CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanna23...zgadzam się z Tobą.
Wiem,że to czasem może przykro powiedzieć,
ale niestety trzeba.
Nie można godzić się na to bo będzie tylko gorzej.
Po co się męczyć.
Ja tam też wywalam prosto z mostu,jak mi coś nie pasuje.
Jestem u siebie i robię,co i jak mi się podoba.
Angella...trzeba zacisnąć zęby i w końcu to uciąć,bo się wykończysz dziewczyno! -
Emisia35 wrote:No więc my po badaniu.
Niestety nie mam ładnych zdjęć bo mój synuś nie dość,że lewą rączką zasłania lewy policzek i uszko,to jeszcze buźka wciśnięta w macicę
Zobaczyłam tylko okrąglutki nosek i śliczne usteczka
Pomiary,o które prosiłaś:
D=5,6mm
FL=42,2mm
Ogólnie to klusek taki...568g!
No i chyba zostanę majówką bo jest ok tyg do przodu
Badanie przeprowadzone w 22w+3d
To podobnie do mojego, uff
Mój synuś też "grubasek" obwód brzucha wskazuje tydzień do przodu, ale ginka mówi, że to nie ma znaczenia bo dziecko i tak urodzi się w terminie, a co najwyżej będzie nieco większe niż jego równieśnicy - specjalnie pytałam bo też myślałam, że to "termin porodu się przesuwa", ale jednak nie -
dziewczyny może komuś się przyda https://m.smaker.pl/przepis-koktajl-na-anemie,126588,poprostupycha-asia.html
Co do Tesciow i Rodziców to u mnie jedni mają około 10 km a drudzy 25:) co do wtracania się to póki co żadna ze stron nie próbuje w nas ingerowaćale jak się dzidzia urodzi to kto wie:)
Szczęśliwa2017 -
nick nieaktualnyLeira wrote:To podobnie do mojego, uff
Mój synuś też "grubasek" obwód brzucha wskazuje tydzień do przodu, ale ginka mówi, że to nie ma znaczenia bo dziecko i tak urodzi się w terminie, a co najwyżej będzie nieco większe niż jego równieśnicy - specjalnie pytałam bo też myślałam, że to "termin porodu się przesuwa", ale jednak nie
Jak pójdzie po starszym bracie to może nie chcieć szybko wyjść
Kornelcio urodził się 10 dni po terminie,nie śpieszyło Mu się,ale z drugiej strony zima była,więc nie ma się co dziwić
Termin porodu na pewno był dobrze wyliczony bo dokładnie wiedziałam,kiedy Go poczęliśmy -
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Emisia, nad jakim imieniem się zastawianiacie???
Przy starszym synusia, macie bardzo ładne oryginalne i rzadkie imię.
To miłe,że podoba Ci się imię mojego pierworodnego
Teraz zostanie prawdopodobnie Ksawery.
Pojawiła się propozycja Maksymilian,ale synusiowi już przeszło i mówi,że chce Ksawery
Dla dziewczynki chcieliśmy Aurelia,ale podobały nam się jeszcze Inga,Nina,Marcelina,Judyta,Mirella
Ja już tak mam,że lubię takie mniej spotykane imionaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 21:54
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Ksawery - super, podoba mi się Twój gust:)
Aurelia też nam chodzi po głowie:) dla naszej córeczki.
A kiedy już się przyzwyczaili i zaakceptowali...doktor rzekł,że będzie CHŁOPIEC!!!
Tak więc nie zastanawiaj się i bierz Aurelię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 22:09
klarunia1978 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Emisia35 wrote:klarunia1978...a jak Twoje dziewczyny mają na imię?
Rozważamy jeszcze Liwia, Sonia, Natasza, Klara, Rozalia i Lilia ( z naszego forum spodobało mi się). Wolałabym już mówić do brzuszka po imieniu, a nie Maleństwo. -
To ja mam czasami wyrzuty sumienia ze dzwonie do swojej mamy tylko raz na 3-4 dni, choć mieszkamy 15 min drogi autem...no ale nam się na codzien z mama nigdy nie układało, wiec tak jest najlepiej. Teraz mój mąż jest po mojej stronie wiec to znacząco ułatwia sprawę. A mama nagle mi niedawno oświadczyła że nie pojedzie na wakacje w maju jak zwykle bo "musi być gotowa" No normalnie myślałam że padnę. Ale od razu powiedziałam że damy sobie radę sami, zarówno przed jak i po porodzie a cokolwiek naprawdę będzie mogła pomóc to poprosimy. I przyjęła do wiadomości z czego bardzo się ucieszyłam
Ona trochę biedna była bo jej nikt nie pomógł więc myślę że to tak dlatego taka propozycja mimo naszych słabych relacji. A teściowie są kochani i bardzo mili, ale mają dużo pracy i ogromnego, starszego psa którym się opiekują wiec maja bardzo ograniczony czas w ogóle, także też nie będziemy im zawracać głowy. Liczymy na swoje własne siły, wierze ze mimo to że ja nie miałam żadnego rodzeństwa to razem z mężem i książkami damy radę
Mamy tez wspaniałych znajomych którzy już mają kilkoro lub jedno dziecko i bardzo nam dużo podpowiadaja, dają książki, ubranka, inne rzeczy a także oferują pomoc np. przy pierwszym kąpaniu (moja koleżanka co ma 3 dzieci ostatnio właśnie się zaofiarowała). Pewnie tej pomocy nie będziemy też wykorzystywać ale uważam że to bardzo miłe i jakoś nie wiem czemu ale bardziej wierzę w umiejętności i wiedzę swoich znajomych niż rodziców którzy są już w podeszłym wieku.
-
Dobry wieczór Dziewczyny, melduję się po wizycie, same dobre wiadomości!
Przede wszystkim wszystko dobrze! Okazało się, że lekarz na NFZ się pomylił z wagą (2 tygodnie temu podał, że Mała ma 415g!!). Dzidzia waży teraz 400g, co dokładnie odpowiada temu tygodniowi i szacuje się wagę przy porodzie na ok. 3400, czyli podobnie jak miałam z synkiem. Wszystkie pomiary wskazują, że rozwija się według planutj. dokładnie na ten tydzień i dzień ciąży. Zainteresowanym, dla porównania, podaję:
BPD 48.54
HC 188.26
AC 161.36
FL 34.95
Dzidzia machała stopami, ruszała buźką i pokazała, że między nogami nic nie zwisaTakże Marya możesz śmiało dopisać Lidia
)) nie ukrywam, że jestem przeszczęśliwa, lekarz zezwolił na kupowanie różowych ubranek
Na badaniu był mąż z synkiem. Młody widząc na USG jak Lidka kopie stwierdził "O dzidzia już idzie!"To był dobry dzień, chociaż przed badaniem bardzo się stresowałam, a w nocy nie mogłam spać. Dzisiaj się poprawię
Magda33, Leira, Pysiaczek89, Axana, Kropka89, Anitka201, Arga, Wonderland, Marya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklarunia1978 wrote:Alicja, Maja i Gabriela, no powiem Ci, że to tego towarzystwa na poważnie myślimy o Aurelce
Rozważamy jeszcze Liwia, Sonia, Natasza, Klara, Rozalia i Lilia ( z naszego forum spodobało mi się). Wolałabym już mówić do brzuszka po imieniu, a nie Maleństwo.
I wszystkie dobrze mi się kojarzą
Aurelka pasuje do nich,jak ulał
Liwia też bardzo ładne...Lilia nie kojarzy mi się dobrze
Mam znajomą o tym imieniu,za którą nie przepadam -
Pysiaczek89 wrote:Anka
Super, bedzie parka
Wazne ze zdrowy, a nie w czym bedzie biegal!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 22:48
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Z czystej ciekawosci, mamy dziewczynek zainteresowanych ciuszkami dla dziewczynki, oryginalne...zara...smyk...next...h&m...lupilu...w b.dobrym stanie!
Czy jak zrobie przebierke i zostanie mi duzo ciuszkow dla dziewuszki bedziecie zainteresowane zakupem za kwoty od 3-9zl szt. Przelew na konto...ciuszki wysle poczta polska (nie znam kosztow, ale na koszt zamawiajacego), albo odbior osobisty. Narazie w przyszlym tyg zrobie rozeznanie i dam Wam znac oraz wystawie systematycznie fotki.
Mam tylko prozbe, mamy dziewczynek, ktore beda chetne cos zakupic w ten sposob prosze polubic posta, bede miala rozeznanie ktora z Was bedzie chetna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 00:33
klarunia1978, ScarlettKate, welonka lubią tę wiadomość