CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
anna23 wrote:Ja jestem pyskata i agresywna szczególnie wobec takich służb :p więc lepiej dla nich żeby siedzieli na dupie
Byłam na l4 trzy miesiące na depreche, bo szef sie do mnie dobierał..wiecie jak wyglądała komisja? Facet kazał mi się rozebrać od pasa w dół, po czym się zaśmiał i poprawił, że od pasa w górę. Zmierzył ciśnienie i podziękował..także to wszystko jest o kant dupy roztrzaśWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 15:28
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Jak nie masz leżącego zwolnienia, to przecież w ramach relaksu możesz nawet chcieć sobie wypocząć i jod nad morzem powdychac i też nikt nie ma prawa się przyczepić.
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
Gdybym była porządna:)
:)przy poprzednich ciażach a miałam zwolnienie od 3,4 miesiąca nikt nigdy mnie nie skontrolował.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny,
Byłam dziś na wizycie, kłucie w macicy może być normalne. U mnie wygląda na to, że macica się powiększa bo szyjka długa i zamknięta. Aczkolwiek nie lekceważcie tego, zawsze mówcie ginowi o takich objawach, bo kłucie może być oznaką infekcji, albo rozwarcia szyjki, więc pilnujcie tego.
Kalendarz belly pokazuje mi, że od niedzieli już powinnam zacząć czuć ruchy dziecka, no czekam, czekam i nie mogę się doczekać
A jak tam u Was?
Czuć cos? -
Dziewczyny ja mogę uprzedzić z doświadczenia, miałam tydzień temu kontrole. Panie weszły, musiałam się podpisać i poszły.
Zaczęłam się po tym orientować jak to prawnie wyglada i już Wam mówię - mając l4 chodzące możesz iść na zakupy, do lekarza, apteki czy jakiś spacer, ale teoretycznie już nie mozesz iść do kina czy fitness. Ci jest durne, ale takie są zasady. Jeżeli masz zwolnienie chodzące a podczas kontroli Cię nie będzie zakładają sprawę, przysyłają pismo i masz tydzień żeby się wytłumaczyć gdzie byłeś jak cie nie było.
Co do wyjazdów - nie ma z tym problemu, ale trzeba do ZUSu złożyć oświadczenie że w tych i tych dniach będIesz pod tym adresem. -
nick nieaktualny
-
Leria to juz ten moment ze można wyczuwać ruchy malucha ?
Ja mam nadzieje ze po wyjściu ze szpitala nie wystawia mi zwolnienia leżącego.
Mialam badania pod kątem zakażenia ale cale szczęście wszystko dobrze tylko zlapalam grzybice pewnie od leków ale na to juz biorę nystatynę,i w końcu plamienia zmniejszają sie. -
welonka wrote:Leria to juz ten moment ze można wyczuwać ruchy malucha ?
Ja mam nadzieje ze po wyjściu ze szpitala nie wystawia mi zwolnienia leżącego.
Mialam badania pod kątem zakażenia ale cale szczęście wszystko dobrze tylko zlapalam grzybice pewnie od leków ale na to juz biorę nystatynę,i w końcu plamienia zmniejszają sie.
Od 16 tygodnia wg belly kalendarza, czyli od skończonego 15 tygodnia
Dziwne, że skoro faszerowali Cię tyloma lekami to nie dali Ci żadnego probiotyku?!
SZOK! -
Ja, gdybym zapomniala ze jestem w ciazy, to czuje sie i wygladam jak przed okresem. Wszyscy mi mowia, ze na sto procent bedzie dziewczynka, to chyba lustro mowi prawde. Od kilku dni zaczely mi sie sny. Bo od poczatku ciazy nie mialam wcale. Dzisiaj snila mi sie wojna i napad Niemcow na moj dom... Gorsze niz najgorszy horror... Macie tez tak ze chce Wam sie spac a jak sie polozycie to nie mozecie zasnac?
-
KochamSłońce wrote:Ja, gdybym zapomniala ze jestem w ciazy, to czuje sie i wygladam jak przed okresem. Wszyscy mi mowia, ze na sto procent bedzie dziewczynka, to chyba lustro mowi prawde. Od kilku dni zaczely mi sie sny. Bo od poczatku ciazy nie mialam wcale. Dzisiaj snila mi sie wojna i napad Niemcow na moj dom... Gorsze niz najgorszy horror... Macie tez tak ze chce Wam sie spac a jak sie polozycie to nie mozecie zasnac?
I to często! -
KochamSłońce wrote:Ja, gdybym zapomniala ze jestem w ciazy, to czuje sie i wygladam jak przed okresem. Wszyscy mi mowia, ze na sto procent bedzie dziewczynka, to chyba lustro mowi prawde. Od kilku dni zaczely mi sie sny. Bo od poczatku ciazy nie mialam wcale. Dzisiaj snila mi sie wojna i napad Niemcow na moj dom... Gorsze niz najgorszy horror... Macie tez tak ze chce Wam sie spac a jak sie polozycie to nie mozecie zasnac?
-
U mnie w pierwszym trym cala twarz posypana krostami teraz w końcu zaczyna wyglądać normalnie:d leżały ze mną dziewczyny mówiły ze byly wysypane cala ciążę przepadały za słodkim i maja synów:)
Tez mam tak z tym spaniem ,ale padam godzina20 półgodziny snu i czuje sie juz jak nowa narodzona :dWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:39
-
welonka wrote:U mnie w pierwszym trym cala twarz posypana krostami teraz w końcu zaczyna wyglądać normalnie:d leżały ze mną dziewczyny mówiły ze byly wysypane cala ciążę przepadały za słodkim i maja synów:)
Ja słyszałam, że po trądziku najlepiej poznać, że masz syna.
Mówią, że chłopiec dodaje urody: i tak i nie, ale trądzik to w większości przypadków oznaka syna. Na twarzy jak na twarzy, ale jak masz go na plecach czy nogach to możesz być pewna
A wszystko to... przez TESTOSTERON, który produkuje organizm chłopca
A urody dodaje, bo włosy stają się dzięki niemu mocniejsze i gęstsze (podobno) -
Prenatalne wyszły dobrze. Dzidzia rośnie wszystko ok. Płeć nieznana. Wyniki papa w pon. Nt 1.3 to chyba dobrze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 16:46
welonka, Arga, malka, pilik, Marya, A_n_k_a_80, witaminkab lubią tę wiadomość
-
moze w poniedziałek wyślą mnie na usg to podpytam lekarza czy widac co tam miedzy nóżkami jest :d ja tez od początku czuje ze będzie chłopak a kazdy mówi ze dziewczyna
zobaczymy czy intuicja mnie nie myliła.
Mam takie pytanie plytki krwi macie w normie?bo mi bardzo skakają -
Sarrrra wrote:Prenatalne wyszły dobrze. Dzidzia rośnie wszystko ok. Płeć nieznana. Wyniki papa w pon. Nt 1.3 to chyba dobrze ?