X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole kto to slyszal zeby matka zostala bez godnego dochodu... to samo po roku... do pracy trzeba wracac a z dzieckiem co? Nie mam nic przeciwko zlobkom, ale u nas cena zlobka niewiele sie rozni od wyplaty :/ nie wspomne o tym, ze moj M wraca po 18 z pracy ja tez mam czasem taka zmiane a zlobki najdluzej do 18.
    Dzis to zdecydowanie nie moj dzien.. ani reka ani noga, ani siedziec ani lezec. Oddechu zlapac tez nie moge..

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja mam podobnie. Czuję się jakby walec po mnie przejechał :( Wszystko, z każdej strony mnie boli, psychicznie tez czuję się wypompowana, a jeszcze rano nic takiego samopoczucia nie zwiastowało.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja nie mogę zaakceptować tej nieporadności. Tyle rzeczy leży odłogiem, widzę, że trzeba to zrobić, ale nie mam siły wstać. Ledwo jestem w stanie się schylić, mam dość duży brzuch. Ja z tych "ja sama" dlatego tak to odczuwam, ale odganiam te myśli, już tylko miesiąc. Wczoraj dzielnie pomagałam sprzątać samochód :d a dziś dzielnie siedzę i nic nie robię heh

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula a jakbyś poszła na wcześniejszy urlop macierzyński? Można wykorzystać nawet 6 tyg przed planowaną data porodu. Nie jestem pewna jak to wygląda w praktyce, ale jakbyś poszła przed tym 11 maja to jeszcze podlegałabys pod ubezpieczenia za czasu trwania umowy i chyba miałabyś swoją podstawę..? Teraz cały czas pracujesz?

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na umowę o zastępstwo nie przysługuje zasiłek macierzyński ani urlop macierzyński. Tak mi się wydaje.

f2w3rjjgku0ijq5v.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to chyba że tak... To rzeczywiście niefajna sytuacja:(

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 08:11

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Madziu la niestety nie ma ochrony gdy umowa na czas określony lub zastępstwo. A powiedz mi czemu nie pójdziesz na l4 na razie ? Już wtedy ci 1000 zł spadnie zasiłku. Czy też korzystasz już?

Dziewczyny szukam kosza na pieluchy. Kosz cena w miarę przeżyję ale te wkłady folia to cenowa porażka. Myślicie że to jest potrzebne? Kupowales cie taki specjalny kosz ? Czy sobie darować?

Jaka torbę bierzecie? Duża czy mała walizkę? Bo sama nie wiem. Nie chce wyglądać w tym szpitalu jak bym jechała ma tygodniowe wczasy:)
    Ja miałam najzwyklejszy kosz na pieluchy z ikea (taki biały w komplecie z pojemnikami które można zamontować na przewijaku) zupełnie wystarczył. Tylko ja mieszkam w domu parterowym wiec do głównego kosza mam rzut beretem i nic nam nie śmierdziało :-). Z kolei moja bliska koleżanka kupiła kosz na wkłady (ma mieszkanie) i mimo ze na niczym raczej nie oszczędza to po kilku tygodniach widziałam u nich ten sam tani kosz z ikea do którego wyrzucali pieluchy :-) stwierdziła ze tak jest lepiej. Sama nie wiem, te na wkłady nic nie śmierdzą, a rodziny w okresie letnim wiec na bierząco trzeba się tych pieluch pozbywać :-)

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy Alanie i teraz też nie mam kubełka.Wtedy pieluche dawalam do małego woreczka i do śmieci.
    Masakra ze mną,stwierdziłam fakt że jestem głodna i zamiast coś sobie zrobić to się popłakałam O.o moi faceci myśleli że coś mi się stało...

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka to ja w nocy wstałam siku i mąż wstał za mną bo długo mnie nie było i chciał sprawdzić czy wszystko ok a ja zachaczylam o kuchnię i wcinalam sobie kanapeczki ,obawiam się co ta waga w środę pokaże

summer86, Magda33 lubią tę wiadomość

age.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ,, na zdrowo,, i fit. Od rana platki czekoladowe, pizza i lody hahaha

Magda33 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jem karczek :))))) z sałata pomidorami i mozzarella.

Informuje iż zamówiłam/kupiłam cała wyprawkę i rzeczy dla mnie do szpitala. Resztę będę pakować przed terminem cesarke. Zrobie spis mężowi co ma dorzucić dzień przed szpitalem , np. Suszarka do włosów itd :)

Kropka89 lubi tę wiadomość

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam zamówienie z McDonald's na obiad ;)
    Sarrrra wrote:
    Ja dzisiaj jem karczek :))))) z sałata pomidorami i mozzarella.

Informuje iż zamówiłam/kupiłam cała wyprawkę i rzeczy dla mnie do szpitala. Resztę będę pakować przed terminem cesarke. Zrobie spis mężowi co ma dorzucić dzień przed szpitalem , np. Suszarka do włosów itd :)

A już wiesz kiedy CC

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:07

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tomania2806 wrote:
    Ja dziś mam zamówienie z McDonald's na obiad ;)

A już wiesz kiedy CC
    Z tego co mi gin mówiła to ok 2 tyg przed naturalnym terminem. Około 12 czerwca :)

Z tą wyprawka to jestem z siebie dumna bo totalnie byłam zielona.

Kupiliśmy zwykły otwierany kosz na śmieci do łazienki który i tak potrzebowałam

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Sarrra:)
    my dopiero zaczęliśmy:) kompletować wyprawkę, złożyłam zamówienia przez allegro, część rzeczy w tym tyg kupił mąż ze starszymi dziewczynkami. Jakoś dużo tych zakupów jak spisałam na liście. Mebelki do skręcenia już czekają pewnie do końca weekendu będa gotowe, ale pokoik Małej pusty jeszcze żyrandol, półeczki zasłony itd jakoś nie mam głowy do tego i pomysłu zupełnie. Mebelki są białe żebyśmy mogli poszaleć z dodatkami. Po raz
    Pierwszy naprawdę nie mam ciśnienia żeby samej wybierać ubranka, ręczniczki pieluszki, napisałam rozmiary i ilość i zdałam się na męża i dziewczyny. W trybielezacym jeszcze muszę wytrzymać kilka tygodni, skurczy coraz więcej i coraz bolesniejsze ale póki co pessar trzyma i jest ok.

Magda33, Dika lubią tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Ha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowalam sie i w końcu spakowalam torbe do szpitala. Obok zostawiłam karteczkę z tym co mam dopakować na samym koncu, całe szczęście to tylko kilka drobiazgów. Nie ukrywam, że jestem dużo spokojniejsza :)

Kropka89, Tini, Dika lubią tę wiadomość

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Zmobilizowalam sie i w końcu spakowalam torbe do szpitala. Obok zostawiłam karteczkę z tym co mam dopakować na samym koncu, całe szczęście to tylko kilka drobiazgów. Nie ukrywam, że jestem dużo spokojniejsza :)

Ja też tak zrobię że napiszę kartkę z rzeczami które trzeba będzie dorzucić do torby. A walizkę macie duża dziewczyny czy taka podręczna?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Madziule i inne tego typu sprawy jak koszty żłobków lub innej opieki po roku to nie skomentuje bo mnie az trzesie na to jak nasze Państwo bardzo "wspiera" rodziny. My na pierwsze dziecko dostaliśmy aż kocyk i telefon że "na nic więcej liczyć nie możemy bo jest nam za dobrze".
    Jeśli chodzi o kosz to te pierwsze pampersy jakoś da radę wytrzymać, ale po rozszerzeniu diety mąż śmiga dwa razy dziennie.

Z kolei mój dzień dzisiaj wyglądał tak, że z rana poszliśmy z córką do lekarza bo coś kaszle. Siedzimy w poczekalni, a jedna matka krzyczy do syna "trzymaj się z dala od tej Pani" i patrzy na mnie. To pytam o co chodzi. Okazało się, że ma ospę. Na szczęście dziecko nawet się do mnie nie zbliżyło na mniej niż naście metrów. Zadzwoniłam do mamy czy miałam kiedyś ospę, bo z moich wspomnień jej nie umiem wygrzebać. Rodzicielka twierdzi że "chyba wydaje jej się" że kiedyś miałam.

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w końcu kupiłam podkłady na łóżko do szpitala i się okazało że mam za małą walizkę i musiałam iść po torbę i teraz się pierze.Jutro się przepakuje.We wtorek jadę się umówić na cc,już mam stresa :/ nadal nie mogę uwierzyć że mamy już maj,dopiero co sikałam na test..

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • anieszka Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem w rozsypce. Po dniach, kiedy mogłam góry przenosić cierpię na nicmisieniechce. Wczoraj mąż z przyjaciółmi pozwozil nasze meble i szpargaly. Meble umylam ale jak patrzę na te kartony to mi się odechciewa. Jak ja mam te rzeczy poupychac? A najgorsze jest to, ze jeszcze musimy przywiezc ciuchy, które mieściły w szafie trzydrzwiowej a nagle mam to upchac słupka i komody. Brakuje mi pomysłu.

Bardzo bym chciała was ostrzec przed kleszczami! Dzisiaj mój mąż miał ich 16 (tak, szesnaście)! 14 na jednym ramieniu i pod pachą a dwa na drugim. Dostał od razu antybiotyk. Ale nie wiem.co bardziej mnie wkurzylo sam fakt, że miał te kleszcze czy lekarka, która to zakwestionowała. Moja mama, która pracuje jako pielęgniarka w tej przychodni i to jej przypadło wyciąganie tych kleszczy była zażenowana jej wiedzą i powiedziała, że nigdy nie widziała żeby ktoś miał tyle tego dziadostwa na sobie. Cóż, na swojego zięcia może liczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 17:16

oar8yx8dab4u94zl.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ