X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze...kolejna z nas to przechodzi?! Pozostaje mi tylko życzyć Wam abyście były silne, nie traciły wiary...mogły znaleźć oparcie w najbliższych...

Welonka jak tam po wizycie? Odezwij się jak będziesz mogła :*

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Wybuch w Czarnobylu mógł mieć wpływ w największym stopniu na dzieci będące w brzuchach mam z rocznika 86 i ewentualnie początku 87.
    A ten lek amerykański to talidomid. W małych dawkach sprzedawany jako lek nasenny bez recepty a w większych dawkach jako lek przeciwbólowy dla kobiet w ciąży z powikłaniami... Nie wiedzieli, że jedna forma tego związku jest lekiem, a druga bardzo silnym teratogenem. Niestety kobiety w ciąży bardzo chętnie z niego korzystały.
    Dziekuje Ci za doprecyzowanie, wlasnie to mialam na mysli.

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Teqz ja pamiętam, że takie bóle miałam w miejscach, gdzie było maleństwo ;-)
    A domyślasz się czemu akurat ból w miejscu gdzie dziecko? Maleństwo uciska jakieś wnętrzności i dlatego boli?

• Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam do was pytanie boli was podbrzusze jak kichacie, kaszlecie?

• Ruth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    A domyślasz się czemu akurat ból w miejscu gdzie dziecko? Maleństwo uciska jakieś wnętrzności i dlatego boli?
    Myślę, że to chodzi o ucisk..jeślI nie zapomnę to w poniedziałek na wizycie spytam ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Baardzo hihi jak chce mi się kichnąć to najpierw się zginam w pół :-P

Wiola259 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Tak i to tak bardzo że nie mogę się wyprostować :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Wiola259 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki lekko mnie uspokoiłaś: )

• anna23 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:
    Mnie boli przy kichaniu, a nawet jak za daleko wyciągnę nogę jak wysiadam z samochodu.
    Mój mąż stwierdził, że widzi najbardziej mój ból jak kichne i to wstrzymuje żeby było ciszej

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Myślę, że to chodzi o ucisk..jeślI nie zapomnę to w poniedziałek na wizycie spytam ;-)
    Dzięki! Przypomnę Ci w niedzielę :D

Ruth lubi tę wiadomość

• Nadi17 Koleżanka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka, małami, hefe bardzo mi przykro:( jak inne dziewczyny jestem przerażona tym wszystkim co się u nas dzieje. To miały być czerwcowe szczęścia a nie nieszczęścia :(

Betty u Ciebie jest szansa i życzę Ci, żeby wszystko się dobrze skończyło! Trzymamy kciuki!

Welonka jak u Ciebie?

06.06.18 ❤❤
    73nop04.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Nie do końca się z tym zgadzam. Najczęściej takie wady jak aberracje chromosomowe powstają losowo przez przypadkowy błędny podział komórek (albo na etapie powstawania komórek rozrodczych albo na etapie zapłodnienia). Niektóre czynniki, np. wiek i napromieniowanie mogą podnosić ryzyko, ale to nie jest tak, że jeśli młode osoby nie miałyby żadnego kontaktu z takimi czynnikami, to wszystkie podziały komórek byłyby ok. I nawet jeśli jedno dziecko było chore, to cała gromadka później jest całkowicie zdrowa. Oczywiście i niestety nie mamy na to wpływu...

a no może też być tak. nie znam się aż tak na tym, ale o czarnobylu i tym fosforze w Gdańsku trochę czytałam właśnie pod kątem nowotworów i wydaje mi się, że to niestety może mieć duży wpływ na nasze zdrowie :(

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka,
    Daj znać co tam u Was? Jak wizyta w Łodzi?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, Hefe, admirałka serce mi pęka jak to wszystko czytam. Ściskam was mocno:* tak bardzo mi przykro:((((

Oby to już był koniec tych złych wieści! Welonka czekam w stresie na dobre info od Ciebie.
    Co do kichania to też mnie wtedy mega boli brzuch..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Lilkowo Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które borykają się z problemami, przesyłam Wam dużo wsparcia.
    W maju moje serce rozpadło się na kawałki, ale parę miesięcy później znowu pojawiła się nadzieja... Trzymam kciuki, żeby i Wam się wszystko ułożyło. Jakkolwiek to teraz banalnie brzmi.

oar83e3kxtduyvis.png

Aniołek [*] 9.05.2017
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle nieszczęścia na raz. Płakać się chce i serce pęka. Życzę wam dziewczyny, aby szczęście szybko do was wróciło. Dużo siły.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola259 wrote:

Mnie w sumie nie boli podbrzusze jak kicham lub kaszlę, ale czasem po prostu mnie boli i za jakiś czas przechodzi.

A macie bóle kości ogonowej i pośladka? Ja nie wiem czy to od niewygodnego materaca czy co, ale mnie tak strasznie boli, przy wstawaniu, kładzeniu, zmienianiu pozycji, nawet czasem jak siedzę albo właśnie jak kaszlnę.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • teqz Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Mnie w sumie nie boli podbrzusze jak kicham lub kaszlę, ale czasem po prostu mnie boli i za jakiś czas przechodzi.

A macie bóle kości ogonowej i pośladka? Ja nie wiem czy to od niewygodnego materaca czy co, ale mnie tak strasznie boli, przy wstawaniu, kładzeniu, zmienianiu pozycji, nawet czasem jak siedzę albo właśnie jak kaszlnę.
    Tak, mnie boli, taki dziwny ból promieniujący na całe pośladki czasem. Krzyż mnie bardzo w pierwszym trymestrze bolał, teraz już mniej, tylko jak za dużo chodzę.

Alphelia lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam forum. Tyle smutnych wieści, aż mi się płakać chce. Tak bardzo Wam współczuję to straszne, że musicie przez to przechodzić.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...ja już zgłupiałam... :(
    Jak robiłam badania na początku ciąży,moje TSH wynosiło 2,870.
    Lekarz stwierdził,że to na granicy i zapisał Euthyrox 25mg 1xdziennie.
    Po 4 tyg zrobiłam kolejne badanie,wyszło 3,410.
    Lekarz zwiększył dawkę Euthyroxu do 50mg.
    Po tygodniu wylądowałam w szpitalu i tam wynik wyszedł 1,980.
    Wczoraj robiłam kolejne badanie i wynik to 4,020.
    Lekarz zwiększył dawkę do 100mg,z zaleceniem kontroli po tygodniu.
    Umówiłam się już do endokrynologa bo przestaję ufać mojemu ginowi i jestem w trakcie zmiany lekarza prowadzącego,ale wizytę mam dopiero na 3 stycznia.
    O co tutaj chodzi???
    Nic już nie kumam :(

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ