CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam od gina. Wszystko ok maluch rośnie, niestety łożysko cały czas wchodzi na ujście szyjki, przez co mam ograniczyć współżycie (damn it!!) I liczymy na to, że łaskawie się podniesie. Ale ja już mam doła. Bardzo nie chce cięcia cesarskiego...w dzieciństwie miałam dość poważna operacje na jelitach i mam mega bliznę. Ginka boi sie, że tam w środku jest pożoga i pełno zrostów, a są na bank...no więc tak...
A z dziewczynki chyba zrobił się chłopak chociaż też tak do końca nie było widać. Wiec czekam na potwierdzenie do połówkowegojuż słyszę komentarze ludzi "o matko 3 chlopak" tak jakby płeć dziecka można było sobie wybrać...
Pysiaczek89, zielonooka7 lubią tę wiadomość
-
teqz wrote:Mówienie, ze pójdzie się na policję bo ktoś nas oszukał jest czynem zabronionym? Niby dlaczego?
straszenie, że jak nie zapłacisz to złoze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (vide: pójde na policje) . Tak jest w kodeksie karnym. nie można staszyc nikogo postępowaniem karnym. Można poinformować o tym ale nie straszyć. To są groźby . art. 115 par. 12 k.k. w zw. z art. 190 k.k.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 12:29
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:najpierw wezwij ich o przesłanie Ci tych ubrań pod rygorem odstąpienia od umowy i żądania zwrotu wpłaconych pieniędzy. Daj im 3 dni. Potem napisz do nich że oświadczasz, ze od umowy odsteppujesz i wzywasz ich do zapłaty tej kwoty. Daj im na zwrot kasy kolejne 3 dni.
Możesz dac im do zrozumienia, że czujesz się oszukana ale nie strasz ich policją na piśmie w sensie, ze jak Ci nie dadzą spodni lu kasy to pójdziesz na policje bo to jest czyn zabronionyTam dawaja dobre rady
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:straszenie, że jak nie zapłacisz to złoze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (vide: pójde na policje) . Tak jest w kodeksie karnym. nie można staszyc nikogo postępowaniem karnym. Można poinformować o tym ale nie straszyć. To są groźby . art. 115 par. 12 k.k. w zw. z art. 190 k.k.
I co osoba otrzyma pismo i zglosi, ze dostala grozbe o mozliwosc zgloszenie sprawy na policje? No sory, ale watpie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 12:37
-
Tegz, chciałam wlaśnie napisac o tych kłótniach, wczoraj przejechali moi rodzice zaopiekować się córcią, bo wizytę u tego specjalisty miałam po 18, chciałam, aby mąz był, bo ani razu jeszcze na usg nie był...a czepia się mnie, że zabijam dziecko skoro z takim łożyskiem nie położyłam się do szpitala, że byłam na SORze, ale z niego uciekłam.....jak mąz zaczął awanturę przy mojej mamie i tacie, jak zaczęliśmy się drzeć....U nas codziennie kłótnie, wypominania...Już jestem tym zmęczona, fakt, że ja w sumie najczęściej zaczynam, nie wiem,strasznie we mnie buzuje...
-
Sarrrra wrote:straszenie, że jak nie zapłacisz to złoze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa (vide: pójde na policje) . Tak jest w kodeksie karnym. nie można staszyc nikogo postępowaniem karnym. Można poinformować o tym ale nie straszyć. To są groźby . art. 115 par. 12 k.k. w zw. z art. 190 k.k.
-
Marya wrote:To nie jest czyn zabroniony. Polecam jeszcze napisac na www.forumprawne.org
Tam dawaja dobre rady
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:26
-
Marya wrote:A nie wydanie rzeczy? To jest przestepstwo, ktore nalezy zglaszac na policje.
I co osoba otrzyma pismo i zglosi, ze dostala grozbe o mozliwosc zgloszenie sprawy na policje? No sory, ale watpie... -
teqz wrote:Wybacz, ale jak ktoś mnie oszuka i mu powiem, ze pójdę z tym na policję to nie jest straszenie, tylko informowanie. Jesteś prawnikiem, ze masz pewność? Bo chyba niestety coś zle zrozumiałaś z kodeksu karnego. Zreszta jakbym kogoś straszyła, ze go zabije to to jest groźbą, a nie ze pójdę na policję
[/QUOT
poinformowanie o tym że czuję się oszukana i posiadam prawo do tego że mogę iść z tym na policję aby to zbadali nie jest straszeniem. Straszenie jest zdanie typu jeśli do 7 dni mi nie zapłacidzie pójdę na policję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:35
-
Tròjka wrote:Wróciłam od gina. Wszystko ok maluch rośnie, niestety łożysko cały czas wchodzi na ujście szyjki, przez co mam ograniczyć współżycie (damn it!!) I liczymy na to, że łaskawie się podniesie. Ale ja już mam doła. Bardzo nie chce cięcia cesarskiego...w dzieciństwie miałam dość poważna operacje na jelitach i mam mega bliznę. Ginka boi sie, że tam w środku jest pożoga i pełno zrostów, a są na bank...no więc tak...
A z dziewczynki chyba zrobił się chłopak chociaż też tak do końca nie było widać. Wiec czekam na potwierdzenie do połówkowegojuż słyszę komentarze ludzi "o matko 3 chlopak" tak jakby płeć dziecka można było sobie wybrać...
Każdy układ jest dobry, byle dziecie było szczęśliwe.Trzech chlopaków to już gang, a jaka braterska przyjaźn i miłość
-
A ja miałam mieć dziś wizytę, ale nie ma dziś lekarza i będę mieć w pon. Dobrze, że od kilku dni czuje malucha, to mogę spokojnie czekać.
Sarrra rozumiem, że napisanie oddajcie spodnie albo kasę bo nasle na Was policję jest zabronione, ale np napisanie, że dalszy brak reakcji i odpowiedzi spowoduje konieczność powiadomienia policji już chyba nie?
Z chrzestnymi będziemy mieć problem, z chrzestnym konkretnie. Nie ma w naszej najbliższej rodzinie osoby nadającej się. Jedyna taka jest chrzestnym córeczki. Ona ma świetnych chrzestnych, którzy dają jej przede wszystkim czas i uwagę
-
witaminkab wrote:A ja miałam mieć dziś wizytę, ale nie ma dziś lekarza i będę mieć w pon. Dobrze, że od kilku dni czuje malucha, to mogę spokojnie czekać.
Sarrra rozumiem, że napisanie oddajcie spodnie albo kasę bo nasle na Was policję jest zabronione, ale np napisanie, że dalszy brak reakcji i odpowiedzi spowoduje konieczność powiadomienia policji już chyba nie?
Z chrzestnymi będziemy mieć problem, z chrzestnym konkretnie. Nie ma w naszej najbliższej rodzinie osoby nadającej się. Jedyna taka jest chrzestnym córeczki. Ona ma świetnych chrzestnych, którzy dają jej przede wszystkim czas i uwagę
Ja bym napisała zdanie typu . Ze zaistniała sytuacja sprawia że czuję że zostałam wprowadzona w błąd co do zamiaru sprzedaży rzeczy celem uzyskania korzyści majątkowej , co nie pozostanie bez reakcji prawnej. Wobec powyższego informuje , iż sprawa zostanie zgloszona do organów ścigania celem zbadania przesłanek uprawdopodobniajacych popełnienie przestępstwa z art 286 par. 1 kk . Ale to napisała jako dodatek do wezwania na końcu. Wcześniej też opisz że wiele razy z nimi się kontaktowałas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 13:51
Marya, Anna Stesia, Agnella lubią tę wiadomość
-
To ja chyba jestem jakas niedzisiejsza
Dla mnie chrzest dziecka niewierzacych ludzi czy branie na chrzestnego niewierzacego to chyba pomylka
Przeciez chrzest to sakrament, a chrzestni skladaja przysiege ze beda pomagac rodzicom w wychowaniu dziecka. Wybranie chrzestnych to trudna decyzja ale maja to byc osoby odpowiednie. Jesli bardziej odpowiednia jest kolezanka niz siostra to wybor jest prosty. Ja nie nugdy z takimi problemami nie spotkalam, my wybralismy dobrze i zadnego z chrzestnych bym nie zmienila. Ostatnio na Swieta przyjechal chrzestny mojej corki a zarazem maz chrzestnej syna, ktora niestety zmarla pltora roku temu na raka... Ma teraz troche nieciekawa sytuacje finansowa. Ale przywiozl jej jakies pieniadze. Ktore mu wlozylam do kieszeni z powrotem. Poza tym moje dzieci sa tak wychowane ze pieniedzy nie biora. Jak juz ktos daje jakis prezent to wiadomo, jak to dzieci, przyjma. Ale pieniedzy nigdy. Bo nie na tym polega bycie chrzrstnym dla nas i tyle
Byc bankomatem to chyba nikt by nie chcial, dziwne praktyki... I przykre. Bo ludzie sie boja byc chrzestnymi a przeciez to szczescie i duma
Pojecia nie mialam ze tak to wyglada, tu u nas jest zupelnie inaczej ale po tych wszystkich historiach juz rozumiem dlaczego ludzie odmawiaja...
-
Jestem po wizycie, u mnie chłopak potwierdzony, 100%, będzie Patrik, proszę o dopisanie na początek
Łożysko na tylnej ścianie, a maluch głową w dół i tańczy makarenę
Chciałabym, żeby był już czerwiec, po porodzie, żeby móc tego słodziaka poprzytulaćAlphelia, witaminkab, anna23, Wonderland, Komcia, zielonooka7, Ruth, Anitka201, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarrrra wrote:Ja bym napisała zdanie typu . Ze zaistniała sytuacja sprawia że czuję że zostałam wprowadzona w błąd co do zamiaru sprzedaży rzeczy celem uzyskania korzyści majątkowej , co nie pozostanie bez reakcji prawnej. Wobec powyższego informuje , iż sprawa zostanie zgloszona do organów ścigania celem zbadania przesłanek uprawdopodobniajacych popełnienie przestępstwa z art 286 par. 1 kk . Ale to napisała jako dodatek do wezwania na końcu. Wcześniej też opisz że wiele razy z nimi się kontaktowałas.
i dlatego ja zbytnio unikam robienia zakupow przez internet... -
Marya wrote:Wlasciwie to o takie cos mi chodzilo ;P I do tego mozna chyba dac jakis termin na ich reakcje?
i dlatego ja zbytnio unikam robienia zakupow przez internet...
tak ale to w treści gdzie ich wzywamy do wydania rzeczy pod rygorem odstapienia od umowy. -
nick nieaktualnyJeśli chodzi o chrzestnych to ja mam dwie siostry jedna jest już dla Frania teraz będzie druga. Za to problem jest z ojcem chrzestnym mimo że mój mąż ma dwóch braci ani jednego ani drugiego nie chce za chrzestnego. Dwa nieroby 26l ani pracy ani wykształcenie nawet na naszym ślubie nie byli. Na urodziny nie przychodzą na roczku też nie było szanownych panów. My będziemy szukać wśród znajomych.
Komcia lubi tę wiadomość