X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
Odpowiedz

CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno przed cc lewatywa jest obowiązkowa tak mówiła mi kuzynka która miała 3 tyg temu cc ale nie wiem czy to prawda w każdym razie w szpitalu w którym rodziła tak było. Idę dziś na wizytę sprawdzić przepływy i wagę mam nadzieję że mała podrosła może dowiem się też kiedy mam się zgłosić do szpitala na cięcie

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:25

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eunice też mi się to obiło o uszy z ta oxy i nacięciem. Podobno też oxy nie zawsze pomaga pierworówkom, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Ja zaraz zadzwonię do szpitala i się dowiem co z lewatywą przed cc. Ale myślę, że to indywidualne kwestie szpitala. Tak jak z hybrydą. U mnie można mieć. A w 2 pozostałych szpitalach u mnie w mieście absolutnie wykluczone.

Dika mam to samo ;) mózg ciążowy znów mi się aktywował hehe zdanie ciężko sklecić ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 10:26

Magda33 lubi tę wiadomość

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • Tini Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha też nie pojmuję czemu nie zrobią Ci już dziś cc i po co w takim razie do jutra Cię trzymają? Czyżby NFZ placilo od drugiej doby za pacjenta? Ja gdybym wiedziała że nic i tak nie chcą zrobić to pewnie wypisalabym się na wlasne życzenia i pojechała do domu choćby w celu 3xS.

Sarra trzymaj się.

Klaudia dużo zdrówka dla maluszka. Szpitale to nic przyjemnego ale przy noworodkach nie ma co czekać bo łatwo o odwodnienie. Dobrze że pojechałaś.

Ja już po wizycie. Mała waży 3 kg wszystko jest ok. Szyjka trzyma i dość długa - 2,5 cm. Więc te skurcze od piątku to straszaki. Ucieszyłam sie

summer86, joann, Andziula_1988, Kropka89, klauuudia, witaminkab, Magda33 lubią tę wiadomość

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • Agnella Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, szkoda, że nie zrobili cięcia, pewnie i tak szybko do nich wrócisz. Tez coś mi się wydaję, że chcą koniecznie te 3 dni przetrzymać, aby zarobić na pacjentce.

Sarrra, powodzenia, teraz to już szybko pójdzie i będziesz tuliła swoje małe Szczęście :-)!!!

Tini, widać, ze jeszcze trochę pochodzisz, a tak straszaki....straszyły ;)
    Może i ja się doczekam tego 38tc.

• joann Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha conieco wiem o NFZ jak działa od środka i niestety na pewno o to chodzi, że będą mieli za Ciebie wyższe świadczenie jak 3doby spędzisz. Przykro mi, że taka paranoja Ciebie dopada!

kurczę ja już wariuję, biegunkę mam nadal, podbrzusze pobolewa, a do wizyty jeszcze 3h. Cały czas wierzę, że to zbieg okoliczności i mam jakaś ciążową jelitówkę, nawet mężowi powiedziałam, że szkoda, że on też tego nie ma to bym miała potwierdzenie ;)

hchy90bvs8fsdbu6.png
  • Ha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic z tego sama nie rozumiem. Jestem bardzo rozczarowana swoim lekarzem :( Jak ide do niego prywatnie na wizytę to zawsze bardzo miły, rzetelny, wszystko dokładnie tłumaczy, ma czas dla pacjenta. A dzisiaj przyszedł tylko na chwile po to aby stwierdzić, ze mogę iść do domu. Staram się jakoś trzymać, ale mój stan irytacji jest niedoopisania.

19.01.2007 córka
    09.06.2014 córka
    ex2bkrhm336va282.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha wrote:
    Nic z tego sama nie rozumiem. Jestem bardzo rozczarowana swoim lekarzem :( Jak ide do niego prywatnie na wizytę to zawsze bardzo miły, rzetelny, wszystko dokładnie tłumaczy, ma czas dla pacjenta. A dzisiaj przyszedł tylko na chwile po to aby stwierdzić, ze mogę iść do domu. Staram się jakoś trzymać, ale mój stan irytacji jest niedoopisania.

Cóż obawiam się, że teraz nie jesteś jego pacjentką, tylko pacjentką NFZ. Dzięki temu szpital weźmie za Ciebie pieniądze 2 x - raz za hospitalizację (gdzie sporo zarobią, bo nie mieli przy Tobie wiele roboty), a drugi raz wezmą za poród.

Miałam podobną sytuację - chodziłam prywatnie, płaciłam, ale na zabieg mnie lekarz zabrał do państwowego szpitala. Zabieg w ramach NFZ, ale już kontrole po zabiegu i ewentualne zdjęcie szwów prywatnie :]

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • malinka201666 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chodziłam prywatnie,tylko u mnie było inaczej bo do szpitala trafiłam tydzień po terminie i wywoływał mi poród lekarz dyżury,a że nic z tego nie wyszło to wezwał mojego gina bo pracował w tym szpitalu i mnie ciął.Szwy też ściągałam w szpitalu bo młody miał żółtaczke i wyszliśmy dopiero w 7 dobie.To przed wypisem byłam u polożnej je usunąć :)
    Jestem ciekawa ile posiedzę tym razem :/

26.05.2025 Dwa ❤️❤️
    05.06.2025 USG I trym.-wszystko ok 😁
    17.06.2025-Panorama,zdrowe 🩷🩷
    11.07.2025- 11,1 cm i 11,61 cm dzidziusiów 🩷
    5.08.2025 -połówkowe 308 g🩷 316g🩷
    13.08.2025-gin -wszystko ok, szyjka 3,5
    26.08.2025-poradnia w szpitalu 🩷586gram 🩷595gram
    29.08.2025-Echo serduszek
    10.10.2025-3 prenatalne
    preg.png
  • Axana Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orzeszki, wspaniałe wieści!

Sarrrra, trzymam kciuki, żeby wszytsko poszło sprawnie i jak najmniej boleśnie ;)

Ha, strasznie to frustrujace... doskonale pokazuje jak działa polska służba zdrowia, skoro można zarobić dwa razy to czemu tego nie zrobić... ;/

Ja dzisiaj skończyłam pranie i prasowanie ubranek 3-6M, poukładałam w szufladach, dopakowałam ubranka do torby dla Małego i w końcu usiadłam :D Mam wrażenie że te dni ostatnio tak bardzo mi się dłużą...

atdcpiqv8drqss4a.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi chyba czop odchodzi ;) :D

Ha strasznie dziwna sytuacja i nie dziwie się, że jesteś zła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2018, 14:57

Lucy010, Dika lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • madziula9022 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w niedziele miałam straszaki a od wczoraj chyba syndrom wicia gniazda zabrałam się za mycie okien a mam ich sporo więc teraz nie może mnie złapać muszę skończyć wszystkie, a dopiero piętro skończyłam.

p19uskjoh6q3lq56.png
    mhsvj44jct29x5tz.png
  • KlaudiaS Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie mała odwróciła się główka w dół niestety waży nadal za mało zaledwie 2300 lekarz twierdzi że nie ma powodu do zmartwień bo przepływy i ilość wód w normie ale i tak nie daje mi to spokoju :(

02.07.2017 Aniołek 8tc [*]
    5a1a819071e77.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, strasznie mi przykro że coś takiego Cię dopadło. Ja tez tak ostatnio byłam trzymaną conajmniej 3 dni ale okazało się że jeśliby trzymali mnie krócej to i ja bym nie dostała odszkodowania za pobyt w szpitalu a tak moje ubezpieczenie pz pracy mi coś jeszcze wypłaci, także ostatecznie dla mnie się to chyba opłaciło. No ale już w Twoim przypadku to zupełnie to bez sensu. Trzymaj się :-*

Sarra trzymaj się i dawaj znac!

madziula, tylko ostrożnie z oknami pamiętaj że jest zakaz wchodzenia na stołki/drabiny itp.!

Fufka- to fajno! Ja czekam na ten moment, narazie tylko mnie czyści od rana cokolwiek zjem i mnie boli krzyż i nogi a podbrzusze po zmianie pozycji. Ale nic więcej ;)

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Tini Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widać że co lekarz to inaczej. Dużo zależy od człowieka. Może Twój faktycznie liczy jeszcze na kasę z wizyty w czwartek. Ja chodzę na NFZ A lekarka która mnie bada ma też dyżury w szpitalu w którym będę rodzić. I sama dziś na wizycie zapytała czy już dziś chce rodzić bo ma akurat dyżur i jak coś to możemy zadziałać. Ja jednak tym razem chciałabym żeby samo się zaczęło i skończyło A nie na oxy więc umowilysmy się na kolejny wtorek jeśli samo nic wcześniej nie ruszy.

ug37gu1r4avkpjo0.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dika u mnie przed cc nie robili lewatywy, jedynie golili miejsce cięcia, wiec nawet nie wszystko.

Dika lubi tę wiadomość

• Agnella Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaka jest norma płytek krwi, aby podać zzo?
    U mnie jest teraz 209, z miesiąca na miesiąc spada.

Tini, więcej ruchu i może ruszy. Jak jest rozwarcie,s ą mocne skurcze i podadzą oxy to nic, gorzej, jak samą kroplówką będą zaczynać, wtedy ponoć bóle i długo idzie.
    Nie mogę się doczekać momentu, kiedy będzie u mnie ten magiczny 37tc, bo zakładam, że tyle dotrwam :-) W 38tc będę starała się bardziej "rozruszać " :-) I mąż będzie wykorzystany ;-) Póki co od 2 tygodni strach i co za tym idzie - posucha. Najlepsza pozycja...na wilka :-)

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha współczuję sytuacji na prawdę ten nasz nfz...

A u mnie cos sie dzieje... Od 13 skurcze bolesne ale nie regularne. Przy skurczu czuje ból na udach i pachwinach... Tak mecza mnie. Dzwoniłam do poloznej kazala poczekac az beda rwgularne. I nie mijaja czy chodze czy siedzie ... Oby sie juz rozwinela akcja tak bardzo bym chciala

Magda33, welonka, Agnella lubią tę wiadomość

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Fufka30 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate trzymam kciuki ja tez licze, że i u mnie się w koncu zacznie ;)

ScarlettKate, welonka lubią tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ