X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z małym opóźnieniem ;) od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy :) wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko :) powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*

JustyśkaG, pełnanadziei:}, Paula2702, Madzik84, Marya lubią tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.

Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?

Poprzzednie ciąże przeszłam bez żadnych dolegliwości, czułam się świetnie i nie martwiłam się tym. W tej, jak dopadły mnie objawy, to zaczęłam panikować czy na pewno wszystko w porządku, bo nie znałam stanu błogosławionego od tej "gorszej" strony :)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Cześć! Witam się z małym opóźnieniem ;) od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy :) wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko :) powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*

Witaj boróweczka :-)

boróweczka lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe mamuśki i kciukam za wizyty ;-) obyście wszystkie wróciły zadowolone :-)

U mnie kolejny koszmarny dzień, nawet jak siedzę to mi słabo..syn zrobił mi na obiad zapiekanki (chleb posypany kucharkiem z serem).. nie mogłam odmówić :-P i o dziwO mi smakowało i na chwilę przeszły mdłości hihi a mina Młodego pełnego dumy, że zjadłam bezcenna <3

Arga, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym ciągle leżała.... nie chce mi się nic robić.. nie mam na nic siły :P
    Zrobiłam zupę ale od samego zapachu odechciewa mi się jeść. Za to słodkie jest ok :D jeszcze jogurty też mi wchodzą.
    Nie mam i tak silnych objawów a w zasadzie to wcale... Jedynie brak apetytu przez wyczulone zapachy... I też sobie dobieralam, że coś jest nietak... Ale chyba ogólnie lepiej się czuje jak w ogóle nie wychodzę fantazją zbytnio w przyszłość... I staram się myśleć pozytywnie...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :-) fasolka ma 29 mm i serduszko bije z prędkością 175 uderzeń na minutę :-) jestem przeszczesliwa <3

Arga, pełnanadziei:}, Agniechaaaa, palusia171, joann, Wonderland, Mała_Mii, Paula2702, Madzik84, Maza, Marya lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze :-) Już sobie wyobrażam Wasze emocje, ja je będę miała za tydzień.
    Eunice, też mam 6-ego listopada wizytę, to niedługo :-) U mnie będzie 7 tydzień 3 dzień. Która ma jeszcze tego dnia wizytę?
    Kokosanka, będziemy miały podobną różnicę wieku między dziećmi.
    Dziś byłam na spacerze z córcią, ale aura - istna zima, musiałam zakupy zrobić, odwiedzić aptekę, bo mąż będzie późnym wieczorem, akurat mamy delegację.
    Cały czas dokucza mi zmęczenie, wczoraj padłam z książką :-)
    Jeszcze muszę palić w piecu, te zapachy, właśnie...
    I z jedzeniem mam podobnie, ser biały wydaję mi się stary, kawa inaczej smakuje, wszystko nieświeże po prostu ;-).
    Ale zachcianki są, mimo mdłości pochłonęłam wczoraj pakę chipsów paprykowych, nie mogłam się powstrzymać :-)
    Admirałka, będzie dobrze, to co wycierpiałaś będziesz miała teraz wynagrodzone. Strata potem zblednie, u mnie I ciąża była zaawansowana, ale cieszę się, że los wynagradza.
    Ja tez mam wizyte 6 listopada :))) Na 15:30

Komcia lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie macie objawów, a nic Was nie boli też i nie plamicie to nie ma czym się martwić ;) lepiej tak niż mieć mdłości i wymioty, uwierzcie! W pierwszej ciąży mdłości kładły mnie do łóżka, a teraz mam trochę mniej. Poza tym muszę się zająć synkiem więc nawet jakbym chciała poleżeć nie mogę :p przywilej pierwszej ciąży... Hehe :) będzie dobrze! Trzeba myśleć pozytywnie :)

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?

Pamiętaj, że każda ciąża jest inna :* U mnie praktycznie od początku brak jakichkolwiek objawów, a serduszko an wizycie ładnie biło. Brak objawów o niczym złym nie świadczy :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym dziewczynom i udanych wizyt :-)
    Boróweczko, a jak z dżwiganiem maleństwa? Ja ograniczyłam do zbędnego minimum, nastraszyła mnie wczoraj przez telefon położna, która jest pomocnicą przy mojej gince, że mało nosić. I już w tym temacie schizuję.
    Jak wkładałam małą do wózka w zimowym kombinezonie, brzuch ciągnął. Potem jeszcze wejście pod górkę po błotku.
    Ja wizytę mam na 10.40 tego 6 listopada :-)
    Ruth, w jakim wieku synuś? Super jak dziecko, samo z siebie, robi coś dla mamy, też bym zjadła. Nie mogę się doczekać, aż moja córcia podrośnie.
    Arga, teraz panuje jelitówka, mógł mąż przynieść i sam jeszcze nie wie, albo jest też chory, ale ma delikatne objawy. Na szczęście grypa żołądkowa nieszkodliwa dla ciąży. Gorzej ta zwykła.
    Mnie suszy w ciągu dnia, ale w nocy to już masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 14:51

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przełożyłam wizytę na 10 z 16. Chcę wcześniej, bo kiepsko się czuje i chce wziąć l4 chociaż dwa tyg, bo mecze się w pracy strasznie.
    Dziś mam lepsze samopoczucie i oczywiście się schizuje, ale widzę, że to powszechne.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.

Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości.
    na pewno wszystko będzie super, a w 7tyg już serducho mocne będzie biło :) ja wczoraj nie zobaczyłam jeszcze(6t3d), ale moja ginka miała taki zaraźliwy spokój, że nawet nie mogłam się tym przejąć :)trzymam kciuki! ze spokojem do piątku :)

summer86 lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do dziewczyn z wizytą na 6.11.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella 10lat ;-)a córka 8:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.

Ruth, Agniechaaaa, admiralka, Marya lubią tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.

Krwiak?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Krwiak?
    Nie na usg czysto nie ma żadnych torbieli krwiaków nic sie nie odkleja nic nie widac z czego te plemienia , ja mam dwie macice i to ta druga pusta moze podobno powodować plemienia . Ja na papierze tylko dwa razy zaobserwowałam plamienie a tu okazuje się ze czasy czas jest .

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie na usg czysto nie ma żadnych torbieli krwiaków nic sie nie odkleja nic nie widac z czego te plemienia , ja mam dwie macice i to ta druga pusta moze podobno powodować plemienia . Ja na papierze tylko dwa razy zaobserwowałam plamienie a tu okazuje się ze czasy czas jest .

Dwie macice? Ale jazda :D
    Mozesz byc w dwoch ciazach niezaleznych jednoczesnie? :P

Btw. Dlugo masz te plamienia? Moze krwiak jest swiezy i go jeszcze nie widac na USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 18:21

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ