X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Dziewczyny, czy takie jakby "pękające bąbelki", lekkie pukanie na 2/3 palce pod pępkiem to może być mój Maluszek? Zupełnie nie wiem czego się spodziewać... wiem, że mogą to być jelita ale nie czułam wcześniej nigdy czegoś takiego, w ogóle nie czułam jelit :)
    Jak najbardziej :)

• eunice. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:58

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 18:58

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Chorzowie koło parafii sw Antoniego nie wiem jaka ul jest szkoła rodzenia z nfz
    W Świętochłowice piasniki na ul.zubrzyckiego też jest z nfz
    O super:)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Dziewczyny, czy takie jakby "pękające bąbelki", lekkie pukanie na 2/3 palce pod pępkiem to może być mój Maluszek? Zupełnie nie wiem czego się spodziewać... wiem, że mogą to być jelita ale nie czułam wcześniej nigdy czegoś takiego, w ogóle nie czułam jelit :)

Mi to sie kojarzy z mini skurczami, jakby dziecko odbijalo sie od scianki brzucha w srodku. Tak jakby wypycha skore I za chwile ona wraca na swoja pozycje jak galareta.

Co do czucia jelit to najlepiej to odpisac w taki sposob, ze masz uczucie jakbys zaraz miala pierdnac, ale pierd nigdy sie nie pojawia xD

anna23, Axana, Emisia35 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira!:D

tomania2806 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Marya, tak patrzę na listę z pierwszej strony i pamiętam, że AdaEva jest już aniołkową mamą. MałaMi też już ma wpisane, że straciła ciążę.
    oki, poprawiłam

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Podczytywałam Was w ostatnich dniach, ale nie miałam za bardzo czasu pisać, bo tydzień był szalony. Cieszę się, że Wasze wizyty ok., a jak patrzę na suwaczki to spora część przekroczyła już półmetek <3

My mieliśmy wizytę w środę (16t5d). Przypałętała się jednak infekcja grzybicza, więc dostałam leki. Maluch ważył 174 gramy, a niecałe 3 tyg. wcześniej 106. Martwię się troszkę, bo wyhamował ze wzrostem - na prenatalnych był 5 dni do przodu wg OM, 3 tygodnie termu 3 dni a na tej wizycie już zrównał się z terminem OM. Kojarzę, że u klarunia1978 jest podobna sytuacja. Czy u którejś z Was też się tak dzieje?
    Kolejna wizyta 1 lutego. Połówkowe będę miała chyba dopiero w okolicach 21 tyg.

Życzę Wam wszystkim miłego weekendu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Podczytywałam Was w ostatnich dniach, ale nie miałam za bardzo czasu pisać, bo tydzień był szalony. Cieszę się, że Wasze wizyty ok., a jak patrzę na suwaczki to spora część przekroczyła już półmetek <3

My mieliśmy wizytę w środę (16t5d). Przypałętała się jednak infekcja grzybicza, więc dostałam leki. Maluch ważył 174 gramy, a niecałe 3 tyg. wcześniej 106. Martwię się troszkę, bo wyhamował ze wzrostem - na prenatalnych był 5 dni do przodu wg OM, 3 tygodnie termu 3 dni a na tej wizycie już zrównał się z terminem OM. Kojarzę, że u klarunia1978 jest podobna sytuacja. Czy u którejś z Was też się tak dzieje?

To normalne, roznica moze byc +- 2 tygodnie, u mnie maluch wyprzedzal OM do 10 tyg, teraz jest idealnie w terminie OM. Nie ma co panikowac. Poza tym rozne sa dzieci, mimo ze urodzone tego samego dnia to niektore sa wielkie jak byki, a inner to takie kruszynki :)

summer86 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dziękuję za odpowiedź :)

Przymierzam się do L4 od kolejnej wizyty, więc będę tu więcej z Wami przebywać ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dobrze że przechodzisz na l4! Przyda Ci się odpoczynek :)
    Dziewczyny, ja zaszalalam i kupiłam pierwszs rzecz dla dziecka. Trafiła mi się okazja z pewnych rąk więc stwierdziłam, że nie czekam, wczoraj mi przyszedł - kosz Mojżesza <3.
    A mąż jednak zaczyna myślec o imieniu, troszkę mu nagadałam, że jak się nie zaangażuje to wszystko go ominie i z jednej strony już się przekonałam do imienia Nina, ale jak on nie do końca to chcę coś co nam obojgu się spodoba tak samo.

Czytała któraś instaserial o miłości i instaserial o ślubie mamaginekolog? Ma w ten weekend w sklepie akcje wspierającą WOŚP - od każdej kupionej rzeczy 10zl idzie na WOŚP i rozważam czy sobie nie kupić na ciazowy relaks ;)...

summer86, Ruth, Anitka201 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Summer86, ja miałam USG w czwartek i Mała jest niestety nie w terminie ale już 4 dni do tyłu, bardzo się martwię, że coś może być nie tak z przepływami, zobaczymy za tydzień na następnym USG jak sytuacja wygląda. Mam mieć bardzo dokładne USG z przepływami połówkowe u jednego z najlepszych specjalistów w W-Wie. Póki co mam wyrzuty sumienia, że to moja wina bo bardzo mało jem, bo cały czas mam mdłości i jadłowstręt. Staram się myśleć pozytywni, że może dzidziuś miał spadek formy:) i nadrobi trochę na następnym USG. Też mam infekcję grzybiczą, na którą już 3 lek nie działa i przez to wstrzymujemy się z założeniem pessar. U mnie jak widać pod górkę:(
    Summer86, postaraj się pójść na USG wcześnie j za 7-10 dni żeby zobaczyć przyrost Malucha. Rozumiem Cię z tym niepokojem..., Też wolałabym żeby nasze dzieciaczki tak jak inne były do przodu.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Leira, dziękuję za odpowiedź :)

Przymierzam się do L4 od kolejnej wizyty, więc będę tu więcej z Wami przebywać ;)
    Ja już na l4 od dawna jestem. Poszłam bo męczył mnie bol kręgosłupa od siedzenia 8h

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Summer dobrze że przechodzisz na l4! Przyda Ci się odpoczynek :)
    Dziewczyny, ja zaszalalam i kupiłam pierwszs rzecz dla dziecka. Trafiła mi się okazja z pewnych rąk więc stwierdziłam, że nie czekam, wczoraj mi przyszedł - kosz Mojżesza <3.
    A mąż jednak zaczyna myślec o imieniu, troszkę mu nagadałam, że jak się nie zaangażuje to wszystko go ominie i z jednej strony już się przekonałam do imienia Nina, ale jak on nie do końca to chcę coś co nam obojgu się spodoba tak samo.

Czytała któraś instaserial o miłości i instaserial o ślubie mamaginekolog? Ma w ten weekend w sklepie akcje wspierającą WOŚP - od każdej kupionej rzeczy 10zl idzie na WOŚP i rozważam czy sobie nie kupić na ciazowy relaks ;)...
    Pilik, czytałam obydwie części i powiem szczerze, mimo szczerej miłości do Mamy ginekolog, śledzę jej profil i bardzo lubię jako osobę, to czytając te książki bardzo się męczyłam i czekałam kiedy dobrnę do końca, a zazwyczaj jak mnie coś wciągnie pochłania m w 3-4 dni.Bałagan mysleniowy, napisana dosyć prymitywnym językiem. Nie rozumiem fenomenu i zachwytu nad tymi pozycjami, ale pamiętaj, że ja jestem w zdecydowanej mniejszości większość ocenia pozytywnie, może któraś z dziewczyn jeszcze czytała i napisze coś. No cóż może jestem dziwakiem czytelniczym:)?

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:
    Summer86, ja miałam USG w czwartek i Mała jest niestety nie w terminie ale już 4 dni do tyłu, bardzo się martwię, że coś może być nie tak z przepływami, zobaczymy za tydzień na następnym USG jak sytuacja wygląda. Mam mieć bardzo dokładne USG z przepływami połówkowe u jednego z najlepszych specjalistów w W-Wie. Póki co mam wyrzuty sumienia, że to moja wina bo bardzo mało jem, bo cały czas mam mdłości i jadłowstręt. Staram się myśleć pozytywni, że może dzidziuś miał spadek formy:) i nadrobi trochę na następnym USG. Też mam infekcję grzybiczą, na którą już 3 lek nie działa i przez to wstrzymujemy się z założeniem pessar. U mnie jak widać pod górkę:(
    Summer86, postaraj się pójść na USG wcześnie j za 7-10 dni żeby zobaczyć przyrost Malucha. Rozumiem Cię z tym niepokojem..., Też wolałabym żeby nasze dzieciaczki tak jak inne były do przodu.

Mala po prostu moze byc drobnym dzieckiem i bedzie ponizej srednich pomiarow z USG, oczywiscie bezpieczniej to sprawdzic, ale mysl pozytywnie, nie takie maluchy sie rodzily, a poza tym jai bedzie drobna to nie bedzie miec problemu z wiecznym pilnowaniem wagi I dieta :P

eunice. lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia dzięki za opinie! Ja podejrzewam że to będzie takie "czytadło" i myślę czy za 80zl nie wolę kupić czegoś dla dzieciaczka ;) ale z drugiej strony o sobie też trzeba myślec... zbieram opinie i do jutra się muszę zdecydować :p

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klarunia1978 wrote:

Klarunia, daj znać po kolejnym USG. Trzymam kciuki, żeby było ok! Ja mam nadzieję, że jest tak jak piszą dziewczyny - czyli, że na tym etapie maluchy już rosną w swoim tempie, dlatego też pewnie termin porodu z USG wyznacza się na początku ciąży, gdy to tempo jest bardziej zbliżone.
    A przepływy warto sprawdzić, żeby wiedzieć czy z tym wszystko ok i taka jest natura maluszka.
    A Twój lekarz co mówi na ten temat?

Bardzo chcę iść wcześniej na wizytę, ale u nas teraz zaczynają się ferie i ciężko dostać się do dobrego lekarza :( Ten do którego chciałam ma termin dopiero na 7 lutego, a na 01.02 już jestem do mojego zapisana.
    Spróbuję dostać się prywatnie do lekarza, do którego przez lata chodziłam na NFZ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 10:12

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Klarunia dzięki za opinie! Ja podejrzewam że to będzie takie "czytadło" i myślę czy za 80zl nie wolę kupić czegoś dla dzieciaczka ;) ale z drugiej strony o sobie też trzeba myślec... zbieram opinie i do jutra się muszę zdecydować :p

Ja Mameginekolog uwielbiam ale jej książek nigdy nie kupię bo zwyczajenie mnie jej prywatne życie nie interesuje :) uważam że jest tysiące innych wartych przeczytania książek :) plus słyszałam dokładnie takie opinie jak klarunia pisze :)

Ja zamierzam natomiast zamówić segregator „jestem dzieckiem” bo ten ciążowy sprawdza się u mnie rewelacyjnie! :)

pilik lubi tę wiadomość

atdcpiqv8drqss4a.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ja czytałam pierwsza cześć, była spoko, szybko się czytało, ale w większości zastanawiałam się „jak ona chciała być z tym facetem do jasnej cholery?!”, trochę drogie jak na taka książkę, za to kupisz świetne pozycje za nawet mniejsze ceny :) ale ogólnie książka jest Ok do przeczytania, łatwa bardzo, ale dupy nie urywa :D

PS tez mam segregator jestem w ciąży i jest świetny :) polecam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 10:23

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz dzięki :)
    Axana - segregator jestem dzieckiem to druga rzecz która rozważam! Uwielbiam porządek w papierach, plus jak się będzie sumiennym to dziecko będzie miało wszystko co trzeba w jednym miejscu. Ja rożnych wyników, szczepień itp. Nie odszukałam bo mama nie pamieta czy i gdzie ma pewne rzeczy. Dlatego wydaje mi się to byc super rozwiązaniem na lata :)
    Jestem w ciąży też mam i też mi się sprawdza (choć srednio podoba okładka, dopiero jak zamówiłam zorientowałam się że są takie delikatne białe z napisem samym :p)

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ