X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się boję, nie wiem co mnie czeka i ile będę tam leżeć. Pisałam już wczesniej, ze muszę sie położyć.

Spokojnej nocy Wszystkim, przespanej i z dobrymi snami tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 22:17

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a to idziesz do szpitala bo będziesz miała już CC czy coś się dzieje?

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wcześniej się położyć ze względu na cukrzycę typu 1. Możliwe że będzie cc ale nie wiem na 100%.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Tini Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-) ale miałam super noc. Ani jednego skurczu łydek, ani jednego siku i do tego mały ciągle śpi i też ani razu nie obudził się. Przespalam całą noc pierwszy raz od blisko 3 lat :-D aż dziwnie się czuję ;-)

Kropka89 lubi tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka w miarę dobra, zmęczyłam męża, ale potem nie mogłam spać, skurcze łydek, do tego odczucie zespołu niespokojnych nóg...Zapominam w ciągu dnia o magnezie.

Scarlette, myślałaś o dostawce do wóżia? Masz może link?
    Ja cały czas szukam, przejrzałam Wasze linki i ciągle nie mogę się zdecydować.
    Myślę tez o takim wóziu, tylko tu kwestia, że do 15 kg, a moja pierworodna już wazy 12,5kg.
    https://www.bobowozki.com.pl/wozki-dzieciece/blizniacze/dla-dzieci-rok-po-roku/p/graco-stadium-duo-wozek-z-jedna-gondolka-dla-noworodka-oraz-starszaka-1222.php

Magda, jak trzeba iść to trzeba. Zdrowie najważniejsze, ale sam fakt, że niedługo ujrzysz swoje dzieciątko...:-) 36 tc to już poważnie. Jak lekarze zdecydują o cc to pewnie zrobią ją pod koniec 37 tc lub 38tc, masz tylko dwa tygodnie wolności ;-) :-) Pokoik jest, reszta przygotowań też.
    Ja brałabym to za dobra monetę - wreszcie wypocznę, nabrałabym książek, krzyżówek, bo w domu, wiadomo, nie da się odpocząć. A siły przydadzą się przy noworodku ;)

Dziewczyny, a co tu za wątpliwość ;-)? Po prostu pójdziemy do szpitala i damy radę, wyjścia nie mamy ;) :-) Bedzie dobrze.
    Przeraża mnie tylko nieco, ze to już....Tak szybko minęło.
    Niedawno męża zawiadamiałam, że jestem w ciąży, akurat był roczek córeczki...

Magda33 lubi tę wiadomość

• welonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tini gratulacje przespanej nocy :d ja w nocy zrobiłam sobie podnóżek z poduszek i od razu moje łydki poczuly ulgę .

U mnie w końcu chłodnej i nie muszę się martwić ze nie mam w co się ubrać :d

age.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam bardzo dobre dni pod względem fizycznym . Dużo chodzę a nogi mnie nie bolą. Ale wczoraj chyba przegielam bo nie mogłam zasnąć i miałam jakieś dziwne odczucia . Mała chyba się jakoś tak ustawiła że parla mi na pęcherz i odbyt;/ przed snem byłam 58277 razy siku .

Tini noc bez siku chyba masz pęcherz stalowy ! Ja nie pamiętam kiedy była taka noc .
    Na szczęście tylko raz miałam skurcz łydek. Bardzo wam współczuję boli jak nie wiem coo!

Ja dzisiaj mam roczek a we wtorek już wizyta !!!

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pod względem fizycznym też ogólnie ok, chodzę na długie spacerki z córeczką, przynajmniej dwa, robię spore zakupki, noszę Małą, sporo w domu, jak tylko mam wychodne to na w ruchu je spędzam...W tej ciąży chodzę jak czołg - jak to mówi moja mama. Nie powiem, krzyż co jakiś czas boli. I skurcze...Ale przywykłam, taka moja uroda ciążowa ;-)

Fasolka, wszystkiego najlepszego dla maluszka z okazji Roczku :-)!!!
    Myślałam, że ja mam niewielką różnicę, ale u Ciebie dzieciaczki będą rok po roku :)?

U mnie pogoda tez lepsza, chłodniej, przyjemny wiaterek, lepiej się oddycha.

U mnie wizyta 11 maja, nie mogę się doczekać, muszę zrobić w następnym tygodniu toksoplazmozę, morfo i mocz. I ciekawe jak spodoba mi się ten nowy lekarz. Mój szybko nie wróci, miał zawał serca, żal mi go jako człowieka. Młody facet, po 40-tce. Ale lekarze mają pracy, często sami biorą dyżury za dyżurami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 08:28

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    U mnie pod względem fizycznym też ogólnie ok, chodzę na długie spacerki z córeczką, przynajmniej dwa, robię spore zakupki, noszę Małą, sporo w domu, jak tylko mam wychodne to na w ruchu je spędzam...W tej ciąży chodzę jak czołg - jak to mówi moja mama. Nie powiem, krzyż co jakiś czas boli. I skurcze...Ale przywykłam, taka moja uroda ciążowa ;-)

Myślałam, że ja mam niewielką różnicę, ale u Ciebie dzieciaczki będą rok po roku :)?

U mnie wizyta 11 maja, nie mogę się doczekać, muszę zrobić w następnym tygodniu toksoplazmozę, morfo i mocz. I ciekawe jak spodoba mi się ten nowy lekarz. Mój szybko nie wróci, miał zawał serca, żal mi go jako człowieka. Młody facet, po 40-tce. Ale lekarze mają pracy, często sami biorą dyżury za dyżurami...

Idę na roczek do siostrzeńca! A wczoraj się dowiedziałam że brata narzeczona na grudzień ma termin więc u nas w rodzinie piękny wysyp dzieci :) tak jak była cisza tak teraz plaga. Fajnie bo będą małe różnice wieku .
    Ja urodze dopiero pierwsze dziecko . Ale nawiasem mówiąc jak wczoraj byłam na spacerku z siostrzencem to ludzie bardzo się przyglądali że jedno w brzuchu a takie małe w wózku;D

A lekarze karzą wam powtarzać HIV HCV itp ? Bo niby mam w karcie ciąży że w I i III trymestrze. Ale mi nic nie mówił więc idę tyko na morfologie i mocz

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Komcia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:

Ja współczuję tym które nie mogą spać. Może w dzien nie jestem mistrzem olimpijskim, ale jakoś się kręcę. W nocy też śpię nienajgorzej ;)

Nam roczek starszej wypada 9 dni przed planowanym terminem, więc organizujemy go miesiąc wcześniej co by mnie nie ominął ;)

gyxwroeqzjnzrj19.png
    piu3dqk3ljlr8vpa.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Idę na roczek do siostrzeńca! A wczoraj się dowiedziałam że brata narzeczona na grudzień ma termin więc u nas w rodzinie piękny wysyp dzieci :) tak jak była cisza tak teraz plaga. Fajnie bo będą małe różnice wieku .
    Ja urodze dopiero pierwsze dziecko . Ale nawiasem mówiąc jak wczoraj byłam na spacerku z siostrzencem to ludzie bardzo się przyglądali że jedno w brzuchu a takie małe w wózku;D

A lekarze karzą wam powtarzać HIV HCV itp ? Bo niby mam w karcie ciąży że w I i III trymestrze. Ale mi nic nie mówił więc idę tyko na morfologie i mocz
    Sprawdź na stronie szpitala w którym planujesz poród. Moja ginekolog mnie nie wysyłała, bo mówiła, ze w naszych okolicach nie oczekuja powtórzenia tych badań, ale ze rodzę wręcz w innym województwie to mój szpital oczekuje powtórki HIV i hcv (na ich stronie maja, ze te badania są ważne tylko 3 miesiące), wiec musiałam powtórzyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 09:19

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ten mówi że jak mam wyniki ujemne to nie muszę powtarzać,ale jak będę się zapisywać na cc to się zapytam co muszę mieć,tzn czy muszę coś powtarzać.Na pewno nowe muszę mieć wyniki morfologii,moczu i krzepnięcia krwi.

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zazdrosze wam tej aktywności , wczoraj poszlamm na dłuższy spacer z siostrą i myślałam że mnie rozerwie w pachwinach .

Niektórzy lekarze nie znają umiaru jak ma taką pani doktor myśleć jak od 7do14jest na oddziale a później do 23 przyjmuje prywatnie .

Ja mam wizytę 9maja i też nie mogę doczekać się . Ostatnio bardzo nisko czuje Oliwie i czasem jak rusza się to w kroczu szyjce czuje takie ucUcir jakby ktoś prądem mnie porazil dość bolesne całe szczecie aż tak często to się nie zdarza.

age.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Ja mam wizytę 9maja i też nie mogę doczekać się . Ostatnio bardzo nisko czuje Oliwie i czasem jak rusza się to w kroczu szyjce czuje takie ucUcir jakby ktoś prądem mnie porazil dość bolesne całe szczecie aż tak często to się nie zdarza.

Tez tak mam, nawet kilka razy dziennie. Bardzo nieprzyjemne uczucie.

Ja wizytuje w czwartek, a kolejna wizyta potem 24 maja i mam nadzieję ze dostane już wtedy skierowanie do szpitala.

Co do nocnego wstawania to ja juz od pewnego czasu nie odwiedzam w nocy wc.

Dzisiaj hormony daja mi do wiwatu. Od rana chodzę wściekła, oczywiście bez ryku się nie obyło. Zwariuje sama ze soba :/

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zlecił te badania w 3 trymestrze.

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie dopytam lekarza bo on pracuje w szpitalu w którym będę rodzić:) ale jest no cóż zakręcony i może zapomniał o tym :) mam jeszcze trochę czasu .

Ja muszę wstawać kilka razy na siusiu ale sama nie wiem czy to przez to że mi się chce czy dlatego że się budzę na chwile i stwierdzam że na pewno muszę siku :)
    No ja ostatnio budze się wcześnie rano 5-6 ale później staram się zasnąć i dospac:)

No u mnie najgorsze są bóle nóg... czasami czuje że są takie ciężkie i opuchnięte. Ale od jakiegoś czasu odpukac zdarza to się nawet rzadko .

Dzisiaj waga już wskazała +13kg ;( ale od 2-3 dni jakoś mam słaby apetyt .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 36 tygidniu. Az nie wierze ze juz miesiac minal od szpitala i wizji szybszego porodu :)
    Mnie strasznie bolą stawy biodrowe i cala miednica. Chodzę jak kaczka... :P

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Witam sie w 36 tygidniu. Az nie wierze ze juz miesiac minal od szpitala i wizji szybszego porodu :)
    Mnie strasznie bolą stawy biodrowe i cala miednica. Chodzę jak kaczka... :P

No ja też mam takie dni że budzę się w nocy i całe biodra obolale;/ ale co zrobić
    Na szczęście to też dotyka mnie rzadko

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 34+2 !
    Wszyscy mówią że mam taki mały brzuszek a ja mam wrażenie że to baloooooon wielki .
    Dorzucam fotke żeby się pochwalić nie wiem czy brzuchem czy nowa tapeta w której się zakochałam!

https://zapodaj.net/00c656034cd71.jpg.html

Tròjka, Anitka201, lotka1990, Magda33 lubią tę wiadomość

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Tròjka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ta końcówka ciąży taka męcząca niestety...tu kłuje tam boli płakać się chce nie wiadomo dlaczego :P u mnie siku w nocy przynajmniej 2 razy, ale to dlatego, że baaardzo dużo pije.

Co do badań jedyne jakie miałam powtarzane to toxo.

Też mam wizytę w czwartek :)

Fasola ale piękny mały brzuszek :) i tapeta też super hehe
    Ja mam duży...i dobrze o tym wiem a za każdym razem jak przychodzi mój tata lub siostra to jest tekst "ALE MASZ DUZY BRZUCH, NO NAPRAWDĘ" a tata to już przechodzi samego siebie i pyta czy przypadkiem nie urodzę bliźniaków...najlepsze, że jak gadamy przez tel to też nie omieszka o to zapytac...wczoraj już mi się przykro zrobiło i powiedziałam żeby skończyli temat bo jestem w ciąży a nie na wybiegu i kurwa będę mieć duży brzuch i już :P a tak serio to wyglądam jakbym miała go doczepianego bo z tyłu nic nie widać, tylko jak się obracam to mogę nic zabić hehehe :P

klauuudia, Axana lubią tę wiadomość

f2w3rjjgku0ijq5v.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ