X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja też polecam meksykańską, ulubiona mojego męża :P A z innych zup to serową i pieczarkową :)
    Ooo serowa... mniam :D

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leria na spokojnie przestudiowałam usg i tez doszłam do tego wniosku :)

Mam nadzieje ze na następnym usg bedzie prawidłowo ułożona bo z każdym tygodniem będzie jej trudniej odkręcić sie przez moja macicę.

Teqz a bardziej tak oszczędny prowadzisz teraz tryb ?

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Mam nadzieje ze na następnym usg bedzie prawidłowo ułożona bo z każdym tygodniem będzie jej trudniej odkręcić sie przez moja macicę.

Teqz a bardziej tak oszczędny prowadzisz teraz tryb ?
    Praktycznie całe dni leze i staram się nic nie robić ale mimo wszystko twardnieje. W poniedziałek mam wizytę wiec zobaczymy jak moja szyjka wyglada, mam nadzieje, ze się nie skraca.

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam teraz apetyt na zupy zwlaszcza barszcz ukraiński, krupnik i ogórkowa :D
    Dziewczyny a ile płacicie za Luteinę? Ja brałam tylko chwile i jak sprawdziłam cenę w aptece internetowej to pokazywało ok 60 zł za oo. A jak poszłam do apteki z receptą od lekarza prywatnego to zzaplacilam 6 zł i się zdziwiłam, nie wiem czy to refundowane czy o co chodzi

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    Ja też mam teraz apetyt na zupy zwlaszcza barszcz ukraiński, krupnik i ogórkowa :D
    Dziewczyny a ile płacicie za Luteinę? Ja brałam tylko chwile i jak sprawdziłam cenę w aptece internetowej to pokazywało ok 60 zł za oo. A jak poszłam do apteki z receptą od lekarza prywatnego to zzaplacilam 6 zł i się zdziwiłam, nie wiem czy to refundowane czy o co chodzi
    Raz płaciłam właśnie mega mało (miałam receptę ze szpitala), ostatnio mąż mi kupował wiec nie wiem czy od mojej prywatnej gin tak samo wyszło.

• Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Spokojnie - Oliwka się jeszcze 4 razy odwróci :)

Dla przykładu:

Usg w 20w3d - ułożenie główkowe, komentarz lekarza, że to dobrze, że już się maluch ustawia.

Usg w 21w3d - ułożenie poprzeczne, komentarz lekarza (innego), czemu się dziwię, maluch ma na tym etapie mnóstwo miejsca i będzie się obracał jak szalony.

Nie przywiązywałabym się więc do ułożenia na tym etapie ciąży :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqz ja tez właśnie od poczatku ciazy praktycznie tylko leze i zaczął się stawiać i widzę ze jak tak dalej pójdzie to cala ciążę przeleżę

Ja dzisiaj za dwa opakowania luteiny zapłaciłam 120zl czyli po 60 zl 100% , do któregoś tygodnia luteina jest refundowana podobno.

Leria wiem bo w 18tc była ułożona główkowo a teraz miednicowo mam nadzieję ze obróci sie szybko bo przez moja macicę moze miec mniej miejsca .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:44

age.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Teqz ja tez właśnie od poczatku ciazy praktycznie tylko leze i zaczął się stawiać i widzę ze jak tak dalej pójdzie to cala ciążę przeleżę

Ja dzisiaj za dwa opakowania luteiny zapłaciłam 120zl czyli po 60 zl 100% , do któregoś tygodnia luteina jest refundowana podobno.

Leria wiem bo w 18tc była ułożona główkowo a teraz miednicowo mam nadzieję ze obróci sie szybko bo przez moja macicę moze miec mniej miejsca .

Trzeba myśleć pozytywnie :) Będzie dobrze, jeszcze 4 miesiące i będziemy się żalić na rzadkie kupki naszych maluchów, teraz nie ma co myśleć o pierdołach :)

Współczuję Wam kosztów tej luteiny - wygląda na to, że jest droższa niż duphaston - a to już była cenowa zmora dla mnie :/ Jedno opakowanie duphastonu przy braniu go 3x1 starczało mi tylko na tydzień. A jak u Was z tą luteiną? oO

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęzykową luteina kosztuje jakiesw30zl albo nawet mniej i myślałam ze dopochwowo tez tyle kosztuje ,mialam kupic witaminy jeszcze bo kończą mi sie ale jak usłyszałam cenę to darowałam sobie skoro jeszcze mam w domu . Za dupaston tez placilam około 100zl i tak samo starczał mi na tyle co Tobie .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat zbytnio na zupy nie idzie... ale za to jestem maniakiem fast foodów ;) mogłabym cały czas jeść.

anna23, Sarrrra lubią tę wiadomość

• _nina_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie. Zostałam postukana, podmuchana i pochwalona. Wszystkie zęby zdrowe :)

Marya lubi tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie macie luteinę wystawiana na 100%, jak jest na ryczałt czyli takie R to o jest tanio, parę zł.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że lekami na receptę się nie handluje, ale mam trzy opakowania luteiny, których nie mam zamiaru używać.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy wyjść z dzieckiem na spacer i już trudno was nadgonić :)
    Co do terdyferonu to ja nie mogłam go brać, dostałam od niego takich bóli żołądka, że zginało mnie w pół (takie nerwo bóle). Brałam za to actifero forte (teraz już bym nie mogła ze względu na zwykły kwas)

age.png

preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    - krem z czosnku - moja ulubiona, ale nisco upierdliwa w przygotowaniu

Jak bedziesz jakas zainteresowana to moge podac przepis ;)

Poproszę na krem z czosnku! <3 uwielbiam czosnek, raz się we włoskiej knajpce skusiłam na krem z czosnku i bardzo mi smakował. Chętnie zrobię w domku jak masz sprawdzony przepis :)
    teqz wrote:
    Axana ja z zup polecam Meksykańska :D ja jem w wersji mega ostrej, ale można tez delikatna zrobić jeśli ktoś nie lubi na ostro :)

Mogę przepis na sprawdzoną meksykańską?:)

Ja Wam mogę polecić tą zupkę:
    https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-krem-z-bialych-warzyw

Właśnie zrobiłam, szybka, prosta i bardzo smaczna :) Co prawda największy krytyk kulinarny, mój mąż, jeszcze w pracy, więc się okaże jak wróci czy mu smakuje, ale dla mnie bomba!

atdcpiqv8drqss4a.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:08

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po badaniach Malutka waży 297g ciąża trochę młodsza 19+5 ale to nie duża różnica. Serduszko biło 144 uderzeń

Nie wiem od czego to zależy ale w poprzedniej ciąży luteine dopochwowa miałam na refundację do konca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:57

welonka, witaminkab, Alphelia, Marya, Anitka201 lubią tę wiadomość

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Ja nie wiem nawet co u mnie to ostatnio powodowało, ale jak ostatnim razem przyniosłam wyniki hemoglobiny to i położna i lekarz zauważyli, że bardzo dobry poziom, lekarz uznał, że jak sportowiec. Ale to było dawno, teraz mam znów zrobić morfo na wizytę w lutym to zobaczę czy dalej jest tak dobrze.

Ale fajne promocje trafiłam w Pepco:). Dla starszej córki, młodszej jeszcze nie dokupuję na razie nic, bo chcę tylko kilka typowo różowych rampersów jak już będzie się zbliżało lato i dalej będzie doktor mówić że dziewczynka:). Większość ciuszków mam i raczej wszystkie uniwersalne, a chcę trochę takich żeby było widać po ubiorze płeć:).

W każdym razie starszej kupiłam za ok.50 zł trzy pary spodni (w tym jedne dżinsy) i trzy ciepłe sweterki:). Wydaje mi się, że to dosyć tanio:)
    Ooo to super trafilas z tymi ciuszkami!! Ja lubię w Pepco właśnie za te ceny. A chłopaki i tak niszczą tak samo jak te markowe ciuchy. Jak ja widzę spodnie z dziura na kolanie po 2 tygodniach to mnie krew zalewa! :p

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w pepco to nigdy nic nie ma...

• welonka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pepco sa fajne ubranka ale od rozmiaru 74 do 98 na starsze i młodsze nic ciekawego.
    Ja dzisiaj zaszłam do ciucholandu bo często maja spodnie ciążowe wyszłam bez spodni a ubrankami dla małej sam róż ale wogole nie zniszczone i za wszystko dałam 18zł bluza nie jest gruba ma tylko ten kaptur taki ocieplany .

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b19f1a48a1d9.jpg

age.png
‹‹ 552 553 554 555 556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ