X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice ja do 20 tc miałam mdlosci, w tym tygodniu tez zdarza się ze mnie zemdli. Do tego częste bóle głowy, żylaki i kilka innych „przyjemności” wiec nie czuje się idealnie. Są dni kiedy nie chce mi się podnieść z łóżka, a do pracy wstaje o 5 rano zeby przed pobodka młodego ogarnąć siebie i cały dom. Codziennie rano sprzątam bo po pracy muszę ogarnąć obiad i zwyczajnie nie mam już siły na odkurzanie i mycie łazienek.. Mąż mi dużo pomaga i nie jest typem „pana i władcy” :-) wiec nie moge narzekać.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:02

Magda33, szczęśliwa2017 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Przy takim dochodzie becikowe przysługuje :) a jednak 1000zl na ulicy nie leży wiec to niemała kwota.
    A to becikowe jest zależne od dochodu ? K8edys było że każde dziecko:p

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    A to becikowe jest zależne od dochodu ? K8edys było że każde dziecko:p
    Niestety to zmienili :( dochód nie może przekraczac 1922zl na osobę (włącznie z dzieckiem)

• KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy tak psioczymy na te podatki a tak na prawdę skąd państwo wziełoby pieniądze na szkolnictwo żłobki przedszkola urzędników służbę zdrowia? no jednak wszyscy tworzymy społeczeństwo i jakoś to się musi kręcić co innego że te podatki są za duże i przydałoby się okroic niektóre kwestie żeby je zmniejszyć. Chyba nie ma państwa na świecie gdzie nie są odciagane podatki bo z nieba im pieniądze nie spadną. I tak zwykły pracownik ma dużo lepiej niż osoby prowadzące swoją firmę ja czasem zastanawiam się czy coś mi zostanie pod koniec miesiąca po odprowadzeniu wszystkich składek i też mogę powiedzieć że cały miesiąc pracuje na innych. Ale nie ma co narzekać bo każdy podejmuje decyzje czy idzie do pracy czy chce założyć firmę czy może chce jechać na zasiłkach. Jak ktoś nie chce odprowadzać podatków i zazdrości tym matkom na bezrobociu to przecież nikt go siła nie trzyma zawsze można zrezygnować i wybrać takie 'wygodne' życie. Rząd jaki by nie był to nie będzie idealny bo zawsze będzie ciągnął jak najwięcej do siebie. A co do l4 to też wydaje mi się hipokryzją narzekanie na 500+ a lecenie na l4 bo państwo daje to czy trzeba czy nie to idziemy. Ale to też wina lekarzy bo moja ciąża przebiega bardzo dobrze a od pierwszej wizyty słysze czy na pewno nie chce zwolnienia myślę że gdyby kobiety tego nie nadużywały to pierwsze pytanie na rozmowie o pracę nie brzmiało by czy planuje pani dzieci

Leira lubi tę wiadomość

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj któraś z Was poruszyła temat ułożenia dziecka. Wydaje mi się ze na tym etapie dziecko może jeszcze kilka razy zmienić pozycje. Pamietam ze pierwszej ciazy młody bardzo długo był ułożony posladkowo. Lekarz raczej kazał się pogodzić z cesarka (wizyta w 34 -35 tc) . W 37 tc na wizycie młody leżał już główka w dół. Brzuch miałam mały z kolei syn był bardzo duży wiec uważam ze wszystko jest możliwe :-)
    Na razie nie ma co się stresować :-)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Niestety to zmienili :( dochód nie może przekraczac 1922zl na osobę (włącznie z dzieckiem)
    Ja pitole i znowu nic nie dostanę od państwa:pppp ale szczerze mam to państwo w głębokim powazaniu. Umiesz liczyć liczba na siebie. Ale wiem że dobrze się mówi gdy są możliwości finansowe. Wiem jedno gdy u moich rodziców działo się źle finansowo to państwo ich Kopnelo w dupe
    Zero rozłożenia na raty zaległości podatkowych czy zus ( upadła firma). Chcieli kasę tu i teraz . Nie trawie urzedasow wręcz nimi gardze. Dla mnie trzeba mieć odpowiednią osobowość żeby w Us czy zusie pracować bo już o izbie skarbowej czy urzędzie celno skarbowym nie wspomnę . Tam jest sieka mózgowa totalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:23

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • _nina_ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Mozemy sie podmienic, ja myslalam o corce...gin mi cos mowi o synku :)
    Czyżbyś wpływała ludziom na sny? ;) Pierwszy raz w tej ciąży miałam dziś głupi sen... urodziłam dziecko koleżance, a Ty w nocy piszesz o podmianie :) Co najlepsze dziecko chwilę po urodzeniu samo już stało, a mi lekarz gąbką i płynem do naczyń usuwał jakąś plamę z brzucha...

• eunice. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:03

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Czyżbyś wpływała ludziom na sny? ;) Pierwszy raz w tej ciąży miałam dziś głupi sen... urodziłam dziecko koleżance, a Ty w nocy piszesz o podmianie :) Co najlepsze dziecko chwilę po urodzeniu samo już stało, a mi lekarz gąbką i płynem do naczyń usuwał jakąś plamę z brzucha...
    Nie mam takich mocy, oczywiscie w formie zartu ta podmiana, jak okaze sie ze synek to tesc bedzie sie cieszyl. Mam wszystko po dziewczynce i potrafie ja obsluzyc, mysle ze przysynku bedzie trzeba poprostu dokupic ubrania, byle byl zdrowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 14:26

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Nie no ja nie mam żadnego hobby, żadnego życia prywatnego i tylko prace :) dokładnie o to mi chodziło :)

PS Zasiłki dla niepracujących Ci przeszkadzają, ale w druga stronę oszukiwanie systemu jest ok? Wybacz, ale to wg mnie hipokryzja :)

Oczywiscie, ze zasilki mi przeszkadzaja i nie tylko dla niepracujacych, aczkolwiek rozwiazaniem nie jest niebranie zasilkow i robienie za platnika netto czy sponsora innych ludzi, tylko calkowite usuniecie socjalu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:03

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaS wrote:
    Wszyscy tak psioczymy na te podatki a tak na prawdę skąd państwo wziełoby pieniądze na szkolnictwo żłobki przedszkola urzędników służbę zdrowia? no jednak wszyscy tworzymy społeczeństwo i jakoś to się musi kręcić co innego że te podatki są za duże i przydałoby się okroic niektóre kwestie żeby je zmniejszyć. Chyba nie ma państwa na świecie gdzie nie są odciagane podatki bo z nieba im pieniądze nie spadną. I tak zwykły pracownik ma dużo lepiej niż osoby prowadzące swoją firmę ja czasem zastanawiam się czy coś mi zostanie pod koniec miesiąca po odprowadzeniu wszystkich składek i też mogę powiedzieć że cały miesiąc pracuje na innych. Ale nie ma co narzekać bo każdy podejmuje decyzje czy idzie do pracy czy chce założyć firmę czy może chce jechać na zasiłkach. Jak ktoś nie chce odprowadzać podatków i zazdrości tym matkom na bezrobociu to przecież nikt go siła nie trzyma zawsze można zrezygnować i wybrać takie 'wygodne' życie. Rząd jaki by nie był to nie będzie idealny bo zawsze będzie ciągnął jak najwięcej do siebie. A co do l4 to też wydaje mi się hipokryzją narzekanie na 500+ a lecenie na l4 bo państwo daje to czy trzeba czy nie to idziemy. Ale to też wina lekarzy bo moja ciąża przebiega bardzo dobrze a od pierwszej wizyty słysze czy na pewno nie chce zwolnienia myślę że gdyby kobiety tego nie nadużywały to pierwsze pytanie na rozmowie o pracę nie brzmiało by czy planuje pani dzieci

A z jakiej racji panstwo ma mi cokolwiek oplacac? Ja sobie sama wszystko oplace, niech mi tylko pieniedzy nie zabieraja. Prawda jest taka, ze gdyby panstwo nam nie robilo dobrze na sile to wszystko byloby duzo tansze.

Przyklad: gdybys sama oplacala przedszkole to placilabys tylko za przedszkole. Kiedy panstwo oplaca przedszkole to placisz za przedszkole, za pensje urzednikow z urzedu skarbowego, ktorzy pilnuja, zeby ludzie placili podatki, pensja urzednikow z gmin I miast, ktorzy rozdzielaja the pieniedze, etc. Wiec logicznym jest, ze musi byc drozej w tej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 14:38

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga, gratuluję synusia :-)
    U mnie gin jednak dobry, dalej córcia. Ale on był już pewny na usg genetycznym, jak nie jest to po prostu nic nie mówi :-)
    Nie wierzę, pamiętam jak z emocjami czekałyśmy na usg genetyczne, a tu już serię połówkową zaczynamy!!! I zobaczycie jak po 22 tc zleci, ani się obejrzymy kolejne święta, III ważne usg, a potem ...czerwiec :) Jeszcze będziemy tęskniły za naszymi słodkimi brzuszkami, za tym błogosławionym czasem.

Jak niedziela mija? Macie babcie lub dziadka?
    Ja dziś swoją babcie odwiedziłam, zostałam mi jedyna, wzięłam córcię - także miała podwójne święto - Babci i Prababci.

Magda33, Kropka89, Pysiaczek89, lilek, cichyszept lubią tę wiadomość

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam babcię która mieszka z moimi rodzicami i właśnie u nich siedzę z małym :)

23.10.2009 Alan
    29.05.2018 Karolek
    26.04.2021 Misiu
    preg.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam już żadnej babci i bardzo żałuję. Został mi jeden dziadek. Mam nadzieję, że moja mama będzie super babcią. Niedziela teraz już na etapie podwieczorku: jabłko i ananas, smacznie i zdrowo. Ale miejsce się znajdzie też na serniczek. Małemu smakuje, bo kopie już w ciągu dnia:)

Kropka89 lubi tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie babcie i jednego dziadka, ale niestety przez odległość zostaje mi jedynie składać życzenia telefonicznie. Żałuję bardzo, że nie mogę widywać się częściej z rodzina, ale sama wyjechałam za granicę tutaj poznałam męża i tak już zostałam.

Moje maleństwo jakieś spokojne przez weekend, mniej czuje ruchy niż ostatnio.
    A i żeby przy niedzieli nie było mi za dobrze od kilku godzin mam potworny ból głowy z którym nie mogę sobie poradzić :/

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nina_ wrote:
    Marya dopisz przy mnie proszę, że będzie dziewczynka.

Choć jakby wyrósł jej siusiak, to bym się nie zmartwiła ;)
    gotowe :D

pysiaczek89 dopisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 18:43

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• anna23 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w ramach rekreacji byłam sobie wyrwać ósemkę, bo leżałam płakałam z bólu.. nie umiałam mówić nawet :(

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marya wrote:
    gotowe :D

pysiaczek89 dopisałam

Dziekujemy Marya :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ