X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przepisy :)

Hehe też wczoraj zrobiłam kluski śląskie. Dałam z masłem i koperkiem. Zjadł 1/4 kluski, no nie podeszła mu.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj był chyba jakiś dzień klusek...teściowa tez zrobiła :-P ja tylko miałam problem bo ich bardzo nie lubię, ale tłumaczyłam się tym że tyle rosołu zjadłam że już nie mogę :-D a mały na szczęście spał wiec tez nie uświadczył chociaż może by mu smakowało ...jemu wszystko smakuje...on jest prawdziwym WSZYSTKOZERCA :-D tylko ja mam sajgon ze sprzątaniem nieziemski, ale coz, Sama chciałam BLW i pozwalam na to to mam ;) Dziś poszła zupa z czerwonej soczewicy z Aalantkoweblw, do tego ryż i indyk gotowany. Zupę pił z kubeczka a resztę rączka, umie już sobie wkładać owsiankę czy ryż właśnie garscia, otwierać ja i wpychać do buzi, wygląda to mega śmiesznie ;) Za to sie denerwował że ten ryż się kleił ale popijał grzecznie zupa. Indyka uwielbia ciumkac i rozpracowywać swoimi ośmioma zębami i łagodzi sobie pewnie też tak te wyrastające czwórki hmm?

Dziś źle założyłam nosidło jak szliśmy do sklepu, plecy sobie uszkodziłam, boli ech. Będę wieczorem się rehabilitować masazerami, oby szybko pomogło.

Magda33 lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wesołek :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9d0b987f337c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f5b8212f427.jpg

zielonooka7, Czara, Lucy010, biedrona84, Annaya, welonka, anna23, Kropka89, klauuudia, kokkosanka, Joaszo, Anitka201, Andziula_1988, Fasola1234, Leira, ka_tarzyna, Dika lubią tę wiadomość

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Leira lekarz mówi, że taka zamiana nic raczej nie da. Nie próbowałam, bo wszędzie same wielkie opakowania, ale niedługo mama przyjedzie, zostanie z malą i wybiorę się do auchan, tam widziałam małe mleka. I zrobię próbę :) szkoda mi wyrzucać jak by uczulily.

Jak dziecko ma alergię to omijaj produkty sklepowe, zwłaszcza mleka, wielkim łukiem. Jeśli jesteś zainteresowana to mogę Ci wrzucić zdjęcia z książki o odżywianiu dzieci, napisanej przez mamę, której dzieci miały mega alergie na wszystko (nabiał i zboża to był tam nr 1) i po wielu latach latania po lekarzach i zgłębiania wiedzy, wyprowadziła dzieci z alergii, jest tam cały rozdział o tym, ale to jak uważasz, nie chciałabym Ci narzucać tego na siłę.

Magda to body z napisem POLSKA jest zajebiste, skąd masz? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 18:35

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Magda to body z napisem POLSKA jest zajebiste, skąd masz? :P
    Z pepco dostaliśmy od cioci :) Już może nie być bo to było jakiś czas temu

Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira zanim zwariuje na tym punkcie poczekam czy nie przejdzie jak w większości przypadków. Nie chce popaść w skrajnosć zdrowego produktu bo ona urośnie i będzie chciała też ten niezdrowy i sklepowy. Raczej podchodzę do tego jak większość ludzi. Swoje produkty ok, ale organizm musi w tych czasach poznać też te sklepowe.
    Jak jej zostanie ta alergia wtedy będę cudowala :) a jak nie to będę szczęśliwa :D swoją drogą w pracy się napatrzylam na dzieci z alergiami pokarmowymi. Tych smutnych oczu patrzacych jak jedzą inne dzieci nie da się zapomnieć. Dostają oczywiście produkt, który ich nie uczuli ale jeśli jest to gluten to niby jedzą swoje, ale aż język z buzi wypada jak reszta się odpycha cudami Kucharki.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy spoko, jak uważasz. Tylko w kwestii sprostowania, to nie jest tak, że przy alergii się odstawia produkty całkowicie, wręcz przeciwnie - podaje się je, tyle, że nieprzetworzone, czyli np świeży nabiał, albo stare odmiany pszenicy (samopsza, płaskurka) i podaje się je rotacyjne. Jak będziesz chciała się zapoznać to daj znać :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dziś te placki z kaszki banana i amarantusa. No nawet nie polizala. Walczyła żebym jej do buzi nie wsadzila.
    No uparta baba heh

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy010 wrote:
    Zrobiłam dziś te placki z kaszki banana i amarantusa. No nawet nie polizala. Walczyła żebym jej do buzi nie wsadzila.
    No uparta baba heh

U nas też wybrzydzanie. Owoce na śniadanie - NIE. Dobra, to może jajecznica - NIE. Może surowy twaróg - NIE. MM - to już standardowo NIE, ale dziecko głodne i krzyczy. W akcie desperacji zrobiłam ziemniaki z masłem - TAK, tego właśnie chciało dziecko, zjadł dwa średniej wielkości ziemniaki na śniadanie. I od jakichś 2 tygodni tak wygląda każdy nasz posiłek. I nigdy nie wiem co akurat chce zjeść dziecko, a jak nie trafię z posiłkiem to usta na kłódkę, odpychanie rękami i nogami, krzyk i złość. Osiwieję chyba.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ostatnio mieliśmy kilka dni gorączkę. Lekarz dała skierowanie na mocz i krew jak nie minie jeszcze przez 2 dni. Minęło, nie poszliśmy. Dziś raz jest ciepła raz nie. Raz temperatura raz nie. Chyba jutro pójdę zrobię te badania. Tylko szkoda mi małej bi na siłę ja trzeba będzie trzymać i z nią walczyć żeby ta krew dali radę pobrać.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Czytam Was cały czas ;-)
    Wiktor już zdecydowanie lepiej je ale że śniadaniami też mamy kłopot. Te placuszki co robiła Lucy robiłam jak mały jeszcze nie do końca ogarniał blw. Wszystkie wtedy zjadł pies ;-) Muszę zrobić je znów, może teraz trafi trochę do ust.
    Co poddajecie na śniadania? Potrzebuje inspiracji chyba :-D i mam do Was pytanie: ile macie karmień w ciągu dnia? Chodzi mi o czas od pobudki do zaśnięcia wieczórnego, o noc nie pytam bo to wiadomo że co raz inaczej ;-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    A ja robiłam jajka na miękko i tak zdecydowanie chętniej zjada. Na twardo są za suche :P
    Ja tez tak robiłam i podawałam żółtko. Ale niestety mój mały jajek nie lubi. Nie wiem jak to możliwe bo z my z mężem pożeramy ogromne ilości jajek. Starszy tez lubi na miękko.
    Mamy dostęp do przepysznych jajek i jak raz kupiłam sklepowe mój syn stwierdził ze śmierdzą :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszo u nas również problem ze śniadaniami. Mały jeść ich nie chce mimo ze z mężem przykładamy duża wagę aby codziennie jeść wspólne ciepłe śniadanie. Był moment ze jadł na śniadanie placki, kasze itp i nagle się ucięło. No nic.. mam nadzieje ze przyjdzie czas i się ugnie. U nas dochodzi do tego ze muszę gotować więcej zupy i podaje jemu 2 razy dziennie, na kolacje zjada płatki jaglane. W między czasie coś spróbuje ode mnie z talerza.
    Wczoraj przyszły świeże saszetki na musy. Zeobilam chłopakom i bardzo im smakowało. Nas starszy jadł już normalne owoce a jak zaczęliśmy kupować młodemu musiki to coś się jemu w głowie poprzestawiało i tez się ich domaga. Czekam na pewne sezonowe owoce. Na razie będę mieszała banana, jabłko, gruszkę z tym co mam jeszcze w zamrażarce.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira z tego co pamietam Twój mały chętnie wszystko jadł? Bo u nas tez zaczęło się lekie wybrzydzanie. Jak my coś jemy i młody siedzi w krzesełku to momentalnie wyrzuca za burtę swoje jedzenie i z otwarta obśliniona buzia patrzy nam w talerze.

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śniadanie jest wszystko są kaszki, jajecznica, kanapki z warzywem albo pasta, różne placki omlet, jogurt naturalny z owocami, serek wiejski na słodko albo z warzywami czasem obiad z dnia poprzedniego c a czasem jest tylko cyc bo śniadania nie chciała nie robię jej kilku sniadan bo tego nie chce a i dwa razy była parowka(glodomorki chyba wypadają najlepiej) z dużą ilością warzyw.

Anitka u nas tak często jest np dzisiaj mała bawiła się ją robiłam śniadanie i w między czasie jadłam kanapkę mija jak zobaczyła to od Razu zaczęła wspinać się po moich nogach żeby jej dać więc dałam jej kawałek chleba wsadzilam ja do krzesełka i tylko zbliżyła lyzke do jej buzi zaczął się płacz i kręcenie głową że nie chce nie zjadła nic. Wogole jest tak udana w krzesełku będzie siedzieć tylkobprzysuneita do stołu bez tej tacki jak jest tacka na krzesełku to prezy się płaczę.

Wczoeaj w biedronce w koszaxh gdzie jest wyprzedaż kupiłam za nie całe 4 taki Talerz dla małej tylko w kształcie sowy byly też w kształcie samochodów dinozaura url=https://naforum.zapodaj.net/b9685bd66129.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b9685bd66129.jpg[/url

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Leira z tego co pamietam Twój mały chętnie wszystko jadł? Bo u nas tez zaczęło się lekie wybrzydzanie. Jak my coś jemy i młody siedzi w krzesełku to momentalnie wyrzuca za burtę swoje jedzenie i z otwarta obśliniona buzia patrzy nam w talerze.

Mój zjadał WSZYSTKO. Co mu podałam to jadł. A od jakichś dwóch tygodni, może i trzech, wybrzydza okrutnie. Wcześniej owoce na śniadanie to był standard. Uwielbiał i rzucał się na nie jak szczerbaty na suchary, potem zwykle awokado, zupa, drugie, jakaś kolacja. Co bym nie dała to zjadał.

Na chwilę obecną sprawa wygląda tak, że nigdy nie wiem co dziecko zje na dany posiłek i to jest ruletka. Czasem proponuję mu nawet 4 pokarmy na dany posiłek, bo po prostu nie wiem co on chce. Jak nie trafię z pokarmem to płacz i co mam zrobić? Do cyca nie przystawię, czym go nakarmić? Bardzo mnie to stresuje. Miewamy dni, kiedy np. cały dzień je TYLKO twaróg. Potrafi na każdy posiłek odrzucać wszystko poza twarogiem i w ciągu dnia zjada np. 700g twarogu, są dni kiedy w ogóle twarogu nie chce, są dni kiedy cały dzień je ziemniaki z masłem, albo owoce, a są i takie, że na każdy posiłek co innego.

Dobija mnie to nieziemsko, bo już pal sześć, że się narobię jak głupia, ale np. takiej jajecznicy już nie podam za 4h, albo ziemniaków zmiksowanych z masłem, i ja muszę to zjadać, a jest mi mega żal, bo to są zwykle produkty droższe, które kupuje tylko małemu i dużo ich nie mam. Cieszę się, że mały wybiera jedzenie sam - to znaczy, że organizm bilansuje sobie składniki odżywcze, ale w codziennym życiu z dzieckiem, które nie umie powiedzieć co by zjadło to jest mordęga.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem wku*wiona. Poszłam do labu bi się zdecydowałam pobrać krew małej. Nic nie poleciało, nawet kropla. Szkoda mi tylko dzieciaka. Pytała czy 2 raz ja kłuć ale też na słowo honoru to powiedziałam, że nie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lucy ;* jak tylko potwierdzę, że brokuł, ryż i królik są ok to na pewno kupię ten słoiczek.

Leira ja jestem zainteresowana ta książka. Na razie chciałabym przeczytać i zobaczyć co tam jest. Jak możesz to podrzuć tytuł.

Powiedzcie ile Wasze Maluszki wypijają płynów na dobę? Mój waży 11kg i wypija płynów ok 90 ml plus to co w obiadku. Nie wiem czy to nie za mało, ale ciężko cokolwiek w Niego wmusić. Robi twarde kupki i więcej wody by się przydało. Z butelki wykluczone, z bidonu dwa łyki i zabawa, z kubeczka to samo, jedynie łyżeczka jeszcze trochę pije.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Leira ja jestem zainteresowana ta książka. Na razie chciałabym przeczytać i zobaczyć co tam jest. Jak możesz to podrzuć tytuł.

Powiedzcie ile Wasze Maluszki wypijają płynów na dobę? Mój waży 11kg i wypija płynów ok 90 ml plus to co w obiadku. Nie wiem czy to nie za mało, ale ciężko cokolwiek w Niego wmusić. Robi twarde kupki i więcej wody by się przydało. Z butelki wykluczone, z bidonu dwa łyki i zabawa, z kubeczka to samo, jedynie łyżeczka jeszcze trochę pije.

"Zdrowe Dzieci" - Ewa Gierula to są dwa tomy.

Mój samego płynu wypija ok 300 ml dziennie, ale to nie jest miarodajne bo dużo wody dzieci pozyskują po prostu z jedzenia: owoce, warzywa, zupki, kaszki, etc. Natomiast twarda kupa to raczej nie jest kwestia wody tylko małej ilości błonnika pokarmowego.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, moja może złapie ze 3 lyki wody. Piła ładnie, a teraz się bawi u wypluwa. Pokombinuj z dieta jak mówi Leira. A tłuszcz dodajesz do zupek?

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ