X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj wrócił do mnie katar sienny a już myslałam że jakieś przeziębienie mnie łapie a tu nie mam czym oddychac

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia mam pytanie, bo Ty już miałaś cesarkę - jakie majty najlepiej zakupić po porodzie - takie wysokie siateczkowe czy niskie? Nie wiem na jakiej wysokości jest szef.. czy zwykłe bawełniane? I czy takie podkłady giganty typu bella mama są potrzebne? W ogóle jakie wy te podkłady kupujecie, jakiej firmy?

• Z. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry!

U mnie w miarę słonecznie ale chłodnawo. Leżymy dziś w łóżku z książką w ręku - Projekt Matka, całkiem przyjemna, lekka książka.

Gratuluję udanych wizyt, ściskam kciuki za dzisiejsze!
    I gratuluję nowych tygodni! :)

Zaraz idę do zamrażalnika po sorbet cytrynowy. Taki mały test skoro mówicie, że po lodach cukier w normie. Mam nadzieję, że nie skończy się to wyrzutami sumienia ;)

A obrączki też nie noszę już od jakiegoś czasu. Wisi sobie na łańcuszku więc jest przy mnie i tak. Ale puchnięcie stóp fajne nie jest. Palce takie serdelki się robią... Ponoć normalne, szczególnie, że się cieplej zrobiło. Nie wyobrażam sobie końcówki ciąży w największy upał O.o

Porody też obejrzałam wszystkie, wzruszam się przy wyciąganiu babasków i wiem, że będę ryczeć jak zobaczę swojego :) I mój mąż zapewne też hehe :D

maglic, nadine24, Scintilla, Rozalia, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, Viola, karolinka85 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane.
    Ja znowu nie dam rady nadrobić... :|
    Mam nadzieję, że każde kolejne wizyty są pozytywne. Do rozwiązań już coraz bliżej :) mam nadzieję, że Wasze wspomnienia z porodu będą bardziej pozytywne niż moje i ta radość, że dziecko od razu będzie z Wami...tak pozytywnie Wam zazdroszczę..Dużo radości i sił na te ostatnie dni ciążowe i lekkich, łatwych i bezproblemowych porodów Wam życzę.
    Dziękuję za wsparcie i każde miłe słowo.
    U Nas Dominik dziś kończy 4 tygodnie, nadal na intensywnej w cieplarce, wspomagany oddechowo, jednak już bez kroplówki odżywczej tylko na moim mleku. Wczoraj dostawał po 22ml - ładnie toleruje. Nie ma już takich problemów z kupkami. Woda też już się nie odkłada. Co ważne powtórne badanie wymazu z policzka gdzie podejrzewano cytomegalię wyniki wyszły UJEMNE - na całe szczęście !! Ogólnie badania jakie robią małemu wychodzą dobrze. Jedyny problem to cały czas wzdymający się brzuszek. A ostatnio lekarka zaczęła się zastanawiać czemu mały ciągle ma kolor skóry taki "marmurkowy" - mówi, że trzeba kilka dni poobserwować a później zleci jakieś badania..Eh. Nie wiem jak długo jeszcze tam poleży Maluszek - marzyło mi się, że max 2 miesiące tam spędzi ale boję się, że nie skonczy się to na 3mce :( a tęsknota jest coraz większa...jednak pozostaje czekać..
    pozdrawiamy.

maglic, nadine24, Scintilla, Rozalia, Muniek, Inesicia, nenette, Ania1704, dorcia8919, Katha81, Joasia:), gosi_a, Marcia86, Alorrene13, lilly78, Viola, karolinka85, Aka81, .aś., sss, Finezja lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zaliczyłam zonka. Poszłam po skierowanie do okulisty do mojego lekarza rodzinnego - dostałam. Potem dzwonię aby sie umówić do okulisty, ale żeby mnie przyjęto przed porodem, to muszę mieć na skierowaniu pieczątkę PILNE ! No wiec dzwonię do koleżanki okulistki, no i faktycznie tak jest, ze maja obostrzenia i nawet ciężarna stoi w kolejce. Ona mi na spokojnie przebada wzrok bez problemu, tylko to nigdzie nie bedzie zapisane w dokumentach. W sumie i tak mam CC, wiec teraz sobie zrobię badanie, a w normalnej kolejce poczekam to przebadam oczy po raz drugi i wtedy wezme receptę na okulary.
    Ja mam dziś do załatwienia mnóstwo spraw. Zaraz wyruszam do Urzędu Skarbowego - niestety, mam do zapłaty spora kwotę i odkładałam to do ostatniego dnia...potem do przychodni skserować swoją kartotekę, na pocztę wysłać list, do urzędu wydział rejestracji narodzin oraz po tort. Po 16.00 przychodzą koleżanki, wiec mam 4h :)
    Nadine - faktycznie chłód. Ubrałam sukienkę, bo słonko swieci i juz mnie Olga skopała bo jej chyba zimno ;)
    Śmigam na miasto :)

nadine24, Scintilla, nenette, dorcia8919, Joasia:), Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wszystkie tu trzymamy kciuki za Dominika i za Was abyście mieli dużo siły. Wierzę, że będzie dobrze <3

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja noszę obrączkę jeszcze :)

ja w nocy dzięki Bogu śpię jak zabita i na siku idę jeden raz i to nie codziennie :)
    tylko obracanie z boku na bok to sapię i jęczę hehehehehhe :)

kupiłam dziś herbatke z herbapolu koperkowo rumiankową dla małej ... niech leży :)
    tylko ona jest w saszetkach i nie pisze od kiedy można stosować ..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda czyli coraz lepsze wieści tak przynajmniej rozumiem , z Zosią trzymamy kciuki :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obraczkę nosze nie zoztaje sie z nią

Monia taką herbatkę chyba można po tygodniu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi sie też wydaje że po tygodniu .. tylko jak ją bg podawać to troche trzebabędzie dosłodzić nieeee ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda cieszę się, że coraz lepsze wieści :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro po wizycie wybieram się z M do USC, załatwić formalności z rejestracją :) ostatnio byłam i dowiedziałam się że wystarczy zaświadczenie od gina o wysokości ciąży i możemy dokonać rejestracji przed urodzeniem, a później M dowozi już sam tylko dokumenty ze szpitala o urodzeniu i wydają akt urodzenia :)

po ostatnich akcjach z ZUSem i drugim imieniem jestem już pewna że nasza Niunia nie będzie miała drugiego imienia :)

Sista, nenette lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z położna która przychodzi po porodzie do domu .. trzeba to gdzieś głosić czy jak ? chodzę do ośrodka zdrowia w mojej miejscowości i tyle ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    herbaty nie dosładzac

położna informujesz ze urodziłaś , ja poinformuje szkołę rodzenia i tam mam swoją położna

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    A ja melduje się po ktg. Wszystko ok, przez chwilę tętno małej skakało tak 170-188 ale lekarka powiedziała, że bardzo się ruszała i zapis mimo tego jest prawidłowy. Mi się wydaje, że Polka się wystraszyła położnej, która klaskała nad brzuchem drugiej dziewczyny, bo dziecko nie chciało jej się ruszać i stąd takie tętno wysokie. ale jakiś niepokój się pojawił mimo wszystko.. no ale myśle, że nawet taka młoda lekarka chyba wie jak czytać zapis i jak mówi, że jest ok to chyba tak jest..

takie tętno jest ok..ja już ktg miałam chyba z 10razy jak leżałam w szpitalu i lepiej jest jak skacze i ciągle się zmienia..bo to pod wpływem ruchu..a kiedy jest cały czas takie słabe albo jednostajne to tez niedobrze..bo wtedy przychodzą,ruszają brzuchem i mówią:przyspiesz...albo poruszaj się..mi nie raz skakało do 190 np.pod wpływem stresu w trakcie obchodu i było ok bo to chwilowe..gorzej jakby się utrzymywało.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale skąd mam wziąc położną jak nie mam ? na SR nie chodzę :/

nie dosładzać niczym ? ale przecież te granulowane są słodkie aż za a ta nie będzie gorzka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w przychodni jest położna środowiskowa i to ona przychodzi

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia tych herbatek nie dosladzac,bo nauczysz tak dziecko i potem będzie problem.

Nam położna powiedziała że po porodzie mąż ma zadzwonić do niej że już po wszystkim i poinformować o dacie wypisu i wtedy ona się zjawi u nas w domu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z położna która przychodzi po porodzie do domu .. trzeba to gdzieś głosić czy jak ? chodzę do ośrodka zdrowia w mojej miejscowości i tyle ...

W szpitalu będziesz musiała podać przychodnię do której chcesz aby dziecko należało - oni tam wysyłają kartę szczepień. Jak będziesz wychodzić zadzwoń do wybranej przychodni i poinformuj, że urodziłaś - położna powinna przyjść chyba w terminie do 48h

Z. lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam herbat ziołowych nie słodze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ