X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly nie rozumiem tych urlopów...
    Jezeli jest 2 tyg ojcowskiego, to wlaśnie ten urlop mialam na mysli.
    A tacierzynski to dodatkowo jak chce wziac i np. Zamiast czesci mojego macierzynskiego tak? To my tego nie chcemy ;)
    Agata daj znac jak u Ciebie...
    Karolinka gratuluje udanej wizyty !
    Mikolay współczuję, oby było juz coraz lepiej !
    Gucio ja na razie czasami zmuszam sie do popoludniowych drzemek, ale zdecydowanie wiecej odpoczywam !
    Sista udanego meczu :) !
    Nieukowa czekam na efekty pracy (pokoik) :) n

karolinka85 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba fałszywy alarm ufff. Wydaje mi się że się zatrułam po prostu albo przegięłam wczoraj zjadając sama 3 kg arbuza. Wymiotuję i wtedy (albo zaraz po / przed) mam ten skurcz, już nie co 15 minut ale tak co 20. Tak czy siak jak będę dalej tak wymiotować to trzeba będzie pojechać do szpitala bo się zaraz odwodnię przy takiej częstotliwości spotkań z kibelkiem

Dzięki za wsparcie :*

gosi_a, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ten dwutygodniowy urlop ojcowski, tylko dla taty, to musi byc wybrany ciągiem dwa tygodnie? Nie można rozbić na dwa, po tydzien?

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymam kciuki, daj znac co sie tam u ciebie dzieje, czy sienrozkreca czy uspokaja!!! Kciukam za uspokojenie skurczy.EDIT: Kurcze pisze jieaktualne posty, bo zanim sie naprodukuje to Agata juz zdazy napisac update ;)

As daj znac tak samo co u ciebie... Martwimy sie...

Pozdrawiam z warsztatow Bezpieczny Maluch. Na razie po raz kolejny bank komorek i enfamil... Pierwsza pomoc zostawili na sam koniec a teraz same reklamy:(
    Z probek tym razem smocsek Nuk i pieluszka flanelowa. Biedne warsztaty poki co IMO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 17:33

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista dokladnie tak, trzeba wybrac cale 2 tyg.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata weź może nospę, przy kłopotach z żołądkiem też powinna pomóć...
    Suzanna już już prawie :) :)
    karolinka super, że wszytko ok z synuniem :)
    kasika może się denerwujesz już samym mierzeniem i ci podskakuję , ja tak miałam w 1-wszej ciąży...:/
    resztę ekipy pozdrawiam ..:*

karolinka85, Ania1704, dorcia8919 lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, udało mi się was nadrobić ;)

Małż się przejął i przyjechał o 16-ej, zrobił papu i se podjadłam ;)

zyrcia - faececi są do uśpienia. Mają głupie żarciki, mój się wyśmiewa z mojej wagi i myśli, że jest zabawny ;(
    Ostatnio kazałam mu się kremem depilacyjnym ogarnąć i to on się spocił jak mysz, bo się bał, że mnie popsuje ;) JA MAM OD TEGO LUDZI - jak chce użytkować bożenę w przyszłości to musi o nią zadbać :)

Suzanna22 - pozytywnie zazdroszę, życzę lekkiego porodu.

kasika8303 - w szpitalach jest olestwo i debilizm jak idzie o wypisy i recepty. Byłam kila razy i z receptą miałam najczęściej problem, że źle wypisana. Jeszcze nie chcą wypisać refundowanej fusy. Trzymam kciuki za ciśnienie - czyli ćwiczymy no stress

Nieukowa - zazdroszczę mamy ;) jest kochana ;)

A1984 - jak Ci nie przejdzie to proponuję IP. Jak odbierałam ostatnio wypis ze szpitala to była dziewczyna co leżała przez zatrucie (próbowała mięsa na gołąbki - surowego) i przez to wszystko jej się skróciła szyjka ;(

karolinka85 - gratki za wicytę, więcej takich wieści

karolinka85, kasika8303, Finezja lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily ja lykalam cycklo 3 forte ale na poczatku ciazy, dobre na zylaki, poprawia krazenie, wiec lykaj..

Ja cisnienie w szpitalu mialam niskie, zalezy od cisnieniomierza, ja mam elektroniczny i jest on bardziej czuly. Mi wlasnie w domu wyskakuje wieksze.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Agata dobrze że Ci przeszło, to na pewno ten arbuz a raczej jego ilość...Będziesz teraz mądrzejsza o to doświadczenie i ważne że wszystko się
    normuje :)

Karolinka synuś już kawał chłopa ;)

Alorenne jest ojcowski urlop dwa tygodnie i jest jeszcze L4 które może wziąć mąż jak urodzisz do opieki nad Tobą i wtedy wypisuje je np. ginekolog, no i jeszcze urlop który normalnie przysługuje z tytułu umowy o pracę. Ja taką wersję znam :)

A my dziś jeszcze jedziemy kupić rower w prezencie komunijnym i już na samą myśl ile mój małżonek będzie ten zakup analizował zaczynają mnie plecy boleć.
    Muszę też w końcu poszukać używanego laktatora i jeszcze te staniki...
    Chciałabym już lipiec...a co! Zaszaleję z życzeniami ;)

karolinka85, Alorrene13, dorcia8919, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja też nie ogarniam ojcowski/ tacierzyński, a mój miły Pan to mi zapowiedział, że nie będzie mógł go wziąć w czerwcu czy maju, bo jest nawał pracy a on na kierowniczym stanowisku i gamonie bez niego żyć nie mogą :(

Jak go nie strzelić ?? czekaliśmy na dziecko ponad 10 lat i to jemu bardziej zależało niż mi, bo ja się pogodziłam, że nie będę mamą.

Smutno mi strasznie ;(

b4ipuen.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy od sąsiadki z Werą ja byłam na kawce a Weronika sie bawiła z jasiem (3 lata) no i mogłam pozaczepiać 6 miesięcznego Piotrusia jeszcze niedawno miał ok 4 miesięcy i próbował siadać a teraz to taki duży chłopak :D az nie mogę uwierzyć ze on ma pół roku . kiedyś daliśmy im karuzele podgrzewacz , karuzelę i kołderkę a teraz do nas wróciła nawet zapomniałam że daliśmy im kołderkę to bym nie kupowała no trudno się mówi ale nie muszę kupować karuzeli muszę ja tylko przeprać :D

czy któraś z was prała już zabawki ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 21:33

Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY !!!!
    w piątek na wizycie po badaniu pani dr powiedziała,że jeszcze dłuuugo do rozwiązania. Więc idę dziś na luzie, siadam na fotel a mój gin zaciesza i mówi: Jak chcesz rodzić w Gamecie to do piątku leżysz plackiem o.O (musi być skończony 37tc czyli w czwartek)
    Szyjka miękka, rozwarcie na 2 cm, stąd te bóle pachwin i wszystkiego... i to przez weekend !!!
    Kupiłam wszystko w aptece, torby spakowane, a ja leże i czuje bóle, czuje napinanie,, smyranie w szyjce :o matko może się okaże, że jednak Leo będzie miał fajną datę urodzin 15.05.15 :D !! to już tuż tuż !

Chwalę się łóżeczkiem jak obiecałam :D
    mwqu0j.jpg
    2ijlqw6.jpg

sss, Ania1704, Inesicia, Alorrene13, Nieukowa, Aka81, szczesliwamama, Suna, Z., karolina0522, gosi_a, Joasia:), Finezja, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojcowski można wykorzystac do roku dziecka oczywisice dwa tygodnie w ciaglosci. Przysluguje 2 dni okolicznmosciowego urlopu z okazjim narodzin dziecka.
    Jezeli chodzi to tacierzynski to on przysluguje ale jak matka zrezygnuje ze swojego lub z innych przyczyn.

Ale mozna wziasc opieke na 14 dni na zone wtedy płatne 80 % i L4 . dobrze wziac po kawalku bo odrazu 14 dni to z sobota i niedziela sie liczy. A tak to 5 dni od pon-piatku potem znow 5 dni od pon- piatku i potem zostaje 4 dni od pon- czwartku i w sumie sa prawie 3 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 18:50

Ania1704, Nieukowa, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to zaciskaj nogi do piatku ;)
    Piekny kącik Leona :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany dziewczyny czyli zaczyna dziać. Chyba jednak muszę dopakować swoją torbę i pogonić M żeby załatwił przychodnię dla Małej. Jakby nie patrzeć to jutro zaczynamy 38 tydzień więc może się już dziać choć póki co nie czuję się "porodowo".
    Zyrcia leż i czekaj na Leona. Do czwartku już tuż tuż.
    Agata dobrze, że to fałszywy alarm.

Z., gosi_a lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia Trzymaj trzymaj,... Ale fajnie.......
    Cos sie zaczyna u nas dziac troche wczesnie ale wiekszosc chyba ma terminy na poczatek czerwca.

W sumie czlowiek czeka i czejka ale im blizej tak jakos psychicznie klebia sie pytania i ze wszystko sie zmieni.......

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kuruj się i odpoczywaj :*
    Zyrciu śliczne łóżeczko, życzę Ci abyś urodziła kiedy chcesz po skonczonym 37 tyg, za tydzień, dwa albo 3 ;)
    Dzieki za info o urlopach, jeszcze jedno pytanie, moze glupie: my nie mamy tych 2 dni okolicznosciowych urlopu tylko ojcowie bo my od razu zaczynamy macierzyński tak? :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuu aż mi się gorąco zrobiło jak gin mi to mówił, ale mina Radka bezcenna :D już go głowa boli i cały w stresie :D

Alorrene13, szczesliwamama, Inesicia, Z., karolinka85, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia to może ja też mam te bóle, skurcze, bo coś się zaczyna dziać. Ja mam wizytę jutro rano i też będę informować czego się dowiedzialam.

szczesliwamama, Z., karolinka85, karolina0522, gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ