WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się odtworzyć to co mi przepadło wcześniej.

Kropka ja to znam, z rodziną tak jest zwykle.

Agnella przy rozszerzaniu diety dalej karmię na żądanie, wtedy kiedy trzeba. Staram się tylko dawać nowe rzeczy jakąś godzinę po karmieniu żeby nie na całkiem pusty brzuszek i nie na głodniaka, bo albo nie chce albo sie denerwuje. I mój je z piersi nawet 3-4 minuty i jest najedzony, bardzo szybko już zasysa mleko :) Jak Twój brzuch? Poradziłaś sobie z bólem? ja nie wiem co można. Może coś rozkurczowego.

Tyle już potrafią Wasze dzieci, fajnie że tak ładnie się rozwijają. Pełzanie, raczkowanie, u mnie to odległy kosmos mam wrażenie :/ Teraz przestał się obracać na plecy bo ciągle ćwiczy obrót wokół własnej osi. Kręci się tylko w jedną stronę :)
    I a propo melodyjek, dzisiaj myślałam że się przewrócę ze śmiechu :D Tylko przy jednej melodyjce Michał tańczył kręcąc głową tak jak się robi "nie-nie-nie" Pierwszy raz, mam to nagrane :D No nie chce tylko tego wysokiego podporu w ogóle robić a na rehabilitacji mówią że powinien do końca tego miesiąca (8m.ż.) mieć już to opanowane

A święta u nas takie że mały był u wszystkich i wszędzie w centrum uwagi. Ciągle u kogoś na rękach, śmiał się przy tym cały czas. Padał tylko na krótkie drzemki. Tylko wigilię przespał całą i dobrze bo by płakał przy stole że też chce z nami jeść.

Kropka89, Joaszo lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie z SOR-U wróciłam. Jednak to kolka nerkowa, myślałam, że będę pogotowie wzywać.
    Na szczęście po zastrzyku już lepiej.
    Takze narzekałam, że mało wychodzę z domu...no to miałam nocne wyjście ;) Teraz się śmieje, ale do taxi szłam zgieta i ledwo nogami powłóczylam.

Nie chce się wierzyć, że nasze forumowe dzieciaczki Mają 6 czy 7 miesięcy, kiedy to zleciało?

Każde dziecko ma inne tempo rozwoju...u mnie starsza córcia dużo, ale to dużo później fizycznie się rozwijała niż Dominika. Teściowa i moja babcia mówią, że to dlatego, bo karmię piersią, a starszą karmilam tylko 2.5 miesiąca :-D to nic, ze maz od razu byl na butli i szybko aie rozwijał...
    Każdy ma prawo wyrazić swoje myśli :)

Zabawne jest jak Dominika patrzy jak starsza córcia się bawi. Namierza ja wzrokiem i jak widzi fajna zabawkę, blyskawicznie przyraczkuje do niej i zabiera. A starsza siostra...wtedy wyje z bezradności i
    Chwilę i zabiera swoją zabaweczke.
    Jest lekka zazdrość.
    Czasami irytuje mnie starsza córcia z jedzenie, obiad je ponad godzinę, trzeba ja zajmować, zamawiać albo film włączyć. Przy dzieciach trzeba miec duzo cierpliwości.
    Mam nadzieję, że Domi będzie miała lepszy apetyt.
    Ostatnio Dominika doraczkowala do talerza starszej siostry i zjadła chlebka i kawałek parówki, krztusila się przy tym, trochę się wystraszylam. Czasami jest wesoło ;)

Czasami mam dosc kp, psychicznie bardziej, dziś myślałam, że coś poważniejszego i będę musisla odstawić małą od cycka. Cieszę się, że udało mi się z tym karmienie aż 6 miesięcy. Postaram się jeszcze z miesiąc, aż rozszerzanie diety zmniejszy mi ilość pokarmu.

Jakie plany na Sylwestra macie ?
    Moja mama zaproponowała, że zajmie się swoimi wnusiami, a my z mężem mamy sobie gdzieś wyskoczyć. Znając życie...skończy się w domu z Polsatem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 07:22

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję ból okropny ale dobrze że szybko pomogły leki .

Co do sylwestra my nawet z Polsatem nie spędzimy bo nie mamy tv:d my zostajemy w domu nawet nie mam ochoty iść gdzieś na nocną imprezę , zrobimy swoje jedzenie picolo i będziemy oglądać filmy ,śmiejemy się ze Oliwia trenuje na sylwestra bo chodzi spać ostatnio o 23.

Moja znajoma ma dwójkę dzieci starszych już 11li 4l spokojnie mogli by zostawić dzieci z dziadkami ,ale mają taką zasadę na andrzejki chodzą z mężem co roku a sylwestra zawsze spędzają z dziećmi w domu Albo gdzieś wyjeżdżają w 4

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się ;-) No i mamy pół roku :-D

Agnella ważne że zastrzyk pomógł ;-)
    Co do Sylwestra to chyba nawet na Polsat czy dwójkę nie mam w tym roku ochoty, tylko iść zwyczajnie spać. Mały będzie się w nocy budził jak zwykle więc nie widzę sensu późniejszego kładzenia się spać, bo rano będę się czuła jak na kacu a to będzie mega niewyspanie :-D
    U nas w dwa ostatnie dni była marchewka, ale zdecydowanie nie podeszła :-P dziś próbujemy z ziemniakiem ;-) śmiejemy się że na cycu nabrał prawie 10 kg wagi a na rozszerzaniu teraz schudnie :-D

welonka, Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasza jesteśmy miesiąc po rozszerzeniu diety a dzisiaj okazuje się w przychodni ze w ciągu miesiąca przybrała zaledwie 200g

age.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella no miałaś nocne wyjście, dobrze że już lepiej :)
    My też zostajemy w domu na sylwestra, nic specjalnego ;) nas nie czeka

Joaszo życzę zawsze uśmiechniętej buzi dla Wiktora :D

Welonka i co? Powiedział coś lekarz na te 200g? Może to już tak będzie bo dzieci coraz wiecej ćwiczą ruchowo i spalają to co zjadają.

Joaszo lubi tę wiadomość

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda.
    Właśnie Welonko co lekarz na to? Ja to bym już chciała żeby on przystopował z tym przybieraniem bo odczuwam już chroniczny ból kręgosłupa.
    Dziewczyny na początku daje się najpierw cycusia a potem troszkę jedzonka czy najpierw kilka łyżek jedzonka a potem cycek?? Już się pogubiłam.

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś się nie przejęła Tym powiedziała ze mało przybrała pytała czy ma apetyt mniejszy i tyle nic nie mówiła że mamy ja dokarmiac mm czy dawać jej większe porcje . Kiedyś mieliśmy taką samą sytuację ze przybrała w miesiąc nie całe 300g wtedy miała problemy zaparciamu i teraz tak samo nas dopadly .
    Joasza ja robię tak po drzemce jak wstanie daje cycucia i tak 40minut do godziny podaję stały posiłek czasem zje parę lyzeczek i wykręca się ze nie chce jeść a za chwilę chce cyca.

age.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję od razu warzywa, kaszke. Moja cycka w dzień sama nie chce jesc. Dopiero jak przysnie, to na spiaco jej daje. To troche spi, trochę je.
    Ale teoretycznie prawidlowo powinno byc, ze pierwszy cycek, potem staly pokarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:39

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw cycek, po 40 minutach lub godzinie pokarm. My już po 2 tygodniach warzyw, dziś jabłko, krzywila się jak po cytrynie. Było wszędzie, nawet we włosach :D teraz zaczynam na zmianę raz owoc, raz warzywo.
    U nas marchew też nie wchodziła, pomieszałam z ziemniakiiem i weszła :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, moim zdaniem normalny przyrost. Pamiętam jak starsza córcia miała słabsze przyrosty przy rozszerzaniu diety i...mm. Raz w miesiąc było tylko 100. A 200 przy cycku to raczej w porządku. Teraz fzieciaczki beda nam mniej tyły. Ja zauważyłam u Domi przyrosty skokowe.

Tez będę robiła tak, że najpierw pierś, a do godziny jedzonko. U mnie rozszerzanie diety już od tygodnia. Mojej tez marchewka nie wchodziła, więc dałam ziemniaczka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas i ziemniaczek nie bardzo chciał dziś wejść. A zrobiłam rozpaciane puree z moim mlekiem. Wydaje mi się że tu jednak chodzi nie o smak a o konsystencję pokarmu. krzywi się jak pokarm znajduje się w ustach. Odczekam z dwa dni i w niedzielę znów spróbuję. Może on jednak jeszcze nie jest gotowy :-\ bo cyc po tym jego niby jedzeniu wszedł ;-)

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po przebudzeniu cycuś, później po ok 3h miska kaszki, po 3h cycuś pozniej jakiś owocek w międzyczasie daje jakieś warzywno np ziemniak albo batat. Wczoraj próbował awokado ale nie podeszło. Próbował też jajko i strasznie mu smakowalo. A później już do wieczora cycuś. Tak samo w nocy.
    Dzieci już mniej przybierają na wadze. Najlepiej zobaczyć na jakiś centylu był maluch. Nie powinno być dużych odchyleń.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja też już dałam dzisiaj jajko (pół żółtka). Całe pół zjedzone :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam póki co zakaz jajka. Z zoltkiem mam się wstrzymać jeszcze a białka mam nie dawać póki co wcale.
    Trójka jak miło się czyta te odstępy jedzeniowe :) u nas cycus, po godzinie coś co aktualnie jest na warsztacie i zaraz cycus bo głód zasysa. Ale nic to, będzie i u nas się najadala stałym posiłkiem jak tylko zacznie jeść więcej niż 2 łyżeczki :) przypuszczam, że kasza napelni brzuszek na więcej niż 5 minut :)

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trójka a jajko podawałas w formie ugotowanego żółtka? Ja czasami dodaje do zupki ale zastanawiam się nad samym żółtkiem. Dzisiaj jadł brokuł z mięskiem i jedliśmy na 2lyzeczki bo jak tylko nabrałam wyszarpywal mi z ręki i wkładał sobie do buzi.

Czy któraś już podawała jedzenie w formie kanapki? Np chlebek z awokado i np żółtkiem albo coś w tym stylu? My jeszcze nie ale widząc jak otwiera dzioba na nasze jedzenie to zastanawiam się czy by nie spróbować.

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś dałam jajko :) Do obiadu, w którym standardowo była fasolka, brokuł i dodatkowo burak (wszystko juz sprawdzone) a dziś jeszcze jajo. Ja dałam całe bo słyszałam że już nie trzeba dzielić. Jakoś mu się wyslizgiwalo mimo że dałam w ćwiartki ale troche zjadł ;) A rano zjadł trochę piersi trochę kaszki z gruszkami. Potem piers potem ten obiadek właśnie potem znów trochę piersi bo się pić chciało a teraz na wieczór znów pierś :) Łącznie tylko 5 karmień piersią na cały dzień łącznie z mocą ciekawe ile się obudzi teraz wieczorem, czasami się nie budzi w ogóle. Hmm. Byliśmy dziś na rehabilitacji takiej wizycie kontrolnej, wszystko jest ok, Ignacy ma wszystko "w punkt" jak to pani określiła :-P że jest w sam raz, nie musi jeszcze się obracać na plecy, mamy przyjść kontrolnie po skończonym 9 miesiacu, jeśli usiądzie albo nie usiądzie to też. Ale narazie jest super wszystko także meeega się cieszę bo dziś konczymy 7 miesięcy!!!! JAK TO ZLECIALO?!?

Magda33, Anitka201, Joaszo, kokkosanka, Dika lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Trójka a jajko podawałas w formie ugotowanego żółtka? Ja czasami dodaje do zupki ale zastanawiam się nad samym żółtkiem. Dzisiaj jadł brokuł z mięskiem i jedliśmy na 2lyzeczki bo jak tylko nabrałam wyszarpywal mi z ręki i wkładał sobie do buzi.

Czy któraś już podawała jedzenie w formie kanapki? Np chlebek z awokado i np żółtkiem albo coś w tym stylu? My jeszcze nie ale widząc jak otwiera dzioba na nasze jedzenie to zastanawiam się czy by nie spróbować.

Ja podawałam wczoraj, z dwóch kromek żytniego 100% wykroilam te miękka część, podzieliłam na kwadraciki i leciutko wysmarowałam masłem. Zajadał się mega, zadał więcej i cały był szczęśliwy. Do tego jaki cudowny masaż dla dziąseł! Takiego zadowolonego dawno nie widziałam. ;) Chce właśnie smarować awokado albo jajkiem to się super pomysł wydaje!

Anitka201, Magda33 lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i kiedy podalyscie pierwszy raz nabiał? Ja starszemu kupuje serek naturalny - bieluch i zastanawiam się kiedy podać młodszemu. No i wtedy można zacząć kombinować z różnymi pastami kanapkowymi typu jajeczna :-)

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka nie podawałam jeszcze kanapki. Tylko sam chlebek :)

Kropka wszystkiego dobrego dla Ignasia :D Leci ten czas, leci. 5 karmień, to znaczy że najada się tym stałym pokarmem który dajesz. Fajnie, aż miło że ma taki apetyt!

Michał tak nie je dużo dostaje max dwa posiłki w ciągu dnia, zjada małe ilości. Będziemy tą dietę rozszerzać i rozszerzać.... :/ może to moja wina, bo my dla siebie jemy posolone i nie dostaje nic z mojego talerza. On też się wszystkim krztusi, nawet samo żółtko było dla niego za suche. Samodzielnie jedzenia do buzi nie wkłada, nie wie co z nim zrobić. Tylko z chlebem sobie radzi. U niego BLW nie zdało by egzaminu. Może to przez napięcie obręczy barkowej.

Kropka89 lubi tę wiadomość

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ