CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My moim rodzicom też wczoraj powiedzielismy, tata się poplakal..a to przecież już trzeci wnuk
mama wzruszona..zaskoczyło mnie to, bo myślałam, że to będzie tyko taka formalność ;-)a tu proszę niezłą im zrobiliśmy niespodziankę
BettyCatriona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Leira wrote:A jak nie L4 to moz urlop?
Mi lekarka nie kazala lezec plackiem, podobno odchodzi sie od tego, zeby sie zakazenie nie wdalo (lepiej jak kree z krwiaka jednak wyplywa na zewnatrz, niz jaka mialaby w srodku zostac), poza tym lezenie zle wplywa na kobieca psychike. Owszem zalecaja, zeby odpoczywac, nie dzwigac i nie wykonywac czynnosci mogacych spowodowac pekniecie krwiaka, czy jego ekspansje, aczkolwiek bez przesady.
Prawda jest taka, ze jak ma byc porownienie to bedzie i lezeniem tego nie powstrzymamy
Mnie lekarz chciał położyć do szpitala, bo jak stwierdził kobiety w domu się nie oszczędzają, szczególnie jak jest jeszcze małe dziecko, ale ja się uparłam i powiedziałam, że jak mam leżeć, to będę leżeć, ale do szpitala nie pójdę. Mój krwiak nie dawał żadnych objawów (krwawienie,plamienie) po prostu na pierwszym usg się o nim dowiedziałam. Co do psychiki... samopoczucie mi się pogorszyło, jak w końcu mogłam normalnie funkcjonować i zobaczyłam w jakim stanie jest dom -
czesc dziewczyny. Mam takie pytanie czy któras z was starając sie o dziecko brala castagnusa? Może możecie mi pomóc.. biorę teraz pierwszy cykl castagnusa, liczyłam ze skróci mój 30 dniowy cykl i będę miała wcześniej owulacje... jednak zadzialal na odwrót jeszcze bardziej wydluzyl mi cykl i owulacje przesunął az o 5 dni później . Czy to znaczy ze nie działa u mnie tak jak powinien i go odstawić czy zostawić do tych 90 dni? czy jest mozliwosc ze drugi cykl z nim będzie już inaczej wyglądal? ze skróci mi go??
-
U mnie również spokojna niedziela, niestandarowa
, bo do kościoła rzadko chodzę i zamiast roślinki...rządzi zupa brokułowa
Wybrałam się z mężem i córcią do galerii na małe zakupki.
Teraz laba, spać się chce, padłabym najchętniej do łóżka.
U mnie też mdłości straszne, ale o dziwo jak zjem to ok i na chwilę spokój.
Jak u Was z seksem? Ja się trochę boję, choć w I i II ciąży nie żałowałam sobie i jakoś się nie martwiłam. W tej ciąży jakoś tak. I tylko od męża muszę uciekać i się wykręcać.
Własnie, też czasami mam tak jakby lekkie prądy po igraszkach. No i raz były otarcie - takie chwilowe plamienie jasnoróżowe.
Hefe, jak miałam krwiaka nie kazali mi leżeć, ale sie oszczędzać. Przed krwawieniem w 10tc akurat sobie naprawdę za bardzo pozwoliłam, dobrze, że nic się nie stało. Staraj się w pracy oszczędzać ile da, a w domu miej głęboko gdzieś porządki czy inne prace.
Krwiak może być dość długo, więc się nie wystrasz, ja zawsze miałam go jeszcze w 16 czy 17tc. Ale już nie zagrażął.
Dobrze też na krwiaka mieć nos-pę i tak jak pisały dziewczyny, magnez.
-
Tak to się cieszę ciążą...No właśnie, ja też czasami, rzadko, ale myślę o tym pustym jaju, że niepotrzebnie biorę duphaston i podtrzymuję. Boję się tego 6 listopada. Bałabym też wtedy łyżeczkowania, przeszłam już dwa - jedno po drugim, miesiąc po miesiącu.
Musi być dobrze i tyle.
-
Dziewczyny nie ma vo się licytować vo gorsze puste jajo, poronienie... Każda strata boli dla mnie na pewno było poronienie mniej bolesnymn przeżyciem (pierwsza ciaza poroniona 9tc) niż urodzenie dzieci i patrzenie jak umierają na rekach... Każda z nas jest inna każda ma inne doświadczenie i każda cierpi inaczej i strach przeżywa inaczej... Obecnie myślę, że wolała bym stracić ciążę teraz na tym etapie niz później ale wiadomo to mój punkt widzenia i czucia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 20:49
-
Dziewczyny ! Prosze mi się tu nie zadręczać bo znów powiało groza z tematem pustego jaja ... chyba przerabialiśmy już ten temat ?
nie mamy czym się martwić wszytko jest w pożądku tal właśnie trzeba myśleć ja idę na pierwsze usg we wtorek i nawet nie przyjmuje do wiadomości noc pesymistycznego wiem i czuje ze usłyszę same rewelacyjne wieści i takie oto podejście musimy mieć
)
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️