Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJoasia mam pytanie, bo Ty już miałaś cesarkę - jakie majty najlepiej zakupić po porodzie - takie wysokie siateczkowe czy niskie? Nie wiem na jakiej wysokości jest szef.. czy zwykłe bawełniane? I czy takie podkłady giganty typu bella mama są potrzebne? W ogóle jakie wy te podkłady kupujecie, jakiej firmy?
-
Bry!
U mnie w miarę słonecznie ale chłodnawo. Leżymy dziś w łóżku z książką w ręku - Projekt Matka, całkiem przyjemna, lekka książka.
Gratuluję udanych wizyt, ściskam kciuki za dzisiejsze!
I gratuluję nowych tygodni!
Zaraz idę do zamrażalnika po sorbet cytrynowy. Taki mały test skoro mówicie, że po lodach cukier w normie. Mam nadzieję, że nie skończy się to wyrzutami sumienia
A obrączki też nie noszę już od jakiegoś czasu. Wisi sobie na łańcuszku więc jest przy mnie i tak. Ale puchnięcie stóp fajne nie jest. Palce takie serdelki się robią... Ponoć normalne, szczególnie, że się cieplej zrobiło. Nie wyobrażam sobie końcówki ciąży w największy upał
Porody też obejrzałam wszystkie, wzruszam się przy wyciąganiu babasków i wiem, że będę ryczeć jak zobaczę swojegoI mój mąż zapewne też hehe
maglic, nadine24, Scintilla, Rozalia, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, Viola, karolinka85 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
hej Kochane.
Ja znowu nie dam rady nadrobić...
Mam nadzieję, że każde kolejne wizyty są pozytywne. Do rozwiązań już coraz bliżejmam nadzieję, że Wasze wspomnienia z porodu będą bardziej pozytywne niż moje i ta radość, że dziecko od razu będzie z Wami...tak pozytywnie Wam zazdroszczę..Dużo radości i sił na te ostatnie dni ciążowe i lekkich, łatwych i bezproblemowych porodów Wam życzę.
Dziękuję za wsparcie i każde miłe słowo.
U Nas Dominik dziś kończy 4 tygodnie, nadal na intensywnej w cieplarce, wspomagany oddechowo, jednak już bez kroplówki odżywczej tylko na moim mleku. Wczoraj dostawał po 22ml - ładnie toleruje. Nie ma już takich problemów z kupkami. Woda też już się nie odkłada. Co ważne powtórne badanie wymazu z policzka gdzie podejrzewano cytomegalię wyniki wyszły UJEMNE - na całe szczęście !! Ogólnie badania jakie robią małemu wychodzą dobrze. Jedyny problem to cały czas wzdymający się brzuszek. A ostatnio lekarka zaczęła się zastanawiać czemu mały ciągle ma kolor skóry taki "marmurkowy" - mówi, że trzeba kilka dni poobserwować a później zleci jakieś badania..Eh. Nie wiem jak długo jeszcze tam poleży Maluszek - marzyło mi się, że max 2 miesiące tam spędzi ale boję się, że nie skonczy się to na 3mcea tęsknota jest coraz większa...jednak pozostaje czekać..
pozdrawiamy.maglic, nadine24, Scintilla, Rozalia, Muniek, Inesicia, nenette, Ania1704, dorcia8919, Katha81, Joasia:), gosi_a, Marcia86, Alorrene13, lilly78, Viola, karolinka85, Aka81, .aś., sss, Finezja lubią tę wiadomość
-
A ja wlasnie zaliczyłam zonka. Poszłam po skierowanie do okulisty do mojego lekarza rodzinnego - dostałam. Potem dzwonię aby sie umówić do okulisty, ale żeby mnie przyjęto przed porodem, to muszę mieć na skierowaniu pieczątkę PILNE ! No wiec dzwonię do koleżanki okulistki, no i faktycznie tak jest, ze maja obostrzenia i nawet ciężarna stoi w kolejce. Ona mi na spokojnie przebada wzrok bez problemu, tylko to nigdzie nie bedzie zapisane w dokumentach. W sumie i tak mam CC, wiec teraz sobie zrobię badanie, a w normalnej kolejce poczekam to przebadam oczy po raz drugi i wtedy wezme receptę na okulary.
Ja mam dziś do załatwienia mnóstwo spraw. Zaraz wyruszam do Urzędu Skarbowego - niestety, mam do zapłaty spora kwotę i odkładałam to do ostatniego dnia...potem do przychodni skserować swoją kartotekę, na pocztę wysłać list, do urzędu wydział rejestracji narodzin oraz po tort. Po 16.00 przychodzą koleżanki, wiec mam 4h
Nadine - faktycznie chłód. Ubrałam sukienkę, bo słonko swieci i juz mnie Olga skopała bo jej chyba zimno
Śmigam na miastonadine24, Scintilla, nenette, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Hej
ja noszę obrączkę jeszcze
ja w nocy dzięki Bogu śpię jak zabita i na siku idę jeden raz i to nie codziennie
tylko obracanie z boku na bok to sapię i jęczę hehehehehhe
kupiłam dziś herbatke z herbapolu koperkowo rumiankową dla małej ... niech leży
tylko ona jest w saszetkach i nie pisze od kiedy można stosować .. -
ja jutro po wizycie wybieram się z M do USC, załatwić formalności z rejestracją
ostatnio byłam i dowiedziałam się że wystarczy zaświadczenie od gina o wysokości ciąży i możemy dokonać rejestracji przed urodzeniem, a później M dowozi już sam tylko dokumenty ze szpitala o urodzeniu i wydają akt urodzenia
po ostatnich akcjach z ZUSem i drugim imieniem jestem już pewna że nasza Niunia nie będzie miała drugiego imieniaSista, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynenette wrote:A ja melduje się po ktg. Wszystko ok, przez chwilę tętno małej skakało tak 170-188 ale lekarka powiedziała, że bardzo się ruszała i zapis mimo tego jest prawidłowy. Mi się wydaje, że Polka się wystraszyła położnej, która klaskała nad brzuchem drugiej dziewczyny, bo dziecko nie chciało jej się ruszać i stąd takie tętno wysokie. ale jakiś niepokój się pojawił mimo wszystko.. no ale myśle, że nawet taka młoda lekarka chyba wie jak czytać zapis i jak mówi, że jest ok to chyba tak jest..
takie tętno jest ok..ja już ktg miałam chyba z 10razy jak leżałam w szpitalu i lepiej jest jak skacze i ciągle się zmienia..bo to pod wpływem ruchu..a kiedy jest cały czas takie słabe albo jednostajne to tez niedobrze..bo wtedy przychodzą,ruszają brzuchem i mówią:przyspiesz...albo poruszaj się..mi nie raz skakało do 190 np.pod wpływem stresu w trakcie obchodu i było ok bo to chwilowe..gorzej jakby się utrzymywało. -
Monia tych herbatek nie dosladzac,bo nauczysz tak dziecko i potem będzie problem.
Nam położna powiedziała że po porodzie mąż ma zadzwonić do niej że już po wszystkim i poinformować o dacie wypisu i wtedy ona się zjawi u nas w domu.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
XxMoniaXx wrote:dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z położna która przychodzi po porodzie do domu .. trzeba to gdzieś głosić czy jak ? chodzę do ośrodka zdrowia w mojej miejscowości i tyle ...
W szpitalu będziesz musiała podać przychodnię do której chcesz aby dziecko należało - oni tam wysyłają kartę szczepień. Jak będziesz wychodzić zadzwoń do wybranej przychodni i poinformuj, że urodziłaś - położna powinna przyjść chyba w terminie do 48hZ. lubi tę wiadomość