CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My jestesmy po rehabilitacji , bardzo fajna babeczka ma podejscie i bierze tylko 50zl. Oprocz asymetrii powiedziala ze ma napiecie w barakach , pokazlala jak cwiczyc dziecko (prostowac paluszki stopki robic kolyski ,cwiczenia na pilce ) jak nosic i podnosic dziecko , powiedziala zeby nie nosic dziecka w pionie tak jak na odbicie nawet tak jej nie odbijac tylko przodem nosic lub na fasolke .
-
Ja kupuję dużo w 5 10 15 i faktycznie raz zdarzyło się, ze body były mało rozciągliwe, ale wtedy je odesłalam. Co do rozmiarówki to ja jestem zadowolona. Łucja niektóre ich rzeczy nosi jeszcze z rozmiaru 62. Tylko body wchodzi w 68. Na moją 4-latke też jest dobre standardowe 104 lub 110 więc rozmiarówka dużo tutaj nie odbiega od innych firm.
Dzisiaj otrzymaliśmy zdjęcia z chrzcin i jestem bardzo zadowolona ❤
-
Ha wrote:Ja kupuję dużo w 5 10 15 i faktycznie raz zdarzyło się, ze body były mało rozciągliwe, ale wtedy je odesłalam. Co do rozmiarówki to ja jestem zadowolona. Łucja niektóre ich rzeczy nosi jeszcze z rozmiaru 62. Tylko body wchodzi w 68. Na moją 4-latke też jest dobre standardowe 104 lub 110 więc rozmiarówka dużo tutaj nie odbiega od innych firm.
Dzisiaj otrzymaliśmy zdjęcia z chrzcin i jestem bardzo zadowolona ❤ -
Ha wrote:Tylko w kościele. Uroczystość mieliśmy w domu.
Musze kupic ibranko na chrzest. Widzialam ladne alagarniturki ale sama nie wiem czy cos takiego jest dobre.
-
Dziewczyny od kilku dni mam straszny problem z synkiem. Po kąpieli nie chce wcale jeść (karmie mm). Mały wypluwa smoczek, wypycha językiem, krzyczy gdy próbujemy karmić. Jak tylko położymy go do łóżeczka uspokaja się i zasypia w nocy nie wybudza się tak abym mogła go nakarmić tylko marudzi, żeby podać mu smoczek jak wypadnie. Chciałam mu podać mleko zamiast smoczka, ale skończyło się ponowną awanturą.
-
Madziula u mnie było takie odrzucenie butelki i smoczka. Ale jakoś w 2-3 miesiącu. Trwało to tydzień i musiałam uczyć małego od nowa, po troszku. Tylko że ja kp. Może Twój ma skok rozwojowy, albo zmienia się jego rytm wieczorny. Jeżeli o innych porach je prawidłowo to bym mu pozwoliła iść spać bez jedzenia. Może dużo najada się wczesniej i nie potrzebuje więcej. Sam się upomni jak zglodnieje. Pamiętaj że rodzic decyduje co dziecko je, kiedy i jak. A dziecko decyduje CZY zje i ILE zje!A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
madziula9022 wrote:Dziewczyny od kilku dni mam straszny problem z synkiem. Po kąpieli nie chce wcale jeść (karmie mm). Mały wypluwa smoczek, wypycha językiem, krzyczy gdy próbujemy karmić. Jak tylko położymy go do łóżeczka uspokaja się i zasypia w nocy nie wybudza się tak abym mogła go nakarmić tylko marudzi, żeby podać mu smoczek jak wypadnie. Chciałam mu podać mleko zamiast smoczka, ale skończyło się ponowną awanturą.
U nas też tak było kilka razy, w sensie, że po kąpieli od razu chciał spać i marudził jak robiliśmy cokolwiek innego niż odłożenie go do łóżka. Trwało to może z tydzień i po 2 dniach jak ogarnęłam o co mu chodzi to zaczęłam go karmić tuż przed kąpielą, a potem, po umyciu, od razu do łóżeczka. Jednak to minęło po ok tygodniu i wszystko wróciło do normy, tj. kąpiel, karmienie i dopiero spanie -
Moze komuś się przyda nam Pani na rechabilitacji mówiła zeby nie dawać dziecku samych grzechotek na których dziecko zaciska ręce bo pogłębia zacisk przy napięciu,żeby dawać też takie na których dziecko rozlozy cała dlon np piłeczki gładkie takie z wypustakami piłeczki tenisowe bo w dotyku są już inne.
-
madziula9022 wrote:Dzięki dziewczyny mam nadzieje, że to przejściowe. On jest okropny do jedzenia je tylko 5 razy dziennie ledwie można wcisnąć 120ml jakby mi jeszcze to wieczorne karmienie odrzucił to już chyba tylko powietrzem by żył.
-
Sarrrra wrote:Ale przyrost ma dobry ?
Magda33, Andziula_1988, Dika lubią tę wiadomość
-
W tą niedzielę mamy chrzest i pogoda się popsuła. Zapowiadali załamanie pogody, ale liczyłam, że się nie sprawdza prognozy. Buuuu a chciałam robić w poprzednią niedzielę, ale w moim kościele chrzty tylko w 2 i 4 niedzielę miesiąca
Byliśmy u neurologa i wg pani doktor synek symetryczny i wg niej raczej nie będzie potrzebował rehabilitacji. Skierowała na ponowne usg główki, żeby sprawdzić te niesymetryczne rogi. Dzwoniłam, żeby się umówić. Najbliższy termin 25.10. Mam nadzieję, że do tego czasu ciemię się nie zarośnie -
Andziula_1988 wrote:W tą niedzielę mamy chrzest i pogoda się popsuła. Zapowiadali załamanie pogody, ale liczyłam, że się nie sprawdza prognozy. Buuuu a chciałam robić w poprzednią niedzielę, ale w moim kościele chrzty tylko w 2 i 4 niedzielę miesiąca
Byliśmy u neurologa i wg pani doktor synek symetryczny i wg niej raczej nie będzie potrzebował rehabilitacji. Skierowała na ponowne usg główki, żeby sprawdzić te niesymetryczne rogi. Dzwoniłam, żeby się umówić. Najbliższy termin 25.10. Mam nadzieję, że do tego czasu ciemię się nie zarośnie -
ehh już są wpisy na czerwiec 2019
Pamiętacie jak to było...Ha, zielonooka7 lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
My też dziś po pediatrze i neurologu i okazuje się że nasz maluszek nie ma już żadnej asymetrii, rozstęp mięśni brzucha to normalne i samo zanika i generalnie zdrowy chłopak
Może tylko malutki bo między 3 a 10 centylem ale neurolog nawet mówiła że ma super mięśnie i wygląda jak sportowiec i jest bardzo harmonijnie zbudowany i nie ma co się martwić. Także staram się nie martwić
Widocznie taka uroda mojego maluszka.
Magda33, Andziula_1988, kokkosanka lubią tę wiadomość
-
Magda33 wrote:ehh już są wpisy na czerwiec 2019
Pamiętacie jak to było...
O matko! PamiętamSwoją droga niedawno tez robiłam test
ale nic jeszcze nie wyszło także chyba poczekamy
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:O matko! Pamiętam
Swoją droga niedawno tez robiłam test
ale nic jeszcze nie wyszło także chyba poczekamy
To Ty już działasz w następnej sprawie. Podziwiam.
Ja poczekam rok. Potem zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 21:32
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:Super że wszystko dobrze
To Ty już działasz w następnej sprawie. Podziwiam.
Ja poczekam rok. Potem zobaczymy.
w życiu bym się tego nie spodziewała w 1 miesiącu po porodzie...ale teraz nasz maluszek się tak zmienił i zmienił nasze podejście że aż się chce drugiegoa tak po prawdzie to mój mąż też jest ode mnie o wiele starszy wiec nie chciałby za długo zwlekać. Tylko że ja jestem teraz na 100% na kp więc zobaczymy kiedy w ogóle wróci płodność bo narazie to nawet okresu nie mialam. Ja się trochę boję tak od razu drugiego malucha ale może tak z rozbiegu lepiej to przyjdzie
Pytaliśmy się lekarza powiedział nam że już wszystko wróciło do normy i nie ma żadnych przeciwwskazań
Ale chyba też poczekamy z rok, teraz szczególnie się jakoś nie staramyz tylko tak ostatnio sprawdziłam
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Aha w ogóle to nasz Ignaś w tym tygodniu odkrył swoje stopy i je intensywnie zaczął nawet wkładać do buzi
komiczne to! I już prawie prawie umie się przekręcić na brzuch ale jednak jeszcze mu ręce przeszkadzają
Magda33, Andziula_1988, Dika lubią tę wiadomość