X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mdłości i senność to dobry znak :)
    Ja wizyty mam co 3tygodnie chodzę prywatnie.

U mnie znowu wczoraj pojawiło się delikatne plamienie:/

Dziewczyny na acardzie macie po nim plemienia ?

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;-) pies mi jelitówki dostał..masakra o.o mam nadzieję, że to jednodniowe, bo jest ósma a ja już zrobiłam pranie i dwa razy go kąpałam..:/

Kciukam za wizytujace;-) proszę od razu po wizytach meldować się na forum :-)

Pilik mi od wczoraj mdłości zelżały ...mam nadzieję, że to.nie jest zły znak ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:00

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wiem wiem :)
    Ja mam lekkie plamienia, ale takie bardziej w środku teraz - brudny śluz jakby. Nie wiem czy to może być wina acardu, od kilku miesięcy go biorę. A od trzech tygodni jeszcze heparyna, się chyba bym nie wiązała plamien z tym... w tygodniu będę u lekarki swojej to też dopytam z czego to może być...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :-)!!!! Na pewno serduszka Was wzruszą i będzie ok:-)
    Klarunia, dobrze, że masz dziś wizytę, uspokoisz się.
    Wczoraj również złapały mnie złe przeczucia, nie oszczędzałam się, byłam dwa razy w galerii, na długim spacerze z córcią, po za tym chodzenia a chodzenia. Do tego nawiedzieli mnie teściowie, bez zapowiedzi, dziś mąz ma urodziny i chcieli zrobić suprise. Nazwozili surowych kiełbas, pólsurowych żeberek i się dziwili, ze nie jem, bo teściowa wszystko w ciąży jadła. Nigdy nie lubiłam wędzonego czy surowego i tłustego.
    No i spotkałam w galerii koleżankę, jak głupia, nie wiem czemu, ale patrzyła mi sie na brzuszek pochwaliłam się ciążą. Potem miałam czarne myśli, że to tylko 8 tydzień, ze to jeszcze takie kruche szczęście i do II trymestru kupa czasu...Po tych bieganinach wieczorem bolała mnie prawa pachwina, nie wiem czy z wysiłku czy tak po prostu i od razu strach.
    Dziś już nie myślę, cieszę się chwilą.
    U mnie mdłości czasami znikają, potem znowu się pojawiają. To normalne.
    Welonka, może u Ciebie plami ta druga część po prostu? Może taki urok ciąży u Ciebie, że do któregoś tc będziesz podplamiać.
    Ja chodzę prywatnie, chciałam zacząć na NFZ, ale babka zażyczyła sobie za pierwsze 3 wizyty 160zł, marny sprzęt usg to od razu umówiłam się to swojego gina od ciąży. Tam niewiele drożej, ale usg bardzo dobre.I tam tez myślę rodzić.
    U mnie genetycznie mniej więcej 12-15 grudzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:34

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Welonka wiem wiem :)
    Ja mam lekkie plamienia, ale takie bardziej w środku teraz - brudny śluz jakby. Nie wiem czy to może być wina acardu, od kilku miesięcy go biorę. A od trzech tygodni jeszcze heparyna, się chyba bym nie wiązała plamien z tym... w tygodniu będę u lekarki swojej to też dopytam z czego to może być...

Mi gin mowil ze po acardzie mogą byc plemienia ,tylko przed acardem tez były

age.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na akardzie w poprzednich ciążach miałam cały czas plamienie obecnie heparyna+acard i nie mam żadnych plamień
    Edit. Ja prenatalne mam 21.11 a normalna wizytę 15.11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:36

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. Narobić Was przez cały weekend to cud. W sobotę byliśmy na spacerku i w Zoo bo piękna pogoda była. Wczoraj u babci od T na obiedzie. Cały czas mnie mdlilo musiałam iść wcześniej do domu. A że nie wiedzą o ciąży jeszcze to stwierdziłam że może to grypa zoladkowa.

Ja mam wizytę 22 więc pewnie wtedy dostanę skierowanie na badania prenatalne.
    Miłego poniedziałku :)

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,trzymam kciuki za wizyty i piękne serduszka :) Ja prenatalne mam 20.11 i u mojego gin.tez 20, no i wczoraj zaczęłam 11 tyd.tylko nadal cały czas zmęczona jestem i co chwilę zasypiam :)

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki jutro mam wizytę juz doczekać się nie mogę mam nadzieje że już serduszko będzie biło jak dzwon ;) A jak tam U Was?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 tygodniu :)

Moje prenatalne, planowo 5 grudnia.

tomania2806, Madzik84 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wieści i piękne zdjęcia :)
    Ja zaczęłam w sobotę fazę śpiocha, i po południu obowiązkowa drzemka (jakie cudne uczucie jak się w dzień już ze 2 lata nie spało ) . :D
    Wczoraj na kolację zjadłam śledzie :D

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Stwierdzam, że w tej ciąży mam gorsze mdłości. Męczą mnie cały dzień, od rana do nocy i nic nie pomaga... tylko lody :( W ogóle nic nie jest tak jak powinno być eh. Lekarza mam w środę i to będzie wręcz moja pierwsza wizyta. Z prenatanych mi jeszcze nie oddzwonili i nie wiem czy o mnie zapomnieli tam gdzie dzwoniłam. I nie mam kiedy spać...

age.png

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Witam się. Stwierdzam, że w tej ciąży mam gorsze mdłości. Męczą mnie cały dzień, od rana do nocy i nic nie pomaga... tylko lody :( W ogóle nic nie jest tak jak powinno być eh. Lekarza mam w środę i to będzie wręcz moja pierwsza wizyta. Z prenatanych mi jeszcze nie oddzwonili i nie wiem czy o mnie zapomnieli tam gdzie dzwoniłam. I nie mam kiedy spać...

Widzę że jesteśmy w podobnym wieku ciąży :)
    Sama się już zapisywałaś na prenatalne ?:)
    Ja czekam do wizyty i lekarz mi ustali kiedy :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała noc dziś śniłam o tej dzisiejszej wizycie...że lekarz był roztrzepany, że nagle chciał mi herbatę robić zamiast że mną rozmawiać ehh :-D Mega się stresuje a to dopiero na 15:30... Dziewczyny trzymajcie kciuki i z góry dziękujemy! :-*

tomania2806 lubi tę wiadomość

zpbnj48a0fqxyaef.png

34bwgywlqtank5nu.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj cała noc śniłam o wizycie, były to raczej koszmary, ale wierze ze z maleństwem wszystko Ok :) strasznie się stresuje, wizyta o 13, przed gabinetem pewnie będę znowu mieć palpitacje serca :D dzisiaj idę sama bo mąż musi być w pracy, myślałam czy to głupie spytać ginekologa o możliwość nagrania maleństwa telefonem? Zawsze daje mi zdjęcie ale chciałabym mieć filmik jak bije serduszko.

BettyCatriona, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Widzę że jesteśmy w podobnym wieku ciąży :)
    Sama się już zapisywałaś na prenatalne ?:)
    Ja czekam do wizyty i lekarz mi ustali kiedy :)
    Zadzwoniłam bo dostałam skierowanie ale nikt mi jeszcze nie oddzwonił :(

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, to sama nie jestem we środę. Mam wizytę po 11 :-)
    U mnie zmęczenie na maksa, mdłości - w I ciąży też tak miałam, w ciąży z córcią bardziej lajtowo i więcej energii. Dziś już mi się chce spać, a dopiero ranek. Jak zyć :-) ;-) Mąż pojechał, będzie w nocy, a ja z córcią rządzę w domu.
    Może jeszcze za szybko i nie ma co zapeszać, ale czasami myślę, że u mnie chłopak.
    Wiadomo, najważniejsze, aby maleństwo było zdrowe. Macie jakieś przeczucia?
    Jak babka na SORze mnie badała to miałam czerwone policzki jak tylko na fotel wlazłam i zaraz było usg. Stresowałam się i bałam się czy serduszko jest. Pewnie nie lepiej w środę będzie. Ale tu będę miała monitor przed sobą, dobry sprzęt usg i dostanę fotkę. W szpitalu miałam usg na samolocie, bardzo niewyraźne było usg.
    Tegz, spytaj gina, pewnie nie będzie protestował, koleżanki moje nagrywały wizyty na ekranie na pamiątkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Oj tak ❤️a jak u ciebie samopoczucie?
    są dni co mnie mdłości męczą, a tak to wszystko dobrze :) a u ciebie?

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj cała noc śniłam o wizycie, były to raczej koszmary, ale wierze ze z maleństwem wszystko Ok :) strasznie się stresuje, wizyta o 13, przed gabinetem pewnie będę znowu mieć palpitacje serca :D dzisiaj idę sama bo mąż musi być w pracy, myślałam czy to głupie spytać ginekologa o możliwość nagrania maleństwa telefonem? Zawsze daje mi zdjęcie ale chciałabym mieć filmik jak bije serduszko.

Teqz ja zapytałam o to samo niego prywatnego gin i mówi jasne że możesz ale wiesz co nagrań ci płytę, mimo że jeszcze niewiele widać ale będziesz miała swoje serduszko.

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz mocno dzisiaj kibicuję ! :* zapytaj się co Ci szkodzi, pamiątka na całe życie :):)

Arga to przypomnij im się w takim razie, może faktycznie ktoś coś pominął :):)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ