X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) że u Was same dobre wieści <3

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tini Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest +5 czyli tyle co w poprzedniej ciąży w dniu porodu. Podejrzewam, że do końca jeszcze jakieś 2-3 kg dojdą no ale trudno. Najwyżej po porodzie będę trochę dłużej je tracić ;-)

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziiewczyny w koncu nie bylam u lekarza zwiekszylam dawke magnezu i od wczoraj brzuch sie nie napina tak w ciagu dnia 2-3razy dziennie bez bolesnie , bardzo mozliwe ze ten skurcz nasilony byl przez jelita bo po espumisanie poczulam nieznaczna ulge. Mala bardzo wyraznie czuje w okolicach pepka bardzo wypina sie jakby glowka od nowa byla do gory .
    A mam takie pytanie mozliwe zeby juz obnizyl sie delikatnie brzuch ?

Welonka, super ze jest juz lepiej! A kiedy masz następną wizytę w ogóle? Ja mam wrażenie że mój brzuch jest jakby teraz bardziej wypukły na dole, ale wiem że maluszek leży sobie na plecach/nóżkami do dołu więc może to dlatego tak sobie tłumacze bo jeszcze chyba za wcześnie na obniżenie się brzucha takie stricte.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    Anitka ale Ci zazdroszczę takiej wagi...

Mnie właśnie wszyscy mówią że zgrabnie wyglądam, że nie przytyłam specjalnie ale jednak waga mówi bezlitośnie-12 kg.
    Chociaż mam nadzieję że to dlatego że byłam przed wizytą w wc.
    No i puchnę już dosyć, widzę to po kostkach i po pierścionkach które robią się ciasne. Mam wrażenie że właśnie z tydzień temu tak spuchłam...
    Wiesz nie ma czego zazdrościć bo ja mam z kolei inne problemy (zdrowotne) związane z ciaza i chyba bym wolała te kilogramy. Co do puchnięcie to w 1 ciazy w ostatnim tygodniu(?) zatrzymało mi się z 5 kg wody wiec ja również mam do tego skłonność :-/

• Agnella Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-) Jakie duże dzieci.

Welonka, dobrze, że już lepiej. Ja miałam podobne bóle, nie wiem, podejrzewam od stresów i noszenia Małej. Teraz tez czasami coś zaboli, ale odliczam dni do wizyty.

Ja jutro wybieram się na morfo i mocz, pojadę do Diagnostyki, która w sobotę czynna, jednak we środę wizyta, to zostanie mi na pn krzywa cukrowa.

U mnie waga zepsuta, ale obstawiam 5-6 kg.
    Kilogramami nie ma co się aż tak stresować, po porodzie dużo spadnie.

Dziś miałam stracha, jak siedziałam na macie i czytałam książeczce, córcia wpadła główką na mój brzuch, zaczął boleć jak na okres, a Mała w brzuszku przez 5 godzin nie dawała znaków życia, dobrze, że przeczekałam, bo zaczęłam się już denerwować.
    Naprawdę trzeba na siebie uważać.

• Dika Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie zadzwonili z laboratorium, ze musze powtorzyc pobranie krwi na TSH. Wytłumaczono to hemolizą, jakimś błędem który się zdarza. Teraz jak czytam to często jest to spowodowane złym pobraniem krwi lub obchodzeniem się z próbką. No szkoda ze ja przez to muszę się tam znowu fatygowac, nie mam blisko ani po drodze, no trudno się mówi :/

Moja waga +8kg, dość widoczne przy moim niskim wzroście.

Mam do Was pytanie, czy nadal macie bolace i wrazliwe piersi? Moje jakby zmalały i już nie są tkliwe. Tez tak macie?

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika wrote:
    Do mnie zadzwonili z laboratorium, ze musze powtorzyc pobranie krwi na TSH. Wytłumaczono to hemolizą, jakimś błędem który się zdarza. Teraz jak czytam to często jest to spowodowane złym pobraniem krwi lub obchodzeniem się z próbką. No szkoda ze ja przez to muszę się tam znowu fatygowac, nie mam blisko ani po drodze, no trudno się mówi :/

Moja waga +8kg, dość widoczne przy moim niskim wzroście.

Mam do Was pytanie, czy nadal macie bolace i wrazliwe piersi? Moje jakby zmalały i już nie są tkliwe. Tez tak macie?
    Mnie już dawno piersi nie bolą. Są miękkie. To normalne. Ja tam się cieszę :P wystarczy że mnie brzuch swędzi i piersi pod stanikiem :P

Dika lubi tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już na plusie 9,5 kg bo schudłam 2 kg na początku. Tyje i czuje to. Ale trudno. Myślę że w 3 trymestrze z tego co czytałam to mniej się Tyje niż w 2. Mam nadzieję że tak u mnie będzie.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, też na to liczę ;) mam też w planach zacząć więcej spacerować, lekarz pozwolił.
    Poza tym wiem, że to nie wina mojego obżarstwa, bo staram się jeść zdrowo i wartościowo, a słodycze wpadają bardzo sporadycznie i w niewielkich ilościach.

Jednak u nas dziś tyle śniegu, że spacer to jednak ryzyko. Poszłam do apteki i szłam mega wolno i ostrożnie a i tak dwa razy o mało bym się nie pośliznęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 10:54

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja jestem na plusie prawie 6kg już... aż strach co będzie do końca. Ale wszystko mi idzie w brzuch i piersi póki co, gdyby nie brzuch to bym spokojnie mogła ubrać stare spodnie, więc się nie przejmuje w sumie.
    Ja miałam jutro jechać na warsztaty Mama wie do Katowic, ale przez pogodę obawiam się że nie dotrę, jeszcze auto coś się zepsuło i bym musiała pociągiem, a przy tej pogodzie to się boje że jakieś awarie i opóźnienia będą...
    Któraś z Katowic/okolic i miałaby ochotę jutro wybrac się na warsztaty na 16? Rano zdecyduje na pewno, ale raczej się nie zbiorę wiec bym miała dwie wejściówki (miałam z siostrą iść do towarzystwa).

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Dzień dobry, ja jestem na plusie prawie 6kg już... aż strach co będzie do końca. Ale wszystko mi idzie w brzuch i piersi póki co, gdyby nie brzuch to bym spokojnie mogła ubrać stare spodnie, więc się nie przejmuje w sumie.
    Ja miałam jutro jechać na warsztaty Mama wie do Katowic, ale przez pogodę obawiam się że nie dotrę, jeszcze auto coś się zepsuło i bym musiała pociągiem, a przy tej pogodzie to się boje że jakieś awarie i opóźnienia będą...
    Któraś z Katowic/okolic i miałaby ochotę jutro wybrac się na warsztaty na 16? Rano zdecyduje na pewno, ale raczej się nie zbiorę wiec bym miała dwie wejściówki (miałam z siostrą iść do towarzystwa).
    A skąd jesteś? Jeśli okolice Katowic mogłabym po Ciebie przyjechać. Z chęcią bym się zabrała ;)

oar8yx8dab4u94zl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka ja spod Bielska więc jednak kawałek ;). A może masz jakąś koleżankę która by się chciała przejść? Mogłabym wieczorem podesłać wejściówki na maila jak już na 100% się zdecyduje że nie jadę (ale jestem prawie pewna że się nie zbiorę ;))

ds022el.png

u4uGp2.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik niestety jestem skazana na siebie. Ale dziękuję za gotowość, mam nadzieję, że wejściówki się nie zmarnuja bo czytając program wygląda całkiem ciekawie :)
    Nie powinnyśmy popadać w frustrację. Jesteśmy w stanie, dla którego nie jedna kobieta zgarnęłaby wszystkie nasze kilogramy, rozstępy i humory by tylko mieć to co my. Ja też tak miałam i z zazdrością patrzyłam na ciężarne. Dzisiaj oglądałam nasze zdjęcia z wrześniowych wakacji i przypomniałam sobie dziewczynę, która była na plaży z zakrytym brzuszkiem. A w październiku okazało się że i mnie spotkało to szczęście. Po co mieć szesciopak jak można mieć całą beczkę? :D

summer86, pilik, Dika, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

oar8yx8dab4u94zl.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka, podpisuję się pod tym co napisałaś :) Pamiętam zeszłoroczną wiosnę, gdy ludzie zrzucili już kurtki i nagle zauważyłam ile jest wszędzie ciężarnych i marzyłam, żeby też w końcu taki brzuszek mieć.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka a sama byś chciała się wybrac? Może nie znajdę chętnej dwójki to chociaż jeden Ci odstąpię wtedy :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Anieszka a sama byś chciała się wybrac? Może nie znajdę chętnej dwójki to chociaż jeden Ci odstąpię wtedy :)
    Właśnie sama nie mam ochoty a po całym tygodniu potrzebuję towarzystwa

oar8yx8dab4u94zl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzie Małka z tego co wiem, miałam się z nią spotkać na miejscu, jakbyś chciała to Was skontaktuje :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przytyłam 7 kg, z 48 do 55. W końcu nie mam niedowagi. Jem wszystko, w ogóle się nie ograniczam, bo liczę jeszcze na kilka kg. Jak dotąd, te poszły chyba tylko w brzuch i piersi - ręce i nogi wciąż chude. Mąż mówi, ze wyglądam jak bocian ;)

No i mam nadzieje, ze kilka kg zostanie ze mną na stałe po ciąży.

Dika lubi tę wiadomość

‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ