CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eunice ja do 20 tc miałam mdlosci, w tym tygodniu tez zdarza się ze mnie zemdli. Do tego częste bóle głowy, żylaki i kilka innych „przyjemności” wiec nie czuje się idealnie. Są dni kiedy nie chce mi się podnieść z łóżka, a do pracy wstaje o 5 rano zeby przed pobodka młodego ogarnąć siebie i cały dom. Codziennie rano sprzątam bo po pracy muszę ogarnąć obiad i zwyczajnie nie mam już siły na odkurzanie i mycie łazienek.. Mąż mi dużo pomaga i nie jest typem „pana i władcy”
wiec nie moge narzekać.
-
Wszyscy tak psioczymy na te podatki a tak na prawdę skąd państwo wziełoby pieniądze na szkolnictwo żłobki przedszkola urzędników służbę zdrowia? no jednak wszyscy tworzymy społeczeństwo i jakoś to się musi kręcić co innego że te podatki są za duże i przydałoby się okroic niektóre kwestie żeby je zmniejszyć. Chyba nie ma państwa na świecie gdzie nie są odciagane podatki bo z nieba im pieniądze nie spadną. I tak zwykły pracownik ma dużo lepiej niż osoby prowadzące swoją firmę ja czasem zastanawiam się czy coś mi zostanie pod koniec miesiąca po odprowadzeniu wszystkich składek i też mogę powiedzieć że cały miesiąc pracuje na innych. Ale nie ma co narzekać bo każdy podejmuje decyzje czy idzie do pracy czy chce założyć firmę czy może chce jechać na zasiłkach. Jak ktoś nie chce odprowadzać podatków i zazdrości tym matkom na bezrobociu to przecież nikt go siła nie trzyma zawsze można zrezygnować i wybrać takie 'wygodne' życie. Rząd jaki by nie był to nie będzie idealny bo zawsze będzie ciągnął jak najwięcej do siebie. A co do l4 to też wydaje mi się hipokryzją narzekanie na 500+ a lecenie na l4 bo państwo daje to czy trzeba czy nie to idziemy. Ale to też wina lekarzy bo moja ciąża przebiega bardzo dobrze a od pierwszej wizyty słysze czy na pewno nie chce zwolnienia myślę że gdyby kobiety tego nie nadużywały to pierwsze pytanie na rozmowie o pracę nie brzmiało by czy planuje pani dzieci
Leira lubi tę wiadomość
-
Wczoraj któraś z Was poruszyła temat ułożenia dziecka. Wydaje mi się ze na tym etapie dziecko może jeszcze kilka razy zmienić pozycje. Pamietam ze pierwszej ciazy młody bardzo długo był ułożony posladkowo. Lekarz raczej kazał się pogodzić z cesarka (wizyta w 34 -35 tc) . W 37 tc na wizycie młody leżał już główka w dół. Brzuch miałam mały z kolei syn był bardzo duży wiec uważam ze wszystko jest możliwe
Na razie nie ma co się stresować -
teqz wrote:Niestety to zmienili
dochód nie może przekraczac 1922zl na osobę (włącznie z dzieckiem)
Zero rozłożenia na raty zaległości podatkowych czy zus ( upadła firma). Chcieli kasę tu i teraz . Nie trawie urzedasow wręcz nimi gardze. Dla mnie trzeba mieć odpowiednią osobowość żeby w Us czy zusie pracować bo już o izbie skarbowej czy urzędzie celno skarbowym nie wspomnę . Tam jest sieka mózgowa totalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:23
-
A_n_k_a_80 wrote:Mozemy sie podmienic, ja myslalam o corce...gin mi cos mowi o synku
Pierwszy raz w tej ciąży miałam dziś głupi sen... urodziłam dziecko koleżance, a Ty w nocy piszesz o podmianie
Co najlepsze dziecko chwilę po urodzeniu samo już stało, a mi lekarz gąbką i płynem do naczyń usuwał jakąś plamę z brzucha...
-
_nina_ wrote:Czyżbyś wpływała ludziom na sny?
Pierwszy raz w tej ciąży miałam dziś głupi sen... urodziłam dziecko koleżance, a Ty w nocy piszesz o podmianie
Co najlepsze dziecko chwilę po urodzeniu samo już stało, a mi lekarz gąbką i płynem do naczyń usuwał jakąś plamę z brzucha...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 14:26
-
teqz wrote:Nie no ja nie mam żadnego hobby, żadnego życia prywatnego i tylko prace
dokładnie o to mi chodziło
PS Zasiłki dla niepracujących Ci przeszkadzają, ale w druga stronę oszukiwanie systemu jest ok? Wybacz, ale to wg mnie hipokryzja
Oczywiscie, ze zasilki mi przeszkadzaja i nie tylko dla niepracujacych, aczkolwiek rozwiazaniem nie jest niebranie zasilkow i robienie za platnika netto czy sponsora innych ludzi, tylko calkowite usuniecie socjalu.
-
KlaudiaS wrote:Wszyscy tak psioczymy na te podatki a tak na prawdę skąd państwo wziełoby pieniądze na szkolnictwo żłobki przedszkola urzędników służbę zdrowia? no jednak wszyscy tworzymy społeczeństwo i jakoś to się musi kręcić co innego że te podatki są za duże i przydałoby się okroic niektóre kwestie żeby je zmniejszyć. Chyba nie ma państwa na świecie gdzie nie są odciagane podatki bo z nieba im pieniądze nie spadną. I tak zwykły pracownik ma dużo lepiej niż osoby prowadzące swoją firmę ja czasem zastanawiam się czy coś mi zostanie pod koniec miesiąca po odprowadzeniu wszystkich składek i też mogę powiedzieć że cały miesiąc pracuje na innych. Ale nie ma co narzekać bo każdy podejmuje decyzje czy idzie do pracy czy chce założyć firmę czy może chce jechać na zasiłkach. Jak ktoś nie chce odprowadzać podatków i zazdrości tym matkom na bezrobociu to przecież nikt go siła nie trzyma zawsze można zrezygnować i wybrać takie 'wygodne' życie. Rząd jaki by nie był to nie będzie idealny bo zawsze będzie ciągnął jak najwięcej do siebie. A co do l4 to też wydaje mi się hipokryzją narzekanie na 500+ a lecenie na l4 bo państwo daje to czy trzeba czy nie to idziemy. Ale to też wina lekarzy bo moja ciąża przebiega bardzo dobrze a od pierwszej wizyty słysze czy na pewno nie chce zwolnienia myślę że gdyby kobiety tego nie nadużywały to pierwsze pytanie na rozmowie o pracę nie brzmiało by czy planuje pani dzieci
A z jakiej racji panstwo ma mi cokolwiek oplacac? Ja sobie sama wszystko oplace, niech mi tylko pieniedzy nie zabieraja. Prawda jest taka, ze gdyby panstwo nam nie robilo dobrze na sile to wszystko byloby duzo tansze.
Przyklad: gdybys sama oplacala przedszkole to placilabys tylko za przedszkole. Kiedy panstwo oplaca przedszkole to placisz za przedszkole, za pensje urzednikow z urzedu skarbowego, ktorzy pilnuja, zeby ludzie placili podatki, pensja urzednikow z gmin I miast, ktorzy rozdzielaja the pieniedze, etc. Wiec logicznym jest, ze musi byc drozej w tej sytuacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 14:38
-
Arga, gratuluję synusia
U mnie gin jednak dobry, dalej córcia. Ale on był już pewny na usg genetycznym, jak nie jest to po prostu nic nie mówi
Nie wierzę, pamiętam jak z emocjami czekałyśmy na usg genetyczne, a tu już serię połówkową zaczynamy!!! I zobaczycie jak po 22 tc zleci, ani się obejrzymy kolejne święta, III ważne usg, a potem ...czerwiecJeszcze będziemy tęskniły za naszymi słodkimi brzuszkami, za tym błogosławionym czasem.
Jak niedziela mija? Macie babcie lub dziadka?
Ja dziś swoją babcie odwiedziłam, zostałam mi jedyna, wzięłam córcię - także miała podwójne święto - Babci i Prababci.
Magda33, Kropka89, Pysiaczek89, lilek, cichyszept lubią tę wiadomość
-
A ja nie mam już żadnej babci i bardzo żałuję. Został mi jeden dziadek. Mam nadzieję, że moja mama będzie super babcią. Niedziela teraz już na etapie podwieczorku: jabłko i ananas, smacznie i zdrowo. Ale miejsce się znajdzie też na serniczek. Małemu smakuje, bo kopie już w ciągu dnia:)
Kropka89 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Ja mam dwie babcie i jednego dziadka, ale niestety przez odległość zostaje mi jedynie składać życzenia telefonicznie. Żałuję bardzo, że nie mogę widywać się częściej z rodzina, ale sama wyjechałam za granicę tutaj poznałam męża i tak już zostałam.
Moje maleństwo jakieś spokojne przez weekend, mniej czuje ruchy niż ostatnio.
A i żeby przy niedzieli nie było mi za dobrze od kilku godzin mam potworny ból głowy z którym nie mogę sobie poradzić
-
nick nieaktualny