X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini, Anitka dziękuję za podpowiedzi. Już zapisałam sobie. I dziś przy śniadaniu przypomniało mi się, że na tych warsztatach dostaliśmy próbki tej lanoliny. Zacznę od tego co mam. Zobaczę jak się spisze. Ceny nie są kosmiczne, ale i tak 2x większa niż Ziaja. Jeśli będzie taka super hiper to kupię, ale jak nie to bez sensu przepłacać.
    Ja jak poszłam do gina to trochę się martwiłam tą siarą, bo nie wiedziałam że w polowe ciąży może się już pojawić. Ale lekarz mnie uspokoił, że może być ale nie musi. Ufff ale właśnie zaproponował nawilżać już teraz i powiedział, że może dzięki temu nie będą po porodzie aż tak pękać.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kradzione zdjęcie z usg? Nie ogarniam! Dla mnie podejrzane od początku było to,że Marya bardzo wcześnie dowiedziała się o swojej ciąży. Ja zobaczyłam blada kreskę 20 września i to było 10dpo i 5 dni przed planowanym okresem. Marya założyła wątek juz 15 września, a termin porodu miałyśmy wlasciwie ten sam.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 28 tyg ;)
    na wizycie okazało się, że skraca się szyjka więc mam trochę więcej odpoczywać i młody sobie już próbuje robić drogę do wyjścia.

Co do wózka my kupiliśmy używany bebetto silvia 2w1 i fotelik kiddy evolution pro 2. Jedno małe stworzenie zaczęło robić mu już kontrolę jakości.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46537703cc07.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/14824318b51e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21c7dfd8d973.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b8c6bd1c5b6e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7812d996d5a8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:38

Anitka201, Pysiaczek89, Alphelia, Magda33, anieszka, welonka, zielonooka7, Andziula_1988, witaminkab, Wonderland lubią tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula oczyszczona lanolina to jedno i to samo. Czy kosztuje 10 czy 40 zł to i tak to ten sam produkt. Widzę ze maltan jest tez w niskiej cenie, a jedna z dziewczyn go polecała. Warto tylko poczytać opinie czy lanolina jest faktycznie wysokooczszona bo z tego co kojarzę tylko takiej nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:47

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja również zwróciłam na to uwagę ale ciężko mi sobie wyobrazić ze ktoś może mieć czas na zajmowanie się forum, które tak na prawdę jego nie dotyczy :-)

Anna23 super! Widzę ze idziesz jak burza z wyprawka!

Ja jestem zakochana w moim koszu Mojżesza :-) kupiłam na olx, w świetnym stanie. Dzisiaj postaram się dodać jakieś zdjęcie :-)

• anna23 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ha ja również zwróciłam na to uwagę ale ciężko mi sobie wyobrazić ze ktoś może mieć czas na zajmowanie się forum, które tak na prawdę jego nie dotyczy :-)

Anna23 super! Widzę ze idziesz jak burza z wyprawka!

Ja jestem zakochana w moim koszu Mojżesza :-) kupiłam na olx, w świetnym stanie. Dzisiaj postaram się dodać jakieś zdjęcie :-)
    U mnie już została końcówka wyprawki i mogę odpocząć :p

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś, nam się Emisia35, zgubiła, próbowałam, znaleźć Jej datę porodu ale za dużo stron. Jak sama, zajrzy to dopisze się do 1 strony:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emisia ma na ten sam dzień co ja czyli 04.06 :-) zawsze na jej suwaczku podglądałam w którym dokładnie tygodniu i dniu jestem.

• Dika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie w nocy koszmar męczył odnośnie ciąży, rano opowiadam mężowi a on na to, że mu też się śniła nasza druga dzidzia, że urodziłam w 6 miesiącu ale było wszystko ok. Słysząc to starsza córka mówi że też dzisiaj śniła o siostrzyczce, że ją do szkoły wzięła na wf ;)
    Dziwny zbieg okoliczności, wszyscy śniliśmy o malutkiej. Ale ja akurat byłam przeszczęśliwa jak się obudziłam i czułam kopniaki i rozpychania w brzuchu ;)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, długo tu nie zaglądałam. Jakoś od półtora miesiąca walczymy z wirusami :( Teraz zaraziłam się bostonką od córki i strasznie się denerwuję czy nie zaszkodzi to młodemu :( wizytę mam dopiero 16 marca ale chyba będę dziś dzwonić i się zapytam czy jednak nie przyjść wcześniej. W ogóle jestem nie do życia a trzeba się zajmować córką, męczące jest takie chorowanie.

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Emisia ma na ten sam dzień co ja czyli 04.06 :-) zawsze na jej suwaczku podglądałam w którym dokładnie tygodniu i dniu jestem.

A u niej wiadomo jaka jest płeć lub imię? :) to zmienię wtedy od razu wszystko

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarzę to 2 syn ale nie jestem w 100% pewna :-)

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z pewnością 2 chłopiec u Emisia35 i chyba o imieniu jeśli nie pomieszała m czegoś: Ksawery.

Alphelia lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawiłam :)

klarunia1978 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini jeśli chodzi o rwę kulszową to miałam takie epizody 3 wieczory pod rząd. Bolała mnie lewa strona. Ból promieniował nad pośladkiem, pośladek, udo aż do stopy. Ciężko było mi stanąć na wyprostowanej nodze. Szłam wtedy pod bardzo ciepły prysznic, pidżamka, skarpety i pod kołdrę się wygrzać. Rano nie było już bólu. Wracalo 3 dni, ale może jakiś miesiąc już jest spokój.

Dziewczyny super że ogarnelyscie pierwszą stronę:)

Co do Maryi to pamiętam że miała zawsze takie idealne zdjęcia z usg, gdzie wszystko było pięknie widać.. Pewnie wybierała najładniejsze z neta;)

U mnie na razie siary brak, ale muszę dorzucić tą lanolinę do koszyka na Gemini. W ostateczności można wykorzystać do czegoś innego, jakby nie wyszło z kp;)

Anna23 szalejesz z wyprawka! :)

Tini lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę chciałabym zeby nasz pokój taki gotowy był a tu dopiero na ścianach wylądowała gładź:d teraz nie mogę zdecydować sie na jaki kolor pomalować ściany ostatnio byly białe ale juz na ta biel nie moge patrzeć.

Dałam rade nie uciekłam z fotela zostałam pochwalona że zabki dziąsła zdrowe :d ale zwróciła uwagę na moj język bo byl podpuchnięty i bardzo wyszly na nim żyłki powiedziała żebym obserwowała caly czas czy nie wychodzą mi żyły na nogach (tym bardziej ze mam tendencje genetyczną) i powiedziała ze pokrzywy,szałwii nie mozna pic w ciazy. Moja dentystka to dla mnie lekarz różnych specjalizacji ,szybciej wyciągnęła mnie z anemii niż hematolog .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 10:20

age.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna23 tak patrze na te zdjęcia i uświadamiam sobie, że ja z wyprawką jestem daleko w lesie :o dziewczyny wy juz macie wózki, łóżeczka ba nawet pokoiki urządzone a ja co ? Pare ubranek i zamówienie z apteki :p ale za 2 tyg pozwozimy już trochę rzeczy i będziemy patrzeć co jeszcze kupić.

Właśnie wróciłam od położnej. Bardziej pogadanka, ale z nią jakoś luźniej i konkretniej niż z moim lekarzem, który sprawdza prawie wszystko na google :D W połowie marca będę miała szkołę rodzenia :) u małej sprawdzone tętno gdzie protestowała i kopała bądź uderzała w detektor :D charakterek ma :D

W gruncie rzeczy ja o ciąży dowiedziałam się też jakieś chyba 5-6 dni przed spodziewaną miesiączką, ale w sumie to przypadkiem. Byłam akurat w Polsce robiłam sobie morfologie to wzięłam też zrobiłam bete tak, żeby była pewność a nie robić kilku zwykłych testów i ku mojemu zdziwieniu beta wyszła pozytywna mała bo zaledwie 20 chyba, ale pozytywna, więc jest to możliwe. Chociaż nie ukrywam, że do końca nie wierzyłam mimo powtórzonej bety i w dniu spodziewanej miesiączki miałam stres, że może jednak ją dostanę.

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• eunice. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:46

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:46

Magda33, Andziula_1988, Alphelia, Kropka89 lubią tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień dobry TVN było dziś o tyciu w ciąży :) polecam wszystkim które się stresują kilogramami ;)

Mam nadzieję, że moje chłopaki pójdą już od poniedziałku do przedszkola. To posegreguje ubranka, które dostałam i zobaczę czego i ile jeszcze dokupić :)

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 668 669 670 671 672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ