CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje Ci za doprecyzowanie, wlasnie to mialam na mysli.malka wrote:Wybuch w Czarnobylu mógł mieć wpływ w największym stopniu na dzieci będące w brzuchach mam z rocznika 86 i ewentualnie początku 87.
A ten lek amerykański to talidomid. W małych dawkach sprzedawany jako lek nasenny bez recepty a w większych dawkach jako lek przeciwbólowy dla kobiet w ciąży z powikłaniami... Nie wiedzieli, że jedna forma tego związku jest lekiem, a druga bardzo silnym teratogenem. Niestety kobiety w ciąży bardzo chętnie z niego korzystały. -
Mnie boli przy kichaniu, a nawet jak za daleko wyciągnę nogę jak wysiadam z samochodu.Wiola259 wrote:Dziewczyny a mam do was pytanie boli was podbrzusze jak kichacie, kaszlecie?
Mój mąż stwierdził, że widzi najbardziej mój ból jak kichne i to wstrzymuje żeby było ciszej -
Admiralka, małami, hefe bardzo mi przykro:( jak inne dziewczyny jestem przerażona tym wszystkim co się u nas dzieje. To miały być czerwcowe szczęścia a nie nieszczęścia

Betty u Ciebie jest szansa i życzę Ci, żeby wszystko się dobrze skończyło! Trzymamy kciuki!
Welonka jak u Ciebie? -
Wonderland wrote:Nie do końca się z tym zgadzam. Najczęściej takie wady jak aberracje chromosomowe powstają losowo przez przypadkowy błędny podział komórek (albo na etapie powstawania komórek rozrodczych albo na etapie zapłodnienia). Niektóre czynniki, np. wiek i napromieniowanie mogą podnosić ryzyko, ale to nie jest tak, że jeśli młode osoby nie miałyby żadnego kontaktu z takimi czynnikami, to wszystkie podziały komórek byłyby ok. I nawet jeśli jedno dziecko było chore, to cała gromadka później jest całkowicie zdrowa. Oczywiście i niestety nie mamy na to wpływu...
a no może też być tak. nie znam się aż tak na tym, ale o czarnobylu i tym fosforze w Gdańsku trochę czytałam właśnie pod kątem nowotworów i wydaje mi się, że to niestety może mieć duży wpływ na nasze zdrowie

-
Mała Mi, Hefe, admirałka serce mi pęka jak to wszystko czytam. Ściskam was mocno:* tak bardzo mi przykro:((((
Oby to już był koniec tych złych wieści! Welonka czekam w stresie na dobre info od Ciebie.
Co do kichania to też mnie wtedy mega boli brzuch..

-
Dziewczyny, które borykają się z problemami, przesyłam Wam dużo wsparcia.
W maju moje serce rozpadło się na kawałki, ale parę miesięcy później znowu pojawiła się nadzieja... Trzymam kciuki, żeby i Wam się wszystko ułożyło. Jakkolwiek to teraz banalnie brzmi.
Aniołek [*] 9.05.2017 -
Wiola259 wrote:Dziewczyny a mam do was pytanie boli was podbrzusze jak kichacie, kaszlecie?
Mnie w sumie nie boli podbrzusze jak kicham lub kaszlę, ale czasem po prostu mnie boli i za jakiś czas przechodzi.
A macie bóle kości ogonowej i pośladka? Ja nie wiem czy to od niewygodnego materaca czy co, ale mnie tak strasznie boli, przy wstawaniu, kładzeniu, zmienianiu pozycji, nawet czasem jak siedzę albo właśnie jak kaszlnę.

11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Tak, mnie boli, taki dziwny ból promieniujący na całe pośladki czasem. Krzyż mnie bardzo w pierwszym trymestrze bolał, teraz już mniej, tylko jak za dużo chodzę.Alphelia wrote:Mnie w sumie nie boli podbrzusze jak kicham lub kaszlę, ale czasem po prostu mnie boli i za jakiś czas przechodzi.
A macie bóle kości ogonowej i pośladka? Ja nie wiem czy to od niewygodnego materaca czy co, ale mnie tak strasznie boli, przy wstawaniu, kładzeniu, zmienianiu pozycji, nawet czasem jak siedzę albo właśnie jak kaszlnę.
Alphelia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny...ja już zgłupiałam...

Jak robiłam badania na początku ciąży,moje TSH wynosiło 2,870.
Lekarz stwierdził,że to na granicy i zapisał Euthyrox 25mg 1xdziennie.
Po 4 tyg zrobiłam kolejne badanie,wyszło 3,410.
Lekarz zwiększył dawkę Euthyroxu do 50mg.
Po tygodniu wylądowałam w szpitalu i tam wynik wyszedł 1,980.
Wczoraj robiłam kolejne badanie i wynik to 4,020.
Lekarz zwiększył dawkę do 100mg,z zaleceniem kontroli po tygodniu.
Umówiłam się już do endokrynologa bo przestaję ufać mojemu ginowi i jestem w trakcie zmiany lekarza prowadzącego,ale wizytę mam dopiero na 3 stycznia.
O co tutaj chodzi???
Nic już nie kumam