X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarunia bardzo ładne imiona dziewczyny maja. Ogólnie mi się Rozalia strasznie kojarzy (hmm a raczej dobrze, ale nie jako imię dla dziecka) bowiem kojarzy mi się z babką Kiepską (ze Świata wg kiepskich w razie gdyby ktoś nie kojarzył) :P

anna23 lubi tę wiadomość

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana płci wywołała burze odnośnie imienia. Okazało sie ze kuzynka ktora niefswno urodziła nazwala c
    Córkę Kornelia i moja babcia się oburzyla ze ja tez tak chce dac na imie. W koncu postanowlismy wybrac inne a
    I tu jest klops bo ciezko nam sie zdecydowac. Oto propozyje Milenka. Weronika Wiktoria Nadia Kaja Karolcia....

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• anna23 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    U nas zmiana płci wywołała burze odnośnie imienia. Okazało sie ze kuzynka ktora niefswno urodziła nazwala c
    Córkę Kornelia i moja babcia się oburzyla ze ja tez tak chce dac na imie. W koncu postanowlismy wybrac inne a
    I tu jest klops bo ciezko nam sie zdecydowac. Oto propozyje Milenka. Weronika Wiktoria Nadia Kaja Karolcia....
    Karolcia! :) pięknie

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie jestem zdecydowana do konca :) Mam pare typow ale jeszcze nie trafilam na takie imie ze bym poczula, ze to na pewno to ;) Z corka tak mialam, dlugo nie bylo pomyslu az moja przyjaciolka eymyslila Julie. Wtedy jeszcze nie bylo tak popularne. No i sie przyjelo :) Teraz jeszcze nie umiem mowic do brzuszka po imieniu, jak na razie to ogolnie mowie meskoosobowo bo juz sie tak przyzwyczailam :-D Starsza siostra jest zachwycona wiadomoscia o siostrzyczce :) Szkoda tylko ze az taka roznica bedzie miedzy nimi

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Milenka!
    Moja bratanica ma tak na imię :)
    To nasza mała księżniczka,jest najmłodsza z dzieciaków (na razie!) :)
    Mój synuś,kiedy dowiedział się,że będzie miał brata,powiedział,że On się cieszy,ale przykro Mu dlatego,że Milenka chciała,żeby była dziewczynka :D
    A nasza Milenka to charakterna panna,chłopaków owinęła wokół palca ;)
    Piszę chłopaków bo mam jeszcze bratanka,jest 4 m-ce młodszy od mojego syna i kiedy Milenka do nas przyjeżdża,to Ona rządzi ;)
    Mam jeszcze bratanicę,ale to już prawie kobietka,w tym roku kończy 17 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ja tez jeszcze nie jestem zdecydowana do konca :) Mam pare typow ale jeszcze nie trafilam na takie imie ze bym poczula, ze to na pewno to ;) Z corka tak mialam, dlugo nie bylo pomyslu az moja przyjaciolka eymyslila Julie. Wtedy jeszcze nie bylo tak popularne. No i sie przyjelo :) Teraz jeszcze nie umiem mowic do brzuszka po imieniu, jak na razie to ogolnie mowie meskoosobowo bo juz sie tak przyzwyczailam :-D Starsza siostra jest zachwycona wiadomoscia o siostrzyczce :) Szkoda tylko ze az taka roznica bedzie miedzy nimi
    Masz rację...ja też uważam,że jak trafisz na odpowiednie imię,to czujesz,że to to :)
    A jaka różnica będzie między dziewczynami?

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim! :) Wczoraj byłam na wizycie u mojego doktorka i potwierdzil, że nic nie może znaleźć między nóżkami także Gabrysia nadal Gabrysią. Widząc ostatnie wyniki bardzo się ucieszył i powiedzial, że mu ulzylo. Plus malutka wazy już około 350g!
    Na wizytę pojechała ze mną mlodsza siostra, narzeczony i mama. Nasmialismy sie i... Naplakalismy. Nie sadzilam, że moja twarda siostra bedzie tak wzruszona. Wystarczylo, że Maciej na nią spojrzał A ta już się trzęsla szlochajac że szczęścia. Do tego dołączyłam ja i mój facet. Jedynie mama wlepiala slepia w ekran i tłumaczyła gin, że on mnie odbierał u niej przy porodzie na co facet zaskoczony i poruszony wszystkim, ze łzami w oczach stwierdził, że dlaczego nie wiedział, że zostanie dziadkiem haha Siostra dostała własne zdjęcie mojej malutkiej na pamiatke i zadowoleni wróciliśmy do domu.

Co do porodu z "rodzina", niedawno dowiedziałam Się, że będę miała prawdopodobnie pielgrzymkę w szpitalu. Rodzice moi, narzeczonego, moja siostra i jego dwaj bracia. Szczerze mówiąc przeraza mnie to troszke, ale nie przeszkadza. Jesteśmy wszyscy zzyci i poki nikt nie bedzie mi chcial robic zdjec, to nie wyrzuce za drzwi. Na szczęście przy samym porodzie nie będę miała nikogo obok, mam to do siebie, że w najmniej odpowiednich momentach się śmieje jak widzę kogoś z nich. A Maciej stwierdzil, ze boi Się, że zemdleje na sam widok i z emocji więc to nawet nie zmuszam

pilik, Marya lubią tę wiadomość

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 lat :) Ja tez mam brata mlodszego 10 lat i juz zawsze bedzie dla mnie dzieckiem chociaz ma juz 20 lat :-D Nieraz jak sie zapomne to powiem o nim Michaś haha
    Pamietam jak dzis jak mu pieluchy zmienialam no i jak go traktowac powaznie :-D

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie chciala meza przy porodzie. Zanim to przezylam, rozwazalam taka opcje, ale ciesze sie ze go nie bylo wtedy i nie patrzyl na tą rzeznie :-D A najbardziej ze nie widzial moich chwil slabosci. Dla mnie to zbyt intymne :) Moja kolezanka miala faceta przy porodzie. Dlugo sie bal ja dotknac bo nie umial zapomniec o tym co zobaczyl. Ona dodatkowo nie zgodzila sie na lewatywe i co tu duzo mowic - zanim urodzila sliczna corke to zrobila dorodna kupe :-D No jakos mi to nie idzie w parze ;) Rozstali sie po paru latach. Nie twoerdze ze przez te przezycia, widocznie zwiazek nie byl dojrzaly a i ten facet tez pewnie nie za bardzo. Ale faceci chyba sobie nawet nie wyobrazaja jak wyglada porod i wedlug mnie nie ma potrzeby im tego pokazywac :) Ale to moje zdanie i rozumiem ze sa kobiety ktore sobie nie wyobrazaja tego przezyc same :)

Leira lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poloznych to ja mam najcudowniejsza na swiecie :) Kobieta chyba wlasne zycie poswieca swoim pacjentkom :) Ile razy mialam problem, moglam zadzwonic o kazdej porze dnia i nocy, godzinami mi tlumaczyla albo sluchala. Aniol. Ale jeszcze nie wie o mojej ciazy, rozwazam poinformowanie jej na kilka tygodni przed porodem, moze bezie miala jakies cenne rady dla mnie:)

cichyszept lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    10 lat :) Ja tez mam brata mlodszego 10 lat i juz zawsze bedzie dla mnie dzieckiem chociaz ma juz 20 lat :-D Nieraz jak sie zapomne to powiem o nim Michaś haha
    U mnie będzie 9 lat różnicy,więc podobnie :)
    Ale myślę,że to dobra różnica.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    A co do poloznych to ja mam najcudowniejsza na swiecie :) Kobieta chyba wlasne zycie poswieca swoim pacjentkom :) Ile razy mialam problem, moglam zadzwonic o kazdej porze dnia i nocy, godzinami mi tlumaczyla albo sluchala. Aniol. Ale jeszcze nie wie o mojej ciazy, rozwazam poinformowanie jej na kilka tygodni przed porodem, moze bezie miala jakies cenne rady dla mnie:)
    Może i ja tym razem trafię na takiego Anioła ;)

• cichyszept Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Ja bym nie chciala meza przy porodzie. Zanim to przezylam, rozwazalam taka opcje, ale ciesze sie ze go nie bylo wtedy i nie patrzyl na tą rzeznie :-D A najbardziej ze nie widzial moich chwil slabosci. Dla mnie to zbyt intymne :) Moja kolezanka miala faceta przy porodzie. Dlugo sie bal ja dotknac bo nie umial zapomniec o tym co zobaczyl. Ona dodatkowo nie zgodzila sie na lewatywe i co tu duzo mowic - zanim urodzila sliczna corke to zrobila dorodna kupe :-D No jakos mi to nie idzie w parze ;) Rozstali sie po paru latach. Nie twoerdze ze przez te przezycia, widocznie zwiazek nie byl dojrzaly a i ten facet tez pewnie nie za bardzo. Ale faceci chyba sobie nawet nie wyobrazaja jak wyglada porod i wedlug mnie nie ma potrzeby im tego pokazywac :) Ale to moje zdanie i rozumiem ze sa kobiety ktore sobie nie wyobrazaja tego przezyc same :)

Ja też wolę być wtedy sama, ale jakby chciał uczestniczyć, no to dlaczego nie. Czuje się pewniej z myślą, że nikt nie będzie na mnie patrzył A później wypytywal co i jak :P

7u22vfxm0wxufvzx.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa2017 wrote:
    dziewczyny może komuś się przyda https://m.smaker.pl/przepis-koktajl-na-anemie,126588,poprostupycha-asia.html :)

Co do Tesciow i Rodziców to u mnie jedni mają około 10 km a drudzy 25:) co do wtracania się to póki co żadna ze stron nie próbuje w nas ingerować:) ale jak się dzidzia urodzi to kto wie:)
    Ja już nie wierze w przyswajanie żelaza z warzyw. Sam koktajl robię w miarę często bo lubię buraki i tez myślałam ze na anemię będzie dobry. Miałam kilka rozmów z dietetyczka i największe przyswajanie jest właśnie z kaszanki i wątróbki :-/ nawet wołowina ma 2/3 żelaza mniej niż właśnie kaszanka i wątróbka. Do tego jest szereg produktów utrudniających wchłanianie żelaza (nawet mleko czy błonnik). Ciężka sprawa :-/
    Ja za jakiś czas zrobię ponowna morfologię i zobaczę co dają moje starania.

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Klarunia bardzo ładne imiona dziewczyny maja. Ogólnie mi się Rozalia strasznie kojarzy (hmm a raczej dobrze, ale nie jako imię dla dziecka) bowiem kojarzy mi się z babką Kiepską (ze Świata wg kiepskich w razie gdyby ktoś nie kojarzył) :P
    Bardzo mi miło słyszeć, że podobają Ci się imiona dziewczyn, wtedy tak nie rozkminialiśmy tematu, przyszło naturalnie.Co do Gabi to jak usłyszałam to imię to wiedziałam, że to i żadne inne, z Mają wspólnie mieliśmy ten typ, a co do Alicji mąż się uparł i nie było nawet dyskusji. A teraz my mamy oboje inne typy. Gdyby był chłopiec to oboje chcieliśmy Oliwiera.
    Scarlett, z Twoich typów, dla mnie super są Weronika, Milenka i Nadia. Napisz jak coś zdecydujecie.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Przenieśli mnie na patologie ciazy. Sale 2 osobowe więc ok. Sąsiadka tylko taka jakąś marudna ale trudno. Jeszcze chyba tydzień tu będę:(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 19:14

Emisia35, Tròjka, Anitka201, Kropka89, Leira, Arga, Nadi17, Wonderland, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Oj tam, z tą różnicą nie należy przesadzać, wszystko ma swoje plusy i minusy. U nas różnica będzie: 16 lat, 15 i 10 i myślę, że będzie spoko:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Eunice aż się wzruszyłam :) bardzo pięknie to napisałaś. I też chyba dlatego mnie to tak ruszyło bo między.mna a mężem jest bardzo podobnie :)
    Przeżywaliśmy to wszystko razem i też właśnie do dziś wspominamy to pierwsze spojrzenie na naszych synów. Nie do opisania. Czasem to ja się muszę odpędzać od niego bo ten to by co chwilę cos chciał ;) więc nasze życie seksualne nic nie straciło.
    Ale to chyba jest bardzo indywidualna sprawa. Każdy z nas jest inny.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Cześć. Przenieśli mnie na patologie ciazy. Sale 2 osobowe więc ok. Sąsiadka tylko taka jakąś marudna ale trudno. Jeszcze chyba tydzień tu będę:(

Sarra, to chyba tam chciałaś? To super :) Sąsiadka się nie przejmuj, jednym uchem wpuszczaj, drugim wypuszczaj ;) Trzymamy kciuki żeby szybko zleciało!

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ