CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ruth wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55464466e616.jpg
Nie mogłam się oprzeć
Ja na poprawę humoru oglądam wózki w necie i się też już napalilam na jeden model, ale grzecznie czekam.Ruth lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlarunia, teraz w ciąży też go bierzesz? Nie masz wyjścia? Ja całe szczęście miałam nietrafioną diagnozę, pamiętam że dwa dni pod rząd musiałam robić to badanie bo na pierwszym nie chcieli mi zrobić 3 punktowej mimo że miałam skierowanie. Ginekolog powiedziała że to może być chwilowe wahanie i żeby się nie przejmować tylko ograniczyć cukry do minimum.teraz cały czas biorę inofolic, dmucham na zimne. Glukoza wyszła 79. Ale warto kontrolować.
-
nick nieaktualnyHiiii dziewczynka... A mój mówi że pierwszy będzie chłopak! Za dużo dziewczyn w rodzinie... Mi to tam wszystko jedno, żeby zdrowe było. Zobaczymy, imię dla chłopaka od dawna wybrane, zawsze nam się podobało jak temat imion się poruszało. Teraz wszyscy mówią do brzucha jakby to miał być chłopiec, halo a może będzie malutka laleczka? Już mi wmówili synka hehe
Hmm ciekawe, to chyba mit z tym na co mamy ochotę i jaka będzie płeć...? Co myślicie o tych wróżbach? -
nick nieaktualny
-
Super, że po wizytach wszystko dobrze
Fajnie, że są dziewczyny z usg genetycznym na 12 grudnia, jednak nie przekładam wizyty na wcześniej, nie chcę sama być w tym dniuMuszę wytrzymać i cierpliwie czekać. Ostatnia wizyta była 8 listopada, jeszcze tylko 20 dni do usg.
Ruth, domyślam się jaką radość w sercu mamy miałaś jak kupowałaś to łóżeczko, pamiętam jak w ciąży z córcią lubiłam nabywać rzeczyŚliczne łóżeczko.
My z mężem mamy prawidłowe kariotypy, a jednak w I ciąży poważna wada serduszka u maluszka. Zero obciążeń w rodzinie itp. Nawet wady wzroku nie mamy.
A dzieci z zd przecież są czystym przypadkiem, pechem u rodziców.
Dziewczyny, na zaparcia jeszcze dobre warzywka na surowo - ostatnio jem kalarepę i pomaga, do tego zdrowa i pyszna. Lubięe też czasami podgryź surowy kalafior, też dobry na kiszki
Ja przed badaniem glukozy ograniczę cukier, wydaję mi się, że wyższe wyniki mogą wyjść jak na wieczór jadło się coś słodkiego albo sporo w ciągu dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 17:14
-
Będę miała 3 córkę
Na badaniach wszystko Ok, panna ma już prawie 7cm, NT 1,6 kość nosowa widoczna, bardzo grzecznie współpracowała od początku bo pierwsze go powiedział lekarz to 'ale ładna po mamusi" haha napięcie rozładowane momentalnie
Szalony dziś dzień dopiero wróciłam do domu
Ahhh nie muszę nic sprzedawać co mnie bardzo cieszy
Gratuluje pozostałym wizytWonderland, tomania2806, A_n_k_a_80, pilik, Fufka30, Ruth, Anna Stesia, witaminkab, BettyCatriona, palusia171, pełnanadziei:}, ewulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy odczuwacie ból brzucha podobny do miesiączkowego?
U mnie się wczoraj zaczęło, da się go przetrwać bez tabletek, ale nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam się martwić.
Gratuluję udanych wizyt prenatalnych, duże już Wasze dzieciaczki -
Ja nie ograniczam nigdy cukru przed badaniem. Jem normlanie, jak zawsze. Zdrowa trzustka poradzi sobie z dużą ilością cukru, ale jeśli jest coś nie tak, to wynik może wyjść zafałszowany, a przecież chodzi o zdrowie malucha, bo to jemu głównie szkodzą skoki poziomu cukru we krwi. Wg mnie nie chodzi o to, żeby wyszły dobre wyniki, tylko o to żeby wyszły zgodne z prawdą.
Jeśli chodzi o krzywą cukrową, to w tych zaleceniach PTD jest informacja: "OGTT należy wykonywać bez wcześniejszego ograniczania spożycia węglowodanów, w godzinach porannych u osoby będącej na czczo, wypoczętej, po przespanej nocy; dwugodzinny okres między wypiciem roztworu zawierającego 75 g glukozy a pobraniem próbki krwi osoba badana powinna spędzić w miejscu wykonania testu, w spoczynku; wszystkie oznaczenia stężenia glukozy powinny być wykonywane w osoczu krwi żylnej, w laboratorium"Anitka201, Paulincia88 lubią tę wiadomość
-
My ostatecznie nie robimy testu pappa. W sumi od początku ustaliliśmy ze jeśli usg pokaże jakieś nieprawidłowości to robimy nifty.
Dzisiaj zrobiłam placki po węgierskumąż zachwycony a ja padam na twarz bo miałam zapiernicz w pracy i później ten obiad
mimo wszystko było warto bo od dawna nie jadłam mięsa, dzisiaj zjadłam z apetytem
Wonderland, Paulincia88 lubią tę wiadomość
-
Ja się glukozy nie boje, poszłam rozrobily mi w labie, wypiłam i czekałam. Wzięłam sobie książkę i jakoś czas zleciał. Obok siedziała dziewczyna, która dosłownie modliła się nad tym kubkiem, plakala, odstawiała taki cyrk..Tego nie rozumiem tzn nie było to dla mnie przyjemne doświadczenie ale bez przesady, robienie z siebie męczennicy jest dla nie śmieszne.
Moja glukoza na czczo to 80 i w sumie wydaje mi się ze dość wysoki (jak na mnie) wynik. Gin twierdzi, ze ok wiec na razie nic z tym nie robię.
-
Hej fajnie czyta sie i ogląda zdjęcia waszych maluszków:) mialam dzisiaj badania przed koziołkiem prawie zemdlałam ze stresu zewnątrz czysto w środku dalej brązowy śluz i mnie nie wypuścili:( mialam tez usg lekarz zlitował sie i pokazał nosek nóżki raczki dal chwile popatrzeć nt w czwartek wynosiło 0.6mm wiec mysle ze wszystko będzie dobrze:) ale plec chyba poznam dopiero jak wyjde ze szpitala
pilik lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy odczuwacie ból brzucha podobny do miesiączkowego?
U mnie się wczoraj zaczęło, da się go przetrwać bez tabletek, ale nie wiem czy to normalne czy jednak powinnam się martwić.
Gratuluję udanych wizyt prenatalnych, duże już Wasze dzieciaczkisummer86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę że Wy już powoli kupujecie rzeczy związane z maluszkiem. Ja nie byłam jeszcze w żadnym sklepie
Na ubranka nawet nie patrzę o mebelkach nie myślę. Ciągle czekam na kolejne usg.może po 12 tyg zaczne myśleć że będę mama. Dojdzie do mnie.. -
A_n_k_a_80 wrote:Tez zaczynamy od kolyski i nawet takiej samej jak Twoja
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ded171f28c6a.jpg
Bardzo podobna, do Waszej, ciocia mi zrobila prezent, jedynie wymienie materacyk i wyjme te ochraniacze bo na poczatku wole widziec malenstwo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:08
Ruth, Agnella lubią tę wiadomość
-
Ja też dzisiaj po wizycie
maluszek zdrowo rośnie, machał delikatnie rączkami. Paluszki wszystkie widziałam, niesamowite to, taki mały człowiek! 2cm dzisiaj, 8t5d, zgrywa się nadal z terminem om.
Moja gin jeszcze nie mówiła nic o prenatalnych, ma na tyle dobry sprzęt i ufam jej więc jak sama nie powie żebym szła to chyba nie pójdę.
Ja dzisiaj się poczułam tak na serio w ciąży, jak lekarka powiedziała że dzidziuś zestresowany, serducho za szybko biło. Muszę być spokojniejsza. Dopiero miałam taki realny obraz jak mój stres wpływa na dzieciątko...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2008dd89819c.jpg
Welonka cieszę się że lekarz Cię uspokoił i usg dobre!! Trzymam kciuki a same dobre wieści już i szybki powrót do domu!
Ruth, Wonderland, tomania2806, anna23, Anna Stesia, Anitka201, A_n_k_a_80, Marya, ewulek lubią tę wiadomość