CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leria na spokojnie przestudiowałam usg i tez doszłam do tego wniosku
Mam nadzieje ze na następnym usg bedzie prawidłowo ułożona bo z każdym tygodniem będzie jej trudniej odkręcić sie przez moja macicę.
Teqz a bardziej tak oszczędny prowadzisz teraz tryb ? -
welonka wrote:Leria na spokojnie przestudiowałam usg i tez doszłam do tego wniosku
Mam nadzieje ze na następnym usg bedzie prawidłowo ułożona bo z każdym tygodniem będzie jej trudniej odkręcić sie przez moja macicę.
Teqz a bardziej tak oszczędny prowadzisz teraz tryb ? -
Ja też mam teraz apetyt na zupy zwlaszcza barszcz ukraiński, krupnik i ogórkowa
Dziewczyny a ile płacicie za Luteinę? Ja brałam tylko chwile i jak sprawdziłam cenę w aptece internetowej to pokazywało ok 60 zł za oo. A jak poszłam do apteki z receptą od lekarza prywatnego to zzaplacilam 6 zł i się zdziwiłam, nie wiem czy to refundowane czy o co chodzi
-
lotka1990 wrote:Ja też mam teraz apetyt na zupy zwlaszcza barszcz ukraiński, krupnik i ogórkowa
Dziewczyny a ile płacicie za Luteinę? Ja brałam tylko chwile i jak sprawdziłam cenę w aptece internetowej to pokazywało ok 60 zł za oo. A jak poszłam do apteki z receptą od lekarza prywatnego to zzaplacilam 6 zł i się zdziwiłam, nie wiem czy to refundowane czy o co chodzi -
welonka wrote:Leria na spokojnie przestudiowałam usg i tez doszłam do tego wniosku
Spokojnie - Oliwka się jeszcze 4 razy odwróci
Dla przykładu:
Usg w 20w3d - ułożenie główkowe, komentarz lekarza, że to dobrze, że już się maluch ustawia.
Usg w 21w3d - ułożenie poprzeczne, komentarz lekarza (innego), czemu się dziwię, maluch ma na tym etapie mnóstwo miejsca i będzie się obracał jak szalony.
Nie przywiązywałabym się więc do ułożenia na tym etapie ciąży -
Teqz ja tez właśnie od poczatku ciazy praktycznie tylko leze i zaczął się stawiać i widzę ze jak tak dalej pójdzie to cala ciążę przeleżę
Ja dzisiaj za dwa opakowania luteiny zapłaciłam 120zl czyli po 60 zl 100% , do któregoś tygodnia luteina jest refundowana podobno.
Leria wiem bo w 18tc była ułożona główkowo a teraz miednicowo mam nadzieję ze obróci sie szybko bo przez moja macicę moze miec mniej miejsca .Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:44
-
welonka wrote:Teqz ja tez właśnie od poczatku ciazy praktycznie tylko leze i zaczął się stawiać i widzę ze jak tak dalej pójdzie to cala ciążę przeleżę
Ja dzisiaj za dwa opakowania luteiny zapłaciłam 120zl czyli po 60 zl 100% , do któregoś tygodnia luteina jest refundowana podobno.
Leria wiem bo w 18tc była ułożona główkowo a teraz miednicowo mam nadzieję ze obróci sie szybko bo przez moja macicę moze miec mniej miejsca .
Trzeba myśleć pozytywnieBędzie dobrze, jeszcze 4 miesiące i będziemy się żalić na rzadkie kupki naszych maluchów, teraz nie ma co myśleć o pierdołach
Współczuję Wam kosztów tej luteiny - wygląda na to, że jest droższa niż duphaston - a to już była cenowa zmora dla mnieJedno opakowanie duphastonu przy braniu go 3x1 starczało mi tylko na tydzień. A jak u Was z tą luteiną? oO
-
Podjęzykową luteina kosztuje jakiesw30zl albo nawet mniej i myślałam ze dopochwowo tez tyle kosztuje ,mialam kupic witaminy jeszcze bo kończą mi sie ale jak usłyszałam cenę to darowałam sobie skoro jeszcze mam w domu . Za dupaston tez placilam około 100zl i tak samo starczał mi na tyle co Tobie .
-
nick nieaktualny
-
Wystarczy wyjść z dzieckiem na spacer i już trudno was nadgonić
Co do terdyferonu to ja nie mogłam go brać, dostałam od niego takich bóli żołądka, że zginało mnie w pół (takie nerwo bóle). Brałam za to actifero forte (teraz już bym nie mogła ze względu na zwykły kwas) -
Leira wrote:- krem z czosnku - moja ulubiona, ale nisco upierdliwa w przygotowaniu
Jak bedziesz jakas zainteresowana to moge podac przepis
Poproszę na krem z czosnku!uwielbiam czosnek, raz się we włoskiej knajpce skusiłam na krem z czosnku i bardzo mi smakował. Chętnie zrobię w domku jak masz sprawdzony przepis
teqz wrote:Axana ja z zup polecam Meksykańskaja jem w wersji mega ostrej, ale można tez delikatna zrobić jeśli ktoś nie lubi na ostro
Mogę przepis na sprawdzoną meksykańską?
Ja Wam mogę polecić tą zupkę:
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/zupa-krem-z-bialych-warzyw
Właśnie zrobiłam, szybka, prosta i bardzo smacznaCo prawda największy krytyk kulinarny, mój mąż, jeszcze w pracy, więc się okaże jak wróci czy mu smakuje, ale dla mnie bomba!
-
nick nieaktualnyPo badaniach Malutka waży 297g ciąża trochę młodsza 19+5 ale to nie duża różnica. Serduszko biło 144 uderzeń
Nie wiem od czego to zależy ale w poprzedniej ciąży luteine dopochwowa miałam na refundację do koncaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:57
welonka, witaminkab, Alphelia, Marya, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
eunice. wrote:Ja nie wiem nawet co u mnie to ostatnio powodowało, ale jak ostatnim razem przyniosłam wyniki hemoglobiny to i położna i lekarz zauważyli, że bardzo dobry poziom, lekarz uznał, że jak sportowiec. Ale to było dawno, teraz mam znów zrobić morfo na wizytę w lutym to zobaczę czy dalej jest tak dobrze.
Ale fajne promocje trafiłam w Pepco:). Dla starszej córki, młodszej jeszcze nie dokupuję na razie nic, bo chcę tylko kilka typowo różowych rampersów jak już będzie się zbliżało lato i dalej będzie doktor mówić że dziewczynka:). Większość ciuszków mam i raczej wszystkie uniwersalne, a chcę trochę takich żeby było widać po ubiorze płeć.
W każdym razie starszej kupiłam za ok.50 zł trzy pary spodni (w tym jedne dżinsy) i trzy ciepłe sweterki:). Wydaje mi się, że to dosyć tanio:) -
nick nieaktualny
-
u nas pepco sa fajne ubranka ale od rozmiaru 74 do 98 na starsze i młodsze nic ciekawego.
Ja dzisiaj zaszłam do ciucholandu bo często maja spodnie ciążowe wyszłam bez spodni a ubrankami dla małej sam róż ale wogole nie zniszczone i za wszystko dałam 18zł bluza nie jest gruba ma tylko ten kaptur taki ocieplany .
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b19f1a48a1d9.jpg