X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Jedzie Małka z tego co wiem, miałam się z nią spotkać na miejscu, jakbyś chciała to Was skontaktuje :)
    Nie wiesz czy na wejsciowce moglby wejść mój mąż? Bo nie wiem czy są imienne. Jeśli nie będzie to problem to poproszę o dwie :) [email protected]

oar8yx8dab4u94zl.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anieszka do wieczora potwierdzę, ogólnie są na okaziciela niby więc raczej możecie spokojnie wejść i powiedzieć że koleżanka kupowała jakby pytali no tam są moje dane jako kupującego tylko :)

anieszka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika,

mnie też już nie bolą piersi i w ogóle tez się tym przejmowałam wiec fajnie że napisałaś :-D

Ja zaczęłam intensywniej się dowiadywać co do szpitali w moim mieście, planujemy z mężem odwiedzić wszystkie i sobie obejrzeć żeby mieć swoje zdanie chociaż na ten temat. Jak jest na miejscu przy porodzie to chyba nigdy nie dowiem się prawdy/zresztą zawsze można gorzej trafić, lub lepiej. Ale jak czytam opinie na gdzierodzic.info to mnie to wszystko przeraża :( Ja jestem taka spokojna i cicha osoba a co czytam to jakieś problemy w każdym szpitalu, trzeba walczyć i w ogóle a ja się tak boję że nie będę miała na to siły :( Czy Wy też tak macie że już teraz Was ogarnia taki strach przed porodem ? Zaczynam w zupełności rozumieć kobiety opłacające sobie cały poród/pobyt po, niestety nas na to zupełnie nie stać :( Staram się wszytko wybadać, pojadę tu i tam, zadam pytania ale tak bardzo się boję że mnie i dziecko źle potraktują że już coraz bardziej mam mega stresa na tym punkcie :( Wspomozcie :-*

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jak czytam o szpitalach u mnie to się zaczynam bać.Wszędzie nie ma miejsc,nawet odsyłają z planowanych cc i każą przyjść na następny dzień :( mamy jeszcze 3 m~ce więc mam nadzieję że w tym czasie się uspokoi :/ jakbym miała kasę to bym wybrała chyba jakiś prywatny szpital do cc które na 99% mnie czeka.. Kurcze wszystko będzie dobrze!!

Kropka89 lubi tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się denerwuje jak pomyśle o porodzie. U nas też porodówki zawalone, odsyłają do innych szpitali z powodu braku miejsc. Mam mieć planowane cc, ale boję się, że nie dostanę się do szpitala w podanym terminie :( Z drugiej strony boję się, że jeśli cokolwiek zacznie dziać się wcześniej nie zdążą zrobić mi tego cc bo pierwsza córkę urodziłam w ekspresowym tempie. I tak tym bardziej o tym wszystkim myślę tym bardziej się stresuję :(

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Dika,

mnie też już nie bolą piersi i w ogóle tez się tym przejmowałam wiec fajnie że napisałaś :-D

Ja zaczęłam intensywniej się dowiadywać co do szpitali w moim mieście, planujemy z mężem odwiedzić wszystkie i sobie obejrzeć żeby mieć swoje zdanie chociaż na ten temat. Jak jest na miejscu przy porodzie to chyba nigdy nie dowiem się prawdy/zresztą zawsze można gorzej trafić, lub lepiej. Ale jak czytam opinie na gdzierodzic.info to mnie to wszystko przeraża :( Ja jestem taka spokojna i cicha osoba a co czytam to jakieś problemy w każdym szpitalu, trzeba walczyć i w ogóle a ja się tak boję że nie będę miała na to siły :( Czy Wy też tak macie że już teraz Was ogarnia taki strach przed porodem ? Zaczynam w zupełności rozumieć kobiety opłacające sobie cały poród/pobyt po, niestety nas na to zupełnie nie stać :( Staram się wszytko wybadać, pojadę tu i tam, zadam pytania ale tak bardzo się boję że mnie i dziecko źle potraktują że już coraz bardziej mam mega stresa na tym punkcie :( Wspomozcie :-*

Ale boisz się "walki w szpitalu" o co?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie o to samo, co my... Tez sie bardzo boje...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jak sie nazywa ten magnez, ktory bierzecie. Jakies skurcze mnie zaczynaja łapać w nogi i rece...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jak sie nazywa ten magnez, ktory bierzecie. Jakies skurcze mnie zaczynaja łapać w nogi i rece...

Magne B6 lek, chociaż czekolada też pomaga :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Prawdopodobnie o to samo, co my... Tez sie bardzo boje...

Przygotuję pakiet dokumentów: oświadczeń, wyników badań, etc. Mam nadzieję, że mój M. stanie na wysokości zadania i dopilnuje malucha kiedy ja nie będę w stanie, chociaż myślę, że będę na takiej adrenalinie, że zeskoczę z tego łóżka ;)

Trzeba dobrze się przygotować i myśleć pozytywnie - nic innego nie możemy zrobić.

mięsko, Kropka89 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Magne B6 lek, chociaż czekolada też pomaga :D
    Na mnie widocznie nie dziala, bo nie narzekam na jej niedobor haha :-D

Leira lubi tę wiadomość

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Przygotuję pakiet dokumentów: oświadczeń, wyników badań, etc. Mam nadzieję, że mój M. stanie na wysokości zadania i dopilnuje malucha kiedy ja nie będę w stanie, chociaż myślę, że będę na takiej adrenalinie, że zeskoczę z tego łóżka ;)

Trzeba dobrze się przygotować i myśleć pozytywnie - nic innego nie możemy zrobić.
    Ale o jakich badaniach mowisz? Bedziesz od razu robic dziecku? Myslisz ze to realne? Mnie sie wydaje, ze nikt nie zrobi tak od razu zadnych badan... Ja planuje isc na zywiol i napisac oswiadczenie, ze zamierzam zaszczepic, ale po zrobieniu badan wlasnie itp. Nie wiem, czy sie orientowalas, ale fajne wzory sa na stronie stop nop. Mi sie juz po nocach to wszystko sni, ze o mnie mowia w tv, ze do wiezienia mnie chca brac, to juz jakas obsesja jest... :( Juz mi nawet po glowie porod domowy chodzi, ale odwagi nie mam...

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Na mnie widocznie nie dziala, bo nie narzekam na jej niedobor haha :-D

KochamSłońce jeśli chodzi o magnez, to istotne jest w jakiej formie to magnez. Najlepiej przyswajalny, poza chlorkiem, jest cytrynian magnezu - ok. 90%. Na polskim rynku nie ma zbytnio produktów z dużą i dobrze przyswajalną dawką magnezu w porównaniu do niemieckiego, ale z tego, co ostatnio patrzyłam w Pl to dość dobry jest
    Allnutrition MagB6 670mg - tam wychodzi ok. 100mg magnezu w tabletce. Wiem też z opinii innych, że właśnie przeszły z tego magne b6 na ten i czują różnicę :)

summer86 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:52

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • KochamSłońce Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam napisac wiadomosc prywatna, ale nie wiem jak :-D Pomocy ;)

8p3os65gnm7ai4h9.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KochamSłońce wrote:
    Chcialam napisac wiadomosc prywatna, ale nie wiem jak :-D Pomocy ;)

Ja Ci wysłałam, daj opcję odpisz :D
    Chyba, że do kogoś innego to wtedy musisz go dodać do przyjaciół, wejść w opcję "społeczność" -> przyjaciółki -> ikona wiadomości i piszesz :)

KochamSłońce lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anieszka wrote:
    Nie wiesz czy na wejsciowce moglby wejść mój mąż? Bo nie wiem czy są imienne. Jeśli nie będzie to problem to poproszę o dwie :) [email protected]

Zapomniałam wczoraj, zaraz się ogarnę to wyślę wejściówki! Miłego dnia i wynotuj co tam ważniejszego powiedzą :D
    Ja bym się chętnie dowiedziała jaki materacyk najlepszy dla dziecka (podobno ten fizjoterapeuta co tam panel prowadzi też się zna na takich rzeczach dobrze)

Ja nie czytam o szpitalach, nie widzę sensu nakręcania i dodawania stresów. Mam w okolicy dwa, jak już się przyjedzie z rozwarciem, a nie pierwszymi skurczami przepowiadającymi to przecież nikt nas już nigdzie nie odwiezie ;). Ja się tylko boje że nie będę wiedziała czy to już czy właśnie jeszcze nie, a mój na pewno będzie panikował i będzie chciał mnie zawozić jak pierwszy raz jęknę :p

A magnez w miarę ok u nas jest MagMax b6 z firmy Olimp

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na zapas nie ma co się martwić...Będzie dobrze i tyle.
    Tak podeszłam do I porodu i był sprawny. Potem cała reszta też.
    Co prawda w moim szpitalu, na czerwiec dużo terminów, wiem, że mogą odsyłać, ale jak zacznę myśleć o tym...Niepotrzebnie, jeszcze trochę czasu jest.
    I cieszmy się chwilą :)

Ja biorę Magne b6, szybko działa.

U mnie piersi już mniej wrażliwe, ale za to jak u Murzynki, ciemne, powoli robi się linea negra, pępol brązowy, jakby brudny był ;)

Wczoraj trafiłam na SOR, całą noc przed stawiał się brzuch, boleśnie, rano zrobiłam rano morfo i mocz, ale dalej brzuch twardy i bolesny, wystraszyłam się, i w drogę na SOR. Dostałam zastrzyk z papaweryną i nos-pą, do domu Scopolan i nos-fe max, mam brac do wizyty u swojego prowadzącego. Przyczyna stresy i nadmierny wysiłek. Nakaz odpoczynku.
    Do tego, że nie dośc, że stresy, to wieczorem przed tymi skurczami bez zapowiedzi wpadła teściówka, tak mnie zdenerwowała, a ja głupia za bardzo biorę słowa do siebie.
    Dziecko wazy 1105g, szyjka 54,5mm, kanał szyjki zamknięty. Sedruszko 141 FRH. Chociaż takie info też dostałam :)
    No i jakiś plusik, Mała nie leży już miednicowo, a poprzecznie, coraz bliżej celu, tak się pocieszam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 07:50

• klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, Agnella super, że wszystko ok, pewnie trudno Ci prowadzić mniej aktywny tryb życia z takim maluchem w domu. Córeczka piękne waży, taka waga jest równo z terminem czy wyprzedza trochę, próbuję sobie skalkulować ile będzie ważyła moja za 9 dni na USG:)

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Szyjkę masz długą, u mnie przy ostatnim pomiarze 3,5cm. Niestety u mnie nadmierny stres również powoduje twardnienia brzucha, przez co od listopada musiałam brać luteine.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ