X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia, jak się czujesz? Jedziesz na SOR?

U mnie wczoraj podobnie, aż się wystraszyłam, ze w nocy urodzę. Caly dzień brzuch się stawiał, bolesne skurcze, brałam nos-pe, wyciszało na jakiś czas. Apogeum było w nocy, doszły bole pleców, pachwin, lek rozkurczowy nie pomagał..No prawie jak przed porodem. Bałam się, może dodatkowo nerwy zrobiły swoje, bo mąz na agroturystyce, 60 km ode mnie, a ja z małym dzieckiem, więc pewnie się nakręciąłm. Teraz brzuch twardy jak skała. Chyba wezwę męża albo rodziców i pojadę po zastrzyk rozkurczowy na SOR, zobaczyć co się dzieje, bo martwi mnie to, ze nie przechodzi. Napięcie macicy czuje aż po żebra i boli.
    Póki co kolejna nos-pa w ruch i może będzie ulga, jak nie to kombinuję opiekę dla starszej córci i jadę na IP.
    Mała w brzuszku wczoraj była nadzwyczaj ruchliwa.
    Coś mi się wydaję, ze do terminu nie wytrwam.
    Wizyta dopiero w piatek.

Rodziłam w kolczykach i spotkałam się z oburzeniem ze str mojej mamy i jej siostry, pokazałam im zdjęcia z porodówki. Zapomniałam zdjąć, ale tez jak mąż na porodówce chciał mi je wyrwać z ucha nie dałam, potraktowałam jako talizman.
    Do szpitala też mam ładne koszulki, twarzowe, na pewno wezmę kosmetyczne z pudrem i tuszem, mleczko do demakijażu, krem nawilżający. Trzeba dla samej siebie dobrze się czuć. I oczywiście już od tygodnia regularny pedicure stópek ;-)

Kochane, nie przejmujcie się...Wracając do wielkości brzucha, ja również słyszę, że Boże, jaki on już duży, przecież tydzień temu była połowa.
    Najczęściej słyszę podobne teksty od mamy i kuzynki męża, która przyjeżdża 3 razy w tygodniu na działkę obok naszego domu. Jakby to było najważniejsze ;-)
    Fasola, śliczny masz brzuszek.

Dziś chyba spakuje już torbę, wszystkie kosmetyki do kosmetyczki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 08:10

Fasola1234 lubi tę wiadomość

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia,
    Ja w ubiegłym tygodniu też byłam w szpitalu z podobnymi objawami jak Twoje ( na zlecenie lekarza prowadzącego który akurat nie mógł mnie przyjąć) - na ktg skurcze, szyjka miękka i skrócona o 50% + zaczął odchodzić mi czop. Lekarz zastanawiał się czy mnie nie zostawić ale na moją prośbę wróciłam do domu.
    Więc to chyba standardowa procedura - do porodu jeszcze daleko :)
    Objawy utrzymują się do teraz - to moja pierwsza tak daleko "dotrwała" ciąża, wydaje mi się że tak po prostu ma już być na tym etapie i jakoś się tym nie denerwuje, a też specjalnie się nie oszczędzam na codzien.

uwo93e3kxvexoenv.png
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze wszystkie powtarzamy lepiej parę razy więcej sprawdzić niż o jeden raz za mało.
    Tez miałam dotkliwe skurcze wieczorem. Wzięłam 2 nospy i przesłałam noc. Do tego nie dawno krew z nosa mi się puściła. Ale juz opanowałam. Boję się trochę teraz podać heparyne.
    Uważajcie na siebie.

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • welonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37tc za tydzień o tej porze ciąża będzie ciąża donoszona :)

Angela, Sonia jak sytuacja ?

Tini ja sobie wyobrażam ze moja Mała podczas ruchów wygląda jak strzała głowa uciska na szyjke i jest cała wyprostowana i nogami odpycha się :d

Kurczę ja przed ciążą mało napisałam się a ostatnio to już w ogóle czasem nawet nie chce mi się porządnie włosów rozczesac tylko zrobię koka i tyle mam straszną nie moc i jak ostatni miesiąc będę mieć taką hustawke to nie wytrzymam sama ze sobą psychicznie .

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia, mam nadzieję że sytuacja się uspokoiła.
    Agnella, daj znać co powiedzieli na SORze.

Moja Mała chyba znów jest w poprzek.. 2 tyg. temu na USG była główkowo a teraz znów mi boki rozpiera, tak bym chciała SN a czuję że skończy się przez to CC.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Sonia94 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnella wrote:
    Sonia, jak się czujesz? Jedziesz na SOR?

Jak na razie cisza, nic mnie teraz nie boli więc czekam bo mnie przechrzczą na tej porodówce.. :)

Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Witam się w kolejnym tygodniu, już skończony 36. Leci teraz szybko. Ostatnią wizytę miałam 3 maja, usg mała ok 2600g , ale jeszcze wysoko głową w dół. Też wypina się strasznie nogami. Brzuch mi się tylko czasem lekko stawia, a tak poza tym jest ok. Wczoraj cały dzień na nogach poza domem i dałam radę.
    Wagowo też ok bo ważę prawie 56kg i mam tylko piłkę z przodu to jak mnie wszyscy mijają to się tylko uśmiechają :-)

W sobotę przyjdzie położna sprawdzić czy Nina schodzi powoli na dół i już do porodu żadnego usg, tylko macanie rękami co tydzień. Tu twierdzą że te ostatnie usg za bardzo przekłamuje, bo aż do +/-700g i nie widzą sensu. Mam nadzieję, że moja przez te ostatnie tygodnie nie będzie szaleć z wagą :-)

A że u nas ciepło, bo 26 stopni to dziś jedziemy znowu nad wodę, bo córka od rana tylko o tym, że będzie się kąpać :-D nawet jak woda lodowata brrr

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co nie moge dodzwonić się do męża. Brzuch twardy i bol krzyża. Mdli przy tym strasznie. Chyba sprawdzę to na SORze jak druga połówka dojedzie.

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Witam się w 37tc za tydzień o tej porze ciąża będzie ciąża donoszona :)

Angela, Sonia jak sytuacja ?

Tini ja sobie wyobrażam ze moja Mała podczas ruchów wygląda jak strzała głowa uciska na szyjke i jest cała wyprostowana i nogami odpycha się :d

Kurczę ja przed ciążą mało napisałam się a ostatnio to już w ogóle czasem nawet nie chce mi się porządnie włosów rozczesac tylko zrobię koka i tyle mam straszną nie moc i jak ostatni miesiąc będę mieć taką hustawke to nie wytrzymam sama ze sobą psychicznie .
    To jak ja... Te hormony mnie wykańcza a od kilku dni wogole sily nie mam, ciezko sie oddycha wszystko boli uciska do tego zgaga i wiecznie maz w pracy a ja sama z synkiem... Na spacer jak juz wyjde to wracam taka padnieta jakbym maraton biegla. I plakac mi sie chce bo nie mam sily np ugotować budyniu malemu i zaraz uczucie ze jestem zla matka i ryk... No wariatkowo... I do donoszonej 12 dni zostało a gdzie do konca choc jest szansa ze urodze szybciej tylko zeby zdrowa byla

Widze ze w tym tyg sporo wizyt a szczegolnie w czwartek. Ja tez mam ciekawe czy mala cos podrosla

Agnella lubi tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• malinka201666 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pościele łóżko to zdycham jak po maratonie :/ dzisiaj idziemy do moich rodziców i już widzę jak wyglądam jak wejdę na 2 piętro :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja tez wizytuje w czwartek. Kurcze dziewczyny, cis sie zaczyna dziac u nas! Jak tak czytam Was, to chyba zakupie jakis lek rozkurczowy, bo nie posiadam takowych - nigdy mi nie pomagaly.
    Niech te nasze maluszki jeszcze posiedza :)
    Tini u Ciebie +6, u mnie +16 haha ale za bardzo nie widac. Nie wiem gdzie poszly re kilogramy.
    Ukonczylam wczoraj szafe dla malej. Wszystko na swoim miejscu :)
    Teraz jeszcze walka z torba i bede spokojniejsza.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlette, ja tez już mniej przy Małej robię, robiłam kisielek, teraz odpuściłam, więcej się z nią bawiłam, podnosiłam..Mam nieraz wyrzuty, ale widze, ze nie ma co, bo też musimy mysleć o sobie i drugim maleństwie. Także absolutnie też nie bierz do głowy. Wczoraj się przeciązyłam i teraz mam stracha. Zachciało mi się też na długi spacer i podrzucanie Małej, teraz mam wyrzuty przed drugą córeczką.
    Przeciez u Ciebie było zagrożenie, byłaś w szpitalu sprawdzić i nie powinnaś miec wyrzutów sumienia, ze mniej robisz, a jeszcze więcej odpoczywac.

Klarunia, to szybko poszło, grunt, ze 36 tc był, pewnie zaskoczyło Cie, że tak rozwinęła się akcja :-) A ile córeczka ważyła?
    Myślę, ze moja ma na pewno 2, jak nie więcej.
    Martwię się tylko, że u mnie klinika przyjmuje porody po 38 tc, musiałabym na dyżur jechać,żądnego ustawionego lekarza nie mam, a jeden szpital ma ksywke rzeźnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 11:16

• welonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja wczoraj z płaczem przechodzilam sama siebie pierw płacz bo mi nie odpowiedział na pytanie jak uspokoilam się i poczułam ze Mala bardzo rusza się to oczywiście płacz bo dostarczylam jej nerwów , poszłam spać wstałam w dobrym humorze poszłam do sklepu i pojawiły się łzy w oczach bo nie było kg pieczarek tylko800g .

Na złość jescze coś w mi kręgosłup weszło boli okropnie Nie mogę ruszać się chodzę a raczej czlapie jak kaczka ,mam nadzieję że Oliwia nie będzie po terminie i po 21 maja zdecyduje się na wyjście .

age.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie byłam zaskoczona bo od dawna się
    Na to zapowiadało i cieszyłam się że dotrzymałam do takiego terminu. Całkowicie zdrowa i dostała 10 pkt, 2590g ważyła przy wpisie mniej. Jedynie trochę niedojrzaly ulkład pokarmowy, ciągle refluks no i ubranka 56 były za duże:) . Agnella, staraj się nie przeciążać, wiem łatwo się mówi:)
    A teraz w domku mam prawie dziesięcioletniego prawdziwego zawodnika sportowego gimnastyki artystycznej:) Takie to z tych naszych maluszków silne istotki wyrastają.

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam taki "wyjący" dzień. Oj, hormony już nam szaleją.
    Nabrałam smaka na pieczarkową. I coś słodkiego.
    Jeszcze trochę i drzemka Małej, położę się z córcią i pewnie te skurcze wyciszę. Mąż będzie dzisiaj na szczęscie. Od razu czuję komfort psychiczny.

• ptaszek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpoczywajcie jak tylko możecie, więm że ciężko przy małym dziecku, ale trzeba jakoś wytrwać. Moja 2,5 latka też daje mi czasami popaluć od rana i potem wieczorem wszystko boli. Tylko że ja tu nie mam żadnych leków więc pozostaje tylko leżenie i odpoczynek.
    Oczywiście torba jeszcze nie spakowana do szpitala, bo tu tylko zabieram dokumenty, aparat fotograficzny, ciuszki dla mnie i małej, i picie, przekąski, więc jutro spakuję.

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj weszłam na wagę i jednak plus 16 mam. Może jeszcze 2 przytyje. Ja ogólnie jestem słaba w ciazy. 1,5 h coś porobie i koniec. Najbezpieczniej bym leżała.
    Wizytę mam dopiero za 10 dni. Długo. Jak piszecie o tych skurczach to tak spokojnie reaguje ie. Ja już na IP bym była.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie ochraniacze do łóżeczek? Ja mam zwykły bo te modułowe z poduszek mi się nie podobały. Teraz jednak zaczynaja mi się podobać i zastanawiam się nad zakupem. Nie wiem jednak na ile ona sa praktyczne. A Wy jakie wybralyscie?

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ja mam kołyskę i nie mam.zadnego ochraniacza, a tez ma szczebelki. Córka tez nie miała. Te poduszki chyba zajmują więcej przestrzeni w łóżeczku. W ogóle nie słyszałam zbyt dobrych opinii o ochraniaczach.
    U nas jakiś wirus wymioty, biegunka i gorączka. Córka bidula się męczy, pierwszy raz leży przez dzień, tylko bajki chce oglądać (zazwyczaj po max 40 min sie nudzi), a ja martwię sie o nią i o to żeby się nie zarazic.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • klarunia1978 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z info dzisiejszych waga 2200g 59 centyl, afi spadło do 15 to dobrze, ale szyjka w kiepskiej kondycji, lekarz mi powiedziała, że ma nadzieję że zobaczymy się jeszcze na następnym usg za 2 tygodnie, bo nie bardzo
    mi wróży wytrzymanie do terminu cc 8 czerwca. Mała jest wstawiona centralnie głową w kanał rodny i napiera na szyję Leżenia plackiem ciąg dalszy, ale w tym problem, że ja już leżę i to średnio zdaje egzamin. No nic plan minimum skończony 34 tydzień, a mam nadzieję na wytrzymanie do terminu cc. Już jest jasne że na komunii Najmłodszej mnie nie będzie:(

Agnella lubi tę wiadomość

qq87krhmjgas4avj.png
    Aniołki:2016[*] 2016[*] 2017[*]
    Mama 4 kobietek:)
    Z. Ashermana, Mthfr, AMH 0.2, pai1, cukrzyca

Córeńko kocham Cię nade wszystko.
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ