WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej czy to tak serio ? Czy to jakieś Prima aprilis a może ukryta kamera .:d http://mobile.aszdziennik.pl/123935,nowosc-dla-par-zyjacych-bez-slubu-rzad-wprowadza-podatek-od-grzechu

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    A ja dziś stwierdziłam że mam normalnie jakieś lęki... Jak mam zostać sama w domu z mała to tylko czekam aż moja mama wróci albo mąż . Boję się że sobie z nią nie poradzę więc wiecznie chodzę spięta. Dziś mąż mi pomagal do 14 i co stres puścił i całe plecy mnie bolały i żołądek;(
    A wszystko przez to że teraz znowu jest gorzej po syropie debridat i sama nie mogę jej zrobić nic rurka windi bo krzyczy i zaciska posladki ... byle do niedzieli ! Mąż zacznie urlop i stres odpuści.
    Ale przez to zdarza ni się że płacze ... Jak śpi na noc to tylko myślę czy będzie mi spać w nocy czy nie;( I jaki będzie jutrzejszy dzień . Mam wrażenie że żyje z dnia na dzień byle przeżyć...
    Kocham mała ale na razie czuje że macierzyństwo mnie nie cieszy ;( może dlatego że inaczej sobie to wyobrazalam. Chciałam chodzić na długie spacery tymczasem ledwo ja wloze do wózka i wyjdę za bramkę a tu już krzyk .
    Wiedziałam że dzieci płaczą że będę mieć spać . Ale szczerze nie wiedziałam że dziecko potrafi aż tak płakać co wykańcza psychicznie. Zawsze radzilam sobie z dziećmi nie bałam się bycia mama, noworodka.
    A tak najpierw 1.5 miesiąca walki o to żeby piła moje mleko kolki problemy z kupka.. i czuje się coraz bardziej zmęczona i fizycznie i psychicznie czekając jak na zbawienie na granicę 3 miesiąca modląc się że w końcu to się skończy .

I tak wpatruje się z największą miłością najczęściej jak już śpi na noc i całuje ja na dobranoc !
    Kochane spokojnej nocy dla wszystkich!

Fasola, moj synek narazie jest spokojny, a ja mimo wszystko się boję że się coś wydarzy jakby czekając...i że sobie nie poradzę. Chodzę maksymalnie spięta i tez się zastanawiam czy to normalne w ogóle. Każdy dzień tak samo odliczam. A jak męża nie ma to w ogóle często panikuje....także nie jesteś z tym sama a ja w dodatku nie mam powodu nawet aby się tak stresować....No może jedynie że karmienie nadal boli, szczególnie w nocy. A ja wciąż liczę na poprawę.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ej czy to tak serio ? Czy to jakieś Prima aprilis a może ukryta kamera .:d http://mobile.aszdziennik.pl/123935,nowosc-dla-par-zyjacych-bez-slubu-rzad-wprowadza-podatek-od-grzechu
    To jest asz dziennik. Tam wszystko jest zmyslone (z resztą na końcu artykułu też jest to napisane). Ale fakt faktem w naszym kraju wszystkiego można by się spodziewać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 08:09

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Nieee, tam zawsze są wymyślone artykuły :) Najczęściej takie "kontrowersyjne" bo biją kasę z reklam a więc im więcej wyświetleń, tym więcej kasy :)

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się oszukana przez wszystkich, którzy mówili, że karmiąc piersią nie wraca okres! Że kp nie wstrzymuje owulacji i że trzeba uważać bo mimo braku okresu można w ciążę zajść to wiedziałam, ale z okresem czuję się oszukana :D

8,5 tygodnia po porodzie i witamy się ponownie. Ledwo przestałam używać wkładek i znowu trzeba zacząć... ech...

atdcpiqv8drqss4a.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana też byłam zawiedziona jak tydzień po połogu dostałam okres a teraz tydzień po skończonym okresie plamienie. Błędne koło :/

Agnella u nas też rzadkie kupy, ale u nas się zaczęły po szczepieniu na rotawirus.

Welonka nie bierz do głowy co teściowa mówi, wiem że nie łatwo. Taki super przyrost i taka ilość mleka to lepiej niż dobrze ! :D

Ostatnie dni jesteśmy same w domu, bo tata pracuje całymi dniami i całkiem nieźle sobie radzimy. Wczoraj nawet karpatkę zrobiłam :) fakt faktem robiłam na raty, ale zarobiłam :D wszystko było pięknie do rozmowy z jej ciocią ze strony taty która przez pół h powtarzała ciągle: ,, pozal się na mamę i tatę'' to ja uśmiechając się mówię, że nie ma powodu, żeby się żalić a ta znowu ,, musisz mi powiedzieć, pozal się na mamę i tatę '' zmęczyła mnie ta rozmowa z nią...

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie powiem wam że samo uświadomienie sobie problemu leku dużo mi pomogło . Wczoraj mała miała turbo kolki i luźną kupke. Debridat zaczął działać i ... odstawilam go. Mała po nim miała luzniejsza kupke ciągle się prezyla a wczoraj nastąpiło znaczne pogorszenie. Zauważyłam że mała miała więcej gazów po nim mimo że dostawała espumisan i bobotic . Częściej chciało jej się kupke a sama nie potrafiła zrobić. No niestety kiepska zazwyczaj ma jedną lub 2 pobudki a dziś co 1h-2h pobudka . Spała na mnie bo jak ja odkladalam to płacz . 3 razy w nocy robiłam procedurę windi. A dziś... ni z tego ni z owego sama zrobiła kupke ! Pierwszy raz od miesiąca sama bez płaczu zrobiła kupke . Nie wrócę do Debridatu bo nie rozwiązuje problemu zwieracza . Widocznie trzeba czekać . Zauważyłam że mała jest strasznie spięta . Ma często mega mocno zacisniete piąstki. Czy wasze dzieci też tak mają?

U mnie cisza z okresem . Ciekawe kiedy wróci. Ale przed ciąża miałam problem z okresem czasami nie miałam okresy nawet ponad 40dni.

Mąż wczoraj późno wrócił ale pomagał w nocy i rano. A teraz na robię obiad a on się zajmuje mała:) w końcu ma urlop . A mnie od wczoraj jakiś spokoj opanowal nie wiem czemu . Chyba to przez zmeczenie.

Mamy wózek quinny moodd i to chyba jedna z gorszych decyzji nie lubię go amortyzacja zerowa i mam wrażenie że mała go nie lubi przez to . Dobrze że kupiłam w miarę tanio używany. Więc to wczoraj wystawilam na sprzedaż. Czy któraś z Was może polecić wózek z dobra amortyzacja ? Patrzyłam na anex sport bebetto jedo Adamex? Opinie różne. Dodam że chciałabym chodzić po lesie i drogach nie utwardzonych. Mieszkam przy lesie i jeziorze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 13:57

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola jak podsjesz bobotic I espumisan? Mi sie konczy niedlugo sab simplex a mam bobitic I chcialam wlasnie espumisan wprowadzic. Przyda sie dobra rada :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola myślałaś o masażu shantala ? Działa rozluźniajaco na mięśnie maluszków.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Fasola jak podsjesz bobotic I espumisan? Mi sie konczy niedlugo sab simplex a mam bobitic I chcialam wlasnie espumisan wprowadzic. Przyda sie dobra rada :)

Espumisan 10 kropli staram się przed każdym jedzeniem. Kiedyś dawalam do mleka . A teraz daje na smoczek po kilka kropel albo na łyżeczce i lepiej działa. Mleko nie zawsze dopijala. A bobotic uwielbia więc czasami daje jej jedną kropelke na smoczek(ale to raczej zm uspokojenie ) .
    A teraz właśnie sab simplex mam ale to narazie skończę espumisan:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Ha Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola ja mam Anex Sport i jestem zadowolona.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82670b6e90b9.jpg

Bardzo współczuję tych kolek. Z nadejściem 3 miesiąca na pewno wszystko zacznie się normować.

Czy któraś z Was jechała w dalszą podróż z maluszkiem? Zdecydowaliśmy, że w przyszłym tygodniu wyskoczymy sobie na kilka dni nad morze i zastanawiam się czy Łucja wytrzyma te 5h jazdy autem.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Fasola myślałaś o masażu shantala ? Działa rozluźniajaco na mięśnie maluszków.

Szczerze nie myślałam. Kiedyś próbowałam masażu brzuszka ale mała jak tylko dotyka się jej brzuszek to się spina i płacze. Nie lubi jak dotyka się jej brzuszka . Ale może warto spróbować shantala nie zaszkodzi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 15:21

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Fasola ja mam Anex Sport i jestem zadowolona.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/82670b6e90b9.jpg

Bardzo współczuję tych kolek. Z nadejściem 3 miesiąca na pewno wszystko zacznie się normować.

Czy któraś z Was jechała w dalszą podróż z maluszkiem? Zdecydowaliśmy, że w przyszłym tygodniu wyskoczymy sobie na kilka dni nad morze i zastanawiam się czy Łucja wytrzyma te 5h jazdy autem.

Właśnie anex sport mi się jestem spodobał uzywany w super stanie ale kosztuje i tak 1700 zł a różne opinie czytałam. A nie chce już mieć wtopy z wózkiem bo mnie nie stać żeby zmieniać co chwila wózek. A moja koleżanka też ma anex sport i zadowolona . Muszę znaleźć może jakiś tańszy.

My może nakoniec sierpnia się wybierzemy nad morze ;) jak się uda .
    Na pewno trzeba robić częstsze przerwy w jeździe ale jak lubi jeździć to czemu nie:)

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja jechałam z mała 700 km w jedną strone. Całą drogę przespała jedynie budziła się na jedzenie. W sumie to i my ją budziliśmy, bo co 2-3 godziny robiliśmy przerwy, żeby za długo w foteliku nie siedziała. Bardziej ja byłam wykończona niż ona, dlatego w drugą stronę już przenocowalismy w hotelu po połowie drogi i takie 6 h drogi super poszło dla nas obu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:36

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czytam Was ;-)
    Fasola my mamy bebetto, ja jestem zadowolona ale nie mam porównania ;-) jeździmy po chodnikach i lesie, no małym nie rzuca ;-)
    Słuchajcie ktoś nam podmienił dziecko :O i niech tak zostanie :-D
    W wielkim skrócie wczoraj nie płakał jak co dzień, zdarzyło mu się coś tam troszkę, na spacerze zasypiał jak tylko ruszył wózek, w domu potrafił wczoraj nie spać i nie ryczeć, a szczyt nastąpił wieczorem: odrywał się przy karmieniu od cyca i martwiłam się że nie dam rady go nakarmić, a on zaczął bez cyca zasypiać, położyłam do łóżeczka i ZASNĄŁ SAM W ŁÓŻECZKU :O i tak spał ponad 4 godziny :O mówię Wam nie moje dziecko ale niech tak zostanie :-P aaa i wczoraj upewniliśmy się że uśmiech już jest świadomy. Parę razy się tak slodko uśmiechnął że od razu wszystkie trudy zapomniane ;-) właśnie leży na brzuchu obok mnie. Nie wiem co pomogło: wyeliminowanie nabiału, kawy, debridat, czy może ochłodzenie temperatury ;-)
    Dziewczyny które kp, jecie wszystko czy jednak się pilnujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 15:50

Annaya, Magda33, Dika lubią tę wiadomość

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo, ja jem wszystko łącznie z kawa, nabiałem itp. Doradca laktacyjny mi nawet mówiła że bez kawy to człowiek nie żyje ;) Także ja wierzę w to że nie ma diety matki karmiącej i jeśli nie ma ewidentnych alergii to trzeba jeśc wszystkiego po trochu ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też wszędzie słyszałam że jesc wszystko. Więc już sama nie wiem. Nabiał kazał ograniczyć pediatra. Kawę kupiłam bezkofeinową i w sumie w smakuku taka sama więc może zostać, szkoda że bez mleka ;-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaszo ja nabiał ograniczyłam w 1 tyg., jedyne co zostalo z nabiału to masło i plasterek sera od czasu do czasu.. teraz mam zamiar wrocic stopniowo, 2 dni temu zjadlam jogurt i nic się nie dzialo..

Nie piję kawy, nie jem pomidorów i czekolady, ale chyba powoli pora zacząć w niewielkich ilosciach.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Blanka991 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) dawno mnie nie było ale to dlatego ze całe życie mi sie pozmieniało ;) zreszta jak każdej tutaj ;) ja urodziłam w 37 tygodniu bo mój lekarz mocno panikował mimo ze wszystko było pod kontrola on stwierdzi zeby zakończyć ciąże szybciej bo ale trudno ważne ze mały urodził sie zdrowy ;) ale teraz dręczy nas refluks dajemy małemu Nutriton do zagęszczenia pokarmu ale niestety zdarza sie ze jeszzcze mu sie jedzenie wraca co go okropnie piecze i mam pytanie czy nie wiecie ewentualnie jak złagodzić podaje u herbatkę i jest lepiej ale to taka ulga na chwile ma moze któraś z was podobny problem ??

qdkk4z17oh9nq7g7.png

oar89jcgln4uu5ll.png

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije kawy. Co podejme probe to mala nakrecona jak maly samochodzik I nie spi w nocy :o reszte jem, oprocz mleka, po nim kupy brzydkie strasznie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ