drugą wizytę mam 16.11-chyba zwariuję do tego czasu.
To moja 3 ciąża, a stresuję się najbardziej z nich wszystkich! Czy wszystko się dobrze rozwija, czy dziecko będzie zdrowe, jak w pracy zareagują, jak reszta rodziny, jak ogarnę wszystko w domu itp? Normalnie na głowę dostaję -
Kitulec wrote:Witam nowe mamusie
Qrcze, ja drugą wizytę mam 16.11-chyba zwariuję do tego czasu.
To moja 3 ciąża, a stresuję się najbardziej z nich wszystkich! Czy wszystko się dobrze rozwija, czy dziecko będzie zdrowe, jak w pracy zareagują, jak reszta rodziny, jak ogarnę wszystko w domu itp? Normalnie na głowę dostaję
Mam dokładnie tak samoa ostatnio to już w ogóle coraz częściej zastanawiam sie jak ja ogarne trójkę dzieci...
Kitulec, JustyśkaG, eunice. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny,przyszłe mamy 3 dzidzi...
Gratuluję i podziwiam
Sama jestem z trójki rodzeństwa i to mega świetna sprawa,zwłaszcza,że wszyscy jesteśmy ze sobą bardzo zżyci,ale podziwiam bo wiem,że to mega wyzwanie i mega dużo pracy dla mamy,żeby ogarnąć trójkę dzieciaków -
BettyCatriona wrote:Summer 86 nie stresuj dziewczyny bo CRL to właśnie jest zarodek. U mnie na dwóch badaniach usg tak jest właśnie oznaczony zarodek.
BettyCatriona, nikogo nie stresuję, zadałam jedynie pytanie.
Wiem, że CRL oznacza zarodek, odpisałam, że u mnie takiego oznaczenia na USG niestety nie było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2017, 22:10
-
Witajcie, dziewczyny wracam do żywych
dopadły mnie ostre mdlosci i już myślałam ze nic nie pomoże. Na ostatniej wizycie lekarz przepisał mi Pevomit tabletki na mdlosci w ciazy. Myślałam ze nic nie pomogą ale przez kilka dni brałam. Z dnia na dzień mdlosci się osłabiały i wczoraj już normalnie funkcjonowałam. Biorę po 2 dziennie. Sprawdzałam skład i one opierają się na sproszkowanym imbirze + witaminy. Ze swojej strony polecam, może nie na każda zadziałają. Kupuje się je bez recepty.
-
Huh,
Wczoraj caly dzien mdlosci, myslalam, ze to gorszy dzien bo zwykle mdlosci mam wieczorami, ale dzis sie wlasnie obudzilam i znow mdlosci od samiusienkiego rana!
Czy teraz bedzie juz tak codziennie?
Jak to przetrwac? Od rana do nocy mdlosci...
Nie jestem w stanie z lozka wstac i normalnie funkcjonowac, wiec co dopiero gotowac czy robic cokolwiek innegoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 06:21
-
Ja to w sumie nie wiem kiedy wybiore się na pierwszą wizytę
ale wydaje mi się że jakoś za 2-3 tyg.
Widzę że nie tylko ja mam obawy jak ogarnę trójkę dzieci heheh;) moja pierworodna w przyszłym roku idzie do szkoły;) a syn w sierpniu będzie miał 4 latka. Kurde boje się porodu jak cholera... Jeszcze dobrze wwie nie zaczelo a ja już się boje;)
Położne będą się śmiały;) przyjaciółka urodziła w maju tego roku synka i poszłam do szpitala ja odwiedzić. I położna do mnie mówi ta co mi dwójkę odbierała.... No no no taka szczupła po 2 dzieci;) pyta kiedy się widzimy ponownie ) ja mówię że już pewnie się nie zobaczymy;) że mam dwójkę i to koniec;) i tu się zdziwi;)
Napatrzyłam się na tego slodziaka przyjaciółki. I doszłam do wniosku że zabawnie będzie w domu z trojeczka;) -
Cześć Dziewczynki, witam Was po weekendzie
Jak samopoczucie? Mnie coś od rana zaczął pobolewać brzuch i zaczynam się bać, czy wszystko jest dobrze. Ale może to kwestia tego, ze spodnie mam obcisłe a pracę mam siedzącą?
Ja nie mam mdłości, na szczęście ominęły mnie w każdej ciąży. Za to mam problem z hemoroidami dopiero w tej. W życiu nie przypuszczałam, że to jest takie uciążliweDobrze, że jutro wizyta moze mi gin cos na to da.
Miłego dnia Wam życzę -
Marti83 wrote:Cześć Dziewczynki, witam Was po weekendzie
Jak samopoczucie? Mnie coś od rana zaczął pobolewać brzuch i zaczynam się bać, czy wszystko jest dobrze. Ale może to kwestia tego, ze spodnie mam obcisłe a pracę mam siedzącą?
Ja nie mam mdłości, na szczęście ominęły mnie w każdej ciąży. Za to mam problem z hemoroidami dopiero w tej. W życiu nie przypuszczałam, że to jest takie uciążliweDobrze, że jutro wizyta moze mi gin cos na to da.
Miłego dnia Wam życzę
Bol brzucha to standard, dopoki nie krwawisz, a bol (skurcze) brzucha nie powalaja Cie z nog to wszystko OKMarti83 lubi tę wiadomość
-
Marti83 ja w pierwszej ciazyvmialam z tym problem i lekarz przepisał mi cyclo3fort + procto hemolan krem. Ze swojej strony moge polecić podmywanie po każdej wizycie w toalecie ale koniecznie zimna woda + szare mydło. To wszystko mi pomogło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 08:21
Marti83 lubi tę wiadomość
-
Leira dziękuję
Na razie nie powala z nóg
Właśnie nie wiem juz jak to jest z tym bólem, bo raz jest a raz go nie ma
Anitka dziękujęZastosuję się do Twojej rady. A i odpiszę te leki być może lekarz mi je zapisze