X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czekam na wizytę pod gabinetem :) gratuluję dobrych wieści i super fotki <3

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt. Też dziś idę. Dopiero przed 17tą, więc jeszcze się naczekam.
    Jeśli chodzi o badania ginekologiczne, to z tego co pamiętam, na pewno zawsze miałam jedno na trymestr, może więcej, ale nie na każdej wyzycie. Usg na każdej wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Acha dziewczyny, mam jeszcze jedno pytanko- czy Wam ginekolodzy badają też piersi?
    Ja zarówno teraz jak w poprzedniej ciąży na wizycie w 10/11 tc miałam takie badanie i wyglądało to tak, że byłam badana na fotelu i jak na nim leżałam to doktor kazał mi jeszcze dźwignąć do góry stanik, bo powiedział, że sprawdzimy piersi... Czułam sie mega dziwnie- leże na fotelu z rozstawionymi nogami a chłop mi maca cycki...:D Na szczęście tylko raz na całą ciąże tak ostatnio było;).
    Mi jeszcze ginekolog piersi nie badał.

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po wizycie .
    U nas wszystko w porządku maleństwo ma 83 mm od główki do pupy :)

Zdjęcia nie wklejam bo wyszło takie byle jakie maluch tak fikal że szok hihi . Nie chciał ładnie zapozowac haha .

zielonooka7, Arga, Wonderland, Marya, tomania2806, A_n_k_a_80, klarunia1978, Anitka201 lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam jak raz poszlam do gin z problemem wydzieliny z jednej piersi. Kazal mi pokazac piersi i probowal mi to wycisnac... Jezuuu jak ja sie czulam, zazenowanie to zbyt malo chyba ;) Ogolnie to to badanie bylo duzo bardziej krepujace niz badanie podwozia, co juz jest rutyna ;) Nigdy nie zapomne tego wstydu heh

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie wszystko ok. Maleństwo ma 52 mm,tetno 173 / min. I teraz czekamy na piątek na USG genetyczne. A i niespodzianka lekarz stwierdził a że na 90 % chłopiec. Ale specjalnie nie przywiązuje się do tej informacji bo myślę że to USG u mojej lekarz nie ma tak dobrych parametrów, jak to w piątek genetyczne, po drugie
    To jest jeszcze wczesna ciąża i oko lekarza może się mylić. A ja naprawdę ucieszę się z każdej płci, po pewnych przejściach człowiek marzy o tym żeby tylko Dzidziuś był zdrowy.

Pysiaczek89, Arga, witaminkab, Wonderland, Tròjka, Marya, A_n_k_a_80, KochamSłońce lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty, Mała Mi, ja mam przeczucia, że Wasze maleństwa będą zdrowe, teraz to przejściowa sytuacja, że tak to ujmę.
    Dziewczyny, super, że po wizytach wszystko dobrze :-) Dużo dziś mamy wizyt na forum :-)
    Powodzenia kolejnych Dziewczynom, będzie dobrze.
    Malka, super zdjęcie maluszka.
    Ale sporo chłopczyków na forum :-) Naprawdę coś w tym jest, ze sporo płci męskiej się rodzi, u męża w rodzinie 4 chłopaków, u mojego brata tez synek. Chyba wojna idzie jak to mówią, że muszą rodzić się chłopcy. Ja sama już się nastawiłąm na pisiaczka...Zobaczymy.
    Tomania, współczuję teściówki, ja mam nie lepszą ;-) Czytałaś pewnie jaka była zła, że po łyżeczkowaniu biorę silny antybiotyk i nie mogę zaraz być w ciąży. I że ta wada serca dziecka na pewno nie od jej syna, u niej w rodzinie żadnych wad czy poronień, absolutnie nie było. A potem się okazało, że babcia męża urodziła chore dziecko, które zmarło po porodzie, ciocia 3 razy poroniła, ktoś tam jeszcze. Po co być taką hipokrytką. U mnie mama tez poroniła. Potem się doczekała 3.
    Dziś mi wypomniała ciąże z córcią, że te plamienia to nie był krwiak, ale jestem niewydelikacona i za słaba na ciążę, mam słabą macica itp.
    Inne kobiety ciężko pracują, dźwigają, a ja już na L4 byłam w swojej pracy wtedy i teraz, taka delikatna. Tylko, że jakoś w ciążach się nie oszczędzam, może jak u córci był krwiak to przez parę tygodni bałam się, ale nie leżałam. Akurat dziś byli kochani staruszkowie, dobrze, że już pojechali ;-)
    U mnie najgorzej mąż jedynak, także wiadomo jak to jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 14:31

• Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Betty, Mała Mi, ja mam przeczucia, że Wasze maleństwa będą zdrowe, teraz to przejściowa sytuacja, że tak to ujmę.
    Dziewczyny, super, że po wizytach wszystko dobrze :-) Dużo dziś mamy wizyt na forum :-)
    Powodzenia kolejnych Dziewczynom, będzie dobrze.
    Malka, super zdjęcie maluszka.
    Ale sporo chłopczyków na forum :-) Naprawdę coś w tym jest, ze sporo płci męskiej się rodzi, u męża w rodzinie 4 chłopaków, u mojego brata tez synek. Chyba wojna idzie jak to mówią, że muszą rodzić się chłopcy. Ja sama już się nastawiłąm na pisiaczka...Zobaczymy.
    Tomania, współczuję teściówki, ja mam nie lepszą ;-) Czytałaś pewnie jaka była zła, że po łyżeczkowaniu biorę silny antybiotyk i nie mogę zaraz być w ciąży. I że ta wada serca dziecka na pewno nie od jej syna, u niej w rodzinie żadnych wad czy poronień, absolutnie nie było. A potem się okazało, że babcia męża urodziła chore dziecko, które zmarło po porodzie, ciocia 3 razy poroniła, ktoś tam jeszcze. Po co być taką hipokrytką. U mnie mama tez poroniła. Potem się doczekała 3.
    Dziś mi wypomniała ciąże z córcią, że te plamienia to nie był krwiak, ale jestem niewydelikacona i za słaba na ciążę, mam słabą macica itp.
    Inne kobiety ciężko pracują, dźwigają, a ja już na L4 byłam w swojej pracy wtedy i teraz, taka delikatna. Tylko, że jakoś w ciążach się nie oszczędzam, może jak u córci był krwiak to przez parę tygodni bałam się, ale nie leżałam. Akurat dziś byli kochani staruszkowie, dobrze, że już pojechali ;-)
    U mnie najgorzej mąż jedynak, także wiadomo jak to jest.
    Ja słyszałam, że to dziewczynki na ciężkie czasy się rodzą bo mają większe szanse na przeżycie.
    A tak na prawdę rodzi się podobna ilość chłopców co dziewczynek ;-)

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja muszę nosić młodą na spacerach. Nie długo ale jednak to prawie 12 kg. Teraz jeszcze jest łatwo bo mogę ją na biodrze oprzeć a jak będę mieć większy brzuch to mi cały świat zasłoni.

age.png
  • BettyCatriona Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety- żaden lekarz nie chce patrzeć na nasze dokumenty gdy pacjentka nie jest obecna. Więc umowie wizytę i polecę jakoś po niedzieli żebym miała czas na spakowanie i znalezienie bezpośredniego lotu.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

w4sq9n733eq67vqu.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Betty super, że udało się to załatwić! klarunia1978 jeśli potwierdzi się to na następnych badaniach to gratuluję chłopca ;)
    Ja właśnie sprawdzam w internecie wyniki krwi, które robiłam i w morfologii mam za mało: bazofile oraz eozynofile (cokolwiek to jest) cukier 82 więc raczej dobrze ;) zobaczymy co w TSH wyjdzie..

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Już po wizycie wszystko ok. Maleństwo ma 52 mm,tetno 173 / min. I teraz czekamy na piątek na USG genetyczne. A i niespodzianka lekarz stwierdził a że na 90 % chłopiec. Ale specjalnie nie przywiązuje się do tej informacji bo myślę że to USG u mojej lekarz nie ma tak dobrych parametrów, jak to w piątek genetyczne, po drugie
    To jest jeszcze wczesna ciąża i oko lekarza może się mylić. A ja naprawdę ucieszę się z każdej płci, po pewnych przejściach człowiek marzy o tym żeby tylko Dzidziuś był zdrowy.

też mam w piątek prenatalne. Przyspieszone z wtorku 12.12.17 :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:

Klarunia spory ten twój maluch. U mnie ma 4,5cm. USG pokazuje że to 11t2d a u Ciebie? Przy tej wielkości to maluch podgonił trochę chyba co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:04

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Super gratuluję synka :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

• lilek Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty - świetnie, że masz siłę działać, nie przestaję trzymać kciuków!

Emisia, welonka, Agnella - plamienia mam kawa z mlekiem,ew lekko brunatne, ewidentnie stara krew. Nie mam nadzerki, krwiakow, nic sie nie odkleja. Trzech lekarzy nie znalazlo przyczyny, wiec staram sie myslec pozytywnie, ale w poprzednich ciazach plamienia zwiastowaly poronienie, z tym ze teraz trwaja juz kilka tygodni i na razie nic sie nienwydarzylo. Biore 3x lutke. Mozliwe, ze kosmowka nisko, zobaczymy jutro jak sytuacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 15:31

• welonka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:) dziewczyny ale wam zazdroszczę ze możecie oglądać swoje maluszki i wiecie ze wszystko jest dobrze. Ja juz ponad miesiąc nie widziałam :( dzisiaj na obchodzie odniosłam wrażenie ze juz nie maja pomysłu na moje uporczywe plamienia wymaz mi powtarzają to juz 3w ciąży i dwa pierwsze prawidłowe . Czekam na wyniki wymazu jesli wyjdą dobrze ide na rozmowę do ordynatora jesli nie będzie mial nic konkretnego do powiedzenia i powie ze trzeba czekać to stad wychodzę. Juz nie mam sil nawet nie wiem co z dzieckiem:(

age.png
  • Hefe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka to jest jedyny szpital w okolicy? Może gdybyś z niego wyszła i poszła do ginekologa związanego nie z tym ale innym szpitalem może byś się dowiedziała coś innego albo więcej? Współczuje Ci takiej w sumie bezczynności... bo szpital to nic przyjemnego jeszcze tak długo jak Ty już tam jesteś... Nie robili Ci od miesiąca USG, żeby spr czy z maluszkiem wszystko dobrze?

Aniołki ♡♡
    01.06.17 12tc [*]
    30.12.17 16tc [*]
    Inwersja chromosomu 7 u męża
    Zdrowa dziewczynka
    22.09.19
    qq87e6yduhlo9sl3.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:38

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Klarunia spory ten twój maluch. U mnie ma 4,5cm. USG pokazuje że to 11t2d a u Ciebie? Przy tej wielkości to maluch podgonił trochę chyba co?
    Tak galopuje pokazuje na 11+ 6, ale rzeczywiście 10 dni temu to było 9+4 i rzeczywiście wtedy USG też pokazywało dokładnie na ten termin i dł wynosiła wtedy 27 mm. Te nasze Maluszki widać, że rosną skokowo.
    Anna, Marya dziękuję zobaczymy w piątek co powie lekarz.
    Saraaaa super będziemy się wspierać na genetycznym.
    Buziaki kochane dziewczyny:)

malka lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe właśnie zrobiłam błąd bo pojechalam do szpitala w ktorym mój gin nie przyjmuje ,ale mając taki krwotok jechałam tam gdzie najbliżej. Moj gin sam sid dziwi ze tyle mnie tu trzymaja u nich szybko puszczają jak jest dobrze z nakazem leżenia. Czekam na wynik wymazu i usg wyjdzie dobrze wychodzę. Usg mialam w tamtym tygodniu ale lekarz nie sprawdzał żadnych wymiarów tylko czy serce bije i czy kosmowka nie odkleja się .

age.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ