CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 1 ciazy również miałam spory apetyt a tyłam bardzo podobnie jak teraz. Na prawdę różnica pomiędzy tygodniami to jakieś 1-2 kg. Teraz jem mniej ale to raczej wynika z faktu ze jeszcze mnie mdli (chyba wina żelaza).
Młody już leży u siebie w łóżku i nasłuchuję czy przypadkiem nie płacze. Na razie jest bardziej dzielny od rodziców. Wytłumaczyliśmy jemu ze już jest za duży na smoka i przyjął o do wiadomości. Wszystko wyjdzie w praktyce. -
Hej dziewczyny, witam się w 27 tyg.
Wczoraj byłam na wizycie, 26+4, mała zasłaniała się łapkami, ale udało się zrobić fotkę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8ff4a0be9bc.jpg
Waży około 930 gramów, dr mówi, że wszystko dobrzeleży głową w dół.
Pisałyście o diecie ciążowej i podjadaniu - niestety mnie nie udaje się uniknąć podjadania słodyczy. Zawsze mam jakieś ciastka lub czekoladę w zanadrzu
Jadłospis staram się, żeby był w miarę zróżnicowany.
Mój przykładowy dzień wygląda następująco:
Śniadanie: 2 Jajka ma miękko, Pomidor z cebulką, 2 kromki chleba razowego
Śniadanie II: 1 duży kefir (400g), Banan, jabłko (zwykle są to jakieś dwa owoce do kefiru)
Obiad: Łosoś (lub inna ryba) ok. 200g, Sałatka z surowej cukinii z cebulką i koperkiem, Makaron razowy (ok. 50g na sucho) (a jak ryby jest dużo, to rezygnuję z węglowodanów)
Kolacja: Sałata zielona z papryką i pomidorem i kiełkami, ser żółty (czasami daje kromkę podgrzanego chleba)
Lub w wersji ze słodkim śniadaniem:
Śniadanie: Owsianka (4-5 łyż. ma sucho) z kiwi i mandarynką, rodzynkami, siemieniem lnianym i orzechami lub makiem
Śniadanie II: 1 duży kefir, Marchewka, kalarepa w słupki
Obiad: Podudzie z kurczaka duszone z warzywami (marchew, seler, pietruszka, por), 3 łyżki ryżu brązowego (na sucho)
Kolacja: Sałata zielona z ogórkiem, kiełkami i oliwkami, posypana pestkami słonecznika
Generalnie nie liczę kalorii, ale układam taki jadłospis na cały tydzień - jest mi wtedy łatwiej robić zakupy i nie kupuję nadmiaru jedzenia... Do powyższego dochodzą jeszcze słodycze... o ile w pierwszym trym. praktycznie w ogóle nie miałam na nie ochoty, to od drugiego mam... Poza tym mam też takie dni, że cały plan idzie w diabły i jem same niezdrowe rzeczy
Dodatkowo od drugiego trymestru starałam się ćwiczyć średnio 4 razy w tygodniu, czasami codziennie, a mimo to i tak już 10 kg na plusie. Ale pociesza mnie fakt, że dalej BMI mam w normie dla swojego wzrostu.
Jeżeli chodzi o stres - to ja przede wszystkim przestałam chodzić do pracy
A jak się zdenerwuję, to siadam, oddycham głęboko i oglądam jakiś serial.
Wydaje mi się, że codzienne ćwiczenia też mi pomagają w rozładowaniu emocji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2018, 22:18
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/248cc88f11f9.jpg <br>
Mam do sprzedania nowy nieużywany biustonosz usztywniany do karmienia, polecany dla małych i średnich biustów.<br>
Miseczki, delikatnie usztywnione pianką, pięknie modelują piersi nadając im naturalny i powabny kształt. Dodatkowo zostały wyprofilowane delikatną, certyfikowaną fiszbiną.<br>
Kolor naturalny, rozmiar 70I, cena 59zl plus koszty wysyłki poczta polska.<br>Proszę przemyśleć zakup, zwrotów nie przyjmuje.
Cechy wspólne modeli Mama by Alles:<br>
Specjalny krój umożliwia karmienie bez zdejmowania biustonosza, a zapięcie typu Quick-Click sprawia, że odepniesz i zapniesz każdą z miseczek jedną ręką. Miska od wewnątrz pokryta 100% bawełną o wykończeniu antybakteryjnym. Biustonosz posiada 4-o stopniową regulację obwodu, pozwalającą na lepsze dopasowanie oraz regulowane ramiączka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 00:30
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfefad348d15.jpg <br>
Mam do sprzedania nowy nieużywany poporodowy pas brzuszny, który wspiera powrót do formy po ciąży i porodzie oraz wspomaga utrzymanie prawidłowej postury ciała.<br>
Wskazania:<br>
po porodach fizjologicznych – wzmacnia nadmiernie rozciągnięte powłoki brzuszne<br>
po porodach operacyjnych (cesarskie cięcie) - zmniejsza ryzyko wystąpienia przepukliny pooperacyjnej, poprawia poczucie pewności i bezpieczeństwa<br>
umożliwia wczesne wykonywanie ćwiczeń gimnastycznych, wzmacniających mięśnie brzucha, systematyczne noszenie pasa i wykonywanie odpowiedniego zestawu ćwiczeń gimnastycznych przyspiesza powrót do sylwetki sprzed ciąży<br>
Cechy produktu:<br>
Kolor biały, pas jest wciągany przez nogi<br>
szerokość pasa 24 cm, rozmiar S, w zestawie instrukcja do cwiczeń, cena 29zl plus koszt wysyłki poczta polską. Proszę przemyśleć zakup, zwrotów nie przyjmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 13:10
-
eunice - u mnie jest podobnie jak u Ciebie, i w kwestii jedzenia, i tłumienia stresu w sobie (i też mam Hashimoto, więc coś musi być w tej teorii o której piszesz). Nawet podobnie mamy jeśli chodzi o mieszkaniowe sprawy
różnica jest tylko taka że mamy osobne wejście i możemy się nie widzieć z resztą domowników za często. Mnie jednak brak "swojego" bardzo gniecie od środka..
Poza tym jeśli chodzi o stres to u mnie przede wszystkim zwolnienie lekarskie, bo praca to moje największe źródło stresu.
No i podjadanie ;/ nic mi tak humoru nie poprawia jak jakieś smakołyki niestety
Podziwiam Was bardzo za to pilnowanie wagi i kalorii, nigdy tego nie umiałam a teraz ze zwiększonym apetytem tym bardziej nie umiem.
-
U mnie z jedzeniem różnie bywa. Mam dni gdzie jadłabym non stop a mam też takie w których po kilku dobrych godzinach przypominam sobie, że wartałoby może coś zjeść, ale nie bardzo mam ochotę. Mimo, że nie jem jakoś mega dużo mam już jakieś 12 kg na plusie, ale ja sama, tak samo inni nie widzą tego po mnie. Nie powiem staram się jeść w miare zdrowo, ale zdarzy się też jakaś pizza, chipsy czy największa zmora- czekolada
A z moich zachcianek żywieniowych czekam z utęsknieniem na ten czas kiedy w sklepach pojawią się arbuzyto bez ciąży nawet jest moje uzależnienie. Ostatnio w sklepie kupiłam takiego malutkiego, ale to nie to samo co te wielkie soczyste
Wyprawka już prawie skompletowana tzn wszystko zamówione, albo leży po rodzinie teraz tylko to wszystko przetransportować do domuzostał nam jedynie materac do łożeczka, pościel, kosmetyki do i po kąpieli, pieluchy i chusteczki. Dzisiaj odchaczając resztę zakupionych rzeczy zaczęłam się zastanawiać co ja właściwie teraz będę robić jak przez ostatnie tygodnie pochłaniały mnie właśnie te zakupy.
Mam też pytanie do mam, które karmiły piersią. Powiedzcie mi proszę czy w okresie karmienia rzeczywiście nie zastąpiąne są te wszystkie bluzki, sukienki, topy do karmienia ? Czy nosiłyście normalne ubrania ?
-
W domu mogłam nosić zwykle t-shirty. Ale jak gdzieś na spacer to wolałam miec coś rozpinanego. Mam pełno koszul bez rękawów na lato więc nie kupuje nic specjalnego do karmienia. Ogólnie takie typowo rzeczy"dla mam do karmienia" są drogie. Szkoda kasy jak dla mnie. Wolałam kupić zwykła bluzkę z paroma guzikami przy dekolcie albo właśnie luźna koszule.
Jakoś 2 tyg po porodzie mamy ślub brata męża i też wykorzystam sukienkę taka zwykłą, która ma po prostu guziki. Albo dam do przeróbki inna rzeby krawcowa wszyła zamek bo będzie akurat ładnie zamaskowany przez falbankę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 12:11
-
Sarrra, z niższej półki cenowej podobno ten jest polecany przez wiele mam: https://www.ceneo.pl/22358060
-
Zielonooka ja nosiłam zupełnie normalne ubrania. Nie mam ani jednej koszulki do karmienia. Zawsze można ubrać jakaś koszule teraz są modne sukienki, bluzki tzw hiszpanki wiec jakby co można zsunąć ja do karmienia. Nawet nie myśle kupować specjalnych do karmienia
-
U mnie dzisiaj żadnej diety nie będzie. Mój zabiera mnie na pyszny obiad, z okazji moich urodzin dzisiaj już 34. Potem lody Pycha, będę rekompensować sobie ostatnie stresy jedzeniem i dzisiejszą wycieczką. Taka piękna pogoda
Wszystkim miłej niedzieliA_n_k_a_80, Czara, Dika, summer86, klauuudia, witaminkab, Andziula_1988, Agnella lubią tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Magda33 wrote:U mnie dzisiaj żadnej diety nie będzie. Mój zabiera mnie na pyszny obiad, z okazji moich urodzin dzisiaj już 34. Potem lody Pycha, będę rekompensować sobie ostatnie stresy jedzeniem i dzisiejszą wycieczką. Taka piękna pogoda
Wszystkim miłej niedzieliMagda33 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy przeoczylam ten moment, czy nadal aktualizujemy imiona na pierwszej stronie, jak tak to poprosze o zmiane z chlopiec na imie Aron, zadko spotykane, ale wkoncu jedno wspolne, ktore obu rodzica sie podoba
♡♡
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 13:26
klauuudia, klarunia1978, Magda33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda - spełnienia marzeń!!!
My już po długim spacerku, piękna pogoda nad morzem, mam nadzieję że wszystkie tak ładnie macie dzisiaj. Pachnie wreszcie wiosną.
Lecę na kanapę wiązać sadełko, wciągnęłam 2 porcje pysznego rosołuMagda33 lubi tę wiadomość
-
Magda wszystkiego najlepszego
U nas też dzisiaj piękna pogoda, ale jakoś ochoty na spacer brak. Mąż w pracy, młodsza córka pojechała z dziadkami, a ja zostałam w domu ze starszą córką i czekam na moich rodziców.
I tak siedzę na kanapie przed TV i porównuję ceny okien bo w tym roku w planach mamy wstawienie okien i drzwi zewnętrznych, postawienie ścianek działowych i zrobienie schodów do piwnicy i na poddasze. Mam nadzieję, że fundusze pozwolą nam na zrealizowanie planów
Miłego dnia dziewczynyMagda33 lubi tę wiadomość
-
Magda, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i udanego świętowania
Magda33 lubi tę wiadomość
-
Witajcie:)
Magda- sto lat!!!!
Agnella- BARDZO!!!! piękna fotka:)
Dika- mnie też boli spojenie, szczególnie jak długo leżę i wstanę, mam wrażenie, że to jest właśnie tak jak pisała jedną z dziewczyn początek rozejścia spojenia łonowego.
Katarzyna- gratuluję udanej wizyty:)
Zielonooka- ja specjalnych ubrań do karmienia nie miałam, oprócz dedykowanych dla kobiet karmiących koszul i biustonosxy
Natomiast zrobiłam przegląd szafy i zdecydowanie korzystałam z rozpinanych bluzek i sukienek.
A najważniejsze na koniec, dziś zaliczyliśmy kolejne USG i wszystko super
Dobre przepływy, szyjka z pessarem trzyma się ok, a Malutka waży już 1050 g!!!
Następne USG mamy za 3 tyg to będzie to ważne USG 3 trymestru. Buziaki!!!!
Magda33, Dika, zielonooka7, witaminkab, Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Bardzo dziękuję za życzeniaA1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓