X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Tak, mam w domu Amotax w syropie, podam małej. Chyba nie będę na żaden SOR jechać. Mam nadzieję, że podziała na drogi moczowe. Raczej ten antybiotyk ma wszechstronne działanie.
    Jak chłopczyk to świetnie, siostrzyczki zaopiekują się maluszkiem. Jak na 90% to pewnie tak będzie i raczej na bank :)
    Ja już myślę o 3 ciąży, haha, metoda na chłopczyka. Do pomocy bedę miaął już dwie dziewuszki ;-)
    Ale wiem jedno - mnie zawsze brakowało siostry, moja ma siostrę i super więź mimo że każda ma swoje życie.
    Nie martw się, Nt śliczne, kostka jest - wyniki będą pro forma, będzie dobrze.
    Naprawdę można i trzeba się cieszyć.
    Ja widzę po sobie jak zmartwienia czy obawy odbijają sie w człowieku. Tydzień przed usg byłam w sklepie ciążowym koło mojej kliniki. Zmierzyłam spodnie na brzusio, ale żeby tylko dobrać rozmiarówkę bez kupna - jak spojrzałam w lustro w przebieralni - O Matko, zmęczona i zasmucona kobiecina. Jak wyszłam w sobotę po udanym usg kupić te wybrane spodnie (bo i pewna ciąża i zdrowa) to w lustrze mimo niewyspania i brzydkiego odrostu promienna dziewczyna.
    Ciąża szybko zleci, trzeba się cieszyć z chwil. Jesteśmy pod kontrolą dobrych ginekologów, więc będzie dobrze.
    Jakie plany na nd?
    Na sor rzeczywiście się nie pchaj, stracisz pół dnia i jeszcze w poczekalni można coś gorszego złapać. Z tego co pamiętam amoxycylina ma bardzo szerokie spektrum dxialania, a przy trafionym antybiotyku zobaczysz, że jutro będzie o niebo lepiej.
    Dzisiaj w planach bajkowo: kocyk, sofa ja i najnowsza cześć Kamili Lackberg. Ale to tylko dziś tak różowo, najstarsze zadeklarowały ugotowanie obiadu, mężuś i najmłodsza na na treningach do 12.
    Ja też słabo kondycyjnie ostatnio jak weszłam do tkmax i chciałam zrobić hurtowe zakupy prezentowane, to po pół godzinie zrobiło mi się słabo i w końcu wyszłam. Wogole w tym roku nie mam jeszcze większość prezentów, a nigdy mi się to nie zdarzało.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny..czy tylko ja nie mam żadnych imion wybranych?? Zawsze chciałam mieć Lenke(o zgrozo rok po tym jak sie urodziła zrobił sie wysyp Len) i Filipka... teraz, nie mam pojęcia :-( może jak się dowiem jaka płeć to mnie natchnie ?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Dziewczyny..czy tylko ja nie mam żadnych imion wybranych?? Zawsze chciałam mieć Lenke(o zgrozo rok po tym jak sie urodziła zrobił sie wysyp Len) i Filipka... teraz, nie mam pojęcia :-( może jak się dowiem jaka płeć to mnie natchnie ?

U nas jest podział, że jak chłopak to M. wybiera imię, a jak dziewuszka to ja, aczkolwiek na prenantalnych lekarka powiedziała, że na jej oko to chłopak, więc mnie ta przyjemność jednak ominie, chociaż miałam jeden typ imienia, ale mimo wszystko, całkowicie odpuściłam i to M. się ekscytuje wyborem.

Marya lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    My mieliśmy wybrane chyba od kiedy się zaręczyliśmy więc jakieś 4 lata. Pewnie już przy drugim dziecku będzie problem ;)
    Są momenty kiedy naprawdę mój mąż się przydaje, bo sama bym jej nie dźwigła do wanny:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fda33347d404.jpg

pilik, klarunia1978, Agnella, Ruth, Kropka89 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth o basenie myśle, ale jestem uczulona na chlor i mam przewlekłe zapalenie zatok, boje się że basen mnie dobije... w ogóle strasznie mi się alergie nasiliły w ciąży, też tak macie? Podobno albo prawie znikają albo się nasilają...
    a co do imion - za mną od kilku dni chodzą różne, ogólnie staram się o tym jeszcze nie myśleć (ciagle strach że za wcześnie...) ale dla dziewczynki coś tam się kołacze (choć przeczuwam chłopca ;)) ale ogólnie nic konkretnego i nic wymarzonego od lat nie mam

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 12:09

atdcpiqv8drqss4a.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam konkretnych imion na tapecie, w domu mam Gabi, Maję i Alicję, więc musi pasować coś do tego zestawu:) poczekam na potwierdzenie co do płci i będę się zastanawiać. Od kilku lat miałam upatrzone imię Klara jako imię rzadkie i niszowe,ale teraz raczej odpada bo po Lewandowski CH, znając życie pół świata będzie się tak nazywa ło.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 lat, staraliśmy się dosyć długo bo prawie 2 lata. To moja pierwsza ciąża, a prawda jest taka że gdybym nie zmieniła lekarza to ciąży by nie było. Poprzednia pani ginekolog stwierdziła bezpłodność i tyle żadnych badań nic.

Dziewczyny od piątku mam taki problem, że twardnieje mi brzuch tak strasznie mogę dokładnie określić gdzie jest macica i tak kilkanaście razy dziennie. Jak już odpuści to taki ból przy spojeniu łonowym jest. Nie wiem co się dzieje, ale zaczyna mnie to martwić.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    Ja mam 27 lat, staraliśmy się dosyć długo bo prawie 2 lata. To moja pierwsza ciąża, a prawda jest taka że gdybym nie zmieniła lekarza to ciąży by nie było. Poprzednia pani ginekolog stwierdziła bezpłodność i tyle żadnych badań nic.

Dziewczyny od piątku mam taki problem, że twardnieje mi brzuch tak strasznie mogę dokładnie określić gdzie jest macica i tak kilkanaście razy dziennie. Jak już odpuści to taki ból przy spojeniu łonowym jest. Nie wiem co się dzieje, ale zaczyna mnie to martwić.

Z twardnieniem brzucha przed 20 tygodniem jest jak z plamieniem i krwawieniem - może być cokolwiek, ale lepiej pojechać na IP i sprawdzić.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy imiona wybrane zanim jeszcze zaszłam w ciąże, męskie imiona mojemu mężowi powiedziałam (chyba z 3) i kazałam wybrac i wybrał te, które tez chciałam wiec było bardzo łatwo :)

• madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek mam wizytę i nie wiem czy czekać czy jechać na IP.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziula9022 wrote:
    We wtorek mam wizytę i nie wiem czy czekać czy jechać na IP.

Zawsze lepiej pojechać i się dopytać niż jakby nie daj Boże coś się stało. Nawet jak się potkniesz i przewrócisz to są wskazania do przyjęcia na IP w celu sprawdzenia czy wszystko jest OK, a co dopiero przy twardniejącym brzuchu?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:41

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • malka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam za bardzo pomysłu na imię. Dla dziewczynki może jeszcze coś wybiorę ale dla chłopca kompletnie nic mi do głowy nie przychodzi. Zawsze chciałam Antek po moim dziadku, ale Antków teraz miliony. Ale jak już pisałam wcześniej będzie wojna jeśli będzie chłopak bo mój mąż chce Wojciecha juniora :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ruth o basenie myśle, ale jestem uczulona na chlor i mam przewlekłe zapalenie zatok, boje się że basen mnie dobije... w ogóle strasznie mi się alergie nasiliły w ciąży, też tak macie? Podobno albo prawie znikają albo się nasilają...
    a co do imion - za mną od kilku dni chodzą różne, ogólnie staram się o tym jeszcze nie myśleć (ciagle strach że za wcześnie...) ale dla dziewczynki coś tam się kołacze (choć przeczuwam chłopca ;)) ale ogólnie nic konkretnego i nic wymarzonego od lat nie mam
    Kochana na zatoki to tylko basen pomaga w moim przypadku:-) działa to mnie jak inhalacje. Oczywiście potem sucha głowa i czapa, żeby nie przewiać :-)tylko u mnie brak uchylenia na chlor :/
    Mnie właśnie poinformowały dzieciaki, że dziś mnie zabierają żebym się trochę poruszała:-P

Martwić się zaczynam bo widzę, że chudne, nogi ręce.. moja pupa, to już mąż zauważył-a do chudych nie należę :-P brzuch rośnie, cycki też, a reszta znika..o co chodzi?

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciąża po ok 2 latach starań, urodziłam jak miałam 31 lat. A druga na spontanie, skończyłam karmić w kwietniu potem chwilę uważaliśmy a potem odpuściliśmy, twierdząc co ma być to będzie i jest kruszynka.
    U nas w Holandii pada śnieg, córka ma drzemkę a potem lepimy bałwana :-D

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka u nas też Antek na tapecie po dziadku No ale właśnie, teraz tylu Antków... drugi dziadek Jurek, ale nie wiem czy bym chciała Jerzego...
    Ruth to dobrze masz!! Ja uwielbiam pływać, ale właśnie, trochę wody, leciutkie przewianie i masakra :( przy czym moje zatoki w takim stanie że miałam operacje, dwie punkcję, płukania, antybiotyki domiejscowe i jak odpuściłam basen to dużo lepiej jest jednak, a nie wyobrażam sobie zaostrzenia stanu teraz w ciąży bo bez leków bym oszalała...

Eunice za granicą po 40 teraz bardzo często kobiety mają pierwsze dziecko ;)... ale trzeba by zrobić na pewno podstawowe badania i może sobie pomóc.
    Ja znam dwie „wpadki” w podobnym wieku - jeden chłopiec zdrowy? Ale drugi z zd a niestety z wiekiem rośnie ryzyko dziecka z wadą chromosonalną :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 13:36

malka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę. Sama poszłabym z chęcią na basen :( Miałam plan zacząć chodzić na basen bądź na jogę dla ciężarnych od 2 trymestru, ale teraz po tym krwiaku chyba nie mam co ryzykować z jaką kolwiek aktywnością fizyczną.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Ruth Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Jak ja wam zazdroszczę. Sama poszłabym z chęcią na basen :( Miałam plan zacząć chodzić na basen bądź na jogę dla ciężarnych od 2 trymestru, ale teraz po tym krwiaku chyba nie mam co ryzykować z jaką kolwiek aktywnością fizyczną.
    Odbijesz sobie od lipca ;-) będzie przyjemniej się chodziło na basen ;-) tego nigdy nie przewidzimy co się stanie, a planować możemy ;-)

ja sobie obiecałam że tą trzecią ciąże spędzę w spokoju się nią ciesząc, bez ani jednej wizyty w szpitalu :-) także poki mogę korzystam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 14:02

zielonooka7 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny widze na tapecie temat staran i wieku. W pierwsza ciaze zaszlam majac 35lat po okolo roku staran. W druga majac 37lat nie pamietam bo specjalnie sie nie staralismy, ale jakos szybko poszlo. Udalo mi sie plynnie przejsc z UW po maciezynskim na drugie L4 ciazowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2017, 14:40

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ