WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mdłości i senność to dobry znak :)
    Ja wizyty mam co 3tygodnie chodzę prywatnie.

U mnie znowu wczoraj pojawiło się delikatne plamienie:/

Dziewczyny na acardzie macie po nim plemienia ?

age.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;-) pies mi jelitówki dostał..masakra o.o mam nadzieję, że to jednodniowe, bo jest ósma a ja już zrobiłam pranie i dwa razy go kąpałam..:/

Kciukam za wizytujace;-) proszę od razu po wizytach meldować się na forum :-)

Pilik mi od wczoraj mdłości zelżały ...mam nadzieję, że to.nie jest zły znak ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:00

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka wiem wiem :)
    Ja mam lekkie plamienia, ale takie bardziej w środku teraz - brudny śluz jakby. Nie wiem czy to może być wina acardu, od kilku miesięcy go biorę. A od trzech tygodni jeszcze heparyna, się chyba bym nie wiązała plamien z tym... w tygodniu będę u lekarki swojej to też dopytam z czego to może być...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :-)!!!! Na pewno serduszka Was wzruszą i będzie ok:-)
    Klarunia, dobrze, że masz dziś wizytę, uspokoisz się.
    Wczoraj również złapały mnie złe przeczucia, nie oszczędzałam się, byłam dwa razy w galerii, na długim spacerze z córcią, po za tym chodzenia a chodzenia. Do tego nawiedzieli mnie teściowie, bez zapowiedzi, dziś mąz ma urodziny i chcieli zrobić suprise. Nazwozili surowych kiełbas, pólsurowych żeberek i się dziwili, ze nie jem, bo teściowa wszystko w ciąży jadła. Nigdy nie lubiłam wędzonego czy surowego i tłustego.
    No i spotkałam w galerii koleżankę, jak głupia, nie wiem czemu, ale patrzyła mi sie na brzuszek pochwaliłam się ciążą. Potem miałam czarne myśli, że to tylko 8 tydzień, ze to jeszcze takie kruche szczęście i do II trymestru kupa czasu...Po tych bieganinach wieczorem bolała mnie prawa pachwina, nie wiem czy z wysiłku czy tak po prostu i od razu strach.
    Dziś już nie myślę, cieszę się chwilą.
    U mnie mdłości czasami znikają, potem znowu się pojawiają. To normalne.
    Welonka, może u Ciebie plami ta druga część po prostu? Może taki urok ciąży u Ciebie, że do któregoś tc będziesz podplamiać.
    Ja chodzę prywatnie, chciałam zacząć na NFZ, ale babka zażyczyła sobie za pierwsze 3 wizyty 160zł, marny sprzęt usg to od razu umówiłam się to swojego gina od ciąży. Tam niewiele drożej, ale usg bardzo dobre.I tam tez myślę rodzić.
    U mnie genetycznie mniej więcej 12-15 grudzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:34

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Welonka wiem wiem :)
    Ja mam lekkie plamienia, ale takie bardziej w środku teraz - brudny śluz jakby. Nie wiem czy to może być wina acardu, od kilku miesięcy go biorę. A od trzech tygodni jeszcze heparyna, się chyba bym nie wiązała plamien z tym... w tygodniu będę u lekarki swojej to też dopytam z czego to może być...

Mi gin mowil ze po acardzie mogą byc plemienia ,tylko przed acardem tez były

age.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na akardzie w poprzednich ciążach miałam cały czas plamienie obecnie heparyna+acard i nie mam żadnych plamień
    Edit. Ja prenatalne mam 21.11 a normalna wizytę 15.11 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 08:36

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. Narobić Was przez cały weekend to cud. W sobotę byliśmy na spacerku i w Zoo bo piękna pogoda była. Wczoraj u babci od T na obiedzie. Cały czas mnie mdlilo musiałam iść wcześniej do domu. A że nie wiedzą o ciąży jeszcze to stwierdziłam że może to grypa zoladkowa.

Ja mam wizytę 22 więc pewnie wtedy dostanę skierowanie na badania prenatalne.
    Miłego poniedziałku :)

• Kiki1916 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana,trzymam kciuki za wizyty i piękne serduszka :) Ja prenatalne mam 20.11 i u mojego gin.tez 20, no i wczoraj zaczęłam 11 tyd.tylko nadal cały czas zmęczona jestem i co chwilę zasypiam :)

qb3cx1hpeaoyieq4.png

km5stv73jxnbqbzg.png

* 15.11.2016 mój kochany aniołek
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki jutro mam wizytę juz doczekać się nie mogę mam nadzieje że już serduszko będzie biło jak dzwon ;) A jak tam U Was?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 10 tygodniu :)

Moje prenatalne, planowo 5 grudnia.

tomania2806, Madzik84 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • pełnanadziei:} Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na same dobre wieści i piękne zdjęcia :)
    Ja zaczęłam w sobotę fazę śpiocha, i po południu obowiązkowa drzemka (jakie cudne uczucie jak się w dzień już ze 2 lata nie spało ) . :D
    Wczoraj na kolację zjadłam śledzie :D

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

qskyyx8duozh2ovq.png

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. Stwierdzam, że w tej ciąży mam gorsze mdłości. Męczą mnie cały dzień, od rana do nocy i nic nie pomaga... tylko lody :( W ogóle nic nie jest tak jak powinno być eh. Lekarza mam w środę i to będzie wręcz moja pierwsza wizyta. Z prenatanych mi jeszcze nie oddzwonili i nie wiem czy o mnie zapomnieli tam gdzie dzwoniłam. I nie mam kiedy spać...

age.png

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Witam się. Stwierdzam, że w tej ciąży mam gorsze mdłości. Męczą mnie cały dzień, od rana do nocy i nic nie pomaga... tylko lody :( W ogóle nic nie jest tak jak powinno być eh. Lekarza mam w środę i to będzie wręcz moja pierwsza wizyta. Z prenatanych mi jeszcze nie oddzwonili i nie wiem czy o mnie zapomnieli tam gdzie dzwoniłam. I nie mam kiedy spać...

Widzę że jesteśmy w podobnym wieku ciąży :)
    Sama się już zapisywałaś na prenatalne ?:)
    Ja czekam do wizyty i lekarz mi ustali kiedy :)

qskyyx8duozh2ovq.png

• Kropka89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cała noc dziś śniłam o tej dzisiejszej wizycie...że lekarz był roztrzepany, że nagle chciał mi herbatę robić zamiast że mną rozmawiać ehh :-D Mega się stresuje a to dopiero na 15:30... Dziewczyny trzymajcie kciuki i z góry dziękujemy! :-*

tomania2806 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj cała noc śniłam o wizycie, były to raczej koszmary, ale wierze ze z maleństwem wszystko Ok :) strasznie się stresuje, wizyta o 13, przed gabinetem pewnie będę znowu mieć palpitacje serca :D dzisiaj idę sama bo mąż musi być w pracy, myślałam czy to głupie spytać ginekologa o możliwość nagrania maleństwa telefonem? Zawsze daje mi zdjęcie ale chciałabym mieć filmik jak bije serduszko.

BettyCatriona, Kropka89 lubią tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełnanadziei:} wrote:
    Widzę że jesteśmy w podobnym wieku ciąży :)
    Sama się już zapisywałaś na prenatalne ?:)
    Ja czekam do wizyty i lekarz mi ustali kiedy :)
    Zadzwoniłam bo dostałam skierowanie ale nikt mi jeszcze nie oddzwonił :(

age.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, to sama nie jestem we środę. Mam wizytę po 11 :-)
    U mnie zmęczenie na maksa, mdłości - w I ciąży też tak miałam, w ciąży z córcią bardziej lajtowo i więcej energii. Dziś już mi się chce spać, a dopiero ranek. Jak zyć :-) ;-) Mąż pojechał, będzie w nocy, a ja z córcią rządzę w domu.
    Może jeszcze za szybko i nie ma co zapeszać, ale czasami myślę, że u mnie chłopak.
    Wiadomo, najważniejsze, aby maleństwo było zdrowe. Macie jakieś przeczucia?
    Jak babka na SORze mnie badała to miałam czerwone policzki jak tylko na fotel wlazłam i zaraz było usg. Stresowałam się i bałam się czy serduszko jest. Pewnie nie lepiej w środę będzie. Ale tu będę miała monitor przed sobą, dobry sprzęt usg i dostanę fotkę. W szpitalu miałam usg na samolocie, bardzo niewyraźne było usg.
    Tegz, spytaj gina, pewnie nie będzie protestował, koleżanki moje nagrywały wizyty na ekranie na pamiątkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2017, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Oj tak ❤️a jak u ciebie samopoczucie?
    są dni co mnie mdłości męczą, a tak to wszystko dobrze :) a u ciebie?

• BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj cała noc śniłam o wizycie, były to raczej koszmary, ale wierze ze z maleństwem wszystko Ok :) strasznie się stresuje, wizyta o 13, przed gabinetem pewnie będę znowu mieć palpitacje serca :D dzisiaj idę sama bo mąż musi być w pracy, myślałam czy to głupie spytać ginekologa o możliwość nagrania maleństwa telefonem? Zawsze daje mi zdjęcie ale chciałabym mieć filmik jak bije serduszko.

Teqz ja zapytałam o to samo niego prywatnego gin i mówi jasne że możesz ale wiesz co nagrań ci płytę, mimo że jeszcze niewiele widać ale będziesz miała swoje serduszko.

w4sq9n733eq67vqu.png

Wysłany: 6 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tegz mocno dzisiaj kibicuję ! :* zapytaj się co Ci szkodzi, pamiątka na całe życie :):)

Arga to przypomnij im się w takim razie, może faktycznie ktoś coś pominął :):)

qskyyx8duozh2ovq.png

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ