X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Witam się z małym opóźnieniem ;) od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy :) wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko :) powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*

JustyśkaG, pełnanadziei:}, Paula2702, Madzik84, Marya lubią tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.

Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?

Poprzzednie ciąże przeszłam bez żadnych dolegliwości, czułam się świetnie i nie martwiłam się tym. W tej, jak dopadły mnie objawy, to zaczęłam panikować czy na pewno wszystko w porządku, bo nie znałam stanu błogosławionego od tej "gorszej" strony :)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Cześć! Witam się z małym opóźnieniem ;) od tygodnia wiem, że jestem w ciąży, dzisiaj wizytujemy :) wg ovufriend termin na 12 czerwca, zobaczymy co wyjdzie z USG. To moja druga ciąża, w domu mam synka 10 miesięcznego więc poszło nam szybko :) powodzenia dziewczyny, oby te 9 ,(już nie całe!!) Miesięcy minęło nam szybko i bez problemów :*

Witaj boróweczka :-)

boróweczka lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe mamuśki i kciukam za wizyty ;-) obyście wszystkie wróciły zadowolone :-)

U mnie kolejny koszmarny dzień, nawet jak siedzę to mi słabo..syn zrobił mi na obiad zapiekanki (chleb posypany kucharkiem z serem).. nie mogłam odmówić :-P i o dziwO mi smakowało i na chwilę przeszły mdłości hihi a mina Młodego pełnego dumy, że zjadłam bezcenna <3

Arga, joann, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym ciągle leżała.... nie chce mi się nic robić.. nie mam na nic siły :P
    Zrobiłam zupę ale od samego zapachu odechciewa mi się jeść. Za to słodkie jest ok :D jeszcze jogurty też mi wchodzą.
    Nie mam i tak silnych objawów a w zasadzie to wcale... Jedynie brak apetytu przez wyczulone zapachy... I też sobie dobieralam, że coś jest nietak... Ale chyba ogólnie lepiej się czuje jak w ogóle nie wychodzę fantazją zbytnio w przyszłość... I staram się myśleć pozytywnie...

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :-) fasolka ma 29 mm i serduszko bije z prędkością 175 uderzeń na minutę :-) jestem przeszczesliwa <3

Arga, pełnanadziei:}, Agniechaaaa, palusia171, joann, Wonderland, Mała_Mii, Paula2702, Madzik84, Maza, Marya lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach, będzie dobrze :-) Już sobie wyobrażam Wasze emocje, ja je będę miała za tydzień.
    Eunice, też mam 6-ego listopada wizytę, to niedługo :-) U mnie będzie 7 tydzień 3 dzień. Która ma jeszcze tego dnia wizytę?
    Kokosanka, będziemy miały podobną różnicę wieku między dziećmi.
    Dziś byłam na spacerze z córcią, ale aura - istna zima, musiałam zakupy zrobić, odwiedzić aptekę, bo mąż będzie późnym wieczorem, akurat mamy delegację.
    Cały czas dokucza mi zmęczenie, wczoraj padłam z książką :-)
    Jeszcze muszę palić w piecu, te zapachy, właśnie...
    I z jedzeniem mam podobnie, ser biały wydaję mi się stary, kawa inaczej smakuje, wszystko nieświeże po prostu ;-).
    Ale zachcianki są, mimo mdłości pochłonęłam wczoraj pakę chipsów paprykowych, nie mogłam się powstrzymać :-)
    Admirałka, będzie dobrze, to co wycierpiałaś będziesz miała teraz wynagrodzone. Strata potem zblednie, u mnie I ciąża była zaawansowana, ale cieszę się, że los wynagradza.
    Ja tez mam wizyte 6 listopada :))) Na 15:30

Komcia lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak nie macie objawów, a nic Was nie boli też i nie plamicie to nie ma czym się martwić ;) lepiej tak niż mieć mdłości i wymioty, uwierzcie! W pierwszej ciąży mdłości kładły mnie do łóżka, a teraz mam trochę mniej. Poza tym muszę się zająć synkiem więc nawet jakbym chciała poleżeć nie mogę :p przywilej pierwszej ciąży... Hehe :) będzie dobrze! Trzeba myśleć pozytywnie :)

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ankaw92 wrote:
    Cześć dziewczyny mam pytanie. Aktualnie jestem w 8 tyg ciąży. 18 października byłam na wizycie u ginekologa ale niestety jeszcze wtedy nie usłyszałam serduszka mojego maluszka (widocznie za wczesnie). W poprzedniej ciąży czułam się fatalnie prawie do 7 miesiąca wymiotywalam.. natomiast w tej ciąży czuje się świetnie nie mdli mnie tryskam energia jedynie czasem jestem bardziej zmęczona niż zwykle. Powiedzcie mi czy też mialyscie obawy czy wszystko z maluszkiem w porządku jak nie mialyscie typowych objawów ciąży. Myślicie że przesadzam zamiast sie cieszyć że ta ciążę przechodzę lepiej?

Pamiętaj, że każda ciąża jest inna :* U mnie praktycznie od początku brak jakichkolwiek objawów, a serduszko an wizycie ładnie biło. Brak objawów o niczym złym nie świadczy :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym dziewczynom i udanych wizyt :-)
    Boróweczko, a jak z dżwiganiem maleństwa? Ja ograniczyłam do zbędnego minimum, nastraszyła mnie wczoraj przez telefon położna, która jest pomocnicą przy mojej gince, że mało nosić. I już w tym temacie schizuję.
    Jak wkładałam małą do wózka w zimowym kombinezonie, brzuch ciągnął. Potem jeszcze wejście pod górkę po błotku.
    Ja wizytę mam na 10.40 tego 6 listopada :-)
    Ruth, w jakim wieku synuś? Super jak dziecko, samo z siebie, robi coś dla mamy, też bym zjadła. Nie mogę się doczekać, aż moja córcia podrośnie.
    Arga, teraz panuje jelitówka, mógł mąż przynieść i sam jeszcze nie wie, albo jest też chory, ale ma delikatne objawy. Na szczęście grypa żołądkowa nieszkodliwa dla ciąży. Gorzej ta zwykła.
    Mnie suszy w ciągu dnia, ale w nocy to już masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 14:51

• palusia171 Ekspertka

Wysłany: 31 października 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 09:03

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przełożyłam wizytę na 10 z 16. Chcę wcześniej, bo kiepsko się czuje i chce wziąć l4 chociaż dwa tyg, bo mecze się w pracy strasznie.
    Dziś mam lepsze samopoczucie i oczywiście się schizuje, ale widzę, że to powszechne.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • joann Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Hej Dziewczyny, czy któraś wizytuje może w najbliższy piątek? Aktualnie jestem 6t4d, w piątek będzie 7t0d. Mam nadzieję, że będzie serduszko i wszystko ok na USG.

Co do objawów u mnie też z tym średnio, bolące piersi i senność. Mdłości typowych nie mam, czasem przez parę godzin po prostu nie jestem w stanie nic zjeść, bo nic mi nie pasuje i nie mogę myśleć o jedzeniu ale to chyba nie mdłości.
    na pewno wszystko będzie super, a w 7tyg już serducho mocne będzie biło :) ja wczoraj nie zobaczyłam jeszcze(6t3d), ale moja ginka miała taki zaraźliwy spokój, że nawet nie mogłam się tym przejąć :)trzymam kciuki! ze spokojem do piątku :)

summer86 lubi tę wiadomość

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do dziewczyn z wizytą na 6.11.

• Ruth Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella 10lat ;-)a córka 8:-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.

Ruth, Agniechaaaa, admiralka, Marya lubią tę wiadomość

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Daje znac po wizycie ,maluch rośnie ma 26mm serduszko ładnie bije <3ulga karta ciazy założona ,lekarz nie pobrał mi cytologii bo zobaczył ze jest plamienie i wstrzymał sie, krwiomocz podobno jest spowodowany tymi plamieniami tylko ja dwa razy widziałam zewnątrz plamienie a wychodzi ze te plamienie cały czas jest ;/. Mam obserwować się kilka dni i jesli będzie czysto mam zacząć brac acard na noc na rozrzedzenie krwi i dalej duphaston. Następna wizyta 22listopada.

Krwiak?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Krwiak?
    Nie na usg czysto nie ma żadnych torbieli krwiaków nic sie nie odkleja nic nie widac z czego te plemienia , ja mam dwie macice i to ta druga pusta moze podobno powodować plemienia . Ja na papierze tylko dwa razy zaobserwowałam plamienie a tu okazuje się ze czasy czas jest .

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 października 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nie na usg czysto nie ma żadnych torbieli krwiaków nic sie nie odkleja nic nie widac z czego te plemienia , ja mam dwie macice i to ta druga pusta moze podobno powodować plemienia . Ja na papierze tylko dwa razy zaobserwowałam plamienie a tu okazuje się ze czasy czas jest .

Dwie macice? Ale jazda :D
    Mozesz byc w dwoch ciazach niezaleznych jednoczesnie? :P

Btw. Dlugo masz te plamienia? Moze krwiak jest swiezy i go jeszcze nie widac na USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 18:21

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ