CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Www.zaszczepsiewiedza.pl
Www.szczepienia.pl
Dika nam polozna kazala przemyeac woda i smarowac ktoryms z tych kremow wstawiam smsa od poloznej
rem barierowy z oilatum pomaga.Jest jeszcze bepantenem sensiderm bo pediatry mowia ze to lojotokowe zapalenie skory.
Ktos kiedys mowil ze super Xera calm wszystko zalezy na co malenstwo pojdzie.
Ktos poleca latopic
Teraz nie wiem ktory wybrac mowila tez ze mozna przecierac ociseptem bo on nie podraznia a jest bakteriobojczy.
Angela a tylko po kapieli bo moja w roznych sytuacjach? Dziekidzisiaj podobnie powiedziala mi polozna ze do wszystkiego podchodze spokojnie nie chaotycznie to Oliwia jest tez spokojna, kl nie stresuje mnie az tak bo pozegnalismy kapturki larmimy sie w roznych pozycjach od karmienia na siedzaco boli mnie teeraz caly czas kark,sa inne sytuacje ktore mnie stresuja jak wymiotuje mlekiem to nosze ja na rekach dluzszy czas bo boje sie jej odlozyc. Pytalas o przechowywanie mleka To jest tabelka z ksiazeczki ktora dostalam od poloznej szkola karmienia pierisa z lovi
Tini mam nadzieje ze malej poprawi sie szybko .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 19:24
anna23 lubi tę wiadomość
-
Tini doskonale Cię rozumiem i bardzo współczuję! U nas też mały ciągle się wydziera. Myślalam że jest wiecznie głodny, ale wczoraj lekarka na patronażu stwierdziła, że ma bardzo wzdety brzuch i zaleciła espumisan i dicoflor. Dziś mam wrażenie że krzyczy jeszcze bardziej. Położenie na brzuchu daje tylko chwilową ulgę. Nie może spać, jest rozdrażniony i niespokojny, pręzy się i krzyczy okrutnie. Ja już boję się jeść cokolwiek. Najgorsze, że człowiek nie wie jak pomóc takiemu maleństwu i musi patrzeć na jego ból:(
Jutro wizyta u naszej pediatry, zobaczymy co powie..
-
U nas dzisiaj też wielki płacz i krzyk. Zaczęło się po 20. Nie chce jeść ani cyca ani butelki. Uspokajanie mało pomogło. Teraz się chyba zmęczył i śpi ze smoczkiem. Nie wiem jaka będzie ta noc, to może być jakaś pierwsza kolka. Wcześniej takich sytuacji nie mieliśmy. A o 19 dostał espumisan. Nie wiem już co robić jak będzie znowu tak płakać.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ehh a ja dziś poklocilam się z mężem. Bo to porposilam żeby malej nie trzymał prze tysiąc godzin na klacie ;/. Bo potem jak to nie ma nie moge małej nawet odłożyć i odciagnac pokarmu bp jak tylko czuje że ja się odkłada to się budzi i płacze.
A mój mąż przychodzi z pracy i chce żebym odpoczela zajmuje się nią ale to polega na tym że ja nakarmi a potem ona śpi mu na rękach albo na nim. I co z tego jak ja się prześpię i dalej idę a to obiad a to umyć butelki czy odciagnac pokarm . Więc mu powiedziałam że oprócz tego że mała się zajmuje to musi też mi pomóc w obowiązkach domowych .
Z fochem ale w końcu ja odlozyl i odkurzyl i nawet po sobie sprząta . Ale czy trzeba facetom wszystko mówić . Wy też tak macie że jak nie powiesz co ma zrobić to nie pomyśli? -
26.06.2018 godzina 10:54 na swiat przyszla Gabrysia poprzez CC, z waga 4100g i dluga 58cm
Joaszo, anna23, Wonderland, Czara, Agnella, Fasola1234, witaminkab, Magda33, Kropka89, Tini, kokkosanka, pilik, Alphelia, palusia171, Dika, Annaya, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCichy szept gratulacje !!
Drogie Panie, pełnia jutro o godzinie 6.54. A ja zaczęłam odczuwać jakieś bóle jakby miesiączkowe co jakiś czas. Mierze odstępy i póki co różnie całkiem nieregularne, raz co 8 min, potem 10, potem znów 4... Czy to do licha mogą być skurcze?? Czuję też ciągnięcie w pachwinach, poplamiłam znów jak rano i pognało mnie raz na WC.welonka, Alphelia lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Dziewczyny! Oby pełnia była łaskawa i wygoniła resztę naszych czerwcowych dzieciaczków.
U nas skok rozwojowy pełną parą - młody od dwóch dni prawie nie śpi, dzisiejsza noc też zapowiada się nieciekawie. Dopiero dzisiaj wieczorem pokojarzyłam, że to pewnie skok. Już padam... Może niektóre z Waszych dzieciaczków też już mają ten pierwszy, ok 5 tygodnia.
Powoli przechodzimy już na pieluchy 3 i wyrastamy z wielorazowych nb. Dla mnie to szok, bo ze starszakiem 1 używaliśmy ponad miesiąc. Młody waży już ok 5kg.Joaszo, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Cichyszept, gratuluję maleństwa, ładna i zacna waga
!!!
Joaszo, prawdopodobnie zaczyna się u Ciebie, na razie na spokojnie obserwuj, jak skurcze co 5 min lub co 3 będą...trzeba jechaćU mnie tez tak rozkręcało się, w sobotę po 20 nieregularne napinana, skurcze, ból pachwin i dołu brzucha, a parcie na 2 czujesz?
U mnie ostatnio mąż z sam z siebie zrobi zakupy, jak widzi, że na śniadanie nic nie ma, wtedy prosi mnie o listę, dla mnie to duże odciążenie. O wyrzucenie śmieci ( nawet jak już z kosza się wysypuje)z kosza się już wysypuje) czy inne...Muszę się dopraszać i mówić. Nie podniesie zabawki córeczki, prędzej ją kopnie idąc lub się przewróci. Wkurza mnie jak zostawia skórę od banana na stole, jak robi sobie śniadanie i leżą okruchy na blacie i podłodze, plama od kubka od kawy czy ślady po dżemie na podłodze, irytuje mnie jak ścierką do naczyń wyciera podłogę...Cóż, tacy oni sa, ale bez nich byłoby też ciężko.
Życzę dobrej nocki, sprawnych porodów!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 00:26
Joaszo lubi tę wiadomość
-
Cichyszept gratuluacje ! Gabaryty identyczne jak moja
Dziewczyny powodzenia I spokoju z tymi bilami brzuszkow. Ja drze o to zeby u nas nie bylo, ja nie nadaje sie zeby przetrwac takie rzeczy.... moja sie prezy ale bez placzi I ida baczki.
Agnella mi laktacyjna kazala spac w biustonoszu zeby sibie krzywdy nie zrobic. -
nick nieaktualnyAgnella no czułam i raz poleciłam. Leżę w łóżku. Co l3 minuty to już mi się wydaje trochę późno przy moim dodatnim GBS
póki co jest nieregularnie, raz do 5, potem znów 10, potem znów 7 lub 6 min. Próbuje zasnąć ale ten ból chyba staje się silniejszy i mi nie daje spać.
-
Agnella wrote:Cichyszept, gratuluję maleństwa, ładna i zacna waga
!!!
Joaszo, prawdopodobnie zaczyna się u Ciebie, na razie na spokojnie obserwuj, jak skurcze co 5 min lub co 3 będą...trzeba jechaćU mnie tez tak rozkręcało się, w sobotę po 20 nieregularne napinana, skurcze, ból pachwin i dołu brzucha, a parcie na 2 czujesz?
U mnie ostatnio mąż z sam z siebie zrobi zakupy, jak widzi, że na śniadanie nic nie ma, wtedy prosi mnie o listę, dla mnie to duże odciążenie. O wyrzucenie śmieci ( nawet jak już z kosza się wysypuje)z kosza się już wysypuje) czy inne...Muszę się dopraszać i mówić. Nie podniesie zabawki córeczki, prędzej ją kopnie idąc lub się przewróci. Wkurza mnie jak zostawia skórę od banana na stole, jak robi sobie śniadanie i leżą okruchy na blacie i podłodze, plama od kubka od kawy czy ślady po dżemie na podłodze, irytuje mnie jak ścierką do naczyń wyciera podłogę...Cóż, tacy oni sa, ale bez nich byłoby też ciężko.
Życzę dobrej nocki, sprawnych porodów!!!
Czyli to chyba normalne że wszystko im trzeba mówić;/ ...
U nas też mu nie przeszkadza że stolik caly się klei a nawet kupiłam specjalne chusteczki które leżą w pokoju wystarczy przetrzeć ale jakoś tylko ja to robię.
Dobrze że chociaż mąż daje mi pospać w takim razie -
Lucy010 wrote:Pocieszcie mnie dziewczyny, ze go juz niedlugo. Ze mi siw ustabilizuje ta laktacja. Moja Zosia je co godzine, poltorej I ciagnie tez tyle czasu. Ja iczy na zapalki...
Współczuję;( ja w nocy karmilam butelka ale teraz za to mała w ogóle cyca nie bierze ;(
Dasz radę ! W końcu Zosia będzie mniej przy cycu -
Przepraszam że tyle nie pisałam ale jakoś nie było jak.
Laura urodziła się 27.06 o 21:05, 10/10, SN, 3710g i 58 cm
Do ok 18 było spoko skurcze były coraz bardziej bolesne ale znośne. Potem mi przebili pęcherz płodowy i się zaczęło.. :p ostatnie 2-3 skurcze były naprawdę hardcorowe :p już dali zniecUlenie na nacięcie krocza bo w środku strasznie ciasna byłam ale udało się wyprzeć. Coś tam lekko pękłam ale mam chyba 2 szwy w środku i 1 na zewnątrz - kosmetyczny podobno. Personel super, mąż też się dzielnie spisalmala średnio załapała ssanie nawet nie wiem czy coś leciało a teraz jeszcze śpi :p
Potrzebuje porady jak poradzić sobie z przeciekaniem?! Jak tylko wstałam przed chwilą to niewiele brakowało żeby poleciało mi po nogach ale szybko chwyciłam podkład. Teraz włożyłam 2 wkładki wzdłuż jedną wszerz ale czuję że jak wstanę to znowu moze być powódźFasola1234, pilik, Tini, Kropka89, summer86, Joaszo, Czara, Agnella, Alphelia, Wonderland, palusia171, witaminkab, Dika, Anitka201, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Cichy szept ,lotka gratulacje:*
My kupiliśmy wiecej paczek ppersow 2 bo mówię ze szybko nie wyrośnie a jak tak dalej pójdzie to zaraz będzie mieć 6kg.
Nam położna powiedziała żebyśmy dalej brali difoclor raz dziennie i dołożyli do tego bobotic 3 razy dziennie , bo płacze przy kulach i pręży się przy gazach.
Nasze ciężarne ucichly chyba na porodowce już siedzą