X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    nieukowa i Ty to wszystko chcesz? zgadzasz się? Wymarzona pacjentka... :D

Aś no coś ty! To jest pełna lista która mi na myśł przyszła, ja nie chcę nic z interwencji medycznych :P NIc a nic. I chcę sama wyciągnąć z siebie malca jak mi się uda >D Na co oczywiście położne mogą niechętnie się zgodzić ;(

Nie mogę spać. Mały mi dupę wystawił nad pękiem i mnie boli cały bebech. Plus zbój mnie kopie non stop. Auć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 23:47

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:44

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wiem to mnie najbardziej przeraża.
    Mam ostatnio depreche związaną z porodem :-( sama nie wiem skąd i dlaczego

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dołączam do Ciebie :)
    Julka wyprawia takie akrobacje, że aż sprawia ból. Wypina sie bardzo raz plecki/ dupke a za chwile rączki /nóżki. Czkawkę w ciagu ok. 2 godzin miała 3 razy.
    Narazie ze spania nici ...

Nieukowa lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, Joasia i ja dołączam :-) Amelka kick boxing trenuje

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klub nocnych mamusiek :D
    No dobra, biorę Rennie i próbuję zasnąć.

Dobrej nocy dla kick boxerów i kickboxerek!

kasika8303, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Nieukowa i dla Twojego kick boxera :-)

c77352d493.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . aś - mnie odwiedziny na porodówce akurat pomogą, każdy ma swój sposób :) Ja bede miała CC, wiec bede spokojniejsza jak bede wiedziała gdzie bedzie moja córka po porodzie, co bedzie mógł robić M., czy moja mama tez bedzie mogła ja zobaczyć. Mam sporo pytań i chyba tylko położne bedą w stanie na nie odpowiedzieć. Ja Małej nie zobaczę po porodzie przez dobę, wiec nie wiem czy ja bede musiała wyrazić zgodę na odwiedziny u córki mojego M. czy mojej mamy. Oczywiście, gdyby nie było możliwości odwiedzin na porodówce, to tez bym urodziła. Ale mam wybór i z niego korzystam.
    Kasika - bedzie dobrze, nasze mamy rodziły nas na leżąco, bez znieczulenia i jesteśmy całe i zdrowe. A mamy pamietają nasze urodziny jako najpiękniejszy dzien w życiu. Złe myśli - a kysz !!!
    Olga stuka i puka, ale delikatnie - grzeczna dziewczynka, pora wiec chyba na sen. No i mnie ostatnio lewy bok pasuje do spania. Teraz juz rozumiem dlaczego - Olga ma plecki po lewej i jak śpię na prawym boku zsówa sie w dol i nóżki sie nie mieszczą ;) Gin sprawdzi tez wczoraj pępowinę, nie jest owinięta na Oldze, tylko spokojnie sobie pływa :)
    Dobrej Nocy !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 16:44

Sista lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bezsenność :-(

Sista dokładnie, ale strach mnie wziął od tygodnia. Sama nie wiem co się dzieje, skąd ta panika.

c77352d493.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mialam pierwsza kiepska noc z Radkiem od poczatku ciazy :/ dotychczas spalam jak zabita, no a dzis mi nie dal. Ale to w sumie fajnie bo ma chlopak powera przynajmniej :)

Sista sek w tym, ze jak nasze mamy rodzily, to nie indukowali ich na chama i porody az tak nie bolaly jak dzis. Mojej mamy na pewno nie, bo urodzilam sie w czepku, czyli nie przebili pecherza plodowego przedwczesnie.
    No nic, zobaczymy jak to bedzie. Ja tez jade w ciemno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 07:34

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam właśnie jogurt i idę dalej spać, póki syn się nie zorientował że matka oczy otworzyla bo zaraz będzie kopał ;) Później się zamelduje :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc tez kiepska..jak ostatnio zreszta :( non stop latam na siku..a potem mimo iz chce mi sie spac to nie moge zasnac..krece sie z boku na bok..
    No to juz po wiosnie.. :( leje caly czas..wicher za oknem szaleje..ale moze przyjemniej bedzie sie lezalo w ciagu dnia ;) skoro tak brzydko zw oknem..

Milego dnia dziewczyny..i trzymam kciuki za najblizsze wizyty :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek...pogoda taka sobie ale dzieki deszczu jest pieknie zielono...musi troche popadac.

Ja mam noce spokojne moj maly woli buszowac w dzien i na reke mi to.

Co do sciagania szwow po cc to sa to trzy ruchy-obciecie supelkow na koncach drutu i wyciagniecie go, mysle ze wystarczy do tego pielegniarka trwa to dwie sekundy.

Piszecie ze cie lubicie rozu...dziewczyny ktore beda mialy corki, mniej wiecej od trzeciego roku zycia juz zabardzo nie bedziecie mialy wplywu na to jak chca byc ubrane wasze pociechy. Ja dostaje pelno ubran z czego polowe oddaje bo Zuzi sie nie podobaja, a to co kupuje musi byc zaakceptowane.

Viola, Sista, Scintilla, Alorrene13, karolinka85, nenette, Z., karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)
    Ja nadal śpię doskonale, cos mi sie tylko zdaje, ze do toalety to dwa razy chodziłam. Spałabym nadal, gdyby nie to, ze za 1,5h muszę samochod tacie odstawić ;)
    Nieukowa - moja mama mojego porodu juz nie pamięta. Miała 23 lata, była elastyczna jak guma i całkiem możliwe, ze ja wyskoczyłam z moimi 4 kg bez problemu :) Niestety, to co wspomina, to moj tato, który mnie widział przez okno na pierwszym pietrze. W latach 70-tych ojcowie nie mieli wstępu do szpitala, wiec cos było lepiej, cos gorzej. No i niestety, moja mamę źle wyczyścili po porodzie :( Po jakimś czasie wdała sie żółtaczka i kiedy miałam trzy miesiące, mama wylądowała w szpitalu na trzy tygodnie. Ponoć mało sie nie przekręciła i przy przyjęciu ważyła 40kg (w ciazy ponoć ważyła 70kg, przy wzroście 152cm). Jak wyszła, ja wyglądałam juz jak piłka i wogole nie chciałam iść do niej na ręce (tato z dziadkami utuczyli mnie jak mała świnkę).
    Ja myśle, ze jak to wszystko sobie zapiszesz w planie porodu i powiesz to przed samym porodem, to powinni sie do tego stosować. Przecież nie bedą Ci robili na złość. Weźmiesz swojego M. i bedzie ich pilnował :)
    U nas piękne słońce i zapowiada sie cudowny dzien. Muszę posprzątać balkon (w Tychach mam taki, ze mogę na nim robić imprezy, jakies 15-20m), bo po południu mam urodzinowa wizyte przyjaciółek. Obie w ubiegłym roku urodziły w moim szpitalu - zatem temat przewodni poród :)
    Udanego dnia !!!

Scintilla, Alorrene13, Rozalia, karolinka85, nenette, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziendoberek...pogoda taka sobie ale dzieki deszczu jest pieknie zielono...musi troche popadac.

Ja mam noce spokojne moj maly woli buszowac w dzien i na reke mi to.

Co do sciagania szwow po cc to sa to trzy ruchy-obciecie supelkow na koncach drutu i wyciagniecie go, mysle ze wystarczy do tego pielegniarka trwa to dwie sekundy.

Agata - moj gin twierdzi, ze pielęgniarki maja zakaz wyciągania szwów. Nie wiem czy tylko tych jego, czy tych z mojego szpitala, nie wnikałem. Zapytałam tylko, czy mi położna je ściągnie po porodzie. Powiedział, ze nie moze i mam wpaść do niego. Bez wizyty, wejść pomiędzy pacjentkami i on to zrobi w dwie minuty. Cos mi sie zdaje, ze kilka szwów musiało sie rozejść i ktoś miał pretensje do niego lub szpitala. Ale to juz tylko moje domysły. Dla mnie nie ma problemu, przy okazji zobaczy jak sie goi :)

Co do ubranek, to jak bedzie jak piszesz, to Olga bedzie chodziła do sklepu z tata. Moj M. lubi zakupy odzieżowe, wiec bedzie miał okazje ubierać swoją Księżniczkę, w końcu dziewczynki to oczka w głowach swoich ojców :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Moja noc tez kiepska..jak ostatnio zreszta :( non stop latam na siku..a potem mimo iz chce mi sie spac to nie moge zasnac..krece sie z boku na bok..
    No to juz po wiosnie.. :( leje caly czas..wicher za oknem szaleje..ale moze przyjemniej bedzie sie lezalo w ciagu dnia ;) skoro tak brzydko zw oknem..

Milego dnia dziewczyny..i trzymam kciuki za najblizsze wizyty :)
    Karolinka, ja przezyłam kilka ciepłych dni i myslałam, że ducha wyzionę, więc mimo że kocham lato, w obecnej sytuacji cieszę się, że pada i że się za długo w ciąży nie nachodzę w wysokich temperaturach. Póki co nogi mam niespuchnięte i niech tak zostanie :-)
    Miłego dnia!

karolinka85 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nad morzem dziś wiosna :-) dziś mam gina na nfz, poproszę o kciuki, potem zawiozę paciorkowca do szpitala, a na 17 szkoła rodzenia, na którą się nie wyrobię :-( na ten nfz muszę już o 13 iść aby się dostać, a lekarz jest od 15 do 17. Został 1 w przychodni i raz w tyg. Ostatnio poszłam o 14 to ostatnią mnie przyjął, 20 innych ciężarnych nie. A żeby było śmiesznie, idzie na 3 tyg na urlopto dziś tam szał będzie :-( obym się dostała.......

Alorrene13, Rozalia, karolinka85, sss, nenette, Z., Scintilla, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Moja nocka minęła na spacerach do wc, przekręcaniu z boku na bok, ataku skurczu łydek i ciągłemu pragnieniu picia. Po 6" poddałam się i wstałam. Teraz zabieram sie za prasowanie bo nazbierała sie sterta.
    Julka nadal w trakcie treningu. Jutro wizyta na 10:30 to podpatrzymy, co nasza córcia wyprawia.

Pogoda sie popsuła :( chłodno, pochmurno i wietrznie. Na poprawę nastroju mam ciacho z galaretką i truskawkami. Ale to nagroda dopiero po prasowaniu ;)

Jeżeli któraś dzisiaj wizytuje to oczywiście kciuki zaciśnięte.

No powiem Wam, że termin porodu cc zbliża sie dużymi krokami. Niby wiem co i jak to obawy i mnie dopadają. Już bym chciała mieć to za sobą. Jeszcze 33 dni :)

Mój mąż wyjeżdża jutro na 4 dni :( Na pocieszenie przyjeżdża moja mama, wiec pomoże mi przy chłopakach. Szczególnie ciężko jest mi z Kubą. Przy jego chorobie trzeba zrobić przy nim praktycznie wszystko. Ubrać, umyć, przesadzić na wc i takie tam. Pomoc mamy podczas nieobecności Krzyśka bezcenna. Tym bardziej ze jak pisałam wcześniej to z umiłowania i wykształcenia kucharka :) oj narobi i namriozi jedzonka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 09:23

Alorrene13, Rozalia, karolinka85, nenette, Scintilla, Sista, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki! :*

Ja śpię jak zabita, jeden spacer do wc zaliczam na półśpiocha, nawet nie czuję jak synek mnie podkopuje, taki mam twardy sen. Mam nadzieję, że tak zostanie do porodu :)

U mnie dzisiaj słoneczko, ale lodowaty wiatr wieje więc biorę się za sprzątanie :) a potem leżenie i byczenie się :D

Joasiu - tyle samo dni dzieli mnie od mojego 'teoretycznego' dnia porodu :D zleci jak z bicza. Chociaż w głębi duszy chciałabym urodzić odrobinkę wcześniej :)

Gratuluje udanych wizyt, a za dzisiejsze trzymam mocno kciuki. Ja póki co poczekam jeszcze 2 tygodnie.

Alorrene13, Joasia:), Rozalia, karolinka85, Scintilla, nenette, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
‹‹ 999 1000 1001 1002 1003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ