X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty mnie dzisiaj po 2 obudził taki straszny głód że aż mdlilo. Wstałam, zjadłam kilka malin, napiłam się wody i wróciłam do łóżka. Niestety nie starczyło. Musiałam wstać i jeszcze pół banana zjadłam. Dopiero wtedy byłam w stanie zasnąć. Pierwszy raz w życiu coś takiego miałam, hehe

BettyCatriona, ewulek lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Leira, wizytę miałam niecały tydzień temu, kolejna 7 grudnia. Mam duphaston 3x dziennie i od tygodnia dodatkowo luteinę dopochwową 2x dziennie. Zatem jeśli chodzi o proga jestem obstawiona.
    Dodatkowo od początku biorę Clexane.

Odwołałam wyjazd służbowy, leżę jutro cały dzień. Nie chcę ryzykować.

W takim razie OK :)
    Dołóż sobie nospę na bóle brzucha i będzie dobrze :)
    Leżeć nie musisz, ale nie przemęczaj się bo to generuje bóle brzucha. Trzymam kciuki :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja już w labie wypiłam ten slodki szajs i czekam. Modlę się żeby nie wymiotowac :P

Paulincia88 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tròjka wrote:
    Dzień dobry ja już w labie wypiłam ten slodki szajs i czekam. Modlę się żeby nie wymiotowac :P
    O matko to już teraz nas to czeka??? O niee..ja za każdym razem rzygalam ( ja tez zarzygalam całe laboratorium, a nawet wejście przed ośrodkiem zdrowia w centrum miasta:-D) haha..a potem zbierali mnie z podłogi bo zasłabłam..nie cierpię tego badania ;-( mój organizm nie przyjmuje naraz takiej dawki cukru, a cukrzycy nie miałam nigdy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 08:15

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra już wszystko wiem..uff :-D mamy jeszcze dużo czasu, ale mnie kobieto nastraszylas :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą krzywą cukrową? Mi lekarz zalecił zrobienie tego badania ok. 24 tygodnia. Rozumiem, że jest to zależne od wyniku badania glukozy? Ja miałam lekkie niedocukrzenie ok. 67 (gdzie norma jest od 70 do 99)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą krzywą cukrową? Mi lekarz zalecił zrobienie tego badania ok. 24 tygodnia. Rozumiem, że jest to zależne od wyniku badania glukozy? Ja miałam lekkie niedocukrzenie ok. 67 (gdzie norma jest od 70 do 99)

Kolo 24 tyg sie robi, chyba, ze lekarz zaleci inaczej - tak jak dziewczynom tutaj.

anieszka lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich mam pijących glukozę przed badaniem: mam świetny sposób na wszelkie obrzydliwości, które musimy w siebie wmusić, sposób jeszcze z dzieciństwa: Zatkać nos palcami na wdechu, a druga ręką przystawić szklankę/kubek do ust i wypić 2-3 wielkimi łykami. Po połknięciu potrzymać jeszcze chwile nos zatkany (jeśli damy radę) i puścić, a gwarantuję, że paskudny smak i zapach nie będą wyczuwalne :)

Ruth, Emisia35 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Leira, wizytę miałam niecały tydzień temu, kolejna 7 grudnia. Mam duphaston 3x dziennie i od tygodnia dodatkowo luteinę dopochwową 2x dziennie. Zatem jeśli chodzi o proga jestem obstawiona.
    Dodatkowo od początku biorę Clexane.

Odwołałam wyjazd służbowy, leżę jutro cały dzień. Nie chcę ryzykować.

Clexane masz po refundacji? Ja brałam w wcześniejszej ciąży a teraz kiedy już nie jest refundowany to biorę zamiennik.

• pilik Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomania jeżeli masz wskazania to clexane jest nadal refundowana. Jednak dużo droższy niż zamiennik ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak samopoczucie i która dziś ma wizytę :-)?
    Summer, jak praca biurowa to faktycznie spokojnie, gorzej z wyjazdami, też bym na nie nie pisała się.
    Po urodzeniu dziecka, odchowaniu dwójeczki biorę się za siebie i marzy mi się praca w księgowości, może nudna i spokojna, ale teraz tego mi trzeba i można ją zacząć w każdym wieku, jeśli ma się jakieś doświadczenie i dryg. Wystarczy mi emocji i adrenaliny jako doradca klienta ;-)
    Jesteście zadowolone ze swojej pracy?
    Summer, spore dawki masz progesteronu, powinno być dobrze.
    Dziewczyny, na co jest lek clexanne?
    Jak dziś się czujesz?
    Mnie w nocy znowu brzuch bolał. Może to po ciężkim i intensywnym dniu, dziś nigdzie nie wychodzę, siedzę w domu z córcią i laba.
    Glukozę będę robiła za 2 tygodnie, jednak siedzenie te dwie godziny w labie i patrzenie na ludzi, aż się nie chce. Mnie po wypiciu tego cuda gardło drapało.
    Czyli jednak są różne reakcje na glukozę. Chyba w labie już sa przyzwyczajeni i przygotowani na takie sytuacje :-) ;-)
    No własnie, w ciąży te sny erotyczne naprawdę intensywne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Tomania jeżeli masz wskazania to clexane jest nadal refundowana. Jednak dużo droższy niż zamiennik ;)

Tak mam wskazania ale właśnie dał zamiennik bo jest taniej. Teraz płacę 8zł za 10 ampulek a clexane miałam za 13zł rok temu. Nie wiem jaka teraz jest cena

• anieszka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Dziewczyny, jak samopoczucie i która dziś ma wizytę :-)?
    Summer, jak praca biurowa to faktycznie spokojnie, gorzej z wyjazdami, też bym na nie nie pisała się.
    Po urodzeniu dziecka, odchowaniu dwójeczki biorę się za siebie i marzy mi się praca w księgowości, może nudna i spokojna, ale teraz tego mi trzeba i można ją zacząć w każdym wieku, jeśli ma się jakieś doświadczenie i dryg. Wystarczy mi emocji i adrenaliny jako doradca klienta ;-)
    Jesteście zadowolone ze swojej pracy?
    Summer, spore dawki masz progesteronu, powinno być dobrze.
    Dziewczyny, na co jest lek clexanne?
    Jak dziś się czujesz?
    Mnie w nocy znowu brzuch bolał. Może to po ciężkim i intensywnym dniu, dziś nigdzie nie wychodzę, siedzę w domu z córcią i laba.
    Glukozę będę robiła za 2 tygodnie, jednak siedzenie te dwie godziny w labie i patrzenie na ludzi, aż się nie chce. Mnie po wypiciu tego cuda gardło drapało.
    Czyli jednak są różne reakcje na glukozę. Chyba w labie już sa przyzwyczajeni i przygotowani na takie sytuacje :-) ;-)
    No własnie, w ciąży te sny erotyczne naprawdę intensywne :-)
    Ja mam specyficzną pracę i dużo osób nienawidzi tej służby. Jestem specjalistą ds. BHP. Pracuję na 1,5 etatu. Często powtarzam, że lubię swoją pracę ale czasami mnie wku....a. Stres jest tutaj nieuniknionym elementem, jak również praca biurowa i kontrole na halach / budowach, wyjazdy służbowe. Wczoraj odetchnęłam z ulgą i na prawdę poczułam błogi spokój po oznajmieniu Szefostwu o mojej ciąży - reakcja bardzo miło mnie zaskoczyła. Ograniczam poruszanie się po halach, gdzie jest wysoki poziom hałasu, pyły, chemia. W końcu mogę robić swoją pracę biurową, na którą normalnie nie miałam czasu :)
    Czekam jak na szpilkach na wtorek na badanie prenatalne, żeby dowiedzieć się z kim mamy do czynienia.
    Clexane jest podawane na rozrzedzenie krwi. Ja przez 10 dni robiłam sobie zastrzyki, których nazwy teraz nie pamiętam. Ale tego typu leki są stosowane na podtrzymanie ciąży.
    Agnella uważam, że skoro tak często miewasz bóle powinnaś o tym niezwłocznie powiedzieć lekarzowi.
    Pozdrawiam, w ten piękny, słoneczny dzień.

ewulek lubi tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Clexane masz po refundacji? Ja brałam w wcześniejszej ciąży a teraz kiedy już nie jest refundowany to biorę zamiennik.

Tak, jest nadal refundowany, ale mimo refundacji droższy niż zamiennik - Clexane ok. 35 za opakowanie, a Neoparin chyba poniżej 10.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella, dziś już lepiej, ból typowo miesiączkowy odpuścił póki co, a zamienił się w ciągnięcie w pachwinach i ten już mniej mnie niepokoi, bo zdarzał się wcześniej.
    Dziewczyny a nadal macie większe i bolesne piersi?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja biorę neoparin.

• Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które znają już płeć lub pamiętają sytuacje z poprzednich ciąż. Czy gin pytał czy chcecie znać płeć? Czy od razu powiedział bez pytania?
    My oczywiście chcemy poznać płeć ale chcielibysmy poznać razem z całą rodziną i żeby napisala nam na kartce
    Nie wiem czy oglądałyście filmiki gender reveal? :) Ale właśnie coś takiego planujemy-po amerykańsku :D no i myślę czy gdybym zapomniała poinformować to czy zepsuje mi niespodziankę? :p

A tak wgl to wróciły mdłości..13 tydzień i znów się męczę haha :( masakra..

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:31

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My płeć poznamy za jakieś 2 tygodnie razem z wynikami testu Panorama. Chyba, że lekarz dojrzy coś wcześniej na usg za 12 dni ;)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Ruth jestem w stanie sobie wyobrazić to co się działo u ciebie :P
    Ja miałam zleconą krzywą teraz przez podwyższony cukier na czczo.
    Trochę mnie zmulilo ale dałam radę. Za to tylko jak przyszłam do domu dałam upust emocjom hahaha i poprzytulalam się z kibelkiem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 09:45

Ruth lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ