CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha powiedz ile ten skok może trwać? Moja rano spała polgodziny w wózku i nagle właśnie taki wrzask wzięłam na ręce śpi więc lezla mi na brzuchu później na ręce albo z głową przy ramieniu , ale teraz odsunelam się powoli dałam smoka o dziwo przyjęła go i śpi sama a ja mogę chociaż cós zjeść na szybko może też to przez brUch bo gazy meczyly
-
Welonka skok może trwać 1 dzień a może tez tydzień. Wszystko zależy od „predyspozycji” dziecka. Są dzieci, które niezauważalnie przechodzą skoki tzn nabywają umiejętności ale rodzice nie widza zmiany zachowania dziecka
niestety mój drugi syn jestvwypisz wymaluj jak pierwszy. Skoki będą nam „umilać” codzienność
Co najlepsze patrząc na zdjęcia starszaka, młodszy jest nawet wizualnie identyczny na jego etapie.
Ha zazdroszczę specjalizacji mężaodkąd muszę gotować stało się to dla mnie problemem, wcześniej gotowałam z przyjemnością . Dużo bym dała za to aby ktoś mnie wyręczył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 13:34
-
Jednak nie zdąŻyłam bo smok wyleciał iteraz parzy więc od nie lezymy a ona cyca.
U nas trądzik zaczął ladnie schodzić po ugotowanym krochamlu mamy kąpać małą przez 4dni pod rząd i smarować kremem latopick.
A co polecacie na ciemieniuche bo zaczyna się pojawiać narazie prized kapiela smaruhe oliwka wyczesuje I po kapieli jeszcze raz wyczesuje miałam próbkę spreu na ciemieniuszke baby cap ale to jest jak oliwka. -
Ha tez zazdroszczę męża gotujacego. Mój w tej kwestii niestety mega zacofany.
Anitka - jak oglądam zdjęcia starszej córki to jestem w szoku jeśli chodzi o podobieństwo. Są niemal identyczne.
Nawet czerwone plamy na powiece, czole i potylicy mają identyczne mimo ze tam było sn a tu cc.
Nie pamiętam która z Was poleciła smoczek misia z aventa ale dziękuje!
Mieliśmy kilka i żadnego nie chciała, a ten wczoraj trochę załapała
Daje to ciut wolności moim obolałym brodawkom
Dzisiaj na pierwszą drzemkę rano sama w kołysce zasnęła i to bez żadnego marudzenia czy płaczu, jakie to było cudne!
Wcześniej raczej na mnie/przy mnie przesypiała nawet w dzień. Odłożyć się nie dawała.
Noce dalej tylko u nas w łóżku, przy mnie..
Alphelia - w takim razie dalej trzymamy kciuki za Was! Chyba faktycznie mała złapała się tych Twoich żeber
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:02
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dika ja pisalam o smoczku I powiem Ci, ze moja gardzi kazdym smokiem odkad posmakowala cyca :o
Dziewczyny dzis mialysmy pierwsza drzemjr w ciagu dnia. Od wczoraj podaje kalzym. Baki piekne szly. Zobaczymy jak wieczorem. Zeby nie przechwalic.az sie balam to napisac.Dika lubi tę wiadomość
-
Ha wrote:U nas podobnie
Naczynia zmywałam w biegu, pranie musiałam wieszać jeszcze szybciej. Jak tylko zorientuje się, że nie leży na mnie to jest awaria, jak to mówi moja 4-latka
Awaria, czyli wrzask jakby ją obdzierali, ze skóry. Widzę, że bardzo potrzebuje tej bliskości wiec tak sobie z nią siedzę. Sprzątam tylko z grubsza, nadrobie to jak mąż będzie w domu. Całe szczęście obiadu tez nie muszę robić bo robi to mąż jak ma wolne, a że jest kucharzem z zawodu to idzie mu to sprawniej niż mi
Ha, a nie myślałaś spróbować z chustonoszeniem? Wilk syty i pół owcy, bo może obiadu nie ugotujesz, ale sporo rzeczy można zrobićWczoraj miałam próbę z moim elastykiem i byłam w szoku, że w ogóle tego mojego dzieciątka nie czuję jak jest tak zawiązany i przytulony, i obie ręce wolne. Niestety ze spacerem czy domową działalnością się jeszcze nie udało, muszę trochę popracować nad wiązaniem
U mnie znowu upały po 30 stopni i pewnie dlatego tak często się teraz karmimy, bo dziecię spragnione.
Ostatnio mówię do niego: "Robaczku świętojański", na co moja mama: "Ty... A czy on się nie urodził w Noc Świętojańską?" I wiecie, że rzeczywiście. Urodził się w nocy na św. JanaKropka89, klauuudia lubią tę wiadomość
-
Aphelia, w takim razie kciuki dalej zaciśnięte:)!!!
Nie odciągam po każdym karmieniu, ale od 2 dni po 6-7 min z kazdej z piersi w nocy tylko raz na dobe. Po prostu piersi bola, puchna i sa guzy, robie to dla ulgi.
Mala poki co przybiera. Moze faktycznie takie krotkie karmienie starcza.
Ha, zazdroszczę meza kucharza.
Na ciemieniuchę polecam zel Ziajka. Pomógł w miesiac z mocną ciemieniuchę. Po kąpieli w nim zawsze główkę wyczesywalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:25
-
Ja wczoraj próbowałam zawiązać chustę bo mała męczyła mój kręgosłup. Ale ... Mała jest zbyt ruchliwa.. udało mi się coś tam stworzyć ale po chwili mała plakala.
Dziś próbuje z termoforkiem z pestek wiśni. I odziwo mała zasnela. A teraz puszcza baki nadal trochę poplakuje. Zobaczymy może to się sprawdzi na te wieczne kupki.
Myślałam że mała ulewa i wymiotuje po sab simplex ale dziś pomimo odstawienia to samo . Ciągle ulewa raz mocniej raz mniej . Szkoda mi trochę bo się naje mojego mleka A tu zaraz zwrot ;/ -
Mój tak samo tylko rączki i rączki, dobrze, że mąż ma jeszcze urlop to trochę pomoże w domu.
Wczoraj była u nas położna i młody waży 4360 i była pozytywnie zaskoczona że pomimo że jem wszystko to Karolek ma ładna czystą skóręoczywiście chodzi z sensie alergicznym :p jutro jedziemy na usg bioderek, w poniedziałek mamy kontrolne badanie słuchu bo w szpitalu był problem z prawym uszkiem a w środę szczepienie
-
My też jutro na USG bioderek a szczepienie za tydzień... z uszkiem prawym (tez) jedziemy w czwartek. Dziś położna mi powiedziała żeby malucha karmić o wiele więcej moim odciagnietym w sensie że więcej niż to 150*kg masy ciala/ilsoc karmień. Ze to się odnosi do mieszanek sztucznych i że Bebilonem mogę karmić tak 90ml a swoim ile wlezie
Tylko że ja jeszcze tyle nie odciągam.. Wyliczyłam wiec że dla swojego Kruszka który waży 4kg będę mu dawać 100ml mojego 4 razy dziennie i 90ml Bebilonu 3 razy dziennie. Swoja droga, on się przestawił na 7 karmień z 8/9 i myślałam że to coś złego a się okazuje ze w 2 miesiącu dzieci nawet tylko po 6 porcji potrafią jeść, za to solidniejszych!
-
Hej hej
Trzymajcie kciuki jutro. Mamy kardiologa, zobaczymy co z wada serduszka. Nan nadzieje, ze uslysze dobre wiesci, zauwazylismy, ze mala juz mniej sinieje przez to.
Dobre wiesci dzis, mala przybiera na moim mlekuczyli sie najads moj okruszek. Ma 2 tygodnie, wazy 4370
klauuudia, Kropka89, Dika lubią tę wiadomość
-
A ja w sumie od wizyty u pediatry nie miałam jak zważyć małej . Mam nadzieję że we wtorek przed szczepieniami się dowiem jaka waga .
Zauważyłam że moja mała ma dziś wzmożony odruch moro. Ledwo się ruszę a ona jakby się bała;( raz tak podskoczyla nagle że aż butelka jej wyleciała z buzi. ;( -
Ha Anitka słodkie maluchy
Alphelia trzymam kciuki :*
U nas wszystko w porządku Olivier waży już 5300 gI ma podwojna brodke hihi czyli jest dobrze
ogólnie nie sprawia żadnych problemow póki co złote dziecko w dzień je co 3 h w nocy ma przerwę ok 7h i tak wychodzi że pije 7 razy na dobę
Od czasu do czasu ma bóle brzuszka ale delikatne masaż i czasami sab simplex pomagają.
Co do rozwoju to jestem trochę zaniepokojona bo jeszcze nie trzyma solidnie główki i leżąc na brzuszku nie daje rady jej podnieść. Wiem że jest wczesniakiem i to będzie wszystko trochę inaczej ale i tak już jakoś się stresuje muszę dopytać pediatry kiedy mogę zacząć się stresować i Wogole jak to wygląda wiem że każde dziecko inaczej ale tak czy siak w sumie martwię się bo mam porównanie że starszym synkiem a on pobijal wszelkie rekordy jeżeli chodzi o taki rozwój ruchowy.. . I to chyba przez to właśnie... A tyle razy mówiłam że absolutnie nie można porównywać dzieci ... Haha no i teraz to właśnie robię eehhWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 22:31
-
Klaudia, wyobraź sobie dzisiaj myslalam co u Ciebie i Olivierka
PEWNIE tez będę porownywała dziewczynki. Najwazniejsze, ze wszystko ok.
Nie wytrzymałam i zważyłam dzisiaj Małą jest 3640Od wcziraj ładnie przybrała.
Jutro jadę obejrzeć wózek Brittax dual. Jak mi sie spodoba...bioręI umówiłam sie na zmierzenie poziomu zoltaczki ( oczka coraz żołtsze) i konsultacja oczka u pediatry w klinice. Skorzystam z pakietu poporodowego dla maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:50
klauuudia lubi tę wiadomość
-
Agnella - mała waży mniej niż mój tygodniowy klopsik :p
Dziewczyny mialyscie problem z nietrzymaniem moczu? Ja zauważyłam parę takich incydentow, jak jestem w WC i robię siku to nie umiem mięśniami Kegla zatrzymać na chwilę strumienia moczu..Agnella lubi tę wiadomość
-
lotka, ja miałam jakby w drugą stronę... przez 2 tygodnie mogłam się wysiusiać tylko pod prysznicem...potem w 3tygodniu powoli się normowalo. Takze myślę że to mija.
lotka1990 lubi tę wiadomość
-
Klauuudia, Twój Olivierek już naprawdę duży
Rzeczywiście tak jak pisze Lucy, niesłychanie szybko zlecialo! Nim się obejrzymy a nasze maluchy będą miały już 3 miesiące...Ja się sama ostatnio zorientowałam że nie mam już noworodka tylko już niemowlę
Czas leci ale fajno że macie już 7h przerwy w nocy. Czekam na to
Edit: ale nie mogę narzekać, mały budzi się po zaśnięciu (zwykle koło 21-22) max dwa razy w nocy (1/2/3 i 5/6)Potem jeszcze zwykłe tez dobrze śpi do 9/10
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 03:25
klauuudia lubi tę wiadomość