WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może się dowiemy. Mąż już dziś stwierdził że jemu się wydaje ze ^strzelił ^ na dziewczynkę

Paulincia88, Marya lubią tę wiadomość

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55464466e616.jpg
    Nie mogłam się oprzeć :-D
    Kupiłaś dzisiaj???? Super w moim stylu.
    Ja na poprawę humoru oglądam wózki w necie i się też już napalilam na jeden model, ale grzecznie czekam.

Ruth lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia, teraz w ciąży też go bierzesz? Nie masz wyjścia? Ja całe szczęście miałam nietrafioną diagnozę, pamiętam że dwa dni pod rząd musiałam robić to badanie bo na pierwszym nie chcieli mi zrobić 3 punktowej mimo że miałam skierowanie. Ginekolog powiedziała że to może być chwilowe wahanie i żeby się nie przejmować tylko ograniczyć cukry do minimum.teraz cały czas biorę inofolic, dmucham na zimne. Glukoza wyszła 79. Ale warto kontrolować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiiii dziewczynka... A mój mówi że pierwszy będzie chłopak! Za dużo dziewczyn w rodzinie... Mi to tam wszystko jedno, żeby zdrowe było. Zobaczymy, imię dla chłopaka od dawna wybrane, zawsze nam się podobało jak temat imion się poruszało. Teraz wszyscy mówią do brzucha jakby to miał być chłopiec, halo a może będzie malutka laleczka? Już mi wmówili synka hehe
    Hmm ciekawe, to chyba mit z tym na co mamy ochotę i jaka będzie płeć...? Co myślicie o tych wróżbach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth widzę że poszalalas już! Śliczna ta kołyska/łóżeczko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 16:56

Ruth lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że po wizytach wszystko dobrze :-)
    Fajnie, że są dziewczyny z usg genetycznym na 12 grudnia, jednak nie przekładam wizyty na wcześniej, nie chcę sama być w tym dniu ;-) Muszę wytrzymać i cierpliwie czekać. Ostatnia wizyta była 8 listopada, jeszcze tylko 20 dni do usg.
    Ruth, domyślam się jaką radość w sercu mamy miałaś jak kupowałaś to łóżeczko, pamiętam jak w ciąży z córcią lubiłam nabywać rzeczy :-) Śliczne łóżeczko.
    My z mężem mamy prawidłowe kariotypy, a jednak w I ciąży poważna wada serduszka u maluszka. Zero obciążeń w rodzinie itp. Nawet wady wzroku nie mamy.
    A dzieci z zd przecież są czystym przypadkiem, pechem u rodziców.
    Dziewczyny, na zaparcia jeszcze dobre warzywka na surowo - ostatnio jem kalarepę i pomaga, do tego zdrowa i pyszna. Lubięe też czasami podgryź surowy kalafior, też dobry na kiszki ;-)
    Ja przed badaniem glukozy ograniczę cukier, wydaję mi się, że wyższe wyniki mogą wyjść jak na wieczór jadło się coś słodkiego albo sporo w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 17:14

• Canario Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała 3 córkę :)

Na badaniach wszystko Ok, panna ma już prawie 7cm, NT 1,6 kość nosowa widoczna, bardzo grzecznie współpracowała od początku bo pierwsze go powiedział lekarz to 'ale ładna po mamusi" haha napięcie rozładowane momentalnie
    Szalony dziś dzień dopiero wróciłam do domu
    Ahhh nie muszę nic sprzedawać co mnie bardzo cieszy :)
    Gratuluje pozostałym wizyt

Wonderland, tomania2806, A_n_k_a_80, pilik, Fufka30, Ruth, Anna Stesia, witaminkab, BettyCatriona, palusia171, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie wszyscy mi życzą dziewczynki, gdyż w mojej rodzinie rodzą się sami chłopcy ;p pewnie też będzie chłopiec.
    W tym roku urodziło się 4 chłopców...

tomania2806, ewulek lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy odczuwacie ból brzucha podobny do miesiączkowego?
    U mnie się wczoraj zaczęło, da się go przetrwać bez tabletek, ale nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam się martwić.

Gratuluję udanych wizyt prenatalnych, duże już Wasze dzieciaczki :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ograniczam nigdy cukru przed badaniem. Jem normlanie, jak zawsze. Zdrowa trzustka poradzi sobie z dużą ilością cukru, ale jeśli jest coś nie tak, to wynik może wyjść zafałszowany, a przecież chodzi o zdrowie malucha, bo to jemu głównie szkodzą skoki poziomu cukru we krwi. Wg mnie nie chodzi o to, żeby wyszły dobre wyniki, tylko o to żeby wyszły zgodne z prawdą.

Jeśli chodzi o krzywą cukrową, to w tych zaleceniach PTD jest informacja: "OGTT należy wykonywać bez wcześniejszego ograniczania spożycia węglowodanów, w godzinach porannych u osoby będącej na czczo, wypoczętej, po przespanej nocy; dwugodzinny okres między wypiciem roztworu zawierającego 75 g glukozy a pobraniem próbki krwi osoba badana powinna spędzić w miejscu wykonania testu, w spoczynku; wszystkie oznaczenia stężenia glukozy powinny być wykonywane w osoczu krwi żylnej, w laboratorium"

Anitka201, Paulincia88 lubią tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatecznie nie robimy testu pappa. W sumi od początku ustaliliśmy ze jeśli usg pokaże jakieś nieprawidłowości to robimy nifty.

Dzisiaj zrobiłam placki po węgiersku :-) mąż zachwycony a ja padam na twarz bo miałam zapiernicz w pracy i później ten obiad :-) mimo wszystko było warto bo od dawna nie jadłam mięsa, dzisiaj zjadłam z apetytem :-)

Wonderland, Paulincia88 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się glukozy nie boje, poszłam rozrobily mi w labie, wypiłam i czekałam. Wzięłam sobie książkę i jakoś czas zleciał. Obok siedziała dziewczyna, która dosłownie modliła się nad tym kubkiem, plakala, odstawiała taki cyrk..Tego nie rozumiem tzn nie było to dla mnie przyjemne doświadczenie ale bez przesady, robienie z siebie męczennicy jest dla nie śmieszne.
    Moja glukoza na czczo to 80 i w sumie wydaje mi się ze dość wysoki (jak na mnie) wynik. Gin twierdzi, ze ok wiec na razie nic z tym nie robię.

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też wszyscy stawiają na chłopca oprócz mnie ja czuję że będzie dziewczynka ciekawe czy się dowiemy 27 mamy wizytę a 7 genetyczne USG

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55464466e616.jpg
    Nie mogłam się oprzeć :-D
    Tez zaczynamy od kolyski i nawet takiej samej jak Twoja :)

Ruth lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej fajnie czyta sie i ogląda zdjęcia waszych maluszków:) mialam dzisiaj badania przed koziołkiem prawie zemdlałam ze stresu zewnątrz czysto w środku dalej brązowy śluz i mnie nie wypuścili:( mialam tez usg lekarz zlitował sie i pokazał nosek nóżki raczki dal chwile popatrzeć nt w czwartek wynosiło 0.6mm wiec mysle ze wszystko będzie dobrze:) ale plec chyba poznam dopiero jak wyjde ze szpitala

pilik lubi tę wiadomość

age.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy odczuwacie ból brzucha podobny do miesiączkowego?
    U mnie się wczoraj zaczęło, da się go przetrwać bez tabletek, ale nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam się martwić.

Gratuluję udanych wizyt prenatalnych, duże już Wasze dzieciaczki :)
    Mnie dopada pod wieczor, ale to nie jak na okres, bardziej cos czuje z podbrzusza, do zniesienia.

summer86 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła mi babka z laboratorium że niektóre pacjentki przynoszą glukozę już z cytryną bo takie są w aptece,chociaż ja takiej nie widziałam :/ może też się na taką skuszę jak znajdę :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że Wy już powoli kupujecie rzeczy związane z maluszkiem. Ja nie byłam jeszcze w żadnym sklepie
    Na ubranka nawet nie patrzę o mebelkach nie myślę. Ciągle czekam na kolejne usg.może po 12 tyg zaczne myśleć że będę mama. Dojdzie do mnie..

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Tez zaczynamy od kolyski i nawet takiej samej jak Twoja :)
    Mamy taka,

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded171f28c6a.jpg

Bardzo podobna, do Waszej, ciocia mi zrobila prezent, jedynie wymienie materacyk i wyjme te ochraniacze bo na poczatku wole widziec malenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:08

Ruth, Agnella lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj po wizycie :) maluszek zdrowo rośnie, machał delikatnie rączkami. Paluszki wszystkie widziałam, niesamowite to, taki mały człowiek! 2cm dzisiaj, 8t5d, zgrywa się nadal z terminem om.
    Moja gin jeszcze nie mówiła nic o prenatalnych, ma na tyle dobry sprzęt i ufam jej więc jak sama nie powie żebym szła to chyba nie pójdę.
    Ja dzisiaj się poczułam tak na serio w ciąży, jak lekarka powiedziała że dzidziuś zestresowany, serducho za szybko biło. Muszę być spokojniejsza. Dopiero miałam taki realny obraz jak mój stres wpływa na dzieciątko...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2008dd89819c.jpg
    Welonka cieszę się że lekarz Cię uspokoił i usg dobre!! Trzymam kciuki a same dobre wieści już i szybki powrót do domu!

Ruth, Wonderland, tomania2806, anna23, Anna Stesia, Anitka201, A_n_k_a_80, Marya, ewulek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ