Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dziś mam gina i też wczoraj Bożenę męczyłam :D ale znalazłam patent taki, że do miski wody wlałam i siedziałam na brzegu kanapy :D potem trochu przykucnęłam i na czuja wszystko :D Mój mąż w tym czasie siedział obok i oglądał tv :D zaciesz miał, bo podobno sapałam i wyglądałam komicznie. skończyło się awanturą bo chciał robić zdjęcia :D Potem tylko mu się pokazałam żeby ocenił czy tam nic nie zostało :D ale powiem Wam, że wstydzę się mu pokazywać piczy, bo mam wrażenie, że jest spuchnięta i brzydka :D

Alorrene13, Z., nick nieaktualny, A1984, Nieukowa, Sista, karolinka85, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia ja robię taki sam myk tylko że w wannie, wczoraj sapałam ale udało się elegancko ogolić na jutro do gina :)

Inesica a okolicznościowego nie jest dwa dni? Bo mój idzie na l4 na 2 tygodnie opieki nade mną, 2 okolicznościowego (chyba tyle jest) i jeszcze tydzień albo dwa urlopu, więc około miesiąca będzie mi pomagał.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ja tez wróciłam z Lidla ze stanikiem i marynarskimi body Tatuś sie ucieszy ;)

Zrobiłam 6 km spacer a teraz kawka na słonecznym balkonie.

Kurcze nie widziałam termometrów a tez bym kupiła ,no ale musze jeden stanik oddać wiec i tak do lidla podjade ..

w którym lidlu byłas ? jutro ide na cwiczenia i po nich chce wstapic po leginsy
    lermometry na pewno sa w lidlu w sopot kamienny potok

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia w normalnej pracy jest 2 dni, ale mój może dostać 2-5 w zależności od widzimisię przełożonych ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala :-) jestem juz po ściągnięciu szwu i pessara, nic przyjemnego, trochę bolało ale do wytrzymania, rozwarcie o 11 było na dwa palce, czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Podbrzusze pobolewal na ktg parę skurczy po 50-60 %i jeden 90%. Lena leży nisko główką i waży 2700g. Podobno raczej powyżej 3kg ważyć nie bedzie. Pozdrawiam Was dziewczyny I za wszystkie trtrzymam kciuki:-)

Rozalia, Inesicia, Katha81, Alorrene13, nick nieaktualny, nick nieaktualny, karolina0522, Z., gosi_a, sss, maglic, dorcia8919, nick nieaktualny, Viola, Dada, nick nieaktualny, Marcia86, A1984, Nieukowa, Sista, karolinka85, agawera, MIKOLAY, Finezja, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia a no chyba że tak :)
    Suzanna to my trzymamy kciuki, lekkiego porodu jak już się zacznie :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna22 wrote:
    Witam się ze szpitala :-) jestem juz po ściągnięciu szwu i pessara, nic przyjemnego, trochę bolało ale do wytrzymania, rozwarcie o 11 było na dwa palce, czekamy na dalszy rozwój sytuacji. Podbrzusze pobolewal na ktg parę skurczy po 50-60 %i jeden 90%. Lena leży nisko główką i waży 2700g. Podobno raczej powyżej 3kg ważyć nie bedzie. Pozdrawiam Was dziewczyny I za wszystkie trtrzymam kciuki:-)
    Trzymam kciuki :-)

• aghata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna wszystkie bedziemy trzymac kciuki , bedziesz druga rozpakowana czerwcowka ale pierwsza w terminie. Ty bedziesz tulila malenstwo a my zazdroscily ci ze masz to juz za soba.

A1984 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna mocno zaciskam kciuki.
    Właśnie dzwoniła moja siostra. W czwartek przyjeżdżają z Anglii na 2 tygodnie i mówiła, że przywiezie mi ubranka po mojej 7-miesięcznej siostrzenicy. Ciekawe gdzie ja to zmieszczę. Szkoda tylko, że do nas nie przyjadą, a i mi już też nie uśmiecha się jechanie 300 km żeby się z nimi zobaczyć. No cóż spotkamy się mam nadzieję we wrześniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:10

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna kciuki zaciśnięte :-)

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Co ja bym bez Was zrobiła? Będziecie wszystkie e-ciociami chrzestnymi Amelki :-) Wiecie tylko ręce mi opadają, wypis dziś ciśnienie 118/65, teraz mierzę w domku 130/98 no nie kumam, co ja robię źle? Mój gin jest na urlopie, wizytę mam dopiero 20.05 , zapisałam się do innego gina na jutro, podpytam co jest nie tak że w domu tak mi ciśnienie skacze. Dziś co prawda jest wysokie na dworze a to mi mówili też ma wpływ.

Z innych rzeczy, mała waży ok 2800kg, ma piękne nerki, cokolwiek to znaczy :-), szyjka się skraca, ma nie całe 3 cm i jest miękka, brzuch mi się obniżył i to sporo. Przed obniżeniem bardzo bolały mnie pachwiny jakby co i dół cały, myślałam że to to spojenie ale po 2 dniach przeszło. No i w końcu zobaczyłam ją w 4d :-) moje słoneczko się po nosku drapało a potem mi pomachało :-) Zakochałam się jeszcze bardziej w niej :-)

Alorrene13, Rozalia, nick nieaktualny, Inesicia, Z., dorcia8919, nick nieaktualny, sss, Nieukowa, nick nieaktualny, Sista, karolinka85, karolina0522, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika dobrze że się odezwałaś w końcu :-) trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze,z malutką na pewno wszystko w porządku. Nie zamartwiaj się tak bardzo bo to nie pomoże.

Suzanna powodzenia :-) aż ci zazdroszczę,że jeszcze trochę i utulisz maleństwo.

U mnie nudy że hej,wszystko już przygotowane dla synka i nie ma co robić. Pogoda super,ale ciągle na balkonie siedzieć nie będę bo jeszcze jakiś udar dostanę :-) :-) kurczę u nas w lidlu nie będzie tych stanikow,tylko on line,bo sprawdzałam ofertę. Cóż,co kraj to obyczaj.

Aś odezwij się że wszystko z wami w porządku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:15

kasika8303, Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna powodzenia! Kciuki mocno zaciśnięte :)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna kciuki zaciśnięte mocno i na pewno wszystko będzie dobrze ! :)
    Mój M. weźmie 2 dni okolicznościowego urlopu i max. 5 dni zwykłego, w zależności jak wypadnie z weekendem itp. Myślę że tyle styknie. Dziewczyny a w razie czego gdybym musiała mieć CC i wtedy się wolniej wraca do formy, to powiedzcie jak Wasi faceci wezmą to L4? Pójdą do internisty i poproszą na opiekę nad żoną czy jak ? Z ciekawości pytam :) Mi się fotelika nie chce prać bo mam nowy, a w sumie Młody w ciuchach będzie jeździł i zaraz fotelik i tak złapie bakteryjki z samochodu, otoczenia itp. Mam drugi używany fotelik na wszelki wypadek to od niego prałam pokrowiec.
    Agata no świetny news ... a schudłam sobie 2,5 kg !!!! aaaa ZAZDRASZACZAM :P
    Ale nie zazdraszczam sytuacji z karą, mam nadzieję, że to odkręcicie :)
    Zyrcia Twoja opowieść z goleniem Bożeni boska :D Ja też się wstydzę teraz mojej Małej bo nie wydaje mi się Mała :P :P :P ale i tak pokazuję jak jest potrzeba ;)
    Kasika super ze obejrzalas coreczke w 4D :) ładnie waży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:22

A1984, Sista, nick nieaktualny, Scintilla lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne ginekolog może mężowi wypisać to l4 i to przysługuje też po porodzie sn :)
    W ogóle to masz równo tydzień starszą ciążę i zawsze czytam jak się czujesz i zastanawiam czy jak za chwilę tak będę miała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2015, 14:25

Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna, super, kciuki zaciśnięte ;-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi Rozalia tylko ja się zazwyczaj czuję dobrze, czego i Tobie życzę :P
    Aha czyli np. GIN ze szpitala może coś takiego wystawić, jak go znam to nie będzie chciał brać (Mój M.). Tacierzyńskiego nie można dzielić podobno, więc te 2 tyg chce wziąć jak młody będzie miał z 2 miechy, wtedy pojedziemy sobie na działkę albo jeszcze gdzieś dalej ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna wszystkiego dobrego! Zazdroszczę Ci, że u Ciebie to już za moment :-) Trzymam kciuki za Ciebie

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Suzanna22 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam Dziewczyny :-)! Oby to był taki moment jak piszecie bo już bym chciała po tym lezeniu szybko zobaczyć moją kruszynke :-) chyba zaczął powoli czopki odchodzić, chociaż pewna nie jestem ale przy podcieraniu mały glutek z krwią. Oby się rozkrecilo do środy bo w szpitalu nudaaa.

Kasika myślę że w każdym szpitalu będą czekać do 37tyg bo wtedy uważają że bezpiecznie dlatego faszeruja lekami jeszcze. Dacie rade, będzie dobrze.

karolina0522, BrumBrumek lubią tę wiadomość

3i498rib1erx75f8.png

3jgxs65gfim7i0be.png

Juleczko Kochamy Cie <3 [*] 23tyg.

Suzanna
  • Dada Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    w którym lidlu byłas ? jutro ide na cwiczenia i po nich chce wstapic po leginsy
    lermometry na pewno sa w lidlu w sopot kamienny potok

Na ul.gdańskiej

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 11 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju trzymam kciuki suzana

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ