X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dziś mam gina i też wczoraj Bożenę męczyłam :D ale znalazłam patent taki, że do miski wody wlałam i siedziałam na brzegu kanapy :D potem trochu przykucnęłam i na czuja wszystko :D Mój mąż w tym czasie siedział obok i oglądał tv :D zaciesz miał, bo podobno sapałam i wyglądałam komicznie. skończyło się awanturą bo chciał robić zdjęcia :D Potem tylko mu się pokazałam żeby ocenił czy tam nic nie zostało :D ale powiem Wam, że wstydzę się mu pokazywać piczy, bo mam wrażenie, że jest spuchnięta i brzydka :D

Alorrene13, Z., Lilianka27, A1984, Nieukowa, Sista, karolinka85, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja robię taki sam myk tylko że w wannie, wczoraj sapałam ale udało się elegancko ogolić na jutro do gina :)

Inesica a okolicznościowego nie jest dwa dni? Bo mój idzie na l4 na 2 tygodnie opieki nade mną, 2 okolicznościowego (chyba tyle jest) i jeszcze tydzień albo dwa urlopu, więc około miesiąca będzie mi pomagał.

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja tez wróciłam z Lidla ze stanikiem i marynarskimi body Tatuś sie ucieszy ;)

Zrobiłam 6 km spacer a teraz kawka na słonecznym balkonie.

Kurcze nie widziałam termometrów a tez bym kupiła ,no ale musze jeden stanik oddać wiec i tak do lidla podjade ..

w którym lidlu byłas ? jutro ide na cwiczenia i po nich chce wstapic po leginsy
    lermometry na pewno sa w lidlu w sopot kamienny potok

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia w normalnej pracy jest 2 dni, ale mój może dostać 2-5 w zależności od widzimisię przełożonych ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala :-) jestem juz po ściągnięciu szwu i pessara, nic przyjemnego, trochę bolało ale do wytrzymania, rozwarcie o 11 było na dwa palce, czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Podbrzusze pobolewal na ktg parę skurczy po 50-60 %i jeden 90%. Lena leży nisko główką i waży 2700g. Podobno raczej powyżej 3kg ważyć nie bedzie. Pozdrawiam Was dziewczyny I za wszystkie trtrzymam kciuki:-)

Rozalia, Inesicia, Katha81, Alorrene13, Aka81, Joasia:), karolina0522, Z., gosi_a, sss, maglic, dorcia8919, Lilianka27, Viola, Dada, gucio, Marcia86, A1984, Nieukowa, Sista, karolinka85, agawera, MIKOLAY, Finezja, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia a no chyba że tak :)
    Suzanna to my trzymamy kciuki, lekkiego porodu jak już się zacznie :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Witam się ze szpitala :-) jestem juz po ściągnięciu szwu i pessara, nic przyjemnego, trochę bolało ale do wytrzymania, rozwarcie o 11 było na dwa palce, czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Podbrzusze pobolewal na ktg parę skurczy po 50-60 %i jeden 90%. Lena leży nisko główką i waży 2700g. Podobno raczej powyżej 3kg ważyć nie bedzie. Pozdrawiam Was dziewczyny I za wszystkie trtrzymam kciuki:-)
    Trzymam kciuki :-)

• aghata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna wszystkie bedziemy trzymac kciuki , bedziesz druga rozpakowana czerwcowka ale pierwsza w terminie. Ty bedziesz tulila malenstwo a my zazdroscily ci ze masz to juz za soba.

A1984 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna mocno zaciskam kciuki.
    Właśnie dzwoniła moja siostra. W czwartek przyjeżdżają z Anglii na 2 tygodnie i mówiła, że przywiezie mi ubranka po mojej 7-miesięcznej siostrzenicy. Ciekawe gdzie ja to zmieszczę. Szkoda tylko, że do nas nie przyjadą, a i mi już też nie uśmiecha się jechanie 300 km żeby się z nimi zobaczyć. No cóż spotkamy się mam nadzieję we wrześniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:10

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna kciuki zaciśnięte :-)

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Co ja bym bez Was zrobiła? Będziecie wszystkie e-ciociami chrzestnymi Amelki :-) Wiecie tylko ręce mi opadają, wypis dziś ciśnienie 118/65, teraz mierzę w domku 130/98 no nie kumam, co ja robię źle? Mój gin jest na urlopie, wizytę mam dopiero 20.05 , zapisałam się do innego gina na jutro, podpytam co jest nie tak że w domu tak mi ciśnienie skacze. Dziś co prawda jest wysokie na dworze a to mi mówili też ma wpływ.

Z innych rzeczy, mała waży ok 2800kg, ma piękne nerki, cokolwiek to znaczy :-), szyjka się skraca, ma nie całe 3 cm i jest miękka, brzuch mi się obniżył i to sporo. Przed obniżeniem bardzo bolały mnie pachwiny jakby co i dół cały, myślałam że to to spojenie ale po 2 dniach przeszło. No i w końcu zobaczyłam ją w 4d :-) moje słoneczko się po nosku drapało a potem mi pomachało :-) Zakochałam się jeszcze bardziej w niej :-)

Alorrene13, Rozalia, Joasia:), Inesicia, Z., dorcia8919, gucio, sss, Nieukowa, Ania1704, Sista, karolinka85, karolina0522, Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika dobrze że się odezwałaś w końcu :-) trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze,z malutką na pewno wszystko w porządku. Nie zamartwiaj się tak bardzo bo to nie pomoże.

Suzanna powodzenia :-) aż ci zazdroszczę,że jeszcze trochę i utulisz maleństwo.

U mnie nudy że hej,wszystko już przygotowane dla synka i nie ma co robić. Pogoda super,ale ciągle na balkonie siedzieć nie będę bo jeszcze jakiś udar dostanę :-) :-) kurczę u nas w lidlu nie będzie tych stanikow,tylko on line,bo sprawdzałam ofertę. Cóż,co kraj to obyczaj.

Aś odezwij się że wszystko z wami w porządku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:15

kasika8303, Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna powodzenia! Kciuki mocno zaciśnięte :)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna kciuki zaciśnięte mocno i na pewno wszystko będzie dobrze ! :)
    Mój M. weźmie 2 dni okolicznościowego urlopu i max. 5 dni zwykłego, w zależności jak wypadnie z weekendem itp. Myślę że tyle styknie. Dziewczyny a w razie czego gdybym musiała mieć CC i wtedy się wolniej wraca do formy, to powiedzcie jak Wasi faceci wezmą to L4? Pójdą do internisty i poproszą na opiekę nad żoną czy jak ? Z ciekawości pytam :) Mi się fotelika nie chce prać bo mam nowy, a w sumie Młody w ciuchach będzie jeździł i zaraz fotelik i tak złapie bakteryjki z samochodu, otoczenia itp. Mam drugi używany fotelik na wszelki wypadek to od niego prałam pokrowiec.
    Agata no świetny news ... a schudłam sobie 2,5 kg !!!! aaaa ZAZDRASZACZAM :P
    Ale nie zazdraszczam sytuacji z karą, mam nadzieję, że to odkręcicie :)
    Zyrcia Twoja opowieść z goleniem Bożeni boska :D Ja też się wstydzę teraz mojej Małej bo nie wydaje mi się Mała :P :P :P ale i tak pokazuję jak jest potrzeba ;)
    Kasika super ze obejrzalas coreczke w 4D :) ładnie waży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:22

A1984, Sista, zyrcia, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ginekolog może mężowi wypisać to l4 i to przysługuje też po porodzie sn :)
    W ogóle to masz równo tydzień starszą ciążę i zawsze czytam jak się czujesz i zastanawiam czy jak za chwilę tak będę miała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:25

Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna, super, kciuki zaciśnięte ;-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi Rozalia tylko ja się zazwyczaj czuję dobrze, czego i Tobie życzę :P
    Aha czyli np. GIN ze szpitala może coś takiego wystawić, jak go znam to nie będzie chciał brać (Mój M.). Tacierzyńskiego nie można dzielić podobno, więc te 2 tyg chce wziąć jak młody będzie miał z 2 miechy, wtedy pojedziemy sobie na działkę albo jeszcze gdzieś dalej ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna wszystkiego dobrego! Zazdroszczę Ci, że u Ciebie to już za moment :-) Trzymam kciuki za Ciebie

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny :-)! Oby to był taki moment jak piszecie bo już bym chciała po tym lezeniu szybko zobaczyć moją kruszynke :-) chyba zaczął powoli czopki odchodzić, chociaż pewna nie jestem ale przy podcieraniu mały glutek z krwią. Oby się rozkrecilo do środy bo w szpitalu nudaaa.

Kasika myślę że w każdym szpitalu będą czekać do 37tyg bo wtedy uważają że bezpiecznie dlatego faszeruja lekami jeszcze. Dacie rade, będzie dobrze.

karolina0522, BrumBrumek lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Dada Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    w którym lidlu byłas ? jutro ide na cwiczenia i po nich chce wstapic po leginsy
    lermometry na pewno sa w lidlu w sopot kamienny potok

Na ul.gdańskiej

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju trzymam kciuki suzana

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ