CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Witam się z małym opóźnieniem
od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy
wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko
powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*
JustyśkaG, pełnanadziei:}, Paula2702, Madzik84, Marya lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.
Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości. -
ankaw92 wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?
Poprzzednie ciąże przeszłam bez żadnych dolegliwości, czułam się świetnie i nie martwiłam się tym. W tej, jak dopadły mnie objawy, to zaczęłam panikować czy na pewno wszystko w porządku, bo nie znałam stanu błogosławionego od tej "gorszej" strony -
boróweczka wrote:Cześć! Witam się z małym opóźnieniem
od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy
wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko
powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*
Witaj boróweczkaboróweczka lubi tę wiadomość
-
WItam nowe mamuśki i kciukam za wizyty
obyście wszystkie wróciły zadowolone
U mnie kolejny koszmarny dzień, nawet jak siedzę to mi słabo..syn zrobił mi na obiad zapiekanki (chleb posypany kucharkiem z serem).. nie mogłam odmówići o dziwO mi smakowało i na chwilę przeszły mdłości hihi a mina Młodego pełnego dumy, że zjadłam bezcenna
Arga, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Ja też bym ciągle leżała.... nie chce mi się nic robić.. nie mam na nic siły
Zrobiłam zupę ale od samego zapachu odechciewa mi się jeść. Za to słodkie jest okjeszcze jogurty też mi wchodzą.
Nie mam i tak silnych objawów a w zasadzie to wcale... Jedynie brak apetytu przez wyczulone zapachy... I też sobie dobieralam, że coś jest nietak... Ale chyba ogólnie lepiej się czuje jak w ogóle nie wychodzę fantazją zbytnio w przyszłość... I staram się myśleć pozytywnie...
Aniołki ♡♡
01.06.17 12tc [*]
30.12.17 16tc [*]
Inwersja chromosomu 7 u męża
Zdrowa dziewczynka
22.09.19
-
Agnella wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze
Już sobie wyobrażam Wasze emocje, ja je będę miała za tydzień.
Eunice, też mam 6-ego listopada wizytę, to niedługoU mnie będzie 7 tydzień 3 dzień. Która ma jeszcze tego dnia wizytę?
Kokosanka, będziemy miały podobną różnicę wieku między dziećmi.
Dziś byłam na spacerze z córcią, ale aura - istna zima, musiałam zakupy zrobić, odwiedzić aptekę, bo mąż będzie późnym wieczorem, akurat mamy delegację.
Cały czas dokucza mi zmęczenie, wczoraj padłam z książką
Jeszcze muszę palić w piecu, te zapachy, właśnie...
I z jedzeniem mam podobnie, ser biały wydaję mi się stary, kawa inaczej smakuje, wszystko nieświeże po prostu.
Ale zachcianki są, mimo mdłości pochłonęłam wczoraj pakę chipsów paprykowych, nie mogłam się powstrzymać
Admirałka, będzie dobrze, to co wycierpiałaś będziesz miała teraz wynagrodzone. Strata potem zblednie, u mnie I ciąża była zaawansowana, ale cieszę się, że los wynagradza.)) Na 15:30
Komcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak nie macie objawów, a nic Was nie boli też i nie plamicie to nie ma czym się martwić
lepiej tak niż mieć mdłości i wymioty, uwierzcie! W pierwszej ciąży mdłości kładły mnie do łóżka, a teraz mam trochę mniej. Poza tym muszę się zająć synkiem więc nawet jakbym chciała poleżeć nie mogę :p przywilej pierwszej ciąży... Hehe
będzie dobrze! Trzeba myśleć pozytywnie
-
ankaw92 wrote:Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?
Pamiętaj, że każda ciąża jest inna :* U mnie praktycznie od początku brak jakichkolwiek objawów, a serduszko an wizycie ładnie biło. Brak objawów o niczym złym nie świadczy :* -
Gratuluję nowym dziewczynom i udanych wizyt
Boróweczko, a jak z dżwiganiem maleństwa? Ja ograniczyłam do zbędnego minimum, nastraszyła mnie wczoraj przez telefon położna, która jest pomocnicą przy mojej gince, że mało nosić. I już w tym temacie schizuję.
Jak wkładałam małą do wózka w zimowym kombinezonie, brzuch ciągnął. Potem jeszcze wejście pod górkę po błotku.
Ja wizytę mam na 10.40 tego 6 listopada
Ruth, w jakim wieku synuś? Super jak dziecko, samo z siebie, robi coś dla mamy, też bym zjadła. Nie mogę się doczekać, aż moja córcia podrośnie.
Arga, teraz panuje jelitówka, mógł mąż przynieść i sam jeszcze nie wie, albo jest też chory, ale ma delikatne objawy. Na szczęście grypa żołądkowa nieszkodliwa dla ciąży. Gorzej ta zwykła.
Mnie suszy w ciągu dnia, ale w nocy to już masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 14:51
-
summer86 wrote:Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.
Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości.ja wczoraj nie zobaczyłam jeszcze(6t3d), ale moja ginka miała taki zaraźliwy spokój, że nawet nie mogłam się tym przejąć :)trzymam kciuki! ze spokojem do piątku
summer86 lubi tę wiadomość
-
Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.
Ruth, Agniechaaaa, admiralka, Marya lubią tę wiadomość
-
welonka wrote:Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.
Krwiak? -
Leira wrote:Krwiak?
-
welonka wrote:Nie na usg czysto nie ma żadnych torbieli krwiaków nic sie nie odkleja nic nie widac z czego te plemienia , ja mam dwie macice i to ta druga pusta moze podobno powodować plemienia . Ja na papierze tylko dwa razy zaobserwowałam plamienie a tu okazuje się ze czasy czas jest .
Dwie macice? Ale jazda
Mozesz byc w dwoch ciazach niezaleznych jednoczesnie?
Btw. Dlugo masz te plamienia? Moze krwiak jest swiezy i go jeszcze nie widac na USG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 18:21