X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciazy również miałam spory apetyt a tyłam bardzo podobnie jak teraz. Na prawdę różnica pomiędzy tygodniami to jakieś 1-2 kg. Teraz jem mniej ale to raczej wynika z faktu ze jeszcze mnie mdli (chyba wina żelaza).

Młody już leży u siebie w łóżku i nasłuchuję czy przypadkiem nie płacze. Na razie jest bardziej dzielny od rodziców. Wytłumaczyliśmy jemu ze już jest za duży na smoka i przyjął o do wiadomości. Wszystko wyjdzie w praktyce.

• eunice. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 07:57

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się w 27 tyg.
    Wczoraj byłam na wizycie, 26+4, mała zasłaniała się łapkami, ale udało się zrobić fotkę:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8ff4a0be9bc.jpg

Waży około 930 gramów, dr mówi, że wszystko dobrze :-) leży głową w dół.

Pisałyście o diecie ciążowej i podjadaniu - niestety mnie nie udaje się uniknąć podjadania słodyczy. Zawsze mam jakieś ciastka lub czekoladę w zanadrzu :-)

Jadłospis staram się, żeby był w miarę zróżnicowany.
    Mój przykładowy dzień wygląda następująco:

Śniadanie: 2 Jajka ma miękko, Pomidor z cebulką, 2 kromki chleba razowego
    Śniadanie II: 1 duży kefir (400g), Banan, jabłko (zwykle są to jakieś dwa owoce do kefiru)
    Obiad: Łosoś (lub inna ryba) ok. 200g, Sałatka z surowej cukinii z cebulką i koperkiem, Makaron razowy (ok. 50g na sucho) (a jak ryby jest dużo, to rezygnuję z węglowodanów)
    Kolacja: Sałata zielona z papryką i pomidorem i kiełkami, ser żółty (czasami daje kromkę podgrzanego chleba)

Lub w wersji ze słodkim śniadaniem:
    Śniadanie: Owsianka (4-5 łyż. ma sucho) z kiwi i mandarynką, rodzynkami, siemieniem lnianym i orzechami lub makiem
    Śniadanie II: 1 duży kefir, Marchewka, kalarepa w słupki
    Obiad: Podudzie z kurczaka duszone z warzywami (marchew, seler, pietruszka, por), 3 łyżki ryżu brązowego (na sucho)
    Kolacja: Sałata zielona z ogórkiem, kiełkami i oliwkami, posypana pestkami słonecznika

Generalnie nie liczę kalorii, ale układam taki jadłospis na cały tydzień - jest mi wtedy łatwiej robić zakupy i nie kupuję nadmiaru jedzenia... Do powyższego dochodzą jeszcze słodycze... o ile w pierwszym trym. praktycznie w ogóle nie miałam na nie ochoty, to od drugiego mam... Poza tym mam też takie dni, że cały plan idzie w diabły i jem same niezdrowe rzeczy :-P
    Dodatkowo od drugiego trymestru starałam się ćwiczyć średnio 4 razy w tygodniu, czasami codziennie, a mimo to i tak już 10 kg na plusie. Ale pociesza mnie fakt, że dalej BMI mam w normie dla swojego wzrostu.

Jeżeli chodzi o stres - to ja przede wszystkim przestałam chodzić do pracy :-)
    A jak się zdenerwuję, to siadam, oddycham głęboko i oglądam jakiś serial.
    Wydaje mi się, że codzienne ćwiczenia też mi pomagają w rozładowaniu emocji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 22:18

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/248cc88f11f9.jpg <br>
    Mam do sprzedania nowy nieużywany biustonosz usztywniany do karmienia, polecany dla małych i średnich biustów.<br>
    Miseczki, delikatnie usztywnione pianką, pięknie modelują piersi nadając im naturalny i powabny kształt. Dodatkowo zostały wyprofilowane delikatną, certyfikowaną fiszbiną.<br>
    Kolor naturalny, rozmiar 70I, cena 59zl plus koszty wysyłki poczta polska.<br>Proszę przemyśleć zakup, zwrotów nie przyjmuje.
    Cechy wspólne modeli Mama by Alles:<br>
    Specjalny krój umożliwia karmienie bez zdejmowania biustonosza, a zapięcie typu Quick-Click sprawia, że odepniesz i zapniesz każdą z miseczek jedną ręką. Miska od wewnątrz pokryta 100% bawełną o wykończeniu antybakteryjnym. Biustonosz posiada 4-o stopniową regulację obwodu, pozwalającą na lepsze dopasowanie oraz regulowane ramiączka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 00:30

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfefad348d15.jpg <br>
    Mam do sprzedania nowy nieużywany poporodowy pas brzuszny, który wspiera powrót do formy po ciąży i porodzie oraz wspomaga utrzymanie prawidłowej postury ciała.<br>
    Wskazania:<br>
    po porodach fizjologicznych – wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne<br>
    po porodach operacyjnych (cesarskie cięcie) - zmniejsza ryzyko wystąpienia przepukliny pooperacyjnej, poprawia poczucie pewności i bezpieczeństwa<br>
    umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych, wzmacniających mięśnie brzucha, systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży<br>
    Cechy produktu:<br>
    Kolor biały, pas jest wciągany przez nogi<br>
    szerokość pasa 24 cm, rozmiar S, w zestawie instrukcja do cwiczeń, cena 29zl plus koszt wysyłki poczta polską. Proszę przemyśleć zakup, zwrotów nie przyjmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 13:10

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice - u mnie jest podobnie jak u Ciebie, i w kwestii jedzenia, i tłumienia stresu w sobie (i też mam Hashimoto, więc coś musi być w tej teorii o której piszesz). Nawet podobnie mamy jeśli chodzi o mieszkaniowe sprawy ;) różnica jest tylko taka że mamy osobne wejście i możemy się nie widzieć z resztą domowników za często. Mnie jednak brak "swojego" bardzo gniecie od środka..

Poza tym jeśli chodzi o stres to u mnie przede wszystkim zwolnienie lekarskie, bo praca to moje największe źródło stresu.
    No i podjadanie ;/ nic mi tak humoru nie poprawia jak jakieś smakołyki niestety :(
    Podziwiam Was bardzo za to pilnowanie wagi i kalorii, nigdy tego nie umiałam a teraz ze zwiększonym apetytem tym bardziej nie umiem.

klz9hdgetuhl70jy.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z jedzeniem różnie bywa. Mam dni gdzie jadłabym non stop a mam też takie w których po kilku dobrych godzinach przypominam sobie, że wartałoby może coś zjeść, ale nie bardzo mam ochotę. Mimo, że nie jem jakoś mega dużo mam już jakieś 12 kg na plusie, ale ja sama, tak samo inni nie widzą tego po mnie. Nie powiem staram się jeść w miare zdrowo, ale zdarzy się też jakaś pizza, chipsy czy największa zmora- czekolada :D
    A z moich zachcianek żywieniowych czekam z utęsknieniem na ten czas kiedy w sklepach pojawią się arbuzy :D to bez ciąży nawet jest moje uzależnienie. Ostatnio w sklepie kupiłam takiego malutkiego, ale to nie to samo co te wielkie soczyste :D

Wyprawka już prawie skompletowana tzn wszystko zamówione, albo leży po rodzinie teraz tylko to wszystko przetransportować do domu :) został nam jedynie materac do łożeczka, pościel, kosmetyki do i po kąpieli, pieluchy i chusteczki. Dzisiaj odchaczając resztę zakupionych rzeczy zaczęłam się zastanawiać co ja właściwie teraz będę robić jak przez ostatnie tygodnie pochłaniały mnie właśnie te zakupy.

Mam też pytanie do mam, które karmiły piersią. Powiedzcie mi proszę czy w okresie karmienia rzeczywiście nie zastąpiąne są te wszystkie bluzki, sukienki, topy do karmienia ? Czy nosiłyście normalne ubrania ?

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Tròjka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu mogłam nosić zwykle t-shirty. Ale jak gdzieś na spacer to wolałam miec coś rozpinanego. Mam pełno koszul bez rękawów na lato więc nie kupuje nic specjalnego do karmienia. Ogólnie takie typowo rzeczy"dla mam do karmienia" są drogie. Szkoda kasy jak dla mnie. Wolałam kupić zwykła bluzkę z paroma guzikami przy dekolcie albo właśnie luźna koszule.
    Jakoś 2 tyg po porodzie mamy ślub brata męża i też wykorzystam sukienkę taka zwykłą, która ma po prostu guziki. Albo dam do przeróbki inna rzeby krawcowa wszyła zamek bo będzie akurat ładnie zamaskowany przez falbankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 12:11

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a polecacie firmę Avant w zakresie laktatorow elektronicznych ? Widzę że cena to 500 zł. Masakra

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrra, z niższej półki cenowej podobno ten jest polecany przez wiele mam: https://www.ceneo.pl/22358060

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka ja nosiłam zupełnie normalne ubrania. Nie mam ani jednej koszulki do karmienia. Zawsze można ubrać jakaś koszule teraz są modne sukienki, bluzki tzw hiszpanki wiec jakby co można zsunąć ja do karmienia. Nawet nie myśle kupować specjalnych do karmienia :-)

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj żadnej diety nie będzie. Mój zabiera mnie na pyszny obiad, z okazji moich urodzin dzisiaj już 34. Potem lody Pycha, będę rekompensować sobie ostatnie stresy jedzeniem i dzisiejszą wycieczką. Taka piękna pogoda <3

Wszystkim miłej niedzieli :)

A_n_k_a_80, Czara, Dika, summer86, klauuudia, witaminkab, Andziula_1988, Agnella lubią tę wiadomość

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda33 wrote:
    U mnie dzisiaj żadnej diety nie będzie. Mój zabiera mnie na pyszny obiad, z okazji moich urodzin dzisiaj już 34. Potem lody Pycha, będę rekompensować sobie ostatnie stresy jedzeniem i dzisiejszą wycieczką. Taka piękna pogoda <3

Wszystkim miłej niedzieli :)
    Sto lat :)

Magda33 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy przeoczylam ten moment, czy nadal aktualizujemy imiona na pierwszej stronie, jak tak to poprosze o zmiane z chlopiec na imie Aron, zadko spotykane, ale wkoncu jedno wspolne, ktore obu rodzica sie podoba :)♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 13:26

klauuudia, klarunia1978, Magda33 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie sroki bardzo polecany był Lasinoh. Dziewczyny w komentarzach bardzo narzekały na Madele - głównie ze głośna.

• Dika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - spełnienia marzeń!!!

My już po długim spacerku, piękna pogoda nad morzem, mam nadzieję że wszystkie tak ładnie macie dzisiaj. Pachnie wreszcie wiosną.

Lecę na kanapę wiązać sadełko, wciągnęłam 2 porcje pysznego rosołu :)

klz9hdgetuhl70jy.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wszystkiego najlepszego :)

U nas też dzisiaj piękna pogoda, ale jakoś ochoty na spacer brak. Mąż w pracy, młodsza córka pojechała z dziadkami, a ja zostałam w domu ze starszą córką i czekam na moich rodziców.
    I tak siedzę na kanapie przed TV i porównuję ceny okien bo w tym roku w planach mamy wstawienie okien i drzwi zewnętrznych, postawienie ścianek działowych i zrobienie schodów do piwnicy i na poddasze. Mam nadzieję, że fundusze pozwolą nam na zrealizowanie planów :)

Miłego dnia dziewczyny :)

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i udanego świętowania <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Magda- sto lat!!!!
    Agnella- BARDZO!!!! piękna fotka:)
    Dika- mnie też boli spojenie, szczególnie jak długo leżę i wstanę, mam wrażenie, że to jest właśnie tak jak pisała jedną z dziewczyn początek rozejścia spojenia łonowego.
    Katarzyna- gratuluję udanej wizyty:)
    Zielonooka- ja specjalnych ubrań do karmienia nie miałam, oprócz dedykowanych dla kobiet karmiących koszul i biustonosxy
    Natomiast zrobiłam przegląd szafy i zdecydowanie korzystałam z rozpinanych bluzek i sukienek.
    A najważniejsze na koniec, dziś zaliczyliśmy kolejne USG i wszystko super
    Dobre przepływy, szyjka z pessarem trzyma się ok, a Malutka waży już 1050 g!!!:):):)
    Następne USG mamy za 3 tyg to będzie to ważne USG 3 trymestru. Buziaki!!!!

Magda33, Dika, zielonooka7, witaminkab, Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za życzenia :)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
‹‹ 735 736 737 738 739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ