X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) że u Was same dobre wieści <3

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest +5 czyli tyle co w poprzedniej ciąży w dniu porodu. Podejrzewam, że do końca jeszcze jakieś 2-3 kg dojdą no ale trudno. Najwyżej po porodzie będę trochę dłużej je tracić ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziiewczyny w koncu nie bylam u lekarza zwiekszylam dawke magnezu i od wczoraj brzuch sie nie napina tak w ciagu dnia 2-3razy dziennie bez bolesnie , bardzo mozliwe ze ten skurcz nasilony byl przez jelita bo po espumisanie poczulam nieznaczna ulge. Mala bardzo wyraznie czuje w okolicach pepka bardzo wypina sie jakby glowka od nowa byla do gory .
    A mam takie pytanie mozliwe zeby juz obnizyl sie delikatnie brzuch ?

Welonka, super ze jest juz lepiej! A kiedy masz następną wizytę w ogóle? Ja mam wrażenie że mój brzuch jest jakby teraz bardziej wypukły na dole, ale wiem że maluszek leży sobie na plecach/nóżkami do dołu więc może to dlatego tak sobie tłumacze bo jeszcze chyba za wcześnie na obniżenie się brzucha takie stricte.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Anitka ale Ci zazdroszczę takiej wagi...

Mnie właśnie wszyscy mówią że zgrabnie wyglądam, że nie przytyłam specjalnie ale jednak waga mówi bezlitośnie-12 kg.
    Chociaż mam nadzieję że to dlatego że byłam przed wizytą w wc.
    No i puchnę już dosyć, widzę to po kostkach i po pierścionkach które robią się ciasne. Mam wrażenie że właśnie z tydzień temu tak spuchłam...
    Wiesz nie ma czego zazdrościć bo ja mam z kolei inne problemy (zdrowotne) związane z ciaza i chyba bym wolała te kilogramy. Co do puchnięcie to w 1 ciazy w ostatnim tygodniu(?) zatrzymało mi się z 5 kg wody wiec ja również mam do tego skłonność :-/

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-) Jakie duże dzieci.

Welonka, dobrze, że już lepiej. Ja miałam podobne bóle, nie wiem, podejrzewam od stresów i noszenia Małej. Teraz tez czasami coś zaboli, ale odliczam dni do wizyty.

Ja jutro wybieram się na morfo i mocz, pojadę do Diagnostyki, która w sobotę czynna, jednak we środę wizyta, to zostanie mi na pn krzywa cukrowa.

U mnie waga zepsuta, ale obstawiam 5-6 kg.
    Kilogramami nie ma co się aż tak stresować, po porodzie dużo spadnie.

Dziś miałam stracha, jak siedziałam na macie i czytałam książeczce, córcia wpadła główką na mój brzuch, zaczął boleć jak na okres, a Mała w brzuszku przez 5 godzin nie dawała znaków życia, dobrze, że przeczekałam, bo zaczęłam się już denerwować.
    Naprawdę trzeba na siebie uważać.

• Dika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie zadzwonili z laboratorium, ze musze powtorzyc pobranie krwi na TSH. Wytłumaczono to hemolizą, jakimś błędem który się zdarza. Teraz jak czytam to często jest to spowodowane złym pobraniem krwi lub obchodzeniem się z próbką. No szkoda ze ja przez to muszę się tam znowu fatygowac, nie mam blisko ani po drodze, no trudno się mówi :/

Moja waga +8kg, dość widoczne przy moim niskim wzroście.

Mam do Was pytanie, czy nadal macie bolace i wrazliwe piersi? Moje jakby zmalały i już nie są tkliwe. Tez tak macie?

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Do mnie zadzwonili z laboratorium, ze musze powtorzyc pobranie krwi na TSH. Wytłumaczono to hemolizą, jakimś błędem który się zdarza. Teraz jak czytam to często jest to spowodowane złym pobraniem krwi lub obchodzeniem się z próbką. No szkoda ze ja przez to muszę się tam znowu fatygowac, nie mam blisko ani po drodze, no trudno się mówi :/

Moja waga +8kg, dość widoczne przy moim niskim wzroście.

Mam do Was pytanie, czy nadal macie bolace i wrazliwe piersi? Moje jakby zmalały i już nie są tkliwe. Tez tak macie?
    Mnie już dawno piersi nie bolą. Są miękkie. To normalne. Ja tam się cieszę :P wystarczy że mnie brzuch swędzi i piersi pod stanikiem :P

Dika lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już na plusie 9,5 kg bo schudłam 2 kg na początku. Tyje i czuje to. Ale trudno. Myślę że w 3 trymestrze z tego co czytałam to mniej się Tyje niż w 2. Mam nadzieję że tak u mnie będzie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, też na to liczę ;) mam też w planach zacząć więcej spacerować, lekarz pozwolił.
    Poza tym wiem, że to nie wina mojego obżarstwa, bo staram się jeść zdrowo i wartościowo, a słodycze wpadają bardzo sporadycznie i w niewielkich ilościach.

Jednak u nas dziś tyle śniegu, że spacer to jednak ryzyko. Poszłam do apteki i szłam mega wolno i ostrożnie a i tak dwa razy o mało bym się nie pośliznęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 10:54

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja jestem na plusie prawie 6kg już... aż strach co będzie do końca. Ale wszystko mi idzie w brzuch i piersi póki co, gdyby nie brzuch to bym spokojnie mogła ubrać stare spodnie, więc się nie przejmuje w sumie.
    Ja miałam jutro jechać na warsztaty Mama wie do Katowic, ale przez pogodę obawiam się że nie dotrę, jeszcze auto coś się zepsuło i bym musiała pociągiem, a przy tej pogodzie to się boje że jakieś awarie i opóźnienia będą...
    Któraś z Katowic/okolic i miałaby ochotę jutro wybrac się na warsztaty na 16? Rano zdecyduje na pewno, ale raczej się nie zbiorę wiec bym miała dwie wejściówki (miałam z siostrą iść do towarzystwa).

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dzień dobry, ja jestem na plusie prawie 6kg już... aż strach co będzie do końca. Ale wszystko mi idzie w brzuch i piersi póki co, gdyby nie brzuch to bym spokojnie mogła ubrać stare spodnie, więc się nie przejmuje w sumie.
    Ja miałam jutro jechać na warsztaty Mama wie do Katowic, ale przez pogodę obawiam się że nie dotrę, jeszcze auto coś się zepsuło i bym musiała pociągiem, a przy tej pogodzie to się boje że jakieś awarie i opóźnienia będą...
    Któraś z Katowic/okolic i miałaby ochotę jutro wybrac się na warsztaty na 16? Rano zdecyduje na pewno, ale raczej się nie zbiorę wiec bym miała dwie wejściówki (miałam z siostrą iść do towarzystwa).
    A skąd jesteś? Jeśli okolice Katowic mogłabym po Ciebie przyjechać. Z chęcią bym się zabrała ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka ja spod Bielska więc jednak kawałek ;). A może masz jakąś koleżankę która by się chciała przejść? Mogłabym wieczorem podesłać wejściówki na maila jak już na 100% się zdecyduje że nie jadę (ale jestem prawie pewna że się nie zbiorę ;))

ds022el.png

u4uGp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik niestety jestem skazana na siebie. Ale dziękuję za gotowość, mam nadzieję, że wejściówki się nie zmarnuja bo czytając program wygląda całkiem ciekawie :)
    Nie powinnyśmy popadać w frustrację. Jesteśmy w stanie, dla którego nie jedna kobieta zgarnęłaby wszystkie nasze kilogramy, rozstępy i humory by tylko mieć to co my. Ja też tak miałam i z zazdrością patrzyłam na ciężarne. Dzisiaj oglądałam nasze zdjęcia z wrześniowych wakacji i przypomniałam sobie dziewczynę, która była na plaży z zakrytym brzuszkiem. A w październiku okazało się że i mnie spotkało to szczęście. Po co mieć szesciopak jak można mieć całą beczkę? :D

summer86, pilik, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka, podpisuję się pod tym co napisałaś :) Pamiętam zeszłoroczną wiosnę, gdy ludzie zrzucili już kurtki i nagle zauważyłam ile jest wszędzie ciężarnych i marzyłam, żeby też w końcu taki brzuszek mieć.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka a sama byś chciała się wybrac? Może nie znajdę chętnej dwójki to chociaż jeden Ci odstąpię wtedy :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Anieszka a sama byś chciała się wybrac? Może nie znajdę chętnej dwójki to chociaż jeden Ci odstąpię wtedy :)
    Właśnie sama nie mam ochoty a po całym tygodniu potrzebuję towarzystwa

oar8yx8dab4u94zl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzie Małka z tego co wiem, miałam się z nią spotkać na miejscu, jakbyś chciała to Was skontaktuje :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam 7 kg, z 48 do 55. W końcu nie mam niedowagi. Jem wszystko, w ogóle się nie ograniczam, bo liczę jeszcze na kilka kg. Jak dotąd, te poszły chyba tylko w brzuch i piersi - ręce i nogi wciąż chude. Mąż mówi, ze wyglądam jak bocian ;)

No i mam nadzieje, ze kilka kg zostanie ze mną na stałe po ciąży.

Dika lubi tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ