X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce. Przyjechałam z 6 cm rozwarcia. Teraz jest prawie 8. Bol straszny. Nie wiem jak dam rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Czara mozliwe że już masz maluszka. Daj znać a ja już mimo wszystko gratuluję. Piękny postęp akcji.

Dziewczyny mam cycuchy pełne, mały po karmieniu nic nie płacze, w końcu się najada, mam mleko ❤️❤️❤️ aż jak się chwilę temu obudziłam to poczułam takie ciągnięcie spod pach...

Dika, Kropka89, Tini lubią tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara powodzenia :) czy już może gratulacje :D

Joaszo mowilam, że u ciebie dopiero się rozkręca :) super, że wszystko jest dobrze :)

Agnella może zrób tak jak Kropka radzi przed następnym karmieniem ściągnij z tej drugiej strony i zobaczysz ile tam jest :) u mnie w sumie podobna sytuacja była wczoraj z tej strony z której mała jadła ledwo co leciało z drugiej leciało ciurkiem i ściągnęłam do ulgi. Teraz też właśnie skończyłam spotkanie z laktatorem, bo mała zjadła z jednej strony i usnela, ale dziś już nie próbowałam odciągac z tej co jadła tylko ta druga do poczucia ulgi. Myślę, że tu nie ma problemu ja ogólnie karmie z dwóch stron czasem zdarza się zazwyczaj w nocy że zje z jednej strony i nie mam serca jej rozbudzać.

Dziewczyny jak myślicie kiedy można wybrać się w pierwszą dłuższą podróż z maleństwem ? Jutro myślę zapytać przy okazji ważenia w przychodni, ale może wy macie doświadczenia z poprzednimi dzieciaczkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 05:40

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Agnella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, to zacnym rozwarciem dojechałaś. Szybka akcja. Na bol polecam darcie sie i glebokie oddychanie ;) Ten bol jest mocny, ale jak poloza Ci maluszka na brzuchu...Zapomnisz. .Gratuluję maluszka, bo juz na pewno go tulisz :) :) :)!!!

Nad ranem lepiej. Ta prawa juz pełniejsza i twardsza, bo Dominiczka jadła z lewej. Dzis sprawdzę laktatorem co i jak. Zawsze je tylko z jednej str.
    Grunt to nie dac się zwariować i znowu nie popaść w paranoję. Pokarmię ile się da.

Joaszo, super, teraz bedzie dobrze z laktacją, zobaczysz ":-) Spróbuj nie dokarmiac i na piersiach leciec. Oczywiscie dobrze miec mleko w domu, w pogotowiu, ale to tak bardziej dla wlasnej psychiki :) ;)
    Dokladnie jak maluszek nie placze po i przespi po to na pewno sie najada :-)

Zielonooka, a jak długa ta podróż, ile km? Wydaję mi się, że tak.Podobno najwrażlwsze są te dwa tygodnie, a u Ciebie już 4 tydzień leci. Do tego upały zelżały, a to tez wazne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 06:42

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara już pewnie tulisz swój cud <3 czekamy na wieści!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziewczyny mój Czarek okropnie ulewa, coś strasznego po prostu. Przyrost ma dobry (wazy już ponad 4kg przy urodzeniowej 3080) ale meczy to, bo co zje - uleje - znowu głodny i tak w kółko. Czy takie ulewanie mogłoby mieć coś wspólnego z moja dieta? Nie wiem, alergia na bmk? Bo zwariuje :/
    Nasz tez ulewa, starszy na tym etapie również ukewal. Podobno takie dzieci powinno się karmi co 3 godziny ale u nas to fikcja bo raz zje co godzinę, innym razem nawet po 4. Przybiera wzorowo, a nawet położna myślała ze dokarmiamy mm. Koleżanka miała taks anonse swoim synkiem i trzymała się planu karmienia co 3 godz i zredukowali ulewanie do minimum.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nawet nie wiecie jak ki ulżyło. Ostatnie 30 ml mm dostał wczoraj o 21.25, potem już tylko na cycu i dziecię spokojnie. Jak nacisnę już leci mleko, teraz już planuję tylko cyc. A do domu jakieś jedno awaryjnie się kupi.
    Ja nadal w szpitalu, dziś na obchodzie zalecono konsultację chirurgiczną. Mały zdrowy. Przestał tracić mógłby wyjść, ale matka nadal ma przygody. No cóż będzie nadal pod górę ale trzeba się trzymać dla malucha, choć powiem Wam, że i tak dużo płacze. Poprosiłam dziś o rozmowę z lekarzem który zszywał bo tez chce wiedzieć jak rozległe są obrażenia. W każdym razie łatwo nie będzie...

• Agnella Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ile powinno przybrać niemowlę po tygodniu, a ile ogólnie po pierwszym miesiącu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franus przyszedł na świat o 6.13, sn. Wazy 3500.

lotka1990, Annaya, summer86, Anitka201, welonka, Magda33, Agnella, Alphelia, Wonderland, Fasola1234, Kropka89, anna23, witaminkab, Dika, zielonooka7, Joaszo, Tini, kokkosanka, Axana lubią tę wiadomość

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara szybka akcja!!! Super! Gratulacje :)

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągam pomiędzy 100-150 ml, z czego moje dziecko potrafi około 100 wypić a ma dopiero tydzień i 5 dni... Po jakimś czasie karmienia strzela kupę i chce dalej pić, zazwyczaj łącznie wypija 80-100 ml. Dziwne mi się wydaje że tak dużo. Z piersi ie potrafi chyba tyle wypić, nawet jak ładnie ssie przez pół godziny...

Złą matką to ja bym się mogła nazwać-wsuwam słodycze i czekoladę, daję odciągnięte mleko ze względu na własny ból, którego chce sobie zaoszczędzić i właściwie też dlatego, że jakdam odciągnięte to mała szybko wypija i 3 h mam spokój a na piersi wisi cały czas, przysypia i jak schowam to nagle chce jeszcze. Jak ktoś się stara i walczy a nie leci to jest bardzo dobrą matką bo się stara i poświęca!

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice, to faktucznie wcina sporo :)
    Moja zniw dzis zeymiotowala. Podbioslam.do odbicia, slyszalam, ze powietrze nie moze zejsc, po czym ogromny rzyg poszedl.... pol podlogi zachlapalo...

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara gratulacje!

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was przepraszam za te literowki, ale pisze lewa reka na telefonie jak karmie.

Joaszo lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, gratulacje! :) Wszystkiego najlepszego dla Was <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara ogromne gratulacje ❤

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara serdecznie Ci Gratuluję <3

Agatik lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara gratulacje :*

Anna śliczny synek , on ma taką ciemną karnacje czy tak wyszło na zdjęciu ?

Angela w ciągu miesiąca minimum 450g ale zazwyczaj jest 700g a na dóbr 20. To są Nou w przybliżeniu wiadomo każde dziecko jest inne i moim zdaniem nie ma co się tym sugerować póki dziecko przybiera.

Bardzo współczuję mamom które dzieci na okrągło płaczą przez problemy z brzuszkiem .U nas od wczoraj jest problem z kupą wczoraj od rana do południa było noszenie kasowanie i w końcu posZły3kupki później ładnie spala a od 23do 5 rano może spala godzinę tak męczył brzuszek pocieszam się ze nie płacze cały czas tylko pręży się i poplakuje trochę jak ida gazy i kupą ale w nocy już w pewnym momencie płakałam z nią z besilnosxi , od rana kupki były dwie baczki idą spala pół godziny w wózku a teraz nie wolno odłożyć bo jest płacz mam nadzieję że to przejsxiowe przez skok rozwojowy, obawiam się że może spaść mi z wagi bo przez ten brzuch bardzo mało je a co zje to jak pręży się to tuleje. Ciężko mi bo do tej pory mogłam wszystko zrobić przy niej a dzisiaj biegiem nastawialam pranie (pralnie mamy w piwnicy ) wychodziłam spala nie było mnie parę minut a jak weszłam do domu to tak płakała jak by nie wiadomo co się działo .

Agnella lubi tę wiadomość

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja jeszcze nic mie jadlam. Cyc, ulanie lub rzyg, wrzask, cyc I tak w kolo. Moja ma 2 tygodnie I nie spi caly dzien, tak to bym ja ululala. Ja nawet nie matze o tym, ze wstawie pranie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara gratulacje! Super, że wszystko szybko poszło :) Dużo zdrówka dla Was :)

Ja jestem w szpitalu na wywołaniu. Na razie zaczęliśmy od całkiem naturalnych metod, czyli olejku z rycyny :P Co prawda ja już go próbowałam wcześniej w domu i nie pomógł, ale może tutaj mają jakąś podrasowaną wersję :D Dają mi nadzieję, że powinno iść szybciej, bo szyjka jest miękka, rozwarcie na dwa palce.

welonka, Magda33, lotka1990, Joaszo, Annaya, Tini, kokkosanka lubią tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ