X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 15 maja 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na duszę, moja siostra urodziła sn synka o wadze 4350g i poród wspomina całkiem dobrze. Mały za dużo wód płodowych miał w sobie, bo po kilku dniach waga spadała jak szalona. Nie martw się wagą bo na końcu i tak może okazać się że będzie mniejsze.

• firanki na duszę Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enekzkrainykredek wrote:
    Firanki na duszę, moja siostra urodziła sn synka o wadze 4350g i poród wspomina całkiem dobrze. Mały za dużo wód płodowych miał w sobie, bo po kilku dniach waga spadała jak szalona. Nie martw się wagą bo na końcu i tak może okazać się że będzie mniejsze.
    Aaaa, no i jeszcze mam baaaaardzo dużo wód. Brzuch ogromny... A możesz napisać czy były jakieś konsekwencje dla Niego z powodu obecności tak dużej ilości wód?

uwo93e3kxvexoenv.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nikogo tu nie będzie bić :*
    Każda z nas ma swoje obawy i wizje porodu.
    Masakra,jak trochę pochodzę to ciągnie mnie brzuch i boli krzyż, a tu jeszcze trzeba wytrzymać.. W przyszłym tygodniu muszę zrobić badania na krzepliwosc krwi,chyba tygodniowe do cc będą dobre.Nawet nie wiem ile takie wyniki są ważne :/

firanki na duszę lubi tę wiadomość

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe
    13.08.2025-gin
    26.08.2025-poradnia w szpitalu
    29.08.2025-Echo serduszek
    preg.png
  • ptaszek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:

Ptaszek u was w Holandii bez wzgledu, ktory raz rodzisz wypuszczaja po 2 h ? Szczerze jestem w lekkim szoku ;) Ja jak wyczytalam gdzies w internecie, ze u mnie w Norwegii beda wypuszczac po 6 h to spanikowalam troche, ale rozmawialam z polozna i mowila, ze na pewno nikt mnie nie wypisze po 6 h u nas w szpitalu i jako, ze pierwszy porod to bede tam 2-3 dni. Szpital nie jest najpzyjemniejszym miejscem, ale w tym przypadku nie mam nic przeciwko jesli spedze tam 3 dni. Pierwszy porod, wszystko nowe no i kwestia zoltaczki.

Po cc chyba trzymają 2-3 dni, ale tu jest to tylko kilka procent, więc mi nawet położna tego nie mówi. Bo po pierwszym sn, raczej drugi poród tym bardziej sn.
    Pewnie jakbym się uparła i była ledwo żywa po sn to by mnie do rana zostawili, ale my nie chcieliśmy, bo w domu zawsze lepiej. A tu po porodzie przez tydzień przychodzi babka i kontroluje dziecko i mnie, jak się obkurcza macica. A jakby wystąpiła żółtaczka to przywożą lampy do domu :-) Z resztą moja szybko nadrobiła wagę urodzeniową, bo po 5 dniach a kikut odpadł chyba po 6, więc nie miałam z nią żadnych problemów na początku :-)
    Co do wagi małej, ja się dowiem dopiero po porodzie, więc się tym nie przejmuję, bo i tak mi to w niczym nie pomoże. Jak na razie cieszę się z każdej chwili z córką, bo jeszcze chwila i wywróci jej się świat do góry nogami, a reakcja może być różna.

Tak więc plan na ten tydzień, nie rodzić, dopiero po 21 maja ;-)

Mój skarb 20-10-2015
    Mój drugi skarb- Nina 29-05-2018
  • Enekzkrainykredek Znajoma

Wysłany: 15 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    firanki na duszę wrote:
    Aaaa, no i jeszcze mam baaaaardzo dużo wód. Brzuch ogromny... A możesz napisać czy były jakieś konsekwencje dla Niego z powodu obecności tak dużej ilości wód?

Nie było żadnych konsekwencji. Dostał 10 punktów i wszystko musiał wysiusiać i wykupkać :)

firanki na duszę lubi tę wiadomość

• kokkosanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam żeby tylko wytrwać do ciąży donoszonej, a później już mogę rodzic. Teraz Magda i Anitka piszą że coś u nich na rzeczy, a że mamy termin na ten sam dzień to i u mnie się 'zaczęło' ;)
    W nocy poszłam siku a potem zaczęły się skurcze. Nie jakieś mocne. Nieregularne, trwające 1 min. Pozniej już mnie to zaczęło wkurzac bo 5 godzina a ja nie śpię.. Wzięłam nospe i usunęłam;)
    Dziś na szczęście wizyta u gina (dopiero wieczorem) i zobaczymy czy rzeczywiście coś się dzieje czy tylko w mojej głowie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:18

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki przecież wiesz, że to tylko szacunkowa waga. Może mala nie jest wcale taka duża! Nie martw się takimi rzeczami! Jeśli będzie ciężko Ci urodzić to zrobią cc. A poza tym może coś samo wcześniej ruszy i nie urośnie tak mocno?
    Trzymam kciuki za was:)

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokosanka dawaj znać :)

dziewczyny może głupio to zabrzmi ale czytając Was się uspokajam :D
    to moja pierwsza ciąża i wszystkie te nowe objawy są mi obce ;) ale jak czytam co dzieje się u Was to się uspokajam że u mnie "to jeszcze nie to" :D

firanki na duszę nikt tu Cię nie będzie linczował ;) ja doskonale rozumiem Twoje obawy ;) jestem drobna i mam 154 cm wzrostu więc też jak czytałam o dużych dzieciach to oblatywał mnie strach ;)

• lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanki na prawdę postaraj się aż tak nie przejmować tym, sama zobacz ile było tu sytuacji z pomyloną wagą zarówno podczas badań jak i różnice między badaniem a porodem. Moja znajoma była w 37tc na badaniu i usg pokazywało 3500g a urodziła następnego dnia 2900g więc zobacz jaki duży błąd pomiaru! Bądź dobrej myśli :*

PS. a ja dzisiaj w końcu wizytuję, co prawda dopiero o 18 ale już tak się nie mogę doczekać, już 3,5 tygodnia przerwy było. No i myślę, że dziś pobierze wymaz na GBS. Orientujecie się, czy można przechować próbki w lodówce i zawieźć rano czy powinnam szukać jeszcze dziś otwartego laboratorium?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:22

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png

Wysłany: 15 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie. Wiem sama ze świruje :) mam oczywiście świadomość że są błędy pomiaru i na to właśnie liczę :) ja mam 170 cm i biodra wg położnej mam idealne do rodzenia :)
    A już chyba najbardziej mnie wkurza to że szyjka.ani drgnęła mimo tego że każdy kąt w mieszkaniu się już błyszczy od.mojego sprzątania codziennie :P haha
    Jadę zaraz do ZUS zawieść L4 i planuje zahaczyć o jakieś lody na pocieszenie :)
    Później trochę poprasuje - w weekend zaprosiliśmy znajomych na małe party które nie miało byc żadnym baby shower, ale nim się stało. Dostaliśmy super prezenty, między innymi pieluchy bambusowe i super otulacz, do zakupu których zbierałam się od miesiąca ;)
    Czy któraś z Was kupowałam prześcieradło do łóżeczka te które są od wczoraj w Biedronce?

uwo93e3kxvexoenv.png

Wysłany: 15 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotka
    Ja mialam wczoraj gbs. Lekarz powiedział że najlepiej zawieść od razu. Zawiozłam do laboratorium szpitalnego - czynne całą dobę. Płaciłam 25 zł w Katowicach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:30

lotka1990 lubi tę wiadomość

uwo93e3kxvexoenv.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:
    PS. a ja dzisiaj w końcu wizytuję, co prawda dopiero o 18 ale już tak się nie mogę doczekać, już 3,5 tygodnia przerwy było. No i myślę, że dziś pobierze wymaz na GBS. Orientujecie się, czy można przechować próbki w lodówce i zawieźć rano czy powinnam szukać jeszcze dziś otwartego laboratorium?

Z tego co pamiętam to nawet gin kazał trzymać w temp pokojowej. Ja na spokojnie zawozilam kolejnego dnia i dziś pewnie też mi pobierze, a że wizyta po 19 więc jutro oddam do laboratorium:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:32

lotka1990 lubi tę wiadomość

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
  • lotka1990 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to nie mogę się doczekać tej wizyty bo ja ogólnie nie mam żadnych objawów itp ale ostatnio trochę szalałam ze sprzątaniem, ogarnianiem działki, współżyciem i jedyne co to czasem mi brzuch twardniał ale ostatnie dni się wstrzymałam bo stwierdziłam, że może coś z szyjką się dzieje czy coś.. Może to też inaczej jak całą ciążę byłam w miarę aktywna ale strach mnie obleciał bo do donoszonej ciąży nie chciałabym rodzić.

3i49jw4zy14xtog4.png
    ex2bjw4zxo12w0aa.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Firanka ja Cię rozumiem mnie przeraża już waga 3500 bo od początku ciąży mówiłam ze nie bedzie mieć więcej niż 3200bo u mnie sazwyzaj w rodzinie takie dzieci się rodzą.

A u mnie razem z donoszona ciąża zinknely skurcze bóle brzucha a już 3 dzień nie biorę w ogóle magnezu a brałam 3x1 i chyba tak działała moja psychika panika ze moze cos sie zadziac przed wcześnie , jedynie krzyż i pachwiny mi dpluczaja .

Ja słyszałam ze gbs najlepiej od razu a jak nie ma takiej możliwości to trzyamac w lodówce , gin na pewno Co powie co I jak .

Też jestem ciekawa tych przescieradel bo chciałam kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:36

lotka1990, firanki na duszę lubią tę wiadomość

age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotka1990 wrote:

Mi gin pobierał GBS w czwartek wieczorem i kazał trzymać w temperaturze pokojowej absolutnie nie w lodowce i zawieźć w piątek do laboratorium i tak zrobiłam :)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pobolewa brzuch jak na okres tylko jak się pochylam, przy zamiataniu, wczoraj przy zabawie z małym dzieckiem. Także chyba od weekendu zaczynam zamiatać ostro a i może okna się uda wymyc :-D

W ogóle tak się cieszę bo wczoraj przyszedł mój wynik posiewu z szyjki i nic nie wychodowano i czysto! Wiec ten jeden lek na te bakterie e.coli która niby wykryto wtedy w szpitalu musiał zadziałać! (nazywał się Fluomizin jakby co) Albo sobie tłumacze że oni źle ten wymaz pobrali w szpitalu i może to był jakas ich bakteria np. z rękawiczki lub przy pobraniu jak Leira pisała a nie moja wcale. Anyway, jestem od wczoraj już spokojniejsza i szczęśliwa że chociaż to ujemnie wyszło :) A na gbs jeszcze czekam, pewnie będzie w czwartek.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Firanka ja Cię rozumiem mnie przeraża już waga 3500 bo od początku ciąży mówiłam ze nie bedzie mieć więcej niż 3200bo u mnie sazwyzaj w rodzinie takie dzieci się rodzą.

Mi lekarz do 32 tc powtarzal ze mała w terminie porodu będzie miala 3200-3300, a tydzień temu wyszło, że ma juz 3400. Nie ukrywam, że wolałabym aby pierwotna wersja jednak się sprawdziła ;)

U mnie z objawów to silny nacisk na spojenie, co dokucza mi szczególnie w nocy. W dzień twardnienia brzucha, ale bardzo nieregularne. Dzisiaj przyjedzie położna zrobić ktg to zobaczymy co tam wyjdzie.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • szczęśliwa2017 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo- miałam pobierane w środę po południu a zawozilam w czwartek rano:) i gin mówił żeby trzymać w temperaturze pokojowej:)

Szczęśliwa2017
  • welonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha a to u mnie w 36tc nie miala jescze 3 kg , jesli lekarz przewiduje wage 3500w terminie porodu to do tego czasu musze ja wypedzic , tylko wszystko ucichlo mam nadzieje ze Oliwia nie planuje sobie przedluzyc wczasow w brzuchu . U mnie ostatnio od wizty do wizyty 3tyg przybierala okolo 520g

age.png
  • kokkosanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę właśnie w ofertę i te prześcieradła w biedronce będą dopiero od piątku..

dqprj48abcqcj6gc.png
    km5sdf9h2wz9wpdb.png
‹‹ 875 876 877 878 879 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ