X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Ha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super waga :)

Magda33 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha powiedz ile ten skok może trwać? Moja rano spała polgodziny w wózku i nagle właśnie taki wrzask wzięłam na ręce śpi więc lezla mi na brzuchu później na ręce albo z głową przy ramieniu , ale teraz odsunelam się powoli dałam smoka o dziwo przyjęła go i śpi sama a ja mogę chociaż cós zjeść na szybko może też to przez brUch bo gazy meczyly

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam jak to jest dokładnie z tymi skokami i ile trwają. Myślę, że to kwestia kilku dni. U nas tez ostatnio upierdliwe gazy i pierdy. Najwięcej męczą ją wieczorem, wtedy cala się spina i płacze :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka skok może trwać 1 dzień a może tez tydzień. Wszystko zależy od „predyspozycji” dziecka. Są dzieci, które niezauważalnie przechodzą skoki tzn nabywają umiejętności ale rodzice nie widza zmiany zachowania dziecka :-) niestety mój drugi syn jestvwypisz wymaluj jak pierwszy. Skoki będą nam „umilać” codzienność :-/
    Co najlepsze patrząc na zdjęcia starszaka, młodszy jest nawet wizualnie identyczny na jego etapie.

Ha zazdroszczę specjalizacji męża :-) odkąd muszę gotować stało się to dla mnie problemem, wcześniej gotowałam z przyjemnością . Dużo bym dała za to aby ktoś mnie wyręczył :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 13:34

• welonka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie zdąŻyłam bo smok wyleciał iteraz parzy więc od nie lezymy a ona cyca.

U nas trądzik zaczął ladnie schodzić po ugotowanym krochamlu mamy kąpać małą przez 4dni pod rząd i smarować kremem latopick.

A co polecacie na ciemieniuche bo zaczyna się pojawiać narazie prized kapiela smaruhe oliwka wyczesuje I po kapieli jeszcze raz wyczesuje miałam próbkę spreu na ciemieniuszke baby cap ale to jest jak oliwka.

age.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha tez zazdroszczę męża gotujacego. Mój w tej kwestii niestety mega zacofany.

Anitka - jak oglądam zdjęcia starszej córki to jestem w szoku jeśli chodzi o podobieństwo. Są niemal identyczne.
    Nawet czerwone plamy na powiece, czole i potylicy mają identyczne mimo ze tam było sn a tu cc.

Nie pamiętam która z Was poleciła smoczek misia z aventa ale dziękuje!
    Mieliśmy kilka i żadnego nie chciała, a ten wczoraj trochę załapała :)
    Daje to ciut wolności moim obolałym brodawkom :)
    Dzisiaj na pierwszą drzemkę rano sama w kołysce zasnęła i to bez żadnego marudzenia czy płaczu, jakie to było cudne!
    Wcześniej raczej na mnie/przy mnie przesypiała nawet w dzień. Odłożyć się nie dawała.
    Noce dalej tylko u nas w łóżku, przy mnie..

Alphelia - w takim razie dalej trzymamy kciuki za Was! Chyba faktycznie mała złapała się tych Twoich żeber ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 14:02

Anitka201 lubi tę wiadomość

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika ja pisalam o smoczku I powiem Ci, ze moja gardzi kazdym smokiem odkad posmakowala cyca :o
    Dziewczyny dzis mialysmy pierwsza drzemjr w ciagu dnia. Od wczoraj podaje kalzym. Baki piekne szly. Zobaczymy jak wieczorem. Zeby nie przechwalic.az sie balam to napisac.

Dika lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Annaya Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    U nas podobnie ;) Naczynia zmywałam w biegu, pranie musiałam wieszać jeszcze szybciej. Jak tylko zorientuje się, że nie leży na mnie to jest awaria, jak to mówi moja 4-latka ;) Awaria, czyli wrzask jakby ją obdzierali, ze skóry. Widzę, że bardzo potrzebuje tej bliskości wiec tak sobie z nią siedzę. Sprzątam tylko z grubsza, nadrobie to jak mąż będzie w domu. Całe szczęście obiadu tez nie muszę robić bo robi to mąż jak ma wolne, a że jest kucharzem z zawodu to idzie mu to sprawniej niż mi ;)

Ha, a nie myślałaś spróbować z chustonoszeniem? Wilk syty i pół owcy, bo może obiadu nie ugotujesz, ale sporo rzeczy można zrobić :) Wczoraj miałam próbę z moim elastykiem i byłam w szoku, że w ogóle tego mojego dzieciątka nie czuję jak jest tak zawiązany i przytulony, i obie ręce wolne. Niestety ze spacerem czy domową działalnością się jeszcze nie udało, muszę trochę popracować nad wiązaniem :)

U mnie znowu upały po 30 stopni i pewnie dlatego tak często się teraz karmimy, bo dziecię spragnione.

Ostatnio mówię do niego: "Robaczku świętojański", na co moja mama: "Ty... A czy on się nie urodził w Noc Świętojańską?" I wiecie, że rzeczywiście. Urodził się w nocy na św. Jana :)

Kropka89, klauuudia lubią tę wiadomość

2r8rk6nl0p40hkvi.png
    7u229jcgg4p5jd4c.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphelia, w takim razie kciuki dalej zaciśnięte:)!!!

Nie odciągam po każdym karmieniu, ale od 2 dni po 6-7 min z kazdej z piersi w nocy tylko raz na dobe. Po prostu piersi bola, puchna i sa guzy, robie to dla ulgi.
    Mala poki co przybiera. Moze faktycznie takie krotkie karmienie starcza.

Ha, zazdroszczę meza kucharza.

Na ciemieniuchę polecam zel Ziajka. Pomógł w miesiac z mocną ciemieniuchę. Po kąpieli w nim zawsze główkę wyczesywalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 17:25

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj próbowałam zawiązać chustę bo mała męczyła mój kręgosłup. Ale ... Mała jest zbyt ruchliwa.. udało mi się coś tam stworzyć ale po chwili mała plakala.

Dziś próbuje z termoforkiem z pestek wiśni. I odziwo mała zasnela. A teraz puszcza baki nadal trochę poplakuje. Zobaczymy może to się sprawdzi na te wieczne kupki.

Myślałam że mała ulewa i wymiotuje po sab simplex ale dziś pomimo odstawienia to samo . Ciągle ulewa raz mocniej raz mniej . Szkoda mi trochę bo się naje mojego mleka A tu zaraz zwrot ;/

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak samo tylko rączki i rączki, dobrze, że mąż ma jeszcze urlop to trochę pomoże w domu.
    Wczoraj była u nas położna i młody waży 4360 i była pozytywnie zaskoczona że pomimo że jem wszystko to Karolek ma ładna czystą skórę :) oczywiście chodzi z sensie alergicznym :p jutro jedziemy na usg bioderek, w poniedziałek mamy kontrolne badanie słuchu bo w szpitalu był problem z prawym uszkiem a w środę szczepienie :/

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jutro na USG bioderek a szczepienie za tydzień... z uszkiem prawym (tez) jedziemy w czwartek. Dziś położna mi powiedziała żeby malucha karmić o wiele więcej moim odciagnietym w sensie że więcej niż to 150*kg masy ciala/ilsoc karmień. Ze to się odnosi do mieszanek sztucznych i że Bebilonem mogę karmić tak 90ml a swoim ile wlezie ;) Tylko że ja jeszcze tyle nie odciągam.. Wyliczyłam wiec że dla swojego Kruszka który waży 4kg będę mu dawać 100ml mojego 4 razy dziennie i 90ml Bebilonu 3 razy dziennie. Swoja droga, on się przestawił na 7 karmień z 8/9 i myślałam że to coś złego a się okazuje ze w 2 miesiącu dzieci nawet tylko po 6 porcji potrafią jeść, za to solidniejszych!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Trzymajcie kciuki jutro. Mamy kardiologa, zobaczymy co z wada serduszka. Nan nadzieje, ze uslysze dobre wiesci, zauwazylismy, ze mala juz mniej sinieje przez to.
    Dobre wiesci dzis, mala przybiera na moim mleku :) czyli sie najads moj okruszek. Ma 2 tygodnie, wazy 4370 :)

klauuudia, Kropka89, Dika lubią tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie od wizyty u pediatry nie miałam jak zważyć małej . Mam nadzieję że we wtorek przed szczepieniami się dowiem jaka waga .

Zauważyłam że moja mała ma dziś wzmożony odruch moro. Ledwo się ruszę a ona jakby się bała;( raz tak podskoczyla nagle że aż butelka jej wyleciała z buzi. ;(

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha Anitka słodkie maluchy :)

Alphelia trzymam kciuki :*

U nas wszystko w porządku Olivier waży już 5300 g :) I ma podwojna brodke hihi czyli jest dobrze :) ogólnie nie sprawia żadnych problemow póki co złote dziecko w dzień je co 3 h w nocy ma przerwę ok 7h i tak wychodzi że pije 7 razy na dobę :)
    Od czasu do czasu ma bóle brzuszka ale delikatne masaż i czasami sab simplex pomagają.
    Co do rozwoju to jestem trochę zaniepokojona bo jeszcze nie trzyma solidnie główki i leżąc na brzuszku nie daje rady jej podnieść. Wiem że jest wczesniakiem i to będzie wszystko trochę inaczej ale i tak już jakoś się stresuje muszę dopytać pediatry kiedy mogę zacząć się stresować i Wogole jak to wygląda wiem że każde dziecko inaczej ale tak czy siak w sumie martwię się bo mam porównanie że starszym synkiem a on pobijal wszelkie rekordy jeżeli chodzi o taki rozwój ruchowy.. . I to chyba przez to właśnie... A tyle razy mówiłam że absolutnie nie można porównywać dzieci ... Haha no i teraz to właśnie robię eehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 22:31

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia, kiedy to zlecialo:)

klauuudia lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, wyobraź sobie dzisiaj myslalam co u Ciebie i Olivierka :) PEWNIE tez będę porownywała dziewczynki. Najwazniejsze, ze wszystko ok.

Nie wytrzymałam i zważyłam dzisiaj Małą jest 3640 :) Od wcziraj ładnie przybrała.

Jutro jadę obejrzeć wózek Brittax dual. Jak mi sie spodoba...biorę :) I umówiłam sie na zmierzenie poziomu zoltaczki ( oczka coraz żołtsze) i konsultacja oczka u pediatry w klinice. Skorzystam z pakietu poporodowego dla maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:50

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella - mała waży mniej niż mój tygodniowy klopsik :p

Dziewczyny mialyscie problem z nietrzymaniem moczu? Ja zauważyłam parę takich incydentow, jak jestem w WC i robię siku to nie umiem mięśniami Kegla zatrzymać na chwilę strumienia moczu.. :(

Agnella lubi tę wiadomość

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka, ja miałam jakby w drugą stronę... przez 2 tygodnie mogłam się wysiusiać tylko pod prysznicem...potem w 3tygodniu powoli się normowalo. Takze myślę że to mija. :)

lotka1990 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauuudia, Twój Olivierek już naprawdę duży :) Rzeczywiście tak jak pisze Lucy, niesłychanie szybko zlecialo! Nim się obejrzymy a nasze maluchy będą miały już 3 miesiące...Ja się sama ostatnio zorientowałam że nie mam już noworodka tylko już niemowlę ;) Czas leci ale fajno że macie już 7h przerwy w nocy. Czekam na to :-D

Edit: ale nie mogę narzekać, mały budzi się po zaśnięciu (zwykle koło 21-22) max dwa razy w nocy (1/2/3 i 5/6) :) Potem jeszcze zwykłe tez dobrze śpi do 9/10 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 03:25

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔

preg.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ