CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
welonka wrote:Ja nie moge wypowiedzieć sie na ten temat bo praktycznie od poczatku ciazy mamy zakaz
Dziewczyny potrzebuje pomocy w szpitalu po tych wszystkich lekach nabawiłam sie grzybicy dlugi czas stosowałam nystatynę dwa tygodnie temu odstawiłam przez ten czas byl spokój a dzisiaj juz czuje ze cos sie zaczyna nie chce czekać do wizyty możecie polecić jakis dobry probiotyk ginekologiczny który spokojnie moge stosować w ciazy i czy moge zewnątrz stosować maść CLOTRIMAZOLUM?
A co do probiotyku - lactovaginal. Same dobre opinie słyszęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 10:46
-
welonka wrote:Ja nie moge wypowiedzieć sie na ten temat bo praktycznie od poczatku ciazy mamy zakaz
Dziewczyny potrzebuje pomocy w szpitalu po tych wszystkich lekach nabawiłam sie grzybicy dlugi czas stosowałam nystatynę dwa tygodnie temu odstawiłam przez ten czas byl spokój a dzisiaj juz czuje ze cos sie zaczyna nie chce czekać do wizyty możecie polecić jakis dobry probiotyk ginekologiczny który spokojnie moge stosować w ciazy i czy moge zewnątrz stosować maść CLOTRIMAZOLUM?
Ja ostatnio dostałam clotrimazol w czopkach i zewnętrznie maść (tylko trochę na wierzch) bo już w 2 trymestrze to jest ok. Na lepsza florę w ogóle tez stosowałam lactovaginal, ale ostatnio lekarz polecił mi MediVag w żelu mówiąc że ten żel to od razu jest kwas mlekowy, bez otoczki kapsułki i dzięki temu nie trzeba czekać aż kapsułka się rozpuści tylko działa od razu. Koszt to około 30 zł za kurację gdzie jest 6 sztuk takich aplikatorów z żelem. Moze to tez przyniesie ulgę u Ciebie (można to stosować tez zapobiegawczo, oraz równolegle przy antybiotykoterapii) Ja narazie zużyłam dwa aplikatory i jest całkiem ok. -
Kropka89 wrote:Leira, teqz,
bardzo możliwe że to będzie na wizycie, rzeczywiście mój lekarz ma USG i robił mi prenatalne więc może do tego połówkowego taki sprzęt tez wystarczy. Mówił coś jeszcze o echo serca, ale to też może jakoś później? Chociaż ja bym się czuła spokojniej jakby mi powiedział po prostu: połówkowe robimy tez tu. Ale wierzę że tak jak mówicie pewnie to będzie na wizycie.
Aha i wizyta 15 stycznia no to zobaczymyja mam połówkowe w 23cim tygodniu, wiec masz sporo czasu!
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Axana wrote:Marti bardzo mi przykro
Cichyszept trzymam kciuki żeby się u Was dobrze skończyło
Mam pytanie do dziewczyn, które już mają jakieś doświadczenie w tym temacie i używają lub używały w poprzedniej ciąży adaptera do pasów bezpieczeństwa w samochodzie. Czy sprawdziło się u Was to rozwiązanie? Wiem, że ciężarna pasów zapinać nie musi, ale jednocześnie mniejsze ryzyko że coś się stanie poważnego jak zapięte będą. Rozważam zakup BeSafe jak poniżej, macie jakieś opinie na jego temat?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37a48f226364.png
Dziękuję za wszelkie opinie -
Anitka201 wrote:Axana ja w czasie 1 ciazy miałam kilka kontroli policji i za każdym razem (jak byłam wyżej w ciazy) miałam zapięte pasy ale przekładalną tylko pas poprzeczny, ten dolny, który przechodzi pod brzuchem miałam za plecami. Ogolnie pasy były ciagle zapiete jak wchodziłam do auta przekładalną tylko pas poprzeczny. Nie wiem czy zrozumiałe wytłumaczyłam
za każdym razem policjanci zwracali uwagę ze dobrze ze mam tak zapięte pasy. Ja adapterów nie kupowałam. Słyszałam ze nie są do końca wygodne i tez trzeba je umiejętnie zapiać.
Na jazdę bez pasów bym się nie zdecydowała -
Dzieki dziewczyny wiem ze probiotyk nie pomoże ale troche wzmocni florę zanim dostane sie do jakiegoś lekarza bo wizytę mam dopiero 24stycznia a teraz moj lekarz gdzies mial wyjeżdżać i musze poszukać jakiegoś innego. Jesli ide do innego lekarza prywatnie np z infekcja to on musi to odhaczyć w mojej karcie ciazy ? Bo na nfz wiem ze musi za każdym razem .
-
welonka wrote:Dzieki dziewczyny wiem ze probiotyk nie pomoże ale troche wzmocni florę zanim dostane sie do jakiegoś lekarza bo wizytę mam dopiero 24stycznia a teraz moj lekarz gdzies mial wyjeżdżać i musze poszukać jakiegoś innego. Jesli ide do innego lekarza prywatnie np z infekcja to on musi to odhaczyć w mojej karcie ciazy ? Bo na nfz wiem ze musi za każdym razem .
-
Sarrrra wrote:dziewczyny co bierzecie na ból głowy ale taki zatokowy ? wiem, ze był juuż wątek nie umiem go znaleźć
-
Kropka moje ostatnie inhalacje skończyły się nad toaletą
hahaha nigdy w życiu więcej blee
Dziewczyny czy któraś z Was na problem z rozchodzeniem się spojenia?? Kurde..dopadlo mnie. Nie wiem jak ja będę dochodzić do siebie po tej cc, jak przeleze w większości te 9 miesięcy:-( chyba mnie dopada blue monday.. -
Ruth wrote:Kropka moje ostatnie inhalacje skończyły się nad toaletą
hahaha nigdy w życiu więcej blee
Dziewczyny czy któraś z Was na problem z rozchodzeniem się spojenia?? Kurde..dopadlo mnie. Nie wiem jak ja będę dochodzić do siebie po tej cc, jak przeleze w większości te 9 miesięcy:-( chyba mnie dopada blue monday..oby nie było gorzej. Ja też mam ciężki poniedziałek eh
-
Arga wrote:Mdłości mi wróciły to ze zgagą eh. Nic mi się nie chce a dziś urodziny młodej. Dobrze, że impreza była wczoraj bo bym nie dała rady.
-
klarunia1978 wrote:Witaj, w elitarnym:) klubie, moje mdłości nie ustały od początku:(
To i ja się zapisuję do klubuMnie takie regularne mdłości przeszły dopiero tydzień temu, ale wciąż są dni że mnie mdli, np. wczoraj, a ostatni raz nad porcelaną wisiałam ze 4 dni temu...